|
|
Teraz jest Pt, 1 lis 2024, 07:21
|
Autor |
Wiadomość |
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100
|
Re: Plan ataku na Lechistan.
To ja naturalnie robię to co Czarny kazał. Bo tak. A oto nowy plakat, którego produkcje rozpoczynamy. Będziemy go zrzucać na okupowane przez nas tereny Lechistanu: Ta czerwona nawała to oczywiście rząd lechistański, na czele którego stoją imperialiści miłujący zło i występek.
|
Pn, 13 cze 2016, 15:59 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
Naklejki: 17
|
Za chwile dowiecie się, ile armii wyśle Lechistan na wojnę.
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
Pn, 13 cze 2016, 18:55 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
|
Oddziały partyzanckie Ser i Herz zabiły generała oraz 5 żołnierzy. +10 punktów.
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
Pn, 13 cze 2016, 19:08 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
|
Z powodu braku mobilizacji, Tyraspoy Zachodni został zajęty przez Guuk, a Voj przez wojska D&K wraz z oddziałami partyzanckimi. Ponadto Jakolicja przeszła w ręce QSX. +30 punktów dla Guuk, D&K oraz QSX. Oto aktualna mapa:
|
Pn, 13 cze 2016, 22:00 |
|
|
Czarnoksieznik
Mistrz Administracyjnej Magii
Dołączył(a): So, 24 sty 2009, 15:23 Posty: 1751 Lokalizacja: z Angmaru
|
Dobrze więc. Dawid, okopiesz się w Voj i przygotujesz jak najwięcej zasadzek na Lechistan. Jesteś najsłabszy, więc prawdopodobnie od ciebie zacznie kontratak. Musisz nadrobić przygotowaniem. Sytuację w Vodinie (12) pozostaw na razie partyzantom. Jeżeli wybuchnie powstanie, nie wkraczaj, dopóki się nie wykrwawi albo nie zacznie wygrywać, ale pod żadnym pozorem nie pozwól mu upaść ani wygrać bez pomocy. Ulepszymy trochę zagrywkę Stalina z '44. Autor, wspólnie uderzymy z dwóch stron na Tyraspoy Środkowy (3), a następnie przejdziemy przez tereny Jakolicji i zajmiemy Ósterię (5). Jednak już w Jatanazji (6) będziesz musiał poradzić sobie sam, podobnie, jak ja w Tyraspoyu Wschodnim (2). Art, melduj. Jak w Relladzie? Mój podział wojsk atakujących. W Tyraspoyu Zachodnim pozostanie 5 okrętów z 10 torpedami, wszystkie myśliwce, 5 bombowców, 10 czołgów, 5 armat i 10 haubic oraz całość piechoty morskiej, 2500 lądowej, 1000 żołnierzy marynarki, 500 sił pancernych, 500 sił powietrznych i 1000 sił specjalnych. 15 okrętów z resztą żołnierzy marynarki okrąży Tyraspoy Wschodni i zaatakuje Ósterię od strony morza, starając się na razie tylko osłabić obronę. Wiele i tak nie zrobią bez sił desantowych. Reszta armii - zgodnie z planem - rusza na Tyraspoy Środkowy. Jakieś uwagi?
_________________Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ!Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku.
|
Wt, 14 cze 2016, 13:45 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Dołączył(a): So, 7 lis 2009, 14:12 Posty: 2174 Lokalizacja: Koło komputera xD
Naklejki: 7
|
Moje już wysłane wojska na terenie Ser i Herz: Patroluję tereny morskie wokół wyspy i w razie zauważenia okrętu Lechistanu, torpeduję. Wysyłam piechotę (karabiny) "w las", natomiast kawalerię pancerną wraz z wojskami lądowymi (czołgi, moździerze) dzielę na grupki ustawiam na granicy 11/12. W razie ataku, dodatkowo wprowadzam do walki bombowce eskortowane przez myśliwce. W razie wspomnianego powstania czekam na jakieś określenie się sytuacji i po jakimś czasie atakuję czołgami od serherzowej strony frontu, a bombowcami i myśliwcami dodatkowo wprowadzam zamieszanie pośród wojsk lechistańskich. W razie braku działań przeciwnika, kontaktuję się z resztą armii SiH, a następnie próbuję zająć drugą część wyspy jak najmniejszym kosztem.
