|
|
Teraz jest N, 12 sty 2025, 20:30
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 9 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
TrickSter
Pan Anarchii i Chaosu
Naklejki: 0
|
#5. Creepy Improvisation
Dzień Dobry.
Pora na remake'a ZIN-owej zabawy. | | | | Ciszu napisał(a): Konkurencja XII - Improwizacja. Dzień dobry. Hee hee heee. Dzisiejsza zabawa dotyczyć będzie jednej wielkiej improwizacji. Przygotowałem 60 zabójczo dziwnych, czasami kompletnie bezsensownych kwestii, które będziecie musieli użyć w waszym monologu, który wygłosicie na czacie. Kwestie na bieżąco dodawane będą na tym jakże pięknym czacie.
Pasuje więc być na nim zalogowanym podczas wygłaszania swojego monologu. Ogólne zasady: 1) 12 kwestii z puli 60 przypada na jedną osobę. 2) Schemat monologu składał się będzie więc z bardzo dużej ilości zdań bezsensu i paplaniny, które musicie w jakiś sposób zespoić w całość. 3) Publiczność może się tylko: śmiać, klaskać, oceniać bieżące sytuacje i ewentualnie hejtować. Nie może na pewno przeszkadzać. 4) Autor monologu nie może zmienić w żaden sposób swojej kwestii, musi podać ją w taki sposób jaki została mu przesłana. 5) Schemat wygląda ogólnie tak: - 5 zdań przedstawienia swojej osoby - 1 kwestia - 5 zdań na temat tej kwestii i tego co to ma do poprzednich zdań monologu. ( Zaplątanie się w fabule, albo paplanie bez sensu zostanie bardzo ale to bardzo niżej punktowane). - 2 kwestia - 5 zdań wyjaśnienia - 3 kwestia i z 5 zdaniami wyjaśnienia, i tak do 12 kwestii. - Wyjaśnienie 12 kwestii i zakończenie - 5 zdań łącznie Etc. 6) Kwestie z konkurencji piszemy pogrubioną czcionką. 7) Kończąc swoją wypowiedź, i oczekując otrzymania nowej kwestii Autor Monologu jest zmuszony zaszczycić nas obecnością wielokropka 8 ) Przykład:
I tak dalej. Dacie sobie radę mam rozumieć. Hee heee heeee. Proszę o zgłoszenia do przedstawiania monologów, pierwsza osoba będzie wyróżniona punktowo. (chyba). | | | | |
Klimat tej zabawy musi być oczywiście utrzymywany w mrocznych, względnie przerażających realiach, zgodnych z realiami Halloween.
Zapisy uważam za rozpoczęte. Zgłaszając się do zabawy, proszę delikwenta o podanie odpowiadającego mu terminu. Zabawę zaczynamy od jutra, więc terminy grania również obowiązują od tego dnia.
Pozdrawiam.
|
Śr, 12 lis 2014, 16:27 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
Naklejki: 10
|
Re: #5. Creepy Improvisation
Zapisuję się. Jutro gdzieś około godziny 19/20 mi pasuje.
|
Śr, 12 lis 2014, 16:29 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100
|
Pasuję mi jutro/pojutrze o godzinie 19.00. Proszę o zapisanie mnie na listę.
|
Śr, 12 lis 2014, 16:31 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
Naklejki: 17
|
Zapisuje się. Mi pasuje sobota, okolice 20.
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
Śr, 12 lis 2014, 16:31 |
|
|
Z. Art
Żaba
Dołączył(a): Pt, 23 kwi 2010, 17:40 Posty: 1641 Lokalizacja: student
Naklejki: 5
|
Zapisuję się! Sobota albo niedziela, godz. 18-20.
_________________ – Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie. – Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
Mistrz i Małgorzata <3
Moderuję na pąsowo bo mogę.
|
Śr, 12 lis 2014, 17:23 |
|
|
Czarnoksieznik
Mistrz Administracyjnej Magii
Dołączył(a): So, 24 sty 2009, 15:23 Posty: 1751 Lokalizacja: z Angmaru
Naklejki: 17
|
Zapisuję się. Pasuje mi sobota, 14-18.
_________________Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ!Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku.
|
Cz, 13 lis 2014, 19:00 |
|
|
AdamZet27
Norman
|
Zapisuję się. Jaki termin wybierzecie będzie mi odpowiadał .
|
So, 15 lis 2014, 20:09 |
|
|
TrickSter
Pan Anarchii i Chaosu
|
Zaczynamy od 15. Proszę Api, Kretesa i AdamaZet o bycie w tych czasowych granicach na forum.
|
So, 22 lis 2014, 10:35 |
|
|
TrickSter
Pan Anarchii i Chaosu
|
Mątek: No tak, daru improwizacji to ty niestety nie masz. Ale przynajmniej się dobrze bawiłeś. 3/10.
Autor: Ciut lepiej, ale wciąż słabo. 4/10
Kretes: No nie powiem, dało się wyciągnąć więcej, ale była to jedna z lepszych improwizacji 8/10
Ż. Art: Podobnie jak u Kretesa, ale jednak delikatnie gorzej. 7/10
Api: No sama przyznasz.. starałaś się, ale średnio to wyszło. 6/10
Czarny: Czarny, za bardzo w stronę Mątka i Autora i za słabo w stronę Kretesa i Ż. Arta. Bez dwóch zdań.. mogło być lepiej. 5/10
AdamZet27: 1/10 za chęci.
|
So, 22 lis 2014, 20:36 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 9 ] |
|