Teraz jest Śr, 15 sty 2025, 00:26

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 274 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 19  Następna strona
Zone Of Terror - Rozgrywka. 
Autor Wiadomość
Norman

Naklejki: 0
Post Re: Zone Of Terror - Rozgrywka.
- Ostatnio to z nim tak delikatnie jak z kobietą. Jest totalnie i paradoksalnie zmienny. Myślę że popadł w schizofrenie.. albo.. emm.. został opętany. Hihihi.

Śr, 21 sty 2015, 22:12
Zgłoś post
Norman

- Noo, chyba, że w głowę wejdzie im Destructor.. Hihihi. To takie przejmujące... - zaśmiał się i kolejny raz napił się rozweselającego trunku.

Cz, 22 sty 2015, 13:13
Zgłoś post
Poznaniak Nieszczelny

Naklejki: 17
Tak, Destructor czasami potrafi spłatać wielkiego figla. Mieliśmy już tego przykład w czerwcu 2013 roku. Ale mam nadzieję, że to chwilowe zaburzenie. Będziemy musieli mu jakoś pomóc, wszak na sam początek musimy pomóc Elverowi. Yellow, no. Nie pij tyle, tylko pomóż nam, bo Cesarstwo upadnie, a z pewnością my i TY tego nie chcemy! No chyba, że chcesz zostać alkoholikiem przy przyszłej Destructolandii... no, Twój wybór.

Cz, 22 sty 2015, 19:27
Zgłoś post
YIM WWW
Norman

- Zaiste ciekawy plan. - powiedział Yellow przepijając przy tym kolejną butelkę niezidentyfikowanego napoju. Prawdopodobnie mało go obchodziła twoja historia, a pochwalił Cię jedynie dlatego, że wymagała tego grzeczność. Naraz zszedł z krzesła, podniósł piłkę i zaczął nią żonglować.
- KOLEGO, JESTEŚ CHORY PSYCHICZNIE! - wykrzyczał zdezorientowany Diego.
- Ja? Nie.. skądże... Ja tylko jestem tacy jak wszyscy! Hihih - zaśmiał się. To było już wystarczająco wiele dla diabła tasmańskiego. Momentalnie jeszcze raz zabłysnął swoją wrodzoną umiejętnością i rzucił się na szalonego kucyka. Praktycznie w jednym momencie sprowadził go do parteru.
- Phi.. no dobra... niech wam będzie. Pomogę, ale tylko trochę. Mam kontakty, które pozwolą wam dotrzeć do Biblioteki. - wydusił z siebie. Naraz używając zaklęcia odepchnął swojego przeciwnika i podrapał się pod brodą.
- Tak, mogłem to zrobić wcześniej, ale... Chciałem się trochę pobawić. - wyjaśnił. Naraz usłyszeliście wielki huk, a lecące z sufitu żyrandole, ich szkło i jeszcze większa masa gruzu, prawie że idealnie oddały klimat destrukcji.
Prawie wszyscy zdążyli uciec... No.. z wyjątkiem jednej osoby.

Dawid6:

Mątek:

Kretes102:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Apii:

Izzy:

Obrazek Obrazek Obrazek

Rolę Izzy'ego przejmuje Kretes.

- Ahaha! Jak zawsze efektywne i efektowne wejście! Brawo Kleofas!
- Miaa.. miaaa... miaaau.
- Właśnie zabiłeś naszego przyjaciela! - wykrzyczał Diego
- Miaa.. miaaa.. miaau... - powiedział ze smutkiem
- No bo widzisz, sprawa jest. Ci desperaci pragną teleportować się do Biblioteki.
- Miaaa Miaaaa Miaaa Miaaaaau?! - nie krył zaskoczenia

