Głos na Kuratora. To był potężny tyran, który nawet gdy przegrał, przekonał wszystkich do siebie, podczas gdy Kapitan Nemo cały czas przegrywał np. zakład z Shlafrockiem, dał się schwytać Masajajom i jeszcze na końcu nawet nic ciekawego w Mu nie znalazł (a mógł komputer chociaż zabrać XD).
_________________ Mu matku! Pozdrawiam was wszystkich, ludziki dobrej woli! Mój avatar został przygotowany przez MRX-a, za co serdecznie mu dziękuję.
Śr, 10 lut 2021, 13:31
ManiacComics3445
Norman
Re: Turniej postaci
Głosuje na Kuratora gdyż jest był panem Kuranu i władca całego układu Kurana jednak epoka zła i przestępku epoka wspólnego wysiłku skończyła się, kiedy to Reksio pokonał Kuratora, a on sam stał się dobry. Zaś Nemow porównaniu z Kuratorem nic niewart jest, to znaczy po prostu odkrywał nowe lądy i podwodne skróty.
poprawa pisowni //Dawid6
_________________ Lubie wszytskich na forum
Ostatnio edytowano Pn, 15 lut 2021, 16:34 przez Dawid6, łącznie edytowano 1 raz
poprawa pisowni
Śr, 10 lut 2021, 14:10
Kaczor Dziennikarski
Norman
Dołączył(a): Wt, 11 sie 2020, 03:51 Posty: 226 Lokalizacja: Gdzie go wiatr tudzież środki komunikacji miejskiej poniosą
Już? Myślałem, że będzie jakaś przerwa... No to tak, walka międzypokoleniowa widzę. Wybór niełatwy. Chyba jednak zdecyduję się na Kapitana Nemo. Choć Kornelek jest świetną postacią, ale prawdą jest, że jego wątek w RiU (co wynikało oczywiście z niskiego stopnia skomplikowania tej gry) jest... taki se. No prawda, chodzenie po jaju z wałęsającym się po korytarzach Kuratorem ma niepowtarzalny klimat, a jak nas w końcu złapie, to no... jest groźnie. Ale potem to raczej epizodyczny bohater. Z fajnym usposobieniem, ale jednak epizodyczna. Jakoś większe zainteresowanie wzbudza we mnie złożony charakter i wewnętrzna przemiana Kapitana Nemo. Także głos na niego
_________________ Mój avatar narysował MRX, za co jestem mu bardzo wdzięczny
Śr, 10 lut 2021, 14:15
mysliwy112
Roz-krecony
Naklejki: 0
Jako, że głosowałem już na Szalonego Kapelusznika to nie wycofuję się z tego głosu
_________________ Za zdjęcia kolorowych robaków odpowiem na wszystkie pytania, które was dręczą
Cz, 11 lut 2021, 08:16
Newt Salamander
Starszy Norman
Dołączył(a): Pn, 25 maja 2020, 12:08 Posty: 366 Lokalizacja: Mazury
Ja również zdecyduję się zagłosować na Sz.K, bo jest to niesamowita postać, odwzoruje samego twórcę gier z Reksiem. No i chętnie zobaczę pojedynek o 3 miejsce, albo o finał między Sz.K a Maldurfem
Meh, szkoda, że w drabince nie ma więcej czasu na odpowiedzi, no ale już trudno. Skoro takie są zasady... Oczywiście Szalony Kapelusznik. Shlafrock Holmes chociaż napędza fabularnie początek RiKN, nie jest jednak aż tak ciekawy w kontekście całego uniwersum.
_________________ Mu matku! Pozdrawiam was wszystkich, ludziki dobrej woli! Mój avatar został przygotowany przez MRX-a, za co serdecznie mu dziękuję.
Cz, 11 lut 2021, 08:37
ManiacComics3445
Norman
Uważam że Szalony Kapelusznik jest dobrą postacią, jednak sam Szlafrok Holmes wypada przy nim słabo
_________________ Lubie wszytskich na forum
Cz, 11 lut 2021, 15:55
Kaczor Dziennikarski
Norman
Dołączył(a): Wt, 11 sie 2020, 03:51 Posty: 226 Lokalizacja: Gdzie go wiatr tudzież środki komunikacji miejskiej poniosą
Oj, chyba żaden pojedynek nie będzie już na tym etapie łatwy... Uwielbiam obie te postaci, ale chyba zdecyduje się na Shlafrocka. Kapelusznik jest świetny i go uwielbiam, ale jednak nie odgrywa on żadnej roli w fabule. Shlafrock jest natomiast postacią z krwi i kości, która bezpośrednio wpłynęła na przygody Reksia i Kretesa. W dodatku ma świetny charakter wnikliwego i superinteligentnego detektywa (w scenie z "za jakieś 10 sekund Reksio wynurzy się z wody" i kawusią jest takim badassem), więc no, niewątpliwie jest ciekawy. No i ma bardzo szerokie pole do tworzenia o nim nowych historii, co trudno powiedzieć o Kapeluszniku. Także jednak głos na Shlafrocka
Cz, 11 lut 2021, 16:04
Newt Salamander
Starszy Norman
Szybko poszło. Szalony pokonał Shlafrocka 4 do zer-to znaczy 4 do 1 W przypadku remisu w dzisiejszym głosowaniu, kieruje się głosem jubilata Kapitan Maldurf von Krettof kontra Molly
Ja mam wrażenie, że to właśnie Kapitan Maldurf Von Krettof jest osobą, która faktycznie coś robi dla Ruchu Oporu, bo Molly nawet nie chciało się wykopać tunelu, podczas gdy nasz Kapitan zaplanował tajny projekt Odkurzacza Więc głos idzie na niego
_________________ Za zdjęcia kolorowych robaków odpowiem na wszystkie pytania, które was dręczą
Ostatnio edytowano Pt, 12 lut 2021, 10:13 przez Burak Chrumburak, łącznie edytowano 1 raz
Pt, 12 lut 2021, 09:13
Newt Salamander
Starszy Norman
Tak jak Chrumburak, chyba zdecyduje się zagłosować na Maldurfa. Molly bywa irytujące. A Maldurf sam w sobie reprezentuje osobę, która sprawiła nasze dzieciństwo tak niezwykłym
Dla mnie to kreton Maldurf jest irytujący, za to Molly z drugiej strony dobrze wszystko zaplanowała i dlatego udało się nam w ogóle pokonać Kuratora.
Pt, 12 lut 2021, 09:44
Kaczor Dziennikarski
Norman
Same as kreton. Może nie powiedziałbym, że Maldurf jest "irytujący", ale, no... ten koleś zbudował odkurzacz w zamkniętej piwnicy! W dodatku potem jest już właściwie tylko elementem żartów. Niezłych, ale żartów, a nie samej fabuły. Trochę brakuje mu przez to charakteru w mojej opinii. Molly zaś, jak wspominałem przy poprzednim pojedynku z jej udziałem, uwielbiam za RiKwA. No i trzeba jej przyznać oczywiście także zdolności przywódczo-organizacyjne. Zatem z tej dwójki wybieram jednak Molly
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości