|
|
Teraz jest Pn, 13 sty 2025, 00:35
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
nieznany
Mistrz Gry
Dołączył(a): Śr, 21 sty 2009, 17:53 Posty: 2045 Lokalizacja: Uniwersum Kreacji
Naklejki: 4
|
Czarodzieje
Pierwszy trailer jest bliski ukończenia, a jak wiadomo drugi w kolejności będzie o RiU. Myślę, że można już się powoli zastanawiać nad trzecim. Kontynuujecie według chronologii RiC, czy weźmiecie na warsztat inną grę?
_________________Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku). Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem."Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api.
|
N, 28 wrz 2014, 19:34 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
Dołączył(a): Śr, 2 gru 2009, 17:21 Posty: 1196 Lokalizacja: Cały świat
Naklejki: 7
|
Re: Trzeci trailer
Matku masz może MS Office PowerPointa? Jeśli tak, to którą wersję? Mam pewien pomysł związany akurat z tematem, o którym ostatnio trwają rozmowy w Moderatorium... Być może w czasie między produkcją Ufo, a produkcją kolejnego trailera możemy zrobić jeszcze jakiś inny mały projekt... No ale to muszę jeszcze uzgodnić z nieznanym. ~ Jeżeli chodzi o wybór co dalej... dalej raczej po kolei (Tym bardziej, że Reksio i Czarodzieje to ostatnia gra, którą udało mi się nagrać przed zakończeniem licencji na Camtasie. Będę musiał sformatować komputer, aby móc dalej z nią pracować ). @Czarny @Ż.Art Teraz musicie zdecydować do której gry chcecie napisać scenariusz. Przypominam, że macie wybór między Czarodziejami, a Wehikułem. Wolałbym, abyście sami się umówili do czego będziecie pisać... jeżeli nie znajdziecie wspólnego języka to przypominam, że Czarny nie mógł wybierać między Skarbem i Ufo i dlatego ma pierwszeństwo.
Pn, 29 wrz 2014, 16:52 |
|
|
Czarnoksieznik
Mistrz Administracyjnej Magii
Dołączył(a): So, 24 sty 2009, 15:23 Posty: 1751 Lokalizacja: z Angmaru
Naklejki: 17
|
No dobrze. Mnie osobiście łatwiej byłoby chyba napisać scenariusz do RiWC, ale... niech będzie na razie RiC. Oto początek scenariusza. Chciałem wstawić cały, ale z niektórymi momentami mogą być problemy, więc wolę za wczasu poprawić.
czas---animacja---dźwięk---muzyka 00:00-00:03---logo AM---brak---Ktoś tu potwornie mąci 00:03-00:08---widok z góry na Piklibię, ekran powoli przesuwa się w dół---brak---to samo 00:08-00:12---widok z góry na Bobror, ekran powoli przesuwa się w lewo---brak---to samo 00:12-00:15---widok z góry na Magix, ekran powoli przesuwa się w prawo, zatrzymuje się nad Uniwersytetem---brak---to samo 00:15-00:17---gabinet Burketora przed rozbiciem lustra---"Lustereczko, powiedz przecie..."---to samo; urywa się po zakończeniu animacji (według moich obliczeń do tego momentu przejścia powinny być mniej więcej zsynchronizowane z muzyką; bardzo mi zależy na tym efekcie, a szczególnie na tym, by muzyka urwała się dokładnie w momencie, gdy cichną dzwony w tle) 00:17-00:19---Kretes przelatuje przez gabinet---"NO NIE WIERZĘ!!!"---brak 00:20-00:23---Reksio walczy z Gęsią Apokalipsy, wyznaczając "Sen" w rytm muzyki (kurcze... to może być trudne, bo wątpię, by Adam przewidział i nagrał taką scenę... ale jeżeli sobie i tak poradzicie, to dobrze)---dźwięk wydawany przez różdżkę przy wyznaczaniu zaklęć---pojedynek magiczny 00:23-00:26---Reksio leci na miotle, łamie drzewo Kretesem---huk spadającego drzewa---to samo 00:26-00:29---Reksio na murach uniwersytetu, atakuje Drób---dźwięki rzucanych zaklęć---to samo 00:29-00:32---Reksio przechodzi przez tunel między piwnicą Uniwersytetu i piwnicą AlChomika---kapiąca woda---to samo 00:32-00:37---Reksio leci na Smokręcie---szum skrzydeł i trzask płomieni---to samo 00:37-00:42---pojedynek z TKTPM---dźwięki zaklęć---to samo
_________________Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ!Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku.
|
Pn, 6 paź 2014, 17:21 |
|
|
Czarnoksieznik
|
Scenariusz skończony. Zmieniłem nieco sceny, z którym Adam mógłby mieć problem. Jak jeszcze coś zmienić, to mówcie.
