|
|
Teraz jest Wt, 14 sty 2025, 23:38
|
The Silent Wood - Rozgrywka
Autor |
Wiadomość |
Z. Art
Żaba
Dołączył(a): Pt, 23 kwi 2010, 17:40 Posty: 1641 Lokalizacja: student
Naklejki: 5
|
Re: The Silent Wood - Rozgrywka
Nie, Celestine. Nie pozwolę ci się za nas poświęcić. Macie. Weźcie to... I maszynę. A nuż będziecie musieli kogoś ożywić bez pomocy Hadesa? A co do mnie... może jednak jakoś wrócę. Żegnajcie... A może do zobaczenia? Jestem całkiem zdrowy na ciele i umyśle, decyduję więc poświęcić się za osoby, które można by ożywić oraz pomoc tobie, Hadesie, w twoim królestwie. Cieszę się, że taki stan rzeczy nie wiąże się ze śmiercią. TAK, W PELNI DECYDUJĘ SIĘ NA WKROCZENIE DO BRAM CIENIA! Moja decyzja jest nieodwracalna. [ Będę się za Was modlił.
_________________ – Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie. – Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
Mistrz i Małgorzata <3
Moderuję na pąsowo bo mogę.
Ostatnio edytowano So, 10 sty 2015, 14:05 przez Z. Art, łącznie edytowano 1 raz
|
So, 10 sty 2015, 10:54 |
|
|
Czarnoksieznik
Mistrz Administracyjnej Magii
Dołączył(a): So, 24 sty 2009, 15:23 Posty: 1751 Lokalizacja: z Angmaru
Naklejki: 17
|
Art... jesteś całkowicie pewien tej decyzji? Potem już nie będzie odwrotu. Chyba, że znajdziemy jakiś magiczny sposób, by cię wyciągnąć. W co wątpię. Celestine... nie spytam, czy jesteś pewna. Wiem, że jesteś. Ale pomyśl, czy nie będziesz tego żałowała. Wątpię, by udało nam się cię uwolnić, gdy raz tam pójdziesz... ale ten świat cię potrzebuje. I my cię potrzebujemy. Bez twojej pomocy... nie zdołamy nic zrobić. Hadesie... pięciu naszych towarzyszy zginęło, gdy podróżowaliśmy przez ten świat, a jeszcze dwóch w innym. Nie wiem, czy będziesz mógł wskrzesić Oliviera i Pana Potwora - wszak ten ostatni także trafił do Tenebris... ale wiem, że jesteś w stanie ożywić Viviliona, Sir Sera, Autora, Olexa... Adama. I o to cię prosimy.
_________________Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ!Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku.
|
So, 10 sty 2015, 11:56 |
|
|
Alysia
Postrach Siedmiu Mórz
Naklejki: 0
|
- Doprawdy, wasza przyjaźń jest czymś godnym pozazdroszczenia. Dawno, ale to bardzo dawno nie widziałem kogoś, kto mógłby się poświęcić dla dobra osób, które uważa za rodzinę. Gratulacje, udało się wam przejść moją próbę. Udowodniliście mi, że jesteście osobami, wartymi współpracy. - Czyli całość była sprytnie ukartowana? - zapytałam zdezorientowana. - Zasadniczo to tak. Chciałem po prostu zdecydować, czy zasługujecie na kooperację ze mną. Nie mógłbym przecież wam nie pomóc. Wasz cel jest święty, staracie się zrobić coś niewykonalnego, coś czego nie powstydziliby się nawet sami spartańscy wojowniki. Jesteście kimś, kto będąc małą nieszczęsną mrówką na torach, potrafi stawić czoła przeznaczeniu, rywalizować z najeżdżającym właśnie pociągiem i jeszcze pokazać światu, że da się go zadziwić! - To naprawdę miłe.. Hadesie.. - wymamrotała Celestine, wciąż nie mogąc zrozumieć zachowania Arta. - Ale co z Carrie i z tym.. no jak mu tam.. starym dziadem? - To właśnie Carrie będzie zajmować się światem umarłych. Zasłużyła na to swoją porywczością i arogancją. Jeśli chciałbym ująć to w waszym języku, powiedziałbym że właśnie ma szlaban! - powiedział ze zdecydowaniem, obserwując nasze uśmiechy na twarzy. Hades niedługo później uderzył swoim koso-pastorałem o ścianę. Kilka sekund później w pomieszczeniu zmaterializowały się schody prowadzące do ciemności. - To co? Zapraszam na wycieczkę po świecie umarłych. - zaśmiał się.
