Teraz jest Pn, 13 sty 2025, 19:19

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 274 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 19  Następna strona
Zone Of Terror - Rozgrywka. 
Autor Wiadomość
Norman

Naklejki: 0
Post Re: Zone Of Terror - Rozgrywka.
Helga najwyraźniej spadła dużo głębiej, niż to mogło się wydawać.
Kiedy przechodziliście podziemnym korytarzem w stronę wyjścia, słyszeliście jedynie przytłumione odgłosy skrzeczącego silnika.
Gorzej było jednak z jej... powiedzmy bardziej ulotną częścią. Podziemie bowiem przeładowane było zielonym gazem. W dodatku miał ciemne barwy...
Heh, zaraz.. A co o nich wspominała Rose? Jak mocny to gotowy do opętania, tak? Hmm, ale... Czempionka wypowiadała się jedynie o gazie wydostającym się ze zwykłych naczyń. Nie wspominała nic o gazie z androidów...
- Zaiste, bardzo nieciekawie tu pachnie. - zauważył Onevatho. To on kroczył pierwszy naprzeciwko ciemności. Mimo ciężkiej sytuacji starał się zachowywać kulturę osobistą.

Pięć minut później:

Kiedy wszyscy zdążyli się już wygramolić i byli po drugiej stronie celi, miała miejsce dosyć nieciekawa sytuacja.
- Według moich obliczeń jest nas tutaj piątka, a nie szóstka. Ktoś chyba został na dole. - stwierdził. Jego przypuszczenie niedługo też miało szansę, by okazać się prawdą. Wszyscy spojrzeli na siebie i niczym w tym kiepskim filmie o dzieciaku w Nowym Yorku, zaczęli szukać kogo brakuje. Minęło kilkanaście sekund i wszystko było jasne.
- ALE ŻAL OMG OMG OMG ALE SUABE TE DUSZE - wykrzyczał Mątek. Nie był najwyraźniej sobą. Zachowywał się jeszcze dziwniej niż zwykle, a wszystko wskazywało na to, że prawdopodobnie został opętany
- Jak mniemam to jakiś niezwykle trudny przypadek. Nie żebym się obawiał, ale myślę, że wy jednak powinniście. To w końcu wasz przyjaciel.

Wt, 30 gru 2014, 19:39
Zgłoś post
Pod-ziemniak

Naklejki: 10
-OMG! OMG! OMG! ALE TO JEST SŁABE! :!: :!: :!: :shock:

Wt, 30 gru 2014, 20:32
Zgłoś post
Głodomorek

Naklejki: 1
Spojrzał w stronę Matka, widząc, że z jego towarzyszem coś nie gra
- E... wszystko w porządku? - spytał, przyglądając się. Głupie pytanie, oczywiście. Ale w obliczach takowych sytuacji żadne nie wydaje się dobre. - Może snickersa, bo strasznie gwiazdorzysz!

Whovian.

Strzeż się, Izzy Cię obserwuje.

Wt, 30 gru 2014, 20:37
Zgłoś post
Norman

Izzy napisał(a):
Spojrzał w stronę Matka, widząc, że z jego towarzyszem coś nie gra
- E... wszystko w porządku? - spytał, przyglądając się. Głupie pytanie, oczywiście. Ale w obliczach takowych sytuacji żadne nie wydaje się dobre. - Może snickersa, bo strasznie gwiazdorzysz!

Mątek nie zastanawiając się ani chwilę, ugryzł Cię w rękę.
- OMG OMG OMG! ALE TO SUABE! - powiedział ponownie. Sam nie wiedziałeś co o tym myśleć. Nie wiedziałeś czy ograniczy się jedynie do takiego zachowania, czy też porwie się na nieco większą wodę i będzie chciał od Ciebie duszy.

Wt, 30 gru 2014, 20:43
Zgłoś post
Głodomorek

Naklejki: 1
Wystraszył się i bez większego namysłu kopnął Mątka w jaja, powalając go na ziemię.
- ŻEBYM JA ZARAZ CIĘ NIE UGRYZŁ. CHCIAŁEM DOBRZE! - wrzasnął, widocznie zdenerwowany. - Idź włączyć niskie ceny z Lisowską, która jest mentalną blondynką.

Whovian.

Strzeż się, Izzy Cię obserwuje.

Wt, 30 gru 2014, 21:11
Zgłoś post
Poznaniak Nieszczelny

Naklejki: 17
Izzy, nie tak ostro, dbamy o kulturę języka.
Izzy napisał(a):
Idź włączyć niskie ceny z Lisowską, która jest mentalną blondynką.