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
|
Wt, 14 cze 2016, 16:31 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
|
Rellada oficjalnie upadła! Od dziś stacjonują tam wojska Rapii. Wojsko zależne od Lechistanu (wojsko Rellady) w liczbie 5000 żołdaków zostało wycięte w pień co do jednego żołnierza. +30 dla Rapii Tyraspoy Środkowy został zajęty bez jednego wystrzału. Armie Guuk oraz QSX szybko i sprawnie przedarły się przez tę prowincję i zatrzymały się na Jakolicji, gdyż Armia Związku Wyspiańskiego zaczęła atakować stacjonujące tam wojska QSX. Zginęło 2500 żołnierzy po stronie Qi oraz 300 po stronie ZW. +10 dla QSX i Guuk oraz -6 dla QSX Pozostała armia, która stawia opór w Jakolicji: Karabiny: 3200 Siły Powietrzne: 2700 Kawaleria Pancerna: 500 Czołgi: 25 Rakiety: 15 Armaty: 5 Statki powietrzne:5 Odrzutowce:25 Bombowce:20 Myśliwce:5 Tyraspoy Wschodni bronił się, bronił i... się nie wybronił. Prowincja oficjalnie przechodzi do Guuk. +2 dla Guuk W Vodinie wybuchło powstanie, jednak szybko zostało stłumione przez okoliczne władze. Zginęło 166 powstańców. Pozostało 57, którzy ukrywają się w lasach i kanałach. W Voj jest 350 partyzantów, którzy gotowi są pomóc w Vodinie wraz z Kartonami. Ponadto udało się zniszczyć dwa okręty Lechistanu. -4 i +2 dla D&K Obywatele Lechistanu chcą bronić kraju. Stan Armii (oficjalna armia: 50 300) + obywatele Armia, która stacjonuje w prowincji Lechistan: Piechota Lądowa: 5300 Piechota Morska: 1250 Kawaleria Pancerna: 7500 Marynarka Wojenna: 3500 Wojska Specjalne: 5000 Siły Powietrzne: 1250 Armia, która stacjonuje w prowincji Sobatia: Piechota Lądowa: 2500 Piechota Morska: 775 Kawaleria Pancerna: 1478 Marynarka Wojenna: 4500 Wojska Specjalne: 3000 Siły Powietrzne: 900 Armia, która stacjonuje w prowincji Ósteria: Piechota Lądowa: 5300 Piechota Morska: 1250 Kawaleria Pancerna: 2200 Marynarka Wojenna: 2200 Wojska Specjalne: 4700 Siły Powietrzne: 775 Aktualna mapa:
|
Wt, 14 cze 2016, 18:38 |
|
|
Czarnoksieznik
|
Dobra, stop. Nie przeszarżujmy. Dykta coś przebąknął o odbijaniu. Przez tą turę się okopmy i zobaczmy, co dalej. Wysyłam wsparcie dla wojsk w Lechistanie - 200 czołgów, 10 armat, 20 moździerzy i 20 statków powietrznych. Armię w Lechistanie dzielę na dwie równe części i rozkładam w Tyraspoyu Zachodnim i Środkowym. Rozstawiam pułapki, staram się tworzyć zasadzki, nie zapominam o przewadze pancernej, korzystam też jak mogę z powietrznej. Okręty niech ruszą do ataku na Związek Wyspiański. Na razie tylko one.
_________________Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ!Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku.
|
Wt, 14 cze 2016, 19:07 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
|
Stan armii bez zmian, przesyłam jednostkom na wyspie 100 koktajli pewnego pana rosyjskiego takiego, plan bez zmian, jedynie w większych miastach całej wyspy rozstawiam grupki z koktajlami, którzy mają wywołać zamieszki. W razie ataku Lechistanu - na całej wyspie, w przeciwnym razie tylko na zajętej części. Zależnie od planów Lechistanu, rozpoczynam ofensywę lub defensywę z elementami ofensywy.
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
|
Wt, 14 cze 2016, 19:13 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
|
Niebezpiecznie w Tyraspoyu Zachodnim. Calutka armia w liczbie 50 300 + 17 000 obywateli zajęło południowe ziemie prowincji. Zginęło 3000 żołnierzy-obywateli po stronie Lechistanu oraz 4000 po stronie Guuk. - 10 punktów dla Guuk. Reszta okupowanych ziem jest w dobrym stanie. W Vodinie wybuchło drugie powstanie, które pokonało broniące się wojska Lechistanu. Było tam tylko 5 żołnierzy, hehe. Vodina oficjalnie jest zarządzana przez Serherzową Armię Powstańczą. +4 dla wszystkich. Aktualna mapa:
|
Śr, 15 cze 2016, 19:10 |
|
|
Czarnoksieznik
|
Walkę toczę przede wszystkim z powietrza, bombardując kluczowe punkty wrogiej armii. Nie zapominam też o regularnych natarciach pancernych. Od czasu do czasu spuszczam na jego tyły niewielkie grupy spadochroniarzy-komandosów, starając się zasabotować wszystko, co się da. Wróg ma większą armię, ale ja mam nowocześniejszą. Staram się jak najbardziej osłabić jego armię, po czym zmusić go do decydującego starcia, gdzie uderzę ze skrzydeł piechotą, od frontu zaś czołgami. Aw, nie pogardzę pomocą. Art, Dawid, róbcie dalej to samo.
