|
|
Teraz jest Śr, 25 gru 2024, 21:37
|
Czy Kretes przejął główną rolę w Przygodach Reksia?
Czy Kretes przejął główną rolę w Przygodach Reksia?
Autor |
Wiadomość |
klau889
Starszy Norman
Dołączył(a): N, 15 maja 2011, 18:39 Posty: 323 Lokalizacja: pół godziny od Gdyni ^^
|
Re: Czy Kretes przejął główną rolę w Przygodach Reksia?
RISP-Reksio RIU-pół na pół RIC-Reksio RIWC-nie mam więc nie umiem ocenić RIKN-zdecydowanie kretes reszta-nie mam
|
N, 15 maja 2011, 18:49 |
|
|
SHretes
Roz-kreca się
|
RiKN na 100% kretes RiSP 100% reksio a reszta po równo
|
Wt, 19 lip 2011, 15:19 |
|
|
Guard
Roz-krecony
Dołączył(a): N, 6 mar 2011, 13:08 Posty: 175 Lokalizacja: Planeta Reach
Naklejki: 0
|
Reksio i Skarb Piratów=Reksio99%Kretes0,5 Reksio i UFO=Kretes100%Reksio=23% Reksio i Czarodzieje=Reksio=98%Kretes=2% Reksio i Wehikuł Czasu=Kretes=11%Reksio87% Reksio i Kapitan Nemo=Kretes=99,98%Reksio7%
_________________Mirëmbrëma! Zjadłem już ciastka! Jestem! Halo?Co tu się odbywa? Bo ja ni wim! Nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem, przyjdź pan jutro! Albo najlepiej w ogóle! Bo ja się nie znam! Mój avatar powstał w profesjonalnym programie graficznym zwanym Pejnt. PC > PSP > PS3 > PS Vita > PC > Xbox 360
|
N, 13 lis 2011, 09:53 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Dołączył(a): So, 7 lis 2009, 14:12 Posty: 2174 Lokalizacja: Koło komputera xD
Naklejki: 7
|
RiKwA - jak sama nazwa wskazuje - 50/50% RiK: TTW - tutaj Reksio 0,(3)%, Kretes 0,(3)% i Kogut 0,(3)%. RiMS - Kretes 99,(9)%, Reksio 0,(1)% RiMS: LE - tak jak powyżej, może +0,0001% dla Kretesa? MS 2 - tutaj jak się domyślam 100% dla Kretesa, Reksia nie ma nawet w tytule...
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
|
N, 13 lis 2011, 12:20 |
|
|
spidi
Ekspert w Dziedzinie Cementu
Dołączył(a): N, 6 sty 2008, 15:22 Posty: 1051 Lokalizacja: Z rewolucji
Naklejki: 3
|
Oj widzę że ktoś tu ma problemy z procentami XD Dla kolegi reksia1000 wyszła całość jako 99.5 %, 123 % oraz 106,98 % XD A dla kolegi dawida 99,99 + 0,11~~>100,(1) 0,(3) % ? chyba 33,(3)% Rims:LE ~~100,111211 XD
Co do mnie to tak : Reksio i Skarb Piratów 100% Reksio Reksio i UFO 30% Reksio 70% Kretes Reksio i Czarodzieje 70% Reksio 30% Kretes Reksio i Wehikuł Czasu ( WC XD) chyba po równo Reksio i Kapitan Nemo 40% Reksio 60% Kretes W reszcie gier po równo poza Miastem sekretów gdzie 80% Kretes i 20% Reksio RIMS: LE nie mam
_________________Zapraszam wszystkich do pomocy w rozkręcaniu forum Chaos niszczę zgnilizną Ręka boga , będzie sroga , bójcie się <demoniczny śmiech> W razie problemów czy spraw zapraszam na PW . Jeśli zauważycie spam , natychmiast piszcie mi na PW, bo ostatnio nie ogarniam tego wszystkiego :< " Ja bym to raczej ujął w takie słowa: Spidi ma w rękawie tyle asów, że nie może poruszać ręka."~Nieznany ten tekst cały czas utrzymuje mnie w dobrym nastroju Jestem już tym zdemoralizowanym dzieciakiem, który nie ma w zwyczaju dziękować, jednak po tylu latach czas najwyższy. Gdybym miał wypisać imiona wszystkich osób, które " utrzymywały mnie przy życiu " i wiele dla mnie zrobiły, ten podpis nie miałby końca. Dlatego chciałbym Tobie ( kimkolwiek jesteś ) podziękować, za te wspólne piękne chwile. Mimo że się tak na prawdę nie znamy... Pozdrawiam Spidi.
|
N, 13 lis 2011, 13:14 |
|
|
Guard
Roz-krecony
Dołączył(a): N, 6 mar 2011, 13:08 Posty: 175 Lokalizacja: Planeta Reach
Naklejki: 0
|
RiSP:Kretes:20%Reksio:80% RiU:Kretes:50%Reksio:50% RiC:Kretes:40%Reksio:60% RiWC:Kretes:70%Reksio:30% RiKN:Kretes:99%Reksio:1%
_________________Mirëmbrëma! Zjadłem już ciastka! Jestem! Halo?Co tu się odbywa? Bo ja ni wim! Nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem, przyjdź pan jutro! Albo najlepiej w ogóle! Bo ja się nie znam! Mój avatar powstał w profesjonalnym programie graficznym zwanym Pejnt. PC > PSP > PS3 > PS Vita > PC > Xbox 360
|
Pt, 24 lut 2012, 14:10 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
Naklejki: 10
|
Chyba ma główną rolę!
|
Cz, 9 sie 2012, 08:29 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
Naklejki: 17
|
Oczywiście,że tak.W RiMS przejął w 67%. Bez Kretesa Byłoby nudno.
