|
|
Teraz jest Pn, 13 sty 2025, 19:45
|
Zone Of Terror - Rozgrywka.
Autor |
Wiadomość |
Matek
Pod-ziemniak
Naklejki: 10
|
Re: Zone Of Terror - Rozgrywka.
No. Jestem gotowy.
|
Wt, 16 gru 2014, 18:00 |
|
|
Cesarz Fiction
Norman
Dołączył(a): Wt, 7 maja 2013, 21:25 Posty: 225 Lokalizacja: Pałac Cesarski, Archipelag Kreacji
Naklejki: 0
|
Rose spojrzała na was ze zdziwieniem, ale i też lekkim uśmiechem na twarzy. - No noo, gazowcy jak znalazł. Gdyby wszyscy byli tacy piękni i inteligentni.. to może nawet żyliby w innych miejscach. - zasugerowała. - Heheh.. Jak to szło? święty gazociąg? Macie racje, to jakaś wielka żenada. - skrytykowała. Chwilę później na jej twarzy pojawił się złowieszczy uśmiech. - No dobrze. Już pokazaliście, że potraficie być zorganizowani i ambitni. Teraz sprawdzę waszą inteligencję. - zachichotała. W jej głowie właśnie krążył jakiś misterny plan, o którym jeszcze nie mieliście pojęcia. - To właściwie jedna z trzech prób. Jedną już wykonaliście. Teraz pora na dwie kolejne. - powiedziała z ekscytacją. W tym momencie w okolicy zmaterializowała się bagietka. - Lubicie pieczywo, czyż nie? - zapytała. - DDDUUUUSZZZEEE... - padła zaraz odpowiedź w okolicy. Z korytarza właśnie wyłonił się kolejny Pan z Gazowni. - Czuję aż 4 dusze! Dusze są pachnące, słodkie i zaraz je uduszę. Haahahaha! Jakie to śmieszne! - Kochani, wiecie co robić.. mam nadzieję. Możecie wykorzystać jedynie bagietkę.
_________________ Cesarzuję pogrubionym złotym. Bo niby czym innym?
|
Wt, 16 gru 2014, 19:46 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
Naklejki: 17
|
Skoro bagietka jest rozwiązaniem problemów, to szkoda byłoby jej nie użyć na MPZG. Miejmy nadzieję, że w niej ukryty jest łom, tak jak w pewnej grze... Teraz nie pozostało nic innego jak... A masz, Gazowniku! Udław się! <rzuca się z bagietką na MPZG>
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
Wt, 16 gru 2014, 20:12 |
|
|
Cesarz Fiction
Norman
Dołączył(a): Wt, 7 maja 2013, 21:25 Posty: 225 Lokalizacja: Pałac Cesarski, Archipelag Kreacji
|
Pan z Gazowni był raczej zaskoczony zaistniałą sytuacją. - DUUUSZAAAAAAA!!!!! DUUUUSZAAA!!! - zaczął się bezpodstawnie wydzierać. - I co? jak myślisz? To było dobre? Słyszałem, że w okolicy roi się tutaj od szkodników, których trzeba przestraszyć - kontynuował. - Czuliście się raczej dziwnie. Kreatura nie dość, że nie chciała wyrządzić wam krzywdy, to jeszcze wierzyła, że jesteście jednymi z nich. - Daj tą bułę brzydalu. - zaczął. Chwycił połowę bagietki, urwał ją i w kilkanaście sekund przemielił to swoimi ostrymi jak igła zębami. Rose patrzyła na całą sytuację z kompletną irytacją. Jej mina wyraźnie wskazywała na to, że oblaliście drugie zadanie.
|
Wt, 16 gru 2014, 20:37 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
|
Trza ratować sytuację, kompania. <do MPZG> Heh... panie, kolego, to były takie ćwiczenia... chcieliśmy zobaczyć twoją reakcję, jak się spiszesz, ale jednak zdałeś egzamin. Nie dałeś się. Bardzo dobrze, i to mnie cieszy. Tak trzymać. A teraz, gdzie są te szkodniki? Chcemy ich dusz, co nie? <szeptem do grupy> Wiecie, co macie robić. Cii, żeby tylko on się nie skapnął, że my to nie oni.
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
Wt, 16 gru 2014, 20:52 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Dołączył(a): So, 7 lis 2009, 14:12 Posty: 2174 Lokalizacja: Koło komputera xD
Naklejki: 7
|
JA TAM WYCZUWAM JAKIEŚ CZTERY DUSZE, ALE MI SIĘ ZDAJE, ŻE W TAMTYM ROZWIDLENIU NASZEGO ŚWIĘTEGO GAZOCIĄGU.
NO I SMACZNEGO, TA BAGIETKA NALEŻAŁA CHYBA DO JAKIEJŚ DUSZY... PACHNIE JAK DUSZAAAa...
