|
|
Teraz jest Śr, 25 gru 2024, 19:36
|
Dziesiąta Rocznica Forum!
Autor |
Wiadomość |
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100
|
Re: Dziesiąta Rocznica Forum!
1. Woli pan spędzać wolny czas w Gdańsku czy poza tym miastem? 2. Na jaki okres zakładał pan istnienie forum? 3. Czy będzie pan bardziej aktywny? 4. Jak to być Susłem?
|
Pn, 2 lut 2015, 18:11 |
|
|
Dizel
Doradca Budowlańców
Dołączył(a): Śr, 14 lut 2007, 12:07 Posty: 3208 Lokalizacja: Tak
Naklejki: 4
|
Dokładnie, chodzi o ten avatar Apropo Kalamburów, myślałem o jakiejś wspólnej zabawie wszystkich obecnych tu użytkowników.. Sam nie wiem, może o 20? Na pewno by sobie Pan poradził
_________________ Tego koloru w swoich postach raczej nie zobaczysz. Adminowi się nie chce i nie interesuje się Tobą.
|
Pn, 2 lut 2015, 18:14 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
Naklejki: 17
|
Kolejna porcja pytań: 1. Czemu właśnie I seria skończyła się na RiKN, a nie trwała nieco dłużej? 2. Jeśli chodzi o dodatki do I serii, to Aidem planowało zrobić ich więcej czy też dwa były w zupełności wystarczalne? 3. Jaki z samego początku był pomysł na Aidem? Spodziewaliście się takiego sukcesu, jeśli chodzi o serię Przygód Reksia?
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
Pn, 2 lut 2015, 18:14 |
|
|
Susel
Operator Koparki
Dołączył(a): Pt, 4 lut 2005, 16:11 Posty: 66 Lokalizacja: z Gdańska
Naklejki: 3
|
Na początku to miała być edukacyjna gra przygodowa, z elementami ortografii, matematyki i czegoś tam jeszcze. Główną postacią miał być Reksio. Pierwszym pomysłem były przygody na wyspie. Jak to się stało, że zniknęła edukacja, pojawili się piraci, kury i krety do dzisiaj nikt nie wie Jak wiecie na końcu każdej części jest zapowiedź następnej. Zazwyczaj oprócz głownego tematu "Ufo", "Czarodzieje" nie wiedzieliśmy co tam będzie
|
Pn, 2 lut 2015, 18:16 |
|
|
Susel
Operator Koparki
|
Każda z firm ma swoją siedzibę, gdzie siedzą żywi ludzie Oczywiście używamy sieci do kontaktów z bytami pozabiurowymi.
|
Pn, 2 lut 2015, 18:19 |
|
|
Susel
Operator Koparki
|
Wygląda zachęcająco, ale jeszcze nie czytałem. Zrobię to wkrótce.
|
Pn, 2 lut 2015, 18:20 |
|
|
Z. Art
Żaba
Dołączył(a): Pt, 23 kwi 2010, 17:40 Posty: 1641 Lokalizacja: student
Naklejki: 5
|
Kiedy, pana zdaniem, może nadejść "jutro"? viewtopic.php?f=38&t=8718&start=15
_________________ – Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie. – Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
Mistrz i Małgorzata <3
Moderuję na pąsowo bo mogę.
|
Pn, 2 lut 2015, 18:23 |
|
|
Susel
Operator Koparki
|
I tu i tam, w Gdańsku jest fajnie, ale poza Gdańskiem też istnieje życie Na jak nadłużej się da, pewnie z sześć miesięcy Susły nie są zbyt aktywne Fajnie
|
Pn, 2 lut 2015, 18:25 |
|
|
Susel
Operator Koparki
|
Zanim odpowiem na kolejne pytanie, miałbym pytanie do Was. Tak naprawdę to niewiele o Was wiemy, tylko tyle, że jesteście (lub raczej byliście) dzieciakami lubiącymi nasze gry. Czy możecie napisać na kogo te dzieciaki wyrosły, ile macie teraz lat i co robicie w życiu?
|
Pn, 2 lut 2015, 18:29 |
|
|
Susel
Operator Koparki
|
Gra RiKN właściwie miała już nie powstać, więc o mały włos Reksio ugrzązłby na zawsze w XIX w. Ale listy (prawdziwe) i maile do AM zmiękczyły serca decydentów. W ogóle nie planowało, to była inicjatywa twórców Aidem to przez długi czas była firma specjalizujaca się grach edukacyjnych. Nikt nie podejrzewał, że ktoś będzie zainteresowany takimi przygodówkami.
|
Pn, 2 lut 2015, 18:35 |
|
|
Susel
Operator Koparki
|
Nie wiem, nie pracuję w AM
|
Pn, 2 lut 2015, 18:36 |
|
|
Dizel
Doradca Budowlańców
Dołączył(a): Śr, 14 lut 2007, 12:07 Posty: 3208 Lokalizacja: Tak
Naklejki: 4
|
To się pochwalę: Tegoroczne lato będzie moim dwudziestym, jestem studentem prawa i mam piękną, kochającą (miejmy nadzieję) dziewczynę. A po tym śmiesznym opowiadaniu nie zapowiadało się, że na takiego kogoś wyrosnę.