|
So, 10 sty 2015, 12:44 |
|
|
Czarnoksieznik
|
_________________Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ!Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku.
|
So, 10 sty 2015, 13:05 |
|
|
Z. Art
Żaba
|
_________________ – Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie. – Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
Mistrz i Małgorzata <3
|
So, 10 sty 2015, 13:58 |
|
|
Alysia
Postrach Siedmiu Mórz
|
Hades spokojnym krokiem zaczął kroczyć naprzeciwko ciemności. Nie zapraszał nas w żaden konkretny sposób. Wiedział, że podążmy za nim. I tak się w końcu stało. W umysłach przepełnieni nadziejami na wskrzeszenie naszych przyjaciół, w końcu zeszliśmy na sam dół. Pomieszczenie okazało się być niewiarygodnie dużych rozmiarów.
Miało też niewiarygodnie dużych.. strażników. - BUU! - zaczął.
|
Cz, 15 sty 2015, 16:02 |
|
|
Czarnoksieznik
|
Eee... dobry wieczór... nie, my tylko zwiedzamy... proszę sobie nie przeszkadzać...
|
Cz, 15 sty 2015, 16:14 |
|
|
Z. Art
Żaba
|
Miło mi powitać jaśnie pana. Można spytać, gdzie jest Cerber?
Mistrz i Małgorzata <3
|
Cz, 15 sty 2015, 16:26 |
|
|
Alysia
Postrach Siedmiu Mórz
|
- Cerber? A kto to być? - zapytał mrocznym głosem przeładowanym gniewem i nienawiścią. - Wiesz potworze, taki tam piesek.. Emmm.. Hau Hauu Hauu? - odpowiedziałam z uśmiechem na twarzy. - Nie znać nikogo o imię Cerber. A poza tym nie powinno was tu być. Buu nie lubić nieproszonych gości. Buu być bardzo zły, kiedy do Hadesu schodzić śmiertelnicy.
|
Cz, 15 sty 2015, 16:42 |
|
|
Czarnoksieznik
|
|
Cz, 15 sty 2015, 16:48 |
|
|
Z. Art
Żaba
|
Zaprowadził nas tu Hades... Gdzie on jest?!
Mistrz i Małgorzata <3
|
Cz, 15 sty 2015, 16:56 |
|
|
Alysia
Postrach Siedmiu Mórz
|
- Hades? Buu nie wiedzieć. Buu tu rządzić. Buu uważać na złe potwory i złe lisy zielone. Buu nie dopuścić do kolejnego porwania.
|
Cz, 15 sty 2015, 16:58 |
|
|
Czarnoksieznik
|
Panie Buu... czy my wyglądamy na potwory (Art chowaj się) albo zielonowłose lisy (Art CHOWAJ SIĘ MÓWIĘ)? Nie? Może nas pan przepuścić dalej? My tylko na chwilę, z jedną sprawą. Zresztą znając życie, i tak Charon nas nie przepuści.
|
Cz, 15 sty 2015, 17:10 |
|
|
Z. Art
Żaba
|
Właściwie... gdzie jesteśmy? Znaczy wiem, że w Hadesie, ale chodzi mi o dokładne umiejscowienie...
Mistrz i Małgorzata <3
|
Cz, 15 sty 2015, 17:26 |
|
|
Alysia
Postrach Siedmiu Mórz
|
- Hades? Ahihihihi. Nie. Buu i wy być w Tartarze.
|
Cz, 15 sty 2015, 21:02 |
|
|