Mentalną blondynką?! Nie, nie... NIE MOGĘ KU...RKA WODNA TEGO SŁUCHAĆ! NO JA CI DAM! <chwyta coś ciężkiego> Mówię, że ta reklama jest ciekawa i zjawiskowa. No, Ewelina oczywiście też. :D Ach... polubiła mój post. <3 I dlatego będę w Sylwestra oglądać Polsat. Eee... trochę odbiegłem od schematu.. narobiłem reklamy... ups. No dobrze, Izzy, bierz Mątka za nogi, ja za ręce. Zatkajmy mu usta i zakneblujmy go!

Ostatnio edytowano Wt, 30 gru 2014, 21:32 przez Kretes102, łącznie edytowano 1 raz

Wt, 30 gru 2014, 21:29
Zgłoś post
YIM WWW
Pod-ziemniak

Naklejki: 10
-A PFFFFFF

Wt, 30 gru 2014, 21:40
Zgłoś post
Norman

Mątek raz dostał w krocze, potem zwijając się z bólu słuchał kłótni Kretesa i Izzy'ego, by w końcu dostać łomem od Api w głowę.
Po prostu psychopaci... No ale nie mi to sądzić! Osądzą was istoty tym się zajmujące!

W każdym razie udało się wam uśmiercić Mątka.

Dawid6:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Mątek:

Kretes102:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Apii:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Izzy:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Mątek:

To już jest koniec, nie ma już nic. Jesteś wolny, możesz iść. Taak, ale nie musisz. Możesz śledzić losy twoich przyjaciół.

Opętańczy gaz najwyraźniej miał dość, gdyż uciekał od was jak najdalej to możliwe. Po tym jak opuścił ciało Mątka, skręcił w pobliski korytarz.
Wszyscy w tym momencie spojrzeli na Onevatho.
- Jak sądzę, myślicie że wiem co jest za rogiem. Niestety, muszę was zmartwić. Nie wiem. Nie wiem po prostu nic, przez te miesiące widziałem tylko Helgę, która... Nie sądzę, aby był to najlepszy pomysł. To niezbyt miłe przeżycia.

Wt, 30 gru 2014, 23:54
Zgłoś post
Poznaniak Nieszczelny

Oj, Mątek, Mątek. A mogłeś siedzieć przed telewizorem i oglądać B.oczke TV... No cóż, szkoda, że nas opuściłeś, ale my nadal żyjemy i ruszamy dalej. Ku zwycięstwu! <wskazuje palcem na korytarz> Biegnijmy, nie ma czasu na sentymenty.

Śr, 31 gru 2014, 14:06
Zgłoś post
YIM WWW
Norman

"Bo kto wie czy za rogiem.. nie stoją Anioł z Bogiem..." Taak.. No właśnie. Tutaj raczej nie było widać żadnych istot transcendentalnych.
Za to widoczna była trójka całkiem nieprzeciętnych androidów.

-DDDDUUUU... DDDDUUU... SZZZEEEEE - zaczął jeden z nich.

Śr, 31 gru 2014, 14:27
Zgłoś post
Poznaniak Nieszczelny

Aaa... dusisz się? No tak, to ten klimat, wszak my Tobie nie pomożemy, heh... zdejmij ten kombinezon, to będzie wszystko w porządku. A kompania.. nic tu po nas, zawracamy i poszukajmy jakiegoś innego, bezpiecznego wyjścia.

Śr, 31 gru 2014, 15:09
Zgłoś post
YIM WWW
Norman

- Niech ich ewentualnie Onevatho rozwali jakimś zaklęciem... - wymamrotał z pretensjami Onevatho. - Nie chcę być nieuprzejmy, ale ja to wszystko słyszałem. I wiecie co? To wcale nie taki zły pomysł. - powiedział. To co stało się kilka chwil później, było.. no cóż.. nie do przewidzenia.
- Viridis lymphata gas , linquat pauperem corpus cursor ! Dimittite ! Auferte tibi ! Vade, et non revertuntur ! - krzyczał jak oszalały w stronę androidów z gazowni. Wydawało wam się, że to jakiegoś rodzaju egzorcyzm. Hmm.. To by się nawet zgadzało.. Bo skoro da się wypędzać demony, to pewnie też da się robić krzywdę innym ulotnym ciałom, które mają tendencje do opętywania.
- Non revertar ! Et succendetur in infernum fiction imperial ! - kontynuował. Jego głos najwyraźniej raził szkodniki kierujące ciałem androidów. Po niedługim bowiem czasie, gaz opuścił ich ciała, unosząc się ku górze i w ostateczności znikając.
Onevatho najprawdopodobniej przez to działanie stracił całą swoją energię, bo kilka sekund po tym jak skończył, osunął się na ziemię.

Przepraszam za składnię, nie czuję się dziś najlepiej

Śr, 31 gru 2014, 23:33
Zgłoś post
Poznaniak Nieszczelny

Tak, dobry pomysł. <bierze Kanclerza> Zwiewajmy co sił w nogach, chociaż mi będzie trochę ciężko, ale dam radę.