Cz, 22 sty 2015, 23:38
Zgłoś post
Norman

- Kleo, ale ty wiesz, że potem będziesz musiał naprawiać sufit dach i... hmm wszystko inne? Jeszcze jakaś wredna wiedźma się tutaj wepcha przez tą dziurę.
- Miaa Miaa Miaau.
- No dobrze, grzeczny kotek. - pochwalił swojego "niemałego" towarzysza.
- Miaa Miaa Miauu. - wyglądał na zadowolonego.
- Dobrze Kocie, teraz wracamy do normalnych kształtów, naprawiamy dach i teleportujemy bandę tych samobójców do hue hue hue Biblioteki. - polecił plan działania. Kleofas momentalnie zmniejszył się do takich rozmiarów, które nie sprawiałyby mu kłopotów w poruszaniu się po pokoju. Jednym szybkim machnięciem ręką, naprawił swoje zniszczenia.
- Jaką mamy pewność, że ten Czarny Kot przeniesie nas do miejsca urzędowania Elvera? W mojej kulturze tego typu stworzenia przynoszą pecha. Są zwiastunami złego losu, który niszczy marzenia.
- Hihi.. Nie macie pewności. Nie macie nawet pewności co Kleofas będzie chciał wam powiedzieć. Może mówiąc miauu będzie przeklinał dzień w których was spotkał? a może będzie po prostu was przeklinał? Jest też opcja ze śpiewaniem taniego, lokalnego disco polo, za którym przepada... ale too.. raczej zrozumiecie.
- Miaau. - odparłł kot.
- A co z La-Sheei?
- No właśnie miałem zapytać. Zostawiasz dla mnie swoją śpiącą księżniczkę i jeszcze tak średnio się tym przejmujesz.
- Nie myśl o tym.
- Heej, spokojnie! Ja wcale nie chciałem... jej upoić do nieprzytomności, heeh.
- Nie, ja rezygnuje. Nie zostawię jej z tym postrzeleńcem! - oburzył się Diego.
- Miaau Miaau - skwitował Kleofas.

Pt, 23 sty 2015, 11:26
Zgłoś post
Norman

- Nikt tu nie będzie nikogo pilnował! - usłyszeliście za chwilę głos. W pomieszczeniu zmaterializowała się Rose, która nie była raczej przyjaźnie nastawiona do całej sytuacji.
- Yellow co ty do czorta odwalasz?! - nie kryła zażenowania.
- Och, moja Różyczka... - zaczął się zachwycać kuc.
- Różyczkę to za chwilę będziesz miał w jednym i drugim oku. A jak będziesz jeszcze się stawiał, to jej kolce znajdą się tam gdzie najbardziej byś nie chciał! - starała się zabrzmieć groźnie. Aspekt Szaleństwa patrzył na nią ze zdezorientowaniem. Prawdopodobnie nawet nie miał pojęcia, że jakaś kobieta może być tak zła, tak wredna i używać tak mocnych argumentów. No cóż, to była cała Rose. Czempionka Createlotu, zwyciężczyni wojny z Hammerfellami i innymi brzydalami z gatunku stawiającego się mięsa armatniego.
- Miaa Miaa Miaau... - zaczął konstruować wypowiedź Kleofas.
- A ty?! Kocie, który nie potrafi nawet poprawnie wykrztusić z siebie jednej pełnej wypowiedzi? Kto pozwolił Ci się zwiększać do poziomu lokalnego pasma górskiego i siać w stolicy destrukcję?
- Alee... potem się naprawił. Oj, przestań już marudzić.
- Marudzić?! TY CHYBA NIE WIDZIAŁEŚ MARUDZĄCEJ KOBIETY! Krzyczała jak oszalała. Swoim zachowaniem była blisko doprowadzenia do szaleństwa samego Aspektu Szaleństwa. Ruszcie za przeproszeniem swoje cztery litery i skończcie tą śmieszna libację alkoholową. - starała się wygłosić postanowienia. Jej oczy rozglądały się dokładnie po całym pomieszczeniu.
- UPILIŚCIE LA-SHEEI?! - nie kryła zażenowania.
- To Yellow! - odpowiedział Diego. - To jego wina. Należy mu się kara!
- Żółty, wracasz do siedziby ruchu oporu i pomagasz nam formować oddziały przeciwko destrukcjanom. I czy Ci się to podoba czy nie!
- Ale...
- ŻADNYCH ALE! A poza tym myślę że to najwyższy czas, aby użyć tego świecidełka, należącego do samego Brainstorma... - wymamrotała czempionka i wyjęła ze swojej kieszeni amulet, którego wisząca część emanowała niezwykle jasnym światłem.
- Kto by pomyślał... czempionka wskrzeszająca zmarłych... - wymamrotała.

Dawid6:

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Mątek:

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Kretes102:

Api:

Izzy:

- No, od razu lepiej. Wymamrotała. Naraz w pomieszczeniu zmaterializowali się kolejno: Mątek, Dawid i Izzy. Temu trzeciemu najbardziej śmierdziało z paszczy.
- Nie przejmuj się, to po prostu skutki uboczne działania Hammerfallionu. - powiedziała do tego ostatniego.