czas---animacja---dźwięk---muzyka 00:00-00:03---logo AM---brak---Ktoś tu potwornie mąci 00:03-00:08---widok z góry na Piklibię, ekran powoli przesuwa się w dół---brak---to samo 00:08-00:12---widok z góry na Bobror, ekran powoli przesuwa się w lewo---brak---to samo 00:12-00:15---widok z góry na Magix, ekran powoli przesuwa się w prawo, zatrzymuje się nad Uniwersytetem---brak---to samo 00:15-00:17---gabinet Burketora przed rozbiciem lustra---"Lustereczko, powiedz przecie..."---to samo; urywa się po zakończeniu animacji (według moich obliczeń do tego momentu przejścia powinny być mniej więcej zsynchronizowane z muzyką; bardzo mi zależy na tym efekcie, a szczególnie na tym, by muzyka urwała się dokładnie w momencie, gdy cichną dzwony w tle) 00:17-00:19---Kretes przelatuje przez gabinet---"NO NIE WIERZĘ!!!"---brak 00:20-00:23---Reksio walczy z Gęsią Apokalipsy (może być nawet bez wykreślania zaklęć, po prostu fragment walki)---dźwięk wydawany przez różdżkę przy wyznaczaniu zaklęć---pojedynek magiczny 00:23-00:26---Reksio leci na miotle, łamie drzewo Kretesem---huk spadającego drzewa---to samo 00:26-00:29---Reksio na murach Uniwersytetu, idzie w kierunku wieży, błyski w tle---dźwięki rzucanych zaklęć---to samo 00:29-00:32---Reksio przechodzi przez tunel między piwnicą Uniwersytetu i piwnicą AlChomika---kapiąca woda---to samo 00:32-00:37---Reksio leci na Smokręcie---szum skrzydeł i trzask płomieni---to samo 00:37-00:42---pojedynek z TKTPM---dźwięki zaklęć---to samo ZACIEMNIENIE, CISZA 00:47-00:59---Reksio rozmawia z Burektorem---"I wstanie jeden z was [...] bowiem samotnie otworzyć ją zechce..."---Lot na Smokręcie 00:59-01:05---Zebranie Rady---"A kapelusz jego czerwony lub niebieski będzie... albo inna część szaty jego..."---to samo 01:05-01:13---Reksio i Kretes biegną za Białym Królikiem przez fortecę TKTPM---"Przyzdobiony znakami nocy [...] Ten, Który Tak Potwornie Mąci."---to samo 01:13-01:16---Reksio wspina się po płaskowyżu nad Magixem, widać "zniknięte" budynki---"Dali studnie magiczne wysychać zaczną."---to samo 01:16-01:19---Reksio broni Uniwersytetu---"Dali zakwacze u bram drób rozpaczy."---to samo 01:19-01:25---podnóże góry Królowej Śniegu---"A to, co bryłą lodu [...] się roztopi."---to samo 01:25-01:27---Reksio podchodzi do Gadającego Kamienia---"Kamień dotąd milczący przemówi."---to samo 01:27-01:30---Reksio idzie przez Uniwersytet, wszędzie pełno jest żab---"A dżdżysty żab deszcz z niebios spadnie."---to samo 01:30-01:37---Reksio idzie przez Magix, spora część zabudowy jest już "zniknięta" (końcowy etap gry)---"Jako też Magix [...] w przepaść runie."---to samo 01:37-01:42---Reksio przeskakuje przez pęknięte lustro---"Dali też [...] a z lustra konkretnie."---to samo 01:42-01:44---Reksio startuje z płaskowyżu na miotle---"I nadzieję sercom naszym przywróci."---to samo 01:44-01:47---widok przez teleskop na Kretesa wbitego w wieżę---"I kretem swoim wieżę na rynku roztrzaska."---to samo 01:47-01:57---Reksio podnosi Kartę Śledztwa w lochach Piklibii---"A liczba jego [...] tako rzecze ich twórca."---to samo 01:57-02:18---migawki z rozmów z czarodziejami (trzy sekundy na każdego)---brak---Uniwersytet 02:18-02:24---Reksio wchodzi do Sali Obrad---kroki---to samo 02:24-02:32---Reksio uwalnia Białego Królika---skrzypnięcie drzwi---to samo 02:32-02:36---Reksio niszczy maszynę TKTPM---szum, potem eksplozja---to samo 02:36-02:44---TKTPM i Biały Królik---"Czy może już przedstawiać, panie?" "A NIECH SOBIE PRZEDSTAWIA!"---to samo 02:44-02:54---logo gry---brak---to samo ZACIEMNIENIE, CISZA 03:00-03:10---rozmowa ze Spielmausterem---"Jestem myszem... eee... mistrzem gry."---"Wszędzie zegary" (wymiar Sz.K.)