Śr, 31 gru 2014, 23:43
Zgłoś post
YIM WWW
Norman

I właśnie wtedy przed waszymi oczami, jak z ziemi wyrosła Rose.
- Dobra robota moja ferajno. - zaczęła. - Nie martwcie się o Onevatho, na pewno jeszcze dojdzie do siebie. Tak to po prostu jest z egzorcyzmami... Nawet nie wiecie jak bardzo wyczerpują... wymamrotała.
- Taak, nie wiedzieliście o nich? I... zabiliście Mątka? - zapytała z delikatnymi wyrzutami sumienia. - Byłam właściwie pewna, że wśród was będzie jakaś osoba, która zna łacinę... Myślałam, że gdy przyprowadzę do was tego czarno-białego kreta, to wyjdziecie z tej całej niekomfortowej sytuacji. Ale no jejku, cóż by tu powiedzieć.. pozory mylą. Zgaduje, że pewnie jesteście ciekawi dlaczego Onevatho, pegazorożec, który posiadał taakie zdolności i umiejętności... nie uciekła z celi... - tu przerwała.
- No właśnie... Niech będzie to taki delikatny test na inteligencję... - zaczęła. - Macie jakieś teorie?

Śr, 31 gru 2014, 23:52
Zgłoś post
Norman

- I poprawnej odpowiedzi udziela kobieta... Ach... Czemu mnie to nie dziwi? Ci mężczyźni to po prostu jedni wielcy nieudacznicy... no chyba że Lorefictim.. hihihi - zachichotała.
- Chcąc jednak ukonkretnić: Poznaliście już dwa rodzaje naczyń, do których wstąpić może opętańczy gaz. Pierwsza wersja, zupełnie niegroźna w swojej groźności, paraduje najczęściej bez mózgu i mówi kilka słów o duszach. Tak, to tak zwani Skrajniacy.
Drugim rodzajem będą androidy. Są właściwie niezniszczalne, przynajmniej przez oręż fizyczny, jednak stosunkowo słabe w walce w przeciwnikami magicznymi. Androidy cechują się zdecydowanie wyższą inteligencją niż ci niżej usytuowani. Nie znacie jeszcze żadnych magicznych sztuczek, a to oznacza, że w walce z nimi jesteście zmuszeni używać egzorcyzmów.
Wymagają one jednak biegłego posługiwania się łaciną, co może stanowić dla was nie lada wyzwanie. Sęk jednak w tym, że nie jest to nie wiadomo jak proste. Wypędzanie złego gazu wymaga wielu lat praktyki i nie może zrobić tego zwykły nowicjusz.
W tym celu proponowałabym spotkać się z Ojcem Ramsey'em w Createlocie. W każdym bądź razie nie zawracajcie sobie tym nie wiadomo jak bardzo czterech liter. Ważniejsze będzie to, co do powiedzenia będzie miał wam Onevatho.
Ale wracając: Wyżej w hierarchii od Androidów są Hammerfallowie. A z nimi.. to już jest totalna rzeź. Stoją na znaczenie wyższym stopniu wyszkolenia technicznego, są jeszcze bardziej inteligentni, a poza tym potrafią władać magią sugestii i jednocześnie telekinezą. Gdyby tego było mało, posiadają skłonność zmiany w pierwotne energie żywiołów.
Hammerfallowie byli zdecydowanie trudnymi przeciwnikami, ale wygraliśmy z nimi. To właśnie po tym, jak padł ostatni z nich, Brainstorm, ja zyskałam tytuł Czempionki Archipelagu Kreacji.
W zasadzie nie powinnam wam o tym mówić, ale ostatnimi czasy panuje lekki niepokój. Kilka dni temu zgłosił się do mnie niejaki Seneth. Twierdził, że jego ogródek tak po prostu zaczął się palić. Niby to normalne, bo zawsze ktoś mógł wyrwać się uwadze Archaniołów, a przestępstwa są jednak nieodłącznym elementem życia w cywilizacji.
Sęk jednak w tym, że kilka dni wcześniej w okolicy miała miejsce mieszanina trzęsienia ziemi i trąb powietrznych, która zebrała znaczne żniwo istnień żywych.
Ramsey już zaczyna głosić za przeproszeniem herezje, że koniec jest bliski, a Hammerfallowie powrócili. To w zasadzie teoria, ale mimo wszystko radziłabym być ostrożna.
Sama nie wiem co uwięziło w celi Oneveatho, ale jedno jest pewne: Na pewno nie były to androidy. Muszę zamienić kilka słów z Lorefictimem, w razie pytań.. szukajcie mnie w Createlocie. - powiedziała. Kilka chwil później puściła wam oczko i zniknęła w świetle o złotym kolorze.

Cz, 1 sty 2015, 11:28
Zgłoś post
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 274 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 19  Następna strona