|
|
Teraz jest Cz, 26 gru 2024, 06:38
|
Modyfikacja do RiSP-muzyka Brosza
Autor |
Wiadomość |
ManiacComics3445
Norman
|
Modyfikacja do RiSP-muzyka Brosza
Dziś właśnie ukończyłem swego pierwszego moda do Reksia, jest to mod o nazwie "Reksio i Skarb Piratów z muzyką Brosza" dodaje muzyke którą skomponował Bartłomiej Brosz, aktualnie jest mało utwór Brosza ale w przyszłości może się coś doda jeszcze. https://drive.google.com/file/d/17wN8II ... sp=sharingEDIT: Okazało się że testerzy z Discorda zauważyli że są problemy że jeden utwór się nie odpala więc podstanowiłem przesłać nową wersje. https://drive.google.com/file/d/1jRFdKb ... sp=sharingEDIT 2: Znów testerzy z discorda sprawdzali i znów się okazało, ale tym razem że nie żadnego utworu więc dodałem tymrazem do katalogu.Lepiej?https://drive.google.com/file/d/1vCYC1cgBVxLWfT3DwIbe-dcYmszvWIRf/view?usp=sharing
_________________ Lubie wszytskich na forum
|
Wt, 31 mar 2020, 19:55 |
|
|
kretonpodziemny
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Śr, 1 sie 2012, 18:14 Posty: 657 Lokalizacja: Międzysieć
Naklejki: 0
|
Re: Modyfikacja do RiSP-muzyka Brosza
O jaką dokładnie muzykę Brosza chodzi i w jakich momentach gry jest ona teraz puszczana?
_________________ Mu matku! Pozdrawiam was wszystkich, ludziki dobrej woli! Mój avatar został przygotowany przez MRX-a, za co serdecznie mu dziękuję.
|
Śr, 1 kwi 2020, 08:04 |
|
|
ManiacComics3445
Norman
|
Wyspa-Wyspa Masajaje-Wioska, Królewna, Urwisko, Kuran-Atak piratów Indie-Posąg Boga Twaroga Mu-Wulkan, Menu główne (wersja 0.3.1), Outro Happy End-Outro, Oferta (muzyka nie odpala się w wersji 0.3), Napisy Końcowe Nurkowanie-Nurkowanie po perły.
|
Śr, 1 kwi 2020, 11:19 |
|
|
kretonpodziemny
Bardzo Stary Norman
|
O! Całkiem trafne przyporządkowanie! Myślę, że faktycznie w tej grze, podobnie jak w RiMS powinna być opcja wyboru ścieżki dźwiękowej.
_________________ Mu matku! Pozdrawiam was wszystkich, ludziki dobrej woli! Mój avatar został przygotowany przez MRX-a, za co serdecznie mu dziękuję.
|
Śr, 1 kwi 2020, 12:04 |
|
|
ManiacComics3445
Norman
|
|
Cz, 2 kwi 2020, 06:52 |
|
|
ManiacComics3445
Norman
|
Ludziska oto ostania wersja tego moda, życze miłego granai.
|
Cz, 2 kwi 2020, 15:23 |
|
|
ManiacComics3445
Norman
|
|
Cz, 2 kwi 2020, 15:24 |
|
|
ManiacComics3445
Norman
|
Robie ostatnienie-ostatnią-ostaczeną wersje moda który naprawia błąd z dżinglami. https://drive.google.com/file/d/1nAmSak ... sp=sharing
|
Cz, 2 kwi 2020, 17:29 |
|
|
kretonpodziemny
Bardzo Stary Norman
|
Testowałem to i chyba wszystko działało, zapis się zgadzał itd. Myślę jednak, że nie warto poza samą muzyką zmieniać też dźwięków w grze (w intrze, po zdobyciu skarbu i w kilku innych miejscach). Moim zdaniem są one charakterystyczne dla konkretnych części i nie powinny być zmieniane, dlatego załączam wersję, która zmienia wyłącznie muzykę (wiem, że we wcześniejszych wersjach Maniaca też nie było tych jingli, ale za to inne rzeczy mogły działać inaczej ). https://drive.google.com/file/d/1T08__z ... sp=sharingCiekawi mnie jeszcze czy byłoby możliwe, żeby wykorzystać opcję wyboru języków (pomiędzy polskim a czeskim) do zrobienia w menu opcji przełączania się miedzy ścieżkami dźwiękowymi?
|
Pt, 5 cze 2020, 08:57 |
|
|
mysliwy112
Roz-krecony
|
Heh czysto teoretycznie jak możesz wywołać menu, to wystarczy, że ustawisz konkretną muzykę dla konkretnego języka. Możesz stworzyć folder POL albo CZE w głównym katalogu gry i do jednego wstawić muzykę zmodyfikowaną a do drugiego normalną, tak jak to teoretycznie powinno być zrobione w WAV. I tak po przełączeniu powinieneś móc słyszeć inną muzykę. i głos
_________________Jejku zapraszam https://github.com/mysliwy112
|
Pt, 5 cze 2020, 12:39 |
|
|
kretonpodziemny
Bardzo Stary Norman
|
A to nie jest tak, że tylko niektóre wersje gry mają dostęp do zmiany języka? Ja nie mam tej opcji, mimo że w plikach gry są ślady tego wyboru (jakieś wavsy i inne pliki z cze w nazwie, których jednak otworzyć nie umiem). Jest jakiś sposób żeby to odblokować?
|
Pt, 5 cze 2020, 13:27 |
|
|
Newt Salamander
Starszy Norman
Dołączył(a): Pn, 25 maja 2020, 12:08 Posty: 366 Lokalizacja: Mazury
|
Ostatnio edytowano Cz, 27 sie 2020, 17:49 przez Newt Salamander, łącznie edytowano 1 raz
|
Pt, 12 cze 2020, 08:26 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Dołączył(a): So, 7 lis 2009, 14:12 Posty: 2174 Lokalizacja: Koło komputera xD
Naklejki: 7
|
Jako że Oficjalne Linki TM Maniaca są od jakiegoś czasu oficjalnie martwe, wgrywam i udostępniam to, co leżało u mnie pobrane na dysku: wersja 0.3.2 (odtworzona na podstawie opisów zmian i wersji 0.3.1 wersja 0.3.1wersja 0.3.0wersja 0.2.0 (prawdopodobnie nie działa z powodu braku wavów). [Zgodnie z sugestią kretonapodziemnego dorzucam też do spisu.]
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
|
Wt, 21 lip 2020, 17:12 |
|
|
Newt Salamander
Starszy Norman
Dołączył(a): Pn, 25 maja 2020, 12:08 Posty: 366 Lokalizacja: Mazury
|
A mogę od kogoś dostać coś co przywróci mi stare OST do RiSP. Wgrałem łatkę i przeszedłem grę i teraz nie wiem co zrobić
|
Wt, 15 wrz 2020, 18:33 |
|
|
kretonpodziemny
Bardzo Stary Norman
|
Najprostszym rozwiązaniem byłoby podmienienie w plikach gry pliku application.def , który znajduje się w folderze Dane w katalogu z grą na jego wersję z płyty lub jej obrazu.
|
Wt, 15 wrz 2020, 18:52 |
|
|