|
|
Teraz jest Pn, 13 sty 2025, 00:51
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 15 ] |
|
Ministerstwo Środowisk Zewnętrznych
Autor |
Wiadomość |
Kaczor Dziennikarski
Norman
Dołączył(a): Wt, 11 sie 2020, 03:51 Posty: 227 Lokalizacja: Gdzie go wiatr tudzież środki komunikacji miejskiej poniosą
|
Ministerstwo Środowisk Zewnętrznych
Dziś kończy się specjalny obóz dla najnowszych członków MŚZ. Podczas wyjazdu specjalnie zaprojektowanym pociągiem na energię słoneczną, oddani krajowi i przyrodzie obywatele zwiedzili kraj i dowiedzieli się więcej o jego walorach przyrodniczych oraz kulturowych. Zwiedzaniu kładło nacisk na to, jak ważne jest zachowanie owych walorów i wierność kierownictwu Partii, która ma plan na ich zachowanie. Obóz przewidywał również wiele zajęć ogólnorozwojowych, co pozwoliło uczestnikom rozwinąć swoja sprawność fizyczną i intelektualną, a także poprawić integrację i kolektywne myślenie w zespole. W głównej siedzibie MŚZ trwa niecierpliwe oczekiwanie na wskazania Partii. Od około miesiąca trwa intensywne drugowanie róznojęzycznych materiałów propagandowych (oczywiście na papierze z upadłych drzew).
_________________Mój avatar narysował MRX, za co jestem mu bardzo wdzięczny
|
N, 11 lip 2021, 14:51 |
|
|
Kaczor Dziennikarski
Norman
Dołączył(a): Wt, 11 sie 2020, 03:51 Posty: 227 Lokalizacja: Gdzie go wiatr tudzież środki komunikacji miejskiej poniosą
|
Re: Ministerstwo Środowisk Zewnętrznych
Późną nocą MŚZ otrzymuje nakaz przygotowania się do akcji rozprowadzania w ERDS uprzednio wydrukowanych materiałów propagandowych. Owe ulotki zwracają uwagę na nieskuteczność rządów większości w dbaniu o naturę oraz na konieczność silnej władzy i kolektywnego podejścia do środowiska naturalnego.
|
Pn, 12 lip 2021, 00:23 |
|
|
Kaczor Dziennikarski
Norman
|
MŚZ otrzymuje nakaz wysyłki drogą przemytniczą materiałów propagandowych krytykujących ustrój demokratyczny względem komunistycznego do Ekologicznej Republiki Dwóch Stanów i ostrożne rozprowadzanie ich wśród tamtejszej ludności.
|
Pn, 12 lip 2021, 10:46 |
|
|
Kaczor Dziennikarski
Norman
|
Czy moja propaganda będzie się liczyła jako działacze dyplomatyczni? Jeśli tak, to chciałbym wysłać do ERDS dwóch za 40 000 kretydów
|
Wt, 13 lip 2021, 14:45 |
|
|
Kaczor Dziennikarski
Norman
|
Płacę i kupuję dwóch kolejnych, których chciałbym wysłać do Związku Pirackich Republik Radzieckich oraz do Wyspiarskiej Republiki Ludowej celem poprawy stosunków z tymi krajami
|
Wt, 13 lip 2021, 23:45 |
|
|
Kaczor Dziennikarski
Norman
|
Zgoda. Wsparcie narodu o bratniej myśli socjalnej i możliwie najszybsze zakończenie tej niszczącej wojny leży w interesie naszym i całego świata. Chciałbym wysłać 20% rezerwy naszych karabinów z drewna dębowego, 5% naszych biodegradowalnych czołgów i potężny zapas wegekabanosów. Wszystko możliwie najlepszej jakości, aby nasi walczący na froncie towarzysze zobaczyli, jaki dobrobyt panuje w ASL dzięki rozsądnemu dysponowaniu surowcami. Ponadto, chciałbym wysłać lotniczy korpus ekspedycyjny liczący 1000 samolotów zwiadowczych napędzanych biopaliwem.
|
Pt, 30 lip 2021, 10:16 |
|
|
Kaczor Dziennikarski
Norman
|
Jeszcze jedno: chciałbym wysłać działacza politycznego do Republiki Warmińskiej celem poprawienia stosunków i promocji rozwiązań proekologicznych.
|
Pt, 30 lip 2021, 11:16 |
|
|
Kaczor Dziennikarski
Norman
|
Wysyłamy krótką notkę do Republiki Socjalistycznej Północnej Borei: Jak się zgodzą, no to od razu budujemy.
|
So, 31 lip 2021, 08:26 |
|
|
Kaczor Dziennikarski
Norman
|
A więc... wojna. Zbrodnicze państwo Górniczej Republiki Ludowej, od dawna prowadzące agresję na nasze państwo w formie zabójczych cieczy i gazów, które emitowało do powietrza, ziemi i wody, zabijając nawet 10 000 mieszkańców Animalii rocznie, dopuściło się użycia broni konwencjonalnej przeciw bohaterskim, animalskim lotnikom, a prawdopodobnie także porwania czcigodnego Towarzysza Przedstawiciela Lwa Trocky'ego. Ponadto, otrzymaliśmy informacje jakoby szkodliwa produkcja w państwie GSL została celowo zwiększona po otrzymaniu naszego ultimatum, być może nawet podwojona. Partia Ostatecznego Wyzwolenia Środowiska Naturalnego i Jego Ludu nie może zezwalać na dalszą tragedię obywateli zamieszkujących tereny przygraniczne, które miesiąc w miesiąc tracą synów, ojców, matki i córki, jak również na tragedię mieszkańców GRL, od dawien dawna ciemiężoną przez swoją władzę, w nie tak dawnych czasach czynnie współpracującą ze zbrodniczą Republiką San Rzeźnika. Do tych tragedii dołączają kolejne, te mające dziś miejsce w rodzinach bezpodstawnie strąconych lotników, których odwaga i bohaterstwo będą nam przyświecać w tym, co z bólem serca, ale jednak musimy zrobić. Lotnictwo ARL przeprowadza bombardowania największych przygranicznych ośrodków przemysłowych. W tym samym czasie piechota przeprowadza operacje naziemne mające na celu unieszkodliwienie infrastruktury wojskowej, szczególnie wyeliminowanie artylerii przeciwlotniczej Jednocześnie wysyłamy odezwę do Ekologicznej Republiki Dwóch Stanów: | | | | Cytuj: Bracia