|
|
Teraz jest N, 12 sty 2025, 13:01
|
Koniec RiKTTW!!! SPOILERY!
Koniec RiKTTW!!! SPOILERY!
Autor |
Wiadomość |
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100
|
Re: Koniec RiKTTW!!! SPOILERY!
Nostradamus -dostali nauczkę -wiedzą, że babć nie kłamał -wątpie by chcieli narażać się supermocnemu babciowi Czyli nie Nostradamus Szalony Kapelusznik -eee... jest szalony(na tyle by tego nie zrobił) -on przecież potem pomagał w końcówkach, robiąc je i promując Aidem Media Suseł: -to on uwięził Reksia(ciekawe kiedy?) -wygląda na zbyt niemądrego, by to zrobić -to nie on-po prostu sam nie dałby rady. Czarne kury -przecież Reksio im pomógł dwa razy -są zbyt sympatyczne na takie coś -Wódz by się nie zgodził-jemu Reksio pomógł trzy razy(odpędził piratów, dzięki niemu poleciał w kosmos i uratowanie skądś tam) Inne kury -te sympatyczne kurki i takie coś?! -przecież one tylko umieją siedzieć i znosić jajka -żadna z nich nigdy się nie odezwała (P.S. chyba, że Jajo wszczepia chęć władzy nad wszechświatem) Ufokury -przecież wróciły do korzeni(znów kolegują się z kretami) -gdyby nie Kurator, byłyby miłe -one nie zbudowałyby czegoś takiego Taki ktoś, który budował Jajo(Ktokolwiek) -zna się na technologiach -zrobił już raz potężną broń-Jajo -on wie o Reksiu? -może to Kurator sam projektował? -a może on nie istnieje? Pan Gąsienica -nie zna się na magii -zbyt sympatyczny -pomógł Reksiowi -jak wydostał się z Krainy Czarów?? Podsumowując mogą być: Taki ktoś, który budował Jajo(ktokolwiek), Reksio, Żabba, Kretoni, Narrator, Korneliusz, TKTPM
|
Pt, 19 kwi 2013, 06:23 |
|
|
kretonpodziemny
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Śr, 1 sie 2012, 18:14 Posty: 659 Lokalizacja: Międzysieć
Naklejki: 0
|
Nie, to na pewno nie żaden ktoś co zbudował jajo.Jeśli ktoś taki istniał to był to komenda tor, ale on nie żyje...
_________________ Mu matku! Pozdrawiam was wszystkich, ludziki dobrej woli! Mój avatar został przygotowany przez MRX-a, za co serdecznie mu dziękuję.
|
Pt, 19 kwi 2013, 08:14 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
|
Komentator tylko pomagał przy budowie Jaja(czyt. komentował wkręcenie każdej śrubki i widocznie bez niego Jajo było lepsze). Mi głównie chodziło o Kogokolwiek, który zbudował Kiedykolwiek najstraszniejszą broń. Ktoś musiał zaprojektować Jajo(najmądrzejsze mózgi galaktyki). Ja sądzę, że ten ktoś/ci ktosie? zbudowali Monolit przez "pomyłkę". O taka sobie podróbka Jaja. TKTPM -jedyna osoba która ma jasny powód coś takiego zrobić: zemsta -jest zmieniona w Dodo Doświadczalne(w skrócie DD) -być może dostała nauczkę -występowała tylko w RiC -jest pozbawiona skrupułów Czyli raczej nie. Kretoni: -nie mają motywu -nie mają alibi(a nawet anty-alibi!!! wyszli w nocy z nory i wyglądali jakby coś majstrowali. CoŚ złego) -znają się na technologiach -O.K. nie wiedzieli nawet do czego służy Jajo... -O.K. zbudowali cudem odkurzacz. -O.K. wygłupili się w sprawie z Maszyną Do Wszystkiego -O.K. Maldurf to kreton -O.K. Jedynie Blubb i J.P. mogli coś zbudować(jeżeli nawet nie wiedzieli jak wydostać Jajo...) Nie oni. Pozostali podejrzani: Reksio, Narrator, Korneliusz, Żabba P.S. Zaraz ktoś wykluczy Żabbę i wracamy do punktu wyjścia...
