|
|
Teraz jest Pn, 13 sty 2025, 00:28
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Lilyness
Córka Gwiazd
Naklejki: 0
|
#2. Poetycko o Wojnie.
To zadanie ma na celu stworzenie wiersza, który skłoni do refleksji na temat wojny.
Maksymalne poparcie: 5000 osób.
|
So, 3 sty 2015, 13:49 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
Naklejki: 17
|
Re: #2. Poetycko o Wojnie.
Wojna - kobieta, która czekać nie chce, nie lubi, Gdy w jej sidła wpadniesz, ona Cię zgubi, Jakkolwiek z cierpienia i bólu będziesz wyrwać się chciał, To ona jak sęp wyrwie wszystko coś miał.
To ona jak wielka chmura zasłania ciepło promienne I na miasto jasne bomby, czołgi wysyła wojenne. Swoim ciałem, umysłem zwycięstwa Cię kusi, A Ty jak pies blady za nią z bronią pójść musisz.
Biednyś Narodzie, któryś przez wojnę-kobietę umrzeć pragniesz, I wszelkie prawa, porządki, umysły nagniesz, Albowiem diablica Cię omotała jak wąż Ewę i Adama Swoim jabłkiem, swoim łonem na rzeź postawiła Cię sama.
Po cóż z tą kobietą zaczynać, po cóż? Ona i tak w końcu wepchnie Ci w plecy nóż. Zdradzi Cię, zostawi samego na placu boju, A Ty ostaniesz się ino z bronią wśród wojennego gnoju.
Wszak jednak jest jeden sposób wytłumaczenia, Dlaczego tylu mężczyzn dom na wojnę zmienia. Oni jak chłopak dziewczynę - pragną i pożądają, Wszystko za nią oddadzą, bo tak ją kochają...
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
N, 4 sty 2015, 16:28 |
|
|
Lilyness
Córka Gwiazd
|
|
N, 4 sty 2015, 20:34 |
|
|
Lilyness
Córka Gwiazd
|
|
N, 4 sty 2015, 20:36 |
|
|
Lilyness
Córka Gwiazd
|
| | | | Kretes102 napisał(a): Wojna - kobieta, która czekać nie chce, nie lubi, Gdy w jej sidła wpadniesz, ona Cię zgubi, Jakkolwiek z cierpienia i bólu będziesz wyrwać się chciał, To ona jak sęp wyrwie wszystko coś miał.
To ona jak wielka chmura zasłania ciepło promienne I na miasto jasne bomby, czołgi wysyła wojenne. Swoim ciałem, umysłem zwycięstwa Cię kusi, A Ty jak pies blady za nią z bronią pójść musisz.
Biednyś Narodzie, któryś przez wojnę-kobietę umrzeć pragniesz, I wszelkie prawa, porządki, umysły nagniesz, Albowiem diablica Cię omotała jak wąż Ewę i Adama Swoim jabłkiem, swoim łonem na rzeź postawiła Cię sama.
Po cóż z tą kobietą zaczynać, po cóż? Ona i tak w końcu wepchnie Ci w plecy nóż. Zdradzi Cię, zostawi samego na placu boju, A Ty ostaniesz się ino z bronią wśród wojennego gnoju.
Wszak jednak jest jeden sposób wytłumaczenia, Dlaczego tylu mężczyzn dom na wojnę zmienia. Oni jak chłopak dziewczynę - pragną i pożądają, Wszystko za nią oddadzą, bo tak ją kochają... | | | | |
Poparcie + 4500 osób.
|
N, 4 sty 2015, 20:36 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|