- Miło Rose że przywracasz do życia naszych kompanów. Ale co z moją siostrą? - zapytał diabeł tasmański.
- La-Sheei powinna odpocząć. Powinna odpocząć od tego całego cyrku. Kobieta zasługuje na spoczynek.. wy... seksiści!
- Dobrze więc, ale jaką mam mieć pewność że będzie bezpieczna?
- Będą zajmować się nią Onevatho, Yellow i ten jego śmieszny kot...
- Miaa Miaa Miaaau - nie krył zażenowania Kleofas. - Ale, że wat?! - Ja nigdzie się nie wybieram! - postanowił Yellow.

Pn, 26 sty 2015, 20:14
Zgłoś post
Bezpieczeństwo Forum

Naklejki: 7
Rose, ale spokojnie xD Aaaaaaa, właściwie jak ja zginą... AHA... Api, skąd masz nożyk?

O, kotek ^^ Daj się pogłaskać... A może lepiej nie, bo jeszcze ugryzie...

Da się jakoś wytrzeźwić tego tu żółtego pana?

Co robimy?

Tym kolorem moderuję.

Pn, 26 sty 2015, 20:31
Zgłoś post
Norman

- Miaau Mmiaa Miaaau - oburzył się Kleofas. Prawdopodobnie nie lubił być głaskanym.
- Jak to co robimy? Żółty idzie do Siedziby Ruchu Oporu, tam razem z Onevatho organizują nowe jednostki wsparcia. Kot czarnej magii przenosi was do Biblioteki i tam próbujecie jakoś uwolnić Elvera. Kleofas później wraca do naszej siedziby.
- Ja się nie zgadzam. Onevatho wcale nie jest szalony. On za mną nie przepada...
- On za nikim nie przepada, a jeśli już to za Lorefictimem. Nie wiem jaka jest między nimi relacja, ale.. cóż, nie będę nikogo swatać.
I Żółty, gwoli ścisłości - zaczęła... - Jeśli upijesz, albo zrobisz jakąś krzywdę Kanclerzowi, to osobiście cię wypatroszę butelką, z której piłeś. - powiedziała z odwagą. Yellow jedynie przełknął ślinę. Wiedział najprawdopodobniej, że lepiej będzie jak przez chwilę pomilczy.

- Wybaczcie, nie pomogę wam w walce. Dzieją się tu o wiele bardziej skomplikowane sprawy, o których nawet nie macie pojęcia. Nie martwcie się jednak, już wkrótce się zobaczymy. - powiedziała Czempionka i chwilę później rozpłynęła się razem z Yellowem i La-Sheei w złotym jaskrawym świetle.
- Miaa Miaa Miaaau - zaczął bełkotać kot.

Wt, 27 sty 2015, 11:43
Zgłoś post
Bezpieczeństwo Forum

No, to rozejrzyjmy się, może jest tu przypadkiem coś do obrony... Weźmy coś, w końcu kieszenie mamy prawie puste - może być nawet jakiś trunek, najwyżej oblejemy nim przeciwnika. A potem, Kleofas, przeniesiesz nas do tej Biblioteki, OK? ^^ A przy okazji... Lubisz placki? Bo mam kilka w zanadrzu. I takie z mięsem, i takie z owocami, czekoladą... Mniam mniam.

Diego, ale ty wciąż tu jesteś, ta?

Czego nie lubią Destrukcjanie?

Tym kolorem moderuję.