|
Pt, 19 kwi 2013, 11:57 |
|
|
kretonpodziemny
Bardzo Stary Norman
|
Dosyć eliminowania.Myślę, że albo zrobił to narrator albo było tak:Reksio poskarżył się twórcom, że nie ma przygód.Żabba przysłał części, a kretoni pracowali.Poprosili/wynajęli narratora by komentował i wyjaśniał, a Kornelek zobaczył i/lub usłyszał po czym uznał, że to nic groźnego... Ostatnią opcją jest teoria autora8 (patrz poprzedni post). I sądzę, że innych wyjaśnień nie ma...
_________________ Mu matku! Pozdrawiam was wszystkich, ludziki dobrej woli! Mój avatar został przygotowany przez MRX-a, za co serdecznie mu dziękuję.
|
Pt, 19 kwi 2013, 13:26 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
|
Ja tam jednak sądzę, że Korneliusz musi coś ukrywać!!! Zdaję mi się, że on kiedyś się spotkał z Monolitem. Dajmy na to, że to on zlecił jego budowę. Miało to być więzienie, które doprowadzając do szaleństwa, było inteligentne i mogło zmieniać głos. Tak więc mogło zmieniać się kiedy ktoś do niego wchodził. Był jednak minus-gdy ktoś włączył wszystkie generatory, to wtedy włączał się poltar dwustronny(mógł być włączony albo z zewnątrz, albo dzięki generatorom). I po prostu pewnego dnia, Kurator został obalony. Ale ci, którzy pracowali nad Monolitem nie wiedzieli o tym. Dowiedziawszy się o tym, przysięgli zemstę na Reksiu. Wiedząc, że jedna osoba nigdy nie wyjdzie z Monolitu i licząc, że Dzielny Pies sam pójdzie sprawdzić, wyrzucili Monolit na Ziemię. Ich plany się jednak nie powiodły. Tymczasem Korneliusz wiedział, że Monolit jest niezniszczalny i że jedynie ktoś od zewnątrz może ich uwolnić. Oszacował ile zajmie czasu naszym bohaterom przedostanie się przez Mroczną Wieże. Potem jednak spróbował. ***************** Albo: Była to spółka Kretonów, Narratora i Korneliusza. O tym zresztą kiedyś pisał dawid6.
|
Pt, 19 kwi 2013, 14:19 |
|
|
Paki
Starszy Norman
|
Chyba zrobił to narrator albo kornelek , ale to kretes rzucił się w monolit. Zakończenie średnio mi się podobało. _____________________
Wt, 30 kwi 2013, 19:22 |
|
|
ManiacComics3445
Norman
|
Może to monolit stworzonych przez uwagaaa...STAROŻYTNYCH KRETONÓW, którzy stworzyli monolit jednak przez przypadek przeteleportowali do czasów przyszłych czyli współczesnych a żeby wydostać bohaterów stworzyli głos by wydostać z ich "wynalazku" żeby ich uchronić.