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
Cz, 9 sie 2012, 15:20 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
Naklejki: 10
|
No właśnie, bez Kretesa gra była by trochę nudna, i nie śmieszna.
|
So, 10 lis 2012, 09:53 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100
|
@odkop
No tak, Kretes przejął główną rolę w Przygodach Reksiach. W sumie to teraz są już to Przygody Kretesa, bo Reksia w nich prawie nie ma. Mówiąc szczerze, bardziej lubię Kretesa od Reksia, ale brak dzielnego psa w grach boli i to bardzo. Najbardziej bym chciał, by Reksio, Kretes i Kogut mieli równą rolę w grach. Wszyscy trzej są zabawnymi i barwnymi postaciami.
|
Śr, 17 wrz 2014, 18:11 |
|
|
White
Roz-krecony
Dołączył(a): Cz, 31 gru 2009, 11:22 Posty: 102 Lokalizacja: z kopca
|
Prawdopodobnie w MS2, czy jak to się teraz nazywa, nie będzie wcale Reksia, a jeśli będzie to epizodycznie. Jest to wina licencji na Reksia. Najpierw planowano do niego przypisać nowe imię, teraz postanowiono zrobić grę z Kretesem na międzynarodowy rynek. Tfu, nie z Kretesem, tylko z Moles the Mole czy cuś. Nowa seria schodzi na krety... Tak bardzo chciałbym, żeby kontynuowana była stara seria: -Stare klimaty -Pociągnięcie fabuły -Grafika, która była typowa do gier z Reksiem -Reksio... Teraz, chcąc wykorzystać sukces Reksia 2D zrujnowano jedną z najlepszych gier mojego dzieciństwa, i nie tylko mojego. Nawet dziś lubię sobie pograć w starego Reksia. Szkoda, że to nie powróci. Ale wszystko co dobre zawsze się kończy.
|
Wt, 11 lis 2014, 10:54 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
Dołączył(a): Śr, 2 gru 2009, 17:21 Posty: 1196 Lokalizacja: Cały świat
Naklejki: 7
|
Gdy nie ma Kretesa rozmowę z Reksiem prowadzi narrator, co moim zdaniem jest troszkę dziwne... To zupełnie tak jakby Dzielny Pies rozmawiał z głosem w głowie (czyli nie wykluczone, że uciekł z psychiatryka XD) Wielka szkoda, że w Mieście Sekretów zrezygnowano z obecności dwóch głównych bohaterów na planszy. Ciekawe dlaczego? Problemy z animacjami? Dwie postacie zżerały za dużo pamięci operacyjnej? Bo w pierwszej serii Kretes był narratorem Reksia, a w nowej wtrynił się w rolę głównego bohatera. A nie wszystkim to odpowiada...
Wt, 11 lis 2014, 18:22 |
|
|
Nika
Projektantka Mostów
Dołączył(a): N, 28 sie 2011, 20:11 Posty: 307 Lokalizacja: W kapeluszu. Chyba.
Naklejki: 3
|
*kopu, kopu* Adam, właśnie sobie to wyobraziłam, i to tak obrazowo jak się tylko da i mam teraz nie wiadomo jaki zaciesz Co do pytania w temacie: Tak. W sumie, teraz nie sprawia mi to jakiejś większej różnicy, choć w sumie, kiedyś mi przeszkadzało. Dlaczego? Bo w tytule był Reksio. Ale jak się teraz zastanawiam, dużo uroku tej grze nadała postać tego marudnego kreta, który, jakby nie patrzeć, mówi aż za dwóch (to znaczy, za jednego mówi, za drugiego marudzi xD). Kretes w sumie stał się taką maskotką tych gier - jest przecież w całości tworem ludzi z Aidem, w przeciwieństwie do Reksia, który już wcześniej był i w sumie, mało co się dało z nim nowego natworzyć, żeby nie było efektu w postaci "Ale to nie ten Reeeksio!". Ale co prawda to prawda: odpowiada mi to tylko w starej serii gier. Aidem, jeśli was znajdziemy, to was zjemy!
_________________ To właśnie jest kolor mojej magicznej aury. Pamiętaj, że po niej zawsze przychodzi czas na zaklęcie. Nie no, to już 2019, a ja dalej czekam na CoS2!
Zzz... Reksie... Zzz... Więcej Reksiów...
|
Cz, 5 lut 2015, 13:07 |
|
|