|
|
Teraz jest Śr, 25 gru 2024, 19:13
|
Autor |
Wiadomość |
Rdusiu25
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Śr, 16 mar 2011, 14:45 Posty: 578 Lokalizacja: W szafie
Naklejki: 0
|
Re: Uniwersytet Magii
|
Wt, 17 sty 2012, 17:46 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
Naklejki: 10
|
Może nie widzieliśmy całego Uniwersytetu Magii wewnątrz... ? Przecież w Holu Głównym nad tą rzeźbą z kotem który ma skrzydła mogą być jakieś drzwi... które mogłyby prowadzić do Biblioteki, toalet, klas... Kto wie... mogłyby też się tam znajdować schody na dół lub do góry...
|
Pn, 26 sie 2013, 08:48 |
|
|
AdamZet27
Norman
|
Super uniwersytet bo usunęło mi ric
|
Pn, 26 sie 2013, 10:30 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100
|
@odkop Uniwersytet Magii jest ciekawie zaprojektowany. Rzeźby przedstawiają akurat te postacie z RISP i RIU, które najbardziej polubiłem. Muzyczka bardzo klimatyczna. Te witraże i zbroje doskonale pasowały do tego miejsca. Szkoda, że najpewniej nie widzieliśmy wszystkich pomieszczeń. Zawsze mnie ciekawiło, co jest na tym balkoniku z rzeźbą kota ze skrzydłami.
|
Cz, 6 mar 2014, 08:22 |
|
|
Kogut.wynalazca
Bywalec Nory
Dołączył(a): Pn, 5 sie 2013, 12:43 Posty: 82 Lokalizacja: Planeta Gallifrey, TARDIS
|
Ja na miejscu autorów znacznie powiększyłbym ten zamek. Więcej korytarzy, labiryntów, pokoi, np. żeby gracz musiał się na początku nieźle się naszukać za Gulguldrykiem, a klucz do arrasu Snejka zdobył podczas podróży przez zwariowany labirynt pełny duchów, potworów i innych takich...
_________________ Allons-y Alonzo
|
So, 18 paź 2014, 12:03 |
|
|
Ala Dyn
Roz-kreca się
Dołączył(a): So, 25 kwi 2015, 19:24 Posty: 45 Lokalizacja: Nikt tego nie wie
|
Ja sądzę, że fajnie by było gdyby można było zobaczyć drugie piętro gabinetu Gulguldryka oprócz tego jakaś biblioteka i żeby zamiast żab byli prawdziwi uczniowie magii, z którymi można by np. pogadać. jakiś labirynt i księga z dodatkowymi czarami. więcej korytarzy , które stworzyłyby labirynt i trzeba by było zgadnąć jakim korytarzem pójść. Fajna byłaby też jakaś wysoka wieża, ogród i czarodziejskie artefakty
|
N, 24 maja 2015, 12:29 |
|
|
Ala Dyn
Roz-kreca się
Dołączył(a): So, 25 kwi 2015, 19:24 Posty: 45 Lokalizacja: Nikt tego nie wie
|
Api to fajny pomysł. Sądzę że mogłyby się tam znajdować fajne rzeczy, a kot ze skrzydłami może jest kotem z krainy czarów. Przecierz w trakcie gry nie spotkaliśmy kotów. Może wszystkie tamtejsze koty mają skrzydła. Ciekawe też czy nauczyciele mają jakieś własne pokoje.Takie sypialnie. Może to jest w niepoznanych pomieszczeniach. Przecież Burektor nie spał by na fotelu. Możliwe, że to w tych pokojach jest biblioteka, a może składzik na latające miotły
|
Wt, 26 maja 2015, 20:56 |
|
|
Rdusiu25
Bardzo Stary Norman
|
Według mnie Waldi, Barandalf i Chrumburak byli tak oddaleni od Uniwersytetu Magii, ponieważ byli w pewnym sensie obrońcami krain w których ,,zamieszkiwali'', np. Waldi był obrońcą lodowych krain, ponieważ był do tego przystosowany naturalnie, Barandalf był obrońcą Bobroru(tu akurat nie wiem dlaczego), a Chrumburak był obrońcą Krainy Bajek(tu również nie wiem dlaczego). No i został jeszcze jeden czarodziej, który mieszkał daleko od Uniwersytetu Magii- Spielmauster. Tu akurat wydaję mi się, że mieszkał w takiej jakby ,,samotni'', gdzie spokojnie mógł tworzyć swoje nowe wynalazki.
|
N, 31 maja 2015, 18:43 |
|
|
kretonpodziemny
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Śr, 1 sie 2012, 18:14 Posty: 657 Lokalizacja: Międzysieć
|
Tak, to na pewno był test. Chrumburak jest opiekunem krainy bajek, bo jest parodią bajki o trzech świnkach (mieszka w murowanym domku, a na widok domku Kretes powiedział "Ale przynajmniej murowany - Smok nie stopi, wilk nie zdmuchnie"). Barandalf pewnie pasuje do swojej krainy tylko ze względu na parodie.
_________________ Mu matku! Pozdrawiam was wszystkich, ludziki dobrej woli! Mój avatar został przygotowany przez MRX-a, za co serdecznie mu dziękuję.
|
Śr, 3 cze 2015, 19:55 |
|
|
Rdusiu25
Bardzo Stary Norman
|
Ja jednak myślę, że to nie tylko test. Wydaje mi się, że taki mors jednak musi żyć w mroźnym klimacie i po prostu nie wytrzymał, by UM.
|
Śr, 3 cze 2015, 20:01 |
|
|