_________________ Lubie wszytskich na forum
|
So, 30 sty 2021, 18:28 |
|
|
Kaczor Dziennikarski
Norman
Dołączył(a): Wt, 11 sie 2020, 03:51 Posty: 227 Lokalizacja: Gdzie go wiatr tudzież środki komunikacji miejskiej poniosą
|
U, ciekawe. To by nieźle tłumaczyło nagłe pojawienie się monolitu (tak jak RiK pojawili się nagle na środku oceanu w outro RiKN). Ponadto, ponieważ Narrator ma inną naturę niż pozostałe postaci, nadal to on mógłby być Głosem, Kretoni wszczepili by tam w pradawnych czasach na przykład część jego osobowości i stąd by się tam wziął. (wciskanie na siłę swojej opinii co do tożsamości Głosu )
_________________Mój avatar narysował MRX, za co jestem mu bardzo wdzięczny
|
Wt, 2 lut 2021, 15:24 |
|
|
kretonpodziemny
Bardzo Stary Norman
|
Moim zdaniem to jest wynalazek naszych kretonów (dzięki technologii, którą na Kuranie odziedziczyli po upadku Kuratorium - co wyjaśnia, dlaczego Kornelek wiedział mniej więcej, jak to działa - być może odcisk jego koguciej łapki przyspieszył też wyrzucenie bohaterów z monolitu), którzy faktycznie zaszczepili tam jakąś OBECNOŚĆ (część narratora? klona? krewnego?) i ona nieco ukształtowała wnętrze monolitu. Coś jednak poszło nie tak (stawiam na zewnętrzną interwencję np. Dartha Miaula, który mógł wprowadzić jakiś złośliwy protokół skierowany przeciwko Reksiowi, Kretesowi i Kogutowi, błędnie zakładając, że monolit jest bronią) i zamiast kretonów, którzy chcieli trenować współpracę w takim escape roomie (budowali go po nocach w okolicach podwórka, bo lubili oglądać jak Reksio i Kretes grają w RiKwA, i akurat gdy zrobili sobie wolne, odlatując na Kuran i zostawiając gotowy monolit, pozwolili, żeby coś się popsuło/ktoś go zhakował), zostali porwani nasi bohaterowie. Po zniknięciu monolitu Kretoni uznali, że pewnie któryś z nich pomylił się w obliczeniach i na długo zapomnieli o sprawie. A przynajmniej taka była koncepcja, którą wymyśliłem parę miesięcy temu. Może faktycznie dałoby się jeszcze jakąś rolę w tym procesie starożytnym kretonom? Np. że Kuratorium znalazła pewne starokretońskie prototypy, które zainspirowały je do stworzenia czegoś większego.
|
Wt, 2 lut 2021, 15:55 |
|
|
kretonpodziemny
Bardzo Stary Norman
|
Kretes zdawał sobie w RiKN sprawę z istnienia 3D, więc kretoni też mogliby starać się je pojąć, nawet bez powiązań z twórcami (ich łamanie 4 ściany można tłumaczyć inaczej, podobnie jak podobne kwestie ze strony innych bohaterów). Mogli też pracować pod natchnieniem deweloperów od herbatki, ale to akurat trudno udowodnić, jak i wykluczyć.
|
Cz, 11 lut 2021, 23:10 |
|
|
kretonpodziemny
Bardzo Stary Norman
|
My nie, ale kosmiczne technologie starożytnych kretonów, kuratora i ruchu oporu jeszcze daleko przed nami. No nie zupełnie. W RiKN mówi wprost: "takie 3D to owszem głębie posiada, wie pan, głębię". Także Kretes łamiąc 4 ścianę zdawał sobie też mniej więcej sprawę z tego, jak wyglądają gry 3D.
|
Pt, 12 lut 2021, 18:26 |
|
|
kretonpodziemny
Bardzo Stary Norman
|
Super! Dużo ciekawych wątków poruszyłeś. No tak. Na pewno gdzieś po drodze wystąpił regres, a nową erą postępu było dopiero nadejście Kuratorium (choć niewykluczone, że był jeszcze jakiś Renesans po drodze) i możliwe że wtedy zaczęto odkrywać na nowo niektóre tajemnice starożytnych np. jak stworzyć monolit. Może to dobieraniem się do kuratoryjnych planów monolitu zajmował się Blubb podczas akcji RiU? A potem szukali czegoś w ruinach Mu, co by im się jeszcze do realizacji projektu przydało np. BlooMoo, czyli... silnika gry! Możliwe, że jakiś tekst z gry przeczy moim teoriom, ale samo pudełko chyba nie. Ktoś urządził monolit od środka, po czym wezwał Reksia i Kretesa. Może być to właśnie Głos, przedstawiciel bytów znanych jako obecności, tak jak nasz narrator, który towarzyszył Reksiowi od początku. Budowniczy monolitu natomiast nie musiał być jeden i mógł być znany bohaterowi dopiero od późniejszego momentu (lub mógł być zupełnie nieznany, tak jak Darth Miaul - nadal utrzymuję, że mógł jakoś wpłynąć na porwanie bohaterów). Możliwe. I daje to pole do teorii, że to bohaterowie sami się porwali.
|
Pt, 12 lut 2021, 19:40 |
|
|