|
Zarejestruj •
FAQ
• Zaloguj
|
|
|
Teraz jest Cz, 26 gru 2024, 06:33
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Czego bogiem jest Twaróg?
Autor |
Wiadomość |
kretonpodziemny
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Śr, 1 sie 2012, 18:14 Posty: 657 Lokalizacja: Międzysieć
Naklejki: 0
|
Re: Czego bogiem jest Twaróg?
Może być bogiem urodzaju. Dopóki kury mają co jeść to nie zjedzą posągu, a jak nie będzie urodzaju i kury będą musiały go zjeść to będzie Sermagedon. No właśnie, czy Sermagedon to na pewno inaczej Armagedon, a może jednak znaczy coś innego? W każdym razie, jeżeli Armagedon to to samo co Sermagedon (tylko mniej serowe), to posąg Twaroga jest wskaźnikiem, czy jeszcze panuje urodzaj. Ale to tylko jeden pomysł (i bardzo niedopracowany). Może po prostu jest to bóg ognia tak, jak Swaróg?
_________________ Mu matku! Pozdrawiam was wszystkich, ludziki dobrej woli! Mój avatar został przygotowany przez MRX-a, za co serdecznie mu dziękuję.
|
N, 18 paź 2015, 11:42 |
|
|
angela23
Się Odezwał
Naklejki: 0
|
Dośc ciekawy temat.
|
N, 20 gru 2015, 14:09 |
|
|
Pan Kreton Dykta 10
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Pt, 8 sty 2016, 20:15 Posty: 743 Lokalizacja: Świat Rur
Naklejki: 5
|
Może to bóg ognia . Strzeże wulkanu.
Bardzo milo mi sie wspolpracowalo, ale wierze, ze PKD bedzie wykonywal moje obowiazki lepiej i z gramem mlodzienczego wigoru [...] i mianowac Pana Kretona Dykte na swojego nastepce, samemu przechodzac do Rady Medrcow ~Traktor, 31.05.2019 23:58
|
N, 31 sty 2016, 16:06 |
|
|
Burak Chrumburak
Starszy Norman
Dołączył(a): N, 11 paź 2020, 15:57 Posty: 406 Lokalizacja: Kraina Bajek
|
To jest po prostu tutejszy odpowiednik Mega-Kuku od Masajajów
_________________ Za zdjęcia kolorowych robaków odpowiem na wszystkie pytania, które was dręczą
|
Wt, 10 lis 2020, 17:56 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|