|
|
Teraz jest Śr, 25 gru 2024, 20:41
|
Pogadanki o wszystkich postaciach i miejscach z RIKN
Autor |
Wiadomość |
Pan Kreton Dykta 10
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Pt, 8 sty 2016, 20:15 Posty: 743 Lokalizacja: Świat Rur
Naklejki: 5
|
Re: Pogadanki o wszystkich postaciach i miejscach z RIKN
A kto przeszedł mumionki na poziomie trudnym ?
Bardzo milo mi sie wspolpracowalo, ale wierze, ze PKD bedzie wykonywal moje obowiazki lepiej i z gramem mlodzienczego wigoru [...] i mianowac Pana Kretona Dykte na swojego nastepce, samemu przechodzac do Rady Medrcow ~Traktor, 31.05.2019 23:58
|
Wt, 9 lut 2016, 19:19 |
|
|
Kogut_wynalazca 0011
Roz-kreca się
Naklejki: 0
|
W Reksio i Kapitan Nemo podobało mi się: Paryż, chodzenie Kretesem po pociągu, Stambuł, naprawianie statku, handlowanie w egipcie, piramida, lot balonem, las tropikalny, masajaje, budowa wielkiego Kuku, Szangrila i Mędrcy, wyspa, Dziki Zachód, Wódz indianów, Mu i happy end.
|
Cz, 14 mar 2019, 20:29 |
|
|
KogutWynalazca
Roz-kreca się
|
Dużo tego było. Scena w Stambule przed wejściem na statek i sama rozmowa na statku to istny majstersztyk, i te piękne nawiązania do "Rejsu"... "Aż chce się wstać i wyjść, ale nie wychodzę, bo nie mam takiej animacji". Poza tym uwielbiam: akcję w Orient Expressie, Mumionki (mimo że diabelnie trudne), wprowadzanie Kretesa w stan nirwany w Szangrila ("Nie wyprowadzaj mnie z równowagi" ) oraz Dziki Zachód (Chuck Nornik, mordercze krzaczory i "O półobrotach ciał niebieskich" ).
|
N, 19 maja 2019, 20:15 |
|
|
Artur
Maniak Koparek
Dołączył(a): Pt, 25 sie 2006, 18:47 Posty: 2491 Lokalizacja: Warszawa, prosta sprawa
Naklejki: 2
|
A ja właśnie ukończyłem RiKN, grałem we wszystkie części. Zanim zagrałem w ostatnią, stwierdziłem że przebija ona wszystkie inne. Chyba faktycznie RiC nie jest wcale takie dobre.
_________________ Moderuję pogrubioną, brązową czcionką. Człowiek zawsze mówi że coś jest niemożliwe, dopóki się nie przekona że coś jest możliwe. Czy nie łatwiej jest od razu przyjąć, że WSZYSTKO jest możliwe?
|
Pn, 1 lip 2019, 00:49 |
|
|
Newt Salamander
Starszy Norman
Dołączył(a): Pn, 25 maja 2020, 12:08 Posty: 366 Lokalizacja: Mazury
|
Też A ogólnie to lubię Masajajów
|
Wt, 4 sie 2020, 16:56 |
|
|
Kaczor Dziennikarski
Norman
Dołączył(a): Wt, 11 sie 2020, 03:51 Posty: 226 Lokalizacja: Gdzie go wiatr tudzież środki komunikacji miejskiej poniosą
|
Popieram, ale z drugiej strony, gra byłaby średnią przygodówką, gdyby polegała tylko na chodzeniu od lokacji do lokacji (jak zresztą odrobinę jest, szczególnie między Shangri-la a Ameryką, ale tam się jeszcze dzieją rzeczy pomiędzy, więc fajnie to wychodzi). Może fajnie by się to sprawdziło w jakiejś otwartej reksiowej grze MMO, w której można swobodnie poruszać się po czasie i przestrzeni (no, do jakiegoś stopnia swobodnie) i odkrywać tajemnice reksiowego uniwersum. To byłoby coś. Ale fakt faktem, w RiKN przydałaby się jeszcze z jedna lokacja, nie mówiąc o wydłużeniu dwóch ostatnich. Co to by była za gra, jakby twórcy mieli czas zrobić ją tak jak w swoich początkowych zamysłach...
