|
|
Teraz jest N, 12 sty 2025, 23:23
|
Autor |
Wiadomość |
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100
|
Re: Zadanie 3
Skoro olexo2 wrócił... A Api dalej nie ma... Zmiana planów. Avek Kacpra: Sambo/Kornelek/Żabba/Szpak/Kogut/Kott/Molly/ Olexo będzie więc Ptaszor/ptak 1/Jaskóła/ptak 2/Gitarzysta No cóż, zrobiłem avke Sambo przed postem olexo...
|
Pn, 27 lip 2015, 16:27 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
|
Oto i avek dla olexo2. Scenariusz oczyszczony z polskich znaków: | | | | Kod: [b]Reksio i Atak Ptaków[/b]
Scena 1. [i]Kretes, Molly Podwórko[/i]
Kretes: Nadeszla pora... Molly... wyjdziesz za mnie? [kleka] Molly: Kretesie... jestesmy malzenstwem od drugiej czesci... Kretes: To niewazne. Autor wymyslil, ze nasz slub ma byc teraz. Wiec? Molly: [przewraca oczami] Wymysl autora - rzecz swieta... zgadzam sie. Sambo: [glos zza kulisów] Ale ja nie! [Molly znika, zostaje po niej list]
Scena 2. [i]Kretes, Reksio, Kogut, Kornelek Podwórko[/i]
Kretes: Wiec mamy ten list, napisany przez jakiegos ptaka imieniem Sambo, który jakims cudem jest moim zlym blizniakiem... zada on okupu, a jednoczesnie z góry oznajmia, ze nie wypusci Molly... chce sie z nia ozenic, a jednoczesnie zostawia nam wszystkie informacje potrzebne do powtrzymania go... Nie widze luk w jego rozumowaniu. Rex: Ja tez nie. Kornelek: Spokojnie. Namierzenie go tylko na podstawie tego listu zajmie góra pól godziny. Wszak wszechswiat wcale nie jest nieskonczenie wielki i mozna caly przeskanowac w kilka chwil. Kretes: To dobrze. Kornelek: Mam go. Jest na Kurakisie. Kretes: A dokladniej? Wspólrzedne geograficzne? Kornelek: Nie mam pojecia. Autor stwierdzil, ze majac do dyspozycji tylko nazwe planety, bez problemu go znajdziecie. Kogut: Wajhadlowiec gotowy do startu. Mozecie leciec.
Scena 3. [i]Reksio, Kretes, Jaskóla Kurakis[/i]
Kretes: Prosze nas wpuscic, jestesmy konduktorami topazu, cokolwiek to jest... Jaskóla: ??? Nie, nie szukamy kamieni pólszlachetnych. Akwizytorom dziekujemy. Kretes: Ale... w opowiadaniu bylo, ze po tych slowach nas wpuscicie, a my podlozymy bombe, której w ogóle nie zauwazycie i tak dalej... Jaskóla: ... Kretes: To my juz sobie pójdziemy... Reksio: [w miedzyczasie wchodzi przez okno, podstawia bombe i wychodzi; po chwili nastepuje eksplozja] Kretes: Spójrz! Wejscie do jakiejs krypty! Z pewnoscia nie znajdziemy tam Samba, ale wchodzimy.
Scena 4. [i]Reksio, Kretes, Ptaszor Krypta[/i]
Ptaszor: ZJEM WAS. Kretes: Eee... Ptaszor: [niespiesznie podchodzi do drzwi i je zamyka] ZJEM WAS. Kretes: [w strone publicznosci] (Mamy refleks szachistów korespondencyjnych albo bohaterów jRPGa, bo mozemy.) [do Ptaszora] Ale... zdajesz sobie sprawe, ze w takim mroku ja widze doskonale, a ty... w ogóle, kurzy slepoku? Ptaszor: ...Okej, tego nie przewidzialem... I tak was zjem. [otwiera drzwi] Kretes: W nogi! [ucieka]
Scena 5. [i]Reksio, Kretes, Kogut Las[/i]
Kretes: AAA! To szablodziób! Kogut: [zdejmuje przebranie] No co? Tak mi sie kazali przebrac. Tez nie wiem, czemu. Reksio: Ale po co tu przybyles? Kogut: Sambo zostawil wam gdzies list i oczywiscie skontaktowal sie z nami, nie z wami, bo i po co? Tu macie mape, czesc! [wsiada na torpede] Kretes: Jestes pewien, ze to poleci przez powietrze? Mnie uczyli, ze torpedy sa przystosowane jedynie do poruszania sie w wodzie... Kogut: Cicho! Nie kwestionuj geniuszu autora opowiadania! [odlatuje]
Scena 6. [i]Reksio, Kretes Las[/i]
Kretes: Spójrz! Jest list! [czyta] AAAH! To straszne! [pokazuje list] To niemozliwe, zeby mój rodzony brat mial w az tak glebokim powazaniu ortografie i skladnie... Reksio: To, co chce zrobic, tez jest straszne... ale to szczegól. Spuszczenie Traby Atomowej nie jest az tak zle...