_________________Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ!Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku.
|
Pt, 31 paź 2014, 18:43 |
|
|
Czarnoksieznik
|
Re: Czarodzieje
Dobra. Adam uczepił się do zakończenia, a Mątek stwierdził, że kiepski jest początek... ok. Mątek stwierdził, że powinienem cały początek usunąć i od razu dać scenę z Burektorem... z chęcią bym to zrobił, ale wówczas moją koncepcję powolnego początku i nagłego przyspieszenia akcji diabli by wzięli, więc...
czas---animacja---dźwięk---muzyka 00:00-00:03---logo AM---brak---Ktoś tu potwornie mąci 00:03-00:08---Koguty z albumem---"Obawiam się, że Reksio..."---to samo 00:08-00:12---Magiczna Pułapka, Rex siedzi---"...znalazł się w sytuacji bez wyjścia..."---to samo 00:12-00:15---Kretes w teleportkach---"Naprawdę jestem schlu...?"---to samo 00:15-00:17---gabinet Burketora przed rozbiciem lustra---"Lustereczko, powiedz przecie..."---to samo; urywa się po zakończeniu animacji (według moich obliczeń do tego momentu przejścia powinny być mniej więcej zsynchronizowane z muzyką; bardzo mi zależy na tym efekcie, a szczególnie na tym, by muzyka urwała się dokładnie w momencie, gdy cichną dzwony w tle) 00:17-00:19---Kretes przelatuje przez gabinet---"NO NIE WIERZĘ!!!"---brak 00:20-00:23---Reksio walczy z Gęsią Apokalipsy (może być nawet bez wykreślania zaklęć, po prostu fragment walki)---dźwięk wydawany przez różdżkę przy wyznaczaniu zaklęć---pojedynek magiczny 00:23-00:26---Reksio leci na miotle, łamie drzewo Kretesem---huk spadającego drzewa---to samo 00:26-00:29---Reksio na murach Uniwersytetu, idzie w kierunku wieży, błyski w tle---dźwięki rzucanych zaklęć---to samo 00:29-00:32---Reksio przechodzi przez tunel między piwnicą Uniwersytetu i piwnicą AlChomika---kapiąca woda---to samo 00:32-00:37---Reksio leci na Smokręcie---szum skrzydeł i trzask płomieni---to samo 00:37-00:42---Drużyna z Bobroru przeprawia się przez rzekę---szum wody---to samo ZACIEMNIENIE, CISZA 00:47-00:59---Reksio rozmawia z Burektorem---"I wstanie jeden z was [...] bowiem samotnie otworzyć ją zechce..."---Lot na Smokręcie 00:59-01:05---Zebranie Rady---"A kapelusz jego czerwony lub niebieski będzie... albo inna część szaty jego..."---to samo 01:05-01:13---Reksio i Kretes biegną za Białym Królikiem przez fortecę TKTPM---"Przyzdobiony znakami nocy [...] Ten, Który Tak Potwornie Mąci."---to samo 01:13-01:16---Reksio wspina się po płaskowyżu nad Magixem, widać "zniknięte" budynki---"Dali studnie magiczne wysychać zaczną."---to samo 01:16-01:19---Reksio broni Uniwersytetu---"Dali zakwacze u bram drób rozpaczy."---to samo 01:19-01:25---podnóże góry Królowej Śniegu---"A to, co bryłą lodu [...] się roztopi."---to samo 01:25-01:27---Reksio podchodzi do Gadającego Kamienia---"Kamień dotąd milczący przemówi."---to samo 01:27-01:30---Reksio idzie przez Uniwersytet, wszędzie pełno jest żab---"A dżdżysty żab deszcz z niebios spadnie."---to samo 01:30-01:37---Reksio idzie przez Magix, spora część zabudowy jest już "zniknięta" (końcowy etap gry)---"Jako też Magix [...] w przepaść runie."---to samo 01:37-01:42---Reksio przeskakuje przez pęknięte lustro---"Dali też [...] a z lustra konkretnie."---to samo 01:42-01:44---Reksio startuje z płaskowyżu na miotle---"I nadzieję sercom naszym przywróci."---to samo 01:44-01:47---widok przez teleskop na Kretesa wbitego w wieżę---"I kretem swoim wieżę na rynku roztrzaska."---to samo 01:47-01:57---Reksio podnosi Kartę Śledztwa w lochach Piklibii---"A liczba jego [...] tako rzecze ich twórca."---to samo 01:57-02:18---migawki z rozmów z czarodziejami (trzy sekundy na każdego)---brak---Uniwersytet 02:18-02:24---Reksio wchodzi do Sali Obrad---kroki---to samo 02:24-02:32---Reksio uwalnia Białego Królika---skrzypnięcie drzwi---to samo 02:32-02:36---Reksio warzy mikstury w piwnicy Ala Chomika---szum, potem eksplozja---to samo 02:36-02:44---TKTPM i Biały Królik---"Czy może już przedstawiać, panie?" "A NIECH SOBIE PRZEDSTAWIA!"---to samo 02:44-02:54---logo gry---brak---to samo ZACIEMNIENIE, CISZA 03:00-03:10---rozmowa ze Spielmausterem---"Jestem myszem... eee... mistrzem gry."---"Wszędzie zegary" (wymiar Sz.K.)
|
Śr, 1 lip 2015, 14:46 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|