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
|
Wt, 16 gru 2014, 21:56 |
|
|
Cesarz Fiction
Norman
|
Rose właśnie wykonała gest, który można byłoby nazwać na polski.. kopyto-twarzą. Nie mogąc uwierzyć w to co właśnie się dzieje, postanowiła czym prędzej działać. Tak jak poprzednim razem, używając praktycznie siły woli, szybko skręciła Gazowcowi kark. - Ech.. a taki był miły... - wymamrotała. Z ciała opętanego zaczął wydobywać się zielony gaz. - A zresztą.. NIE BYŁ MIŁY! ZEŻARŁ BAGIETKĘ! I TO PRZEZ KOGO?! PRZEZ KOGO?! - spojrzała w stronę Kretesa. - MOŻE PRZEZE MNIE?! CO?! - wyjawiła swoje pretensje. Podchodziła bardzo poważnie do straty i starała się uświadomić swoim uczniom, co rzeczywiście robią źle i czego muszą przestrzegać. Chciała wykrzesać w nich pochodne ideałów, które z pewnością przydadzą im się w dalszej egzystencji. - Proszę, aby taka sytuacja.. więcej nie miała miejsca. - powiedziała cichym tonem głosu. - ZROZUMIANOOOOOO?! - ii.. przeszła w kolejną skrajność głośności. Ryknęła niczym słoń podczas... trąbienia trąbą... no dobra.. nawet i głośniej. Wszyscy dobrze wiemy jak to bywa z kobietami, kiedy zaczną mieć do kogokolwiek pretensje. Jasne, dzieje się to najczęściej z błahych, praktycznie nieistotnych problemów. Sporo narzekamy, że przedstawicielki płci w teorii piękniejszej, częściej zrzędzą, marudzą. Nie możemy jednak przyswoić sobie do wiadomości faktu, że to one jednak od samego dzieciństwa kształtują naszą osobowość i wychowują na dobrą, kulturalną osobę. Najpierw jako matki, potem jako żony, a na końcu jako... a.. zresztą. To nie o tym mowa. - powiedziała. Patrząc w każdym razie na minę Kretesa i pozostałych członków ferajny, dało się jasno wywnioskować, że słowa Rose były jednak dobijające. - Wdeech, wydeech - jak powiedziała tak zrobiła. - Kochani... naprawdę was szanuję, ale chcę również reakcji odwzajemnionej. Jeśli już razem współpracujemy, to traktujmy siebie, tak jakbyśmy sami chcieli być traktowani. Pozwólcie, że przedstawię wam lekcję na temat specyfiki Panów z Gazowni. Otóz.. Zwykli opętani, myślą mózgami swoich ciał. Gaz najczęściej ich ogłupia, bo nie ma w żadnym wypadku tendencji do polepszania inteligencji, fałdów na mózgu. Zwykli są raczej łatwo zauważalni, bo emanują na każdym kroku swoją głupotą. Są słabo przygotowani do walki i jeszcze słabiej uważni. - Jeśli zaś spotkacie się z androidami, cyborgami, czy też różnymi innymi rodzajami sztucznej inteligencji, najlepszym wyjściem będzie wianie gdzie popadnie. Już same te istoty są praktycznie nie do zniszczenia, a jeśli dodamy sobie do nich opętańczy gaz, który każe za wszelką cenę kraść dusze i inne z nimi związane.. mamy do czynienia z zabójcą prawie idealnym. Może lekko hiperbolizuję, ale ma to na celu pokazać wam, że musicie się ich obawiać. Opowiedziałabym wam jeszcze o innych rodzajach, ale nie ma na to teraz czasu. W okolicy możecie spotkać tylko i wyłącznie te! - powiedziała z przekonaniem. - No dobra, drugie zadanie wam średnio wyszło. Co powiecie na próbę numer 3?
|
Wt, 16 gru 2014, 23:41 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
|
No dobrze, przepraszamy za zaistniałą sytuację. Obiecujemy, że w próbie numer 3 pokażemy na co tak naprawdę nas stać i przysłonimy hańbiąca scenę z próby drugiej. Nie obijając w bawełnę, jesteśmy gotowi na próbę nr 3.