Scena 7. [i]Reksio, Kretes, Sambo Wnetrze Wajhadlowca[/i]
Kretes: [wlacza monitor Wajhadlowca] Sambo: AHAHAHAHAH! Zniszcze swiat! A teraz, zebyscie mogli mnie powstrzymac, spokojnie wyjasnie wam, ze musicie pokonac moich dziesieciu slugusów, a takze zdradze, gdzie oni na was czekaja...
Scena 8. [i]Reksio, Kretes, Gitarzysta Siedziba Smierdziela[/i]
Gitarzysta: AHAHAHAHAHAH zabije was moja muzyka! [gra bardzo glosno] Reksio: Nic z tego... MAMY APARATY SLUCHOWE! Gitarzysta: ...Ale w tej sytuacji one powinny tylko zaszkodzic... Reksio: Niby tak... ale autor stwierdzil, ze pomoga, wiec... Kretes: [w miedzyczasie puszcza z gramofonu syrene policyjna] Gitarzysta: ...Mam sie teraz przestraszyc, wpasc do jakiejs dziury i skrecic kark, tak?... Kretes: Eee... tak... Gitarzysta: Aha. [wpada do jakiejs dziury i skreca kark] Kretes: No. Jeden z glowy.
Scena 8. [i]Reksio, Kretes, Szpak, Ptak 1, Ptak 2 Szambola[/i]
Kretes: Gdzie tam. To na pewno nie pulapka. Skad. Szpak: [pojawia sie] Witam. ^^ Kretes: O matku! Ptaki! UCIEKAMY NA KURAKIS!
Scena 9. [i]Reksio, Kretes, Zabba, Kott Palac Zabby[/i]
Zabba: Nie, nie wypuszcze Kotta... no chyba, ze znowu wygracie w wyscigu i znowu pozbawicie mnie zródla lebiodki, chociaz prawdopodobnie mam tu jakas straz i nie musze z wami isc na zadne uklady. Kretes: Wchodze w to.
Scena 10. [i]Reksio, Kretes, Kott, Sambo Podwórko[/i]
Kretes: Mamy cie! Mów, gdzie sa koguty i Molly! Sambo: [sciaga przebranie] Tak, to ja, Jean Paul Kretien. Kretes: ...Okej... mogles mnie dotad zabic bez problemu z piec razy, trzy razy porwac Molly i kilkukrotnie podbic swiat, a jednak robisz to dopiero teraz... nie widze dziur w twoim rozumowaniu. Sambo: Ja tez nie. [wybucha i zostawia list] Kretes: [czyta] Wiec to byla tylko makieta, a prawdziwy Sambo siedzi w budzie z Molly, Kogutami i traba atomowa, a zamiast normalnie nam zostawic ta wiadomosc, jak poprzednie, wydal kupe kasy na jakiegos robocika, który wybuchnie nam w twarz... dalej nie widze dziur w tym rozumowaniu. Kott: Czekaj. Wez to ze soba. Przyda sie. [daje pistolet] Kretes: Przeciez widac, ze to na wode... Kott: Moze nie zauwazy...
Scena 11. [i]Kretes, Sambo Buda[/i]
Kretes: [wyciaga pistolet] Sambo: ...Przeciez to na wode... Kretes: Ale autor twierdzi, ze w tej chwili powinienes sie przestraszyc i blagac mnie o litosc, a potem ja cie poleje woda i wtedy ty staniesz sie dobry i takie tam... Sambo: Okej. Dam ci szanse. Kretes: [strzela] Sambo: [otrzasa sie] Nie jestem ani troche mniej zly. [wysadza trabe atomowa; wszyscy gina]
KONIEC | | | | |
Ostatnio edytowano Wt, 28 lip 2015, 10:15 przez Autor8, łącznie edytowano 1 raz
|
Wt, 28 lip 2015, 07:13 |
|
|
olexo2
Starszy Norman
Naklejki: 3
|
Okej, ale jak to przedstawienie będzie zatytułowane? Macie jakieś pomysły?
_________________ Zwycięzca Dreams of Paradise, Potwornego Mundialu 3 i zdobywca 5 miejsca w MMS2 pondering drzwi stalowe
|
Wt, 28 lip 2015, 10:14 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
|
"Reksio i Atak Ptaków - Prawdziwa Historia"? Czemu? Bo Czarny ujawnia prawdę o bezbłędnej logice małego Di .zle
|
Wt, 28 lip 2015, 10:16 |
|
|
Kacper98
Forumowy Artysta
Dołączył(a): Pn, 15 lut 2010, 19:53 Posty: 1778 Lokalizacja: Druga strona lustra
Naklejki: 6
|
_________________Tym kolorem oczyszczam forum ze spamu.
|
Wt, 28 lip 2015, 11:39 |
|
|
olexo2
Starszy Norman
Naklejki: 3
|
PLAKAT
_________________ Zwycięzca Dreams of Paradise, Potwornego Mundialu 3 i zdobywca 5 miejsca w MMS2 pondering drzwi stalowe
|
Wt, 28 lip 2015, 14:09 |
|
|