_________________Mój avatar narysował MRX, za co jestem mu bardzo wdzięczny
|
N, 21 lut 2021, 15:41 |
|
|
Burak Chrumburak
Starszy Norman
Dołączył(a): N, 11 paź 2020, 15:57 Posty: 406 Lokalizacja: Kraina Bajek
|
Chiny można by było tak dodać, że kiedy się trafi do Kalkuty, to się okazuję, że Kapitan Nemo tu był, ale musiał uciekać i z pomocą jakiegoś jego kolegi (w końcu Dziubek ma rozległe znajomości) dotrzeć do Chin, gdzie na nas on czeka
_________________ Za zdjęcia kolorowych robaków odpowiem na wszystkie pytania, które was dręczą
|
N, 21 lut 2021, 15:44 |
|
|
Kaczor Dziennikarski
Norman
Dołączył(a): Wt, 11 sie 2020, 03:51 Posty: 226 Lokalizacja: Gdzie go wiatr tudzież środki komunikacji miejskiej poniosą
|
Ooo, genialny pomysł! Można by tu dodać jakiś lot aeroplanem (bo to chyba jedyny rodzaj środków transportu, którego bohaterowie nie mieli okazji użyć, no, może pomijając jeszcze rowery; choć jakby się uprzeć to mega-kuku...), przelot nad Himalajami i rozbicie się, dajmy na to w środkowym Hubei, stamtąd przedostać się do Szanghaju i przeprowadzić śledztwo, dzięki któremu w końcu dotrzemy do Kapitana Nemo (a przy okazji posłać jakąś chińską mafię za kratki). Z tego mógłby wyjść naprawdę dobry wątek...
_________________Mój avatar narysował MRX, za co jestem mu bardzo wdzięczny
|
N, 21 lut 2021, 20:32 |
|
|
Newt Salamander
Starszy Norman
Dołączył(a): Pn, 25 maja 2020, 12:08 Posty: 366 Lokalizacja: Mazury
|
W sumie fajna sprawa, bo w moim CoS3 Reksio i Kretes odwiedzą zarówno Azję (Chiny) jak i Amerykę południową (Peru). Jeszcze co do Australii. Kretonpodziemny chyba chciał wsadzić Australię do "Reksio i piraci bez Karaibów"
|
Pn, 22 lut 2021, 09:47 |
|
|
kretonpodziemny
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Śr, 1 sie 2012, 18:14 Posty: 657 Lokalizacja: Międzysieć
Naklejki: 0
|
Zgadza się. Chciałbym w RiPbK odwiedzić brakujące kontynenty (Australię i Amerykę Pd.), a większość akcji osadzić na wyspach między nimi. Natomiast po zakończeniu Nowej Serii, w RiMS3 mogłyby się pojawić Chiny i powrót do Peru.
_________________ Mu matku! Pozdrawiam was wszystkich, ludziki dobrej woli! Mój avatar został przygotowany przez MRX-a, za co serdecznie mu dziękuję.
|
Pn, 22 lut 2021, 11:19 |
|
|
Anonim944
Roz-kreca się
Dołączył(a): Pt, 2 lip 2021, 12:07 Posty: 36 Lokalizacja: Siedziba Zakonu Ryżokitowców
|
Jeśli chodzi o postać to Szlafrok Holmes, a miejsce to Orient Express
|
So, 3 lip 2021, 17:44 |
|
|
Ilinca2000
Roz-kreca się
Dołączył(a): So, 28 maja 2022, 22:11 Posty: 17 Lokalizacja: Romania
|
Is Nemo voiced by an uncredited actor? Because I can't find who voiced him on Wikia.
_________________I made a Character Page on TV Tropes: https://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/ ... godyReksia I hope there won't be any tropes with problems
|
Pt, 30 wrz 2022, 22:27 |
|
|
Burak Chrumburak
Starszy Norman
Dołączył(a): N, 11 paź 2020, 15:57 Posty: 406 Lokalizacja: Kraina Bajek
|
Nemo was voiced by Rafał Kowal, who also voiced Reksio and Kretes It was even joke in credits
_________________ Za zdjęcia kolorowych robaków odpowiem na wszystkie pytania, które was dręczą
|
So, 1 paź 2022, 08:43 |
|
|
Ilinca2000
Roz-kreca się
Dołączył(a): So, 28 maja 2022, 22:11 Posty: 17 Lokalizacja: Romania
|
I had a feeling it might be him, but I wasn't sure. Thanks!
_________________I made a Character Page on TV Tropes: https://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/ ... godyReksia I hope there won't be any tropes with problems
|
N, 2 paź 2022, 07:29 |
|
|