|
Śr, 17 gru 2014, 06:14 |
|
|
Cesarz Fiction
Norman
|
Rose przewróciła oczami. - Nie sądzę, że jesteście gotowi, ale no dobrze. Zobaczymy czego się nauczyliście. Zobaczymy, czy rzeczywiście potraficie słuchać ze zrozumieniem. Misja jest prosta, musicie uwolnić Onevatho. - powiedziała z uśmieszkiem na twarzy. Nie wiadomo o czym myślała i nie wiadomo, co miało symbolizować to z lekka ironiczne nastawienie. Jedno było jednak pewne - dostaliście zadanie, które miało zamazać wasze błędy. W dodatku ściśle pokrywało się z tym, zleconym wcześniej przeze mnie. - Idąc tym korytarzem - tu wskazała kopytem - traficie do miejsca z celami dla więźniów. Waszym celem będzie obezwładnienie strażników. Nie będzie to nie wiadomo jak skomplikowane, gdyż powinni to być zwykli opętańcy. Jeśli jednak wolicie nie praktykować przemocy, możecie podejść do całej sprawy bardziej dyplomatycznie. Możecie poprosić w ich żargonie o otworzenie klatki. Jakie to przyniesie skutki? Cóż.. sama nie wiem. Jak rozpoznać Onevatho? Będzie to z pewnością łatwe zadanie. Najczęściej egzystuje w formie eleganckiego kucyka. Mało kiedy przejmuje się problemami i niezależnie od sytuacji stara się zachowywać spokój. - powiedziała z przekonaniem. - To co? Może powtórka z rozgrywki? - zapytała. W okolicy zmaterializowała się kolejna bagietka. - Tylko błagam, nie pozwólcie jej zjeść. To wcale nie jest tak, że przywoływanie przedmiotów jest normalne. Bardzo, ale to bardzo wyczerpuje, a czasem nawet i ma skutki uboczne. Nawet sobie nie wyobrażacie jak wiele ryzykuję. - pragnęła zauważyć. Rose choć była lekko zrzędliwą, często wredną i bezuczuciową istotą, pasowała raczej do autorytetu, rangi mistrzyni w swoim fachu egzystencji. - Aha.. i radzę wam jednak przeżyć tę próbę. Jeśli zrobicie mi specjalnie na złość, to ja wezmę urlop, pójdę do piekła i poproszę o nocną zmianę dla kucharza obsługującego kociołek z waszymi duszami. Wtedy to już nie ręczę za siebie. - wymamrotała.
Chcąc zrealizować zadanie Rose, udaliście się w stronę, o której mówiła wcześniej Już praktycznie na samym początku udało się wam dostrzec nowych gazowców z prawdopodobnie nowym rodzajem humoru, inteligencji.
|
Śr, 17 gru 2014, 22:09 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
|
Ja tam się zgadzam. A jeśli się nie uda... No jak coś, to zawsze możemy włączyć Caps Locka i powiedzieć, że chcemy zabrać tę paskudną dusze o imieniu Ovenatho i ofiarować ją świętemu gazociągowi...
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
|
Cz, 18 gru 2014, 09:51 |
|
|
Cesarz Fiction
Norman
|
Opuszczając Rose czuliście się niczym małe ptaszki wyfruwające własnie z gniazda. To był czas, by zrealizować jej wszystkie nauki, to był czas by uczcić godziny, spędzona na wykładach i praktykach, dotyczących życia w podziemiach. To był czas.. na uwolnienie Kanclerza. Rozmowa z pierwszymi gazowcami przebiegła raczej bez szwanku. Wystarczyła mała rozmowa o duszach i różnych innych nieistotnych rzeczach i przechodziliście dalej. Problem pojawił się jednak w momencie, kiedy na horyzoncie ujrzeliście takiego pana:
Jakimś niewytłumaczalnym sposobem lewitował na chmurce gazu. Jego ciało wydawało się być pokryte zębatkami i różnymi innymi kawałkami stali. - Pożeram najczęściej wszystkie duszę.. Czy je popijam? Noo.. jeśli już muszę...
|
Cz, 18 gru 2014, 18:31 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
|
To chyba jedna z istot bardziej inteligentnych. Wymijałbym, ogólnie brałbym... nogi za pas.
|
Cz, 18 gru 2014, 18:47 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
|
Tak, prędzej brać nogi za pas. Nic tu po nas, dziękujemy za ofertę, do widzenia.
|
Cz, 18 gru 2014, 22:58 |
|
|
Cesarz Fiction
Norman
|
Gazowiec na widok waszej ucieczki załamał się. - Ech... to takie żenujące... Dlaczego to zawsze musi się tak kończyć? Czemu to wszystko jest tak monotonne? A może... fajnie byłoby zrobić coś odmiennego? - zadał sobie retoryczne pytanie. W szoku i zdezorientowaniu patrzyliście na nietypowego osobnika. - To wszystko jest jakieś bez sensu... Ja jestem głodni, oni uciekają.. i jaka w tym logika? Żeby przynajmniej jedna strona trzymała jedną stronę.. a nie dwie.. dwie strony... Zero zero sensu. Nie no.. ja się załamię. - stwierdził. Chwilę później chrząknął i powiedział półtonem - A może ktoś chce się przytulić? Too tak z okazji świąt... Bo widzicie, androidy nawet też mają uczucia.
|
Śr, 24 gru 2014, 01:03 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
|
No może nie tym razem, jesteśmy przecież istotami bez uczuć... Pa pa.
|
Pt, 26 gru 2014, 14:54 |
|
|