_________________ Tego koloru w swoich postach raczej nie zobaczysz. Adminowi się nie chce i nie interesuje się Tobą.
|
Pn, 2 lut 2015, 18:39 |
|
|
spidi
Ekspert w Dziedzinie Cementu
Dołączył(a): N, 6 sty 2008, 15:22 Posty: 1051 Lokalizacja: Z rewolucji
|
Nie ma zbytnio powodów do chwalenia, ale: - 18 letni dekadent - uczeń technikum, profil informatyczny - zainteresowany językiem japońskim, animacją, grafiką 2d, programowaniem, wszelakimi sztukami artystycznymi, filozofią, fizyką i wieloma innymi, na które nie ma czasu. - gry z tej serii spowodowały moje zainteresowanie się rzeczami związanymi z tworzeniem gier, oraz zapoczątkowały miłość do gier z gatunku point & click - swoją przyszłość wiąże z czymś z pogranicza IT - forum te pozwoliło mi poznać wiele osób, które w sposób znaczący wpłynęły na mój światopogląd, zainteresowania oraz pasje - i wiele innych, które raczej tutaj przemilczę
Wydaje mi się, że wyrosłem na dziwne, zrzędliwe niczym Kretes stworzenie.
_________________Zapraszam wszystkich do pomocy w rozkręcaniu forum Chaos niszczę zgnilizną Ręka boga , będzie sroga , bójcie się <demoniczny śmiech> W razie problemów czy spraw zapraszam na PW . Jeśli zauważycie spam , natychmiast piszcie mi na PW, bo ostatnio nie ogarniam tego wszystkiego :< " Ja bym to raczej ujął w takie słowa: Spidi ma w rękawie tyle asów, że nie może poruszać ręka."~Nieznany ten tekst cały czas utrzymuje mnie w dobrym nastroju Jestem już tym zdemoralizowanym dzieciakiem, który nie ma w zwyczaju dziękować, jednak po tylu latach czas najwyższy. Gdybym miał wypisać imiona wszystkich osób, które " utrzymywały mnie przy życiu " i wiele dla mnie zrobiły, ten podpis nie miałby końca. Dlatego chciałbym Tobie ( kimkolwiek jesteś ) podziękować, za te wspólne piękne chwile. Mimo że się tak na prawdę nie znamy... Pozdrawiam Spidi.
|
Pn, 2 lut 2015, 18:46 |
|
|
Jimmi Strona
Forumowy Artysta
Dołączył(a): Cz, 22 lis 2007, 20:28 Posty: 316 Lokalizacja: Londyn
|
Jestem człowiekiem, który w życiu ciągle zmieniał różne rzeczy (wiem jak to dziwnie brzmi) Muszę stwierdzić, że dzięki forum otwarłem się na ludzi i lepiej mi idą rozmowy. Gry z serii PR wciąż pojawiają się na nowo w moim życiu, jako źródło inspiracji, czy w celach rozrywkowych (po przejściu każdej części przynajmniej 10 razy, wciąż mnie bawią żarciki umieszczone w grach i z czasem wyłapuję ich coraz więcej) Ćwiczę swoją kreatywność poprzez grafikę komputerową i ostatnio zapisałem się na lekcje rysunku. Osobiście jestem (prawie) siedemnastoletnim licealistą, a moją największą pasją jest kinematografia i swój przyszły zawód wiążę właśnie z aktorstwem, lub reżyserią. Mógłbym rozpisać się więcej, ale raczej mało kto przywiąże uwagę do mojego postu, więc to chyba tyle o mnie
_________________ Avatar został wykonany przeze mnie.
|
Pn, 2 lut 2015, 19:00 |
|
|
Michcio
Ekspert w Dziedzinie Cementu
Dołączył(a): Pn, 7 lut 2005, 15:05 Posty: 1512 Lokalizacja: inąd
|
W tym momencie, Michcio lat 20. Student PW - Telekokomunikacja. Głównie myślę jak się wyrobić, a się nie narobić. Dzięki Reksiu nauczyłem się, że zawsze istnieje szansa, że zostawię makaron na gazie. Jednak dzięki otaczającym mnie ludziom, jakoś będzie : ). Chciałbym również dodać, że jestem piękny, zdolny i jakże skromny. Z ciekawostek: jak będę miał już własne potomstwo, wyjmę Reksia i pogramy. Głownie dlatego, że to będzie dla mnie świetna rozrywka.
_________________ Piszę poprawie po bangleszstańsku.
|
Pn, 2 lut 2015, 19:01 |
|
|