|
Śr, 15 cze 2016, 20:05 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
|
W Tyraspoyu Zachodnim po stronie Lechistanu gorąco. Doszło do bezpośredniego starcia. W efekcie czego zginęło 15k żołnierzy lechickich i... 3k żołnierzy Guuk. Jedna część obecnie lechickiego Tyraspoyu została wchłonięta przez Guuk. +24 punkty dla Guuk W Relladzie cisza. Nikt się nie buntuje. Można odnieść wrażenie, że nie było tam wojny. +17 dla Rapii Armia Związku Wyspiańskiego oficjalnie rozbita w Jakolicji. Ponadto proponują Wam pokój i stawiają jeden warunek. Każdy z państw Sojuszu ma podzielić wyspę na cztery strefy. Sami musicie się porozumieć, jak chcecie to zrobić. (podział państwa w następnej mapie) +7 punktów dla każdego państwa. Można iść przez Jakolicję dalej do Ósterii. Na serherzowej wyspie trwa rewolucja w jej wschodniej części. Partyzanci domagają się dostaw broni od Doni i Kaczowi, pod groźbą powstania w jej zachodniej części. Poza tym chcą uznania na scenie międzynarodowej Republiki Ser i Herz jako państwa suwerennego. Pozostała także sprawa Tyraspoyu Środkowego. Obecnie prowincja zarządzana jest przez QSX oraz Guuk. Obywatele chcą wiedzieć, do jakiego państwa należą. Aktualna mapa:
|
Cz, 16 cze 2016, 16:55 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
|
Koncentruję armie na lewym wybrzeżu wyspy (w celach bezpieczeństwa) i jednocześnie rozpoczynam rozmowy z SH. Proponuję Republice stanowisko państwa satelickiego. W końcu pomagam im militarnie i ogólnie bratnia pomoc i takie tam. Jeśli się nie zgodzą, to ich chędożę i zbrojnie zajmuję lewą część wyspy, po czym rozpoczynam swego rodzaju polowanie na partyzantów (którzy częściowo nie mają broni), biorąc tylu jeńców, ilu się da. Jeśli się zgodzą, finansuję ich uzbrojenie, a następnie rozpoczynam operację mającą na celu wyzwolenie wschodniego Ser i Herz.
|
Cz, 16 cze 2016, 17:55 |
|
|
Czarnoksieznik
|
Według wcześniejszych ustaleń, wszystkie trzy części Tyraspoyu należą do Republiki Tysterii (niedawnej Republiki Guuk). Nim nastąpi kolejna bitwa z Lechistanem, rozrzucam po ich obszarach oddziały specjalne z zadaniem przekabacenia na naszą stronę jak największej liczby ludzi i wszczęcia zamieszek. Nie zapominam o regularnym bombardowaniu wrogich pozycji, skupiając się na punktach obrony powietrznej. Artyleria powinna ostrzeliwać wrogie okopy dzień i noc. Piechota niech się okopie i czeka na dalsze działania wroga. Czołgi strzelają do wszystkiego, co się rusza. Rzeczy, które rozjeżdżają nie muszą się ruszać, aczkolwiek też nie szkodzi, jeżeli będą.
|
Cz, 16 cze 2016, 18:33 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
|
Żołnierze Lechistanu przez małą ilość sprzętu musieli się wycofać. Tysteria (dawna rep. Guuk) zajęła kolejne ziemie, jednak idzie im to bardzo mozolnie. +3 punkty Ponadto żołnierze lechiccy zbudowali umocnienie zwane Linią JazzGotta. Żaden wróg się nie prześliźnie, gdyż umocnienie jest bardzo wytrzymałe. Oto one: Teraz co dalej? Wytrzymałość linii: 70 000/70 000.
|
Pt, 17 cze 2016, 18:51 |
|
|