Ostatnio edytowano Wt, 27 sty 2015, 15:00 przez Dawid6, łącznie edytowano 1 raz

Wt, 27 sty 2015, 14:04
Zgłoś post
Norman

- Jestem, nie widzicie mnie?! Yellow was upił, czy co?! - nie mógł się nadziwić Diego. - No to mamy problem. - powiedział chwilę później. - Zostaliśmy sami w pałacu Fictiona... z kotem, który nawet nie mówi w naszym języku. Nie mamy nawet zielonego pojęcia, czy nas rozumie i nie wiemy czy przypadkiem nie przeteleportuje nas do zakichanej prehistorii. Nie wiemy kompletnie nic!
- Miauu Mmmiaału. - starał się pocieszyć znajomego Kleofas.
- Racja, weźmy wszystko co się da. A nuż jakiś z tych śmiesznych trunków stanie się ostatnią szansą ratunku, czy jak kto woli przysłowiową brzytwą. - powiedział i zaczął pakować wszystko co udało mu się dotknąć, do swoich kieszeni.
- Mam nadzieję, że nie podchodzi to pod kradzież... kradzież to grzech.... - nie mógł się uspokoić. Diabeł tasmański wyglądał na bardzo zestresowanego. Prawdopodobnie tak właśnie działał na niego brak siostry.
- j.. jeśli chodzi o egzorcyzmy, mogę się nimi zająć. Asystowałem już przy niejednym rytuale i myślę, że mógłbym dać radę wypędzić z kogoś nieczystą siłę. - zapewniał. - Więc.. jeden problem z głowy.
Sam nie wiem, co może je przerazić, ale jeśli wyjdziemy z założenia, że Destructor jest szalonym bóstwem zniszczenia, lubiącym ogień... będziemy mogli wyłapać sporo przeciwieństw. Ład, porządek, powaga, woda... Hmmm, brzmi, ciekawie, czyż nie? - zadał pytanie retoryczne.

Kilka minut później skorzystaliście z pomocy Kleofasa. I cóż.. Biblioteka nawet w największych fazach, czy wizjach nigdy nie wydawała się porastać zielenią, wielkimi niespotykanymi drzewami i pięknym otwartym błekitnym niebem pełnym latających pterodaktyli.
- No to wykrakałem... - powiedział przerażony Diego. Chwilę później udało wam się odkryć, że Kleofas gdzieś zniknął.

Śr, 28 sty 2015, 00:40
Zgłoś post
Bezpieczeństwo Forum

Ale Api, czy to na pewno Biblioteka? xD

Chyba najlepszym pomysłem będzie rozejrzenie się po okolicy, tylko tak, żebh nie robić hałasu, czyli na paluszkach, bez nawoływań, najlepiej w grupie...

Ciekawe, co lubi ten Kleofas... Gdybyśmy wiedzieli, to możnaby go jakoś zwabić... Ale nie wiemy. Nie uciekł czasem na drzewo?

Tym kolorem moderuję.

Śr, 28 sty 2015, 13:56
Zgłoś post
Norman

Dawid miał rację. Nie była to biblioteka. Była to najpewniej najeżona drzewami od stóp do głów, dżungla, która nie wyglądała na zbyt przyjazną.
- Wiedziałem, że czarne koty oznaczą nieszczęście! Wiedziałem! I niech mi ktoś teraz powie, że to przesądy! - zaczął marudzić Diego. Diabeł tasmański rzeczywiście miał rację. Znajdowaliście się obecnie w jednym wielkim bagnie. Może nie w praktycznym znaczeniu tego wyrażenia, ale na pewno w przenośnym. Sytuacja nie wyglądała na ciekawą.
Po kilku godzinach wędrówki, totalnie bezcelowej, znaleźliście wyjście z lesistego terenu. Przed wami znajdowała się obecnie otwarta przestrzeń, a na horyzoncie dało się dostrzec pewnego osobnika.

- Delaya... Gdziekolwiek jesteś.... Przysięgam Ci, że uda nam się stąd wydostać. Createlot odpowie za to co nam zrobił.
Archipelag Kreacji zapłonie piekielnym ogniem! - zaczął wykrzykiwać sam do siebie.

Śr, 28 sty 2015, 18:40
Zgłoś post
Poznaniak Nieszczelny

Naklejki: 17
Jak myślicie, podejść do niego czy też lepiej nie? Ja uważam, że dobrym rozwiązaniem byłoby z nim porozmawiać, dlaczego on tak lamentuje i przeklina Archipelag Kreacji, a nuż się czegoś dowiemy.

Śr, 28 sty 2015, 18:51
Zgłoś post
YIM WWW
Bezpieczeństwo Forum

Może tak delikatnie podejdźmy do tego pana i delikatnie zapytajmy, co jest grane. Nie ma z nami żadnych kucyków, więc raczej nas nie zje. Na wszelki wypadek przygotujmy jakiś koktajl.

Tym kolorem moderuję.

Śr, 28 sty 2015, 18:52
Zgłoś post
Norman

- Jesteście tu przez Rose? - zaczął nieznajomy.
- Nie, jesteśmy tutaj przez wrednego czarnego kota, który symbolizuje nieszczęście! - nie mógł się opanować Diego.
- Moje kondolencje... - powiedział ze współczuciem.

Śr, 28 sty 2015, 19:13
Zgłoś post
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 274 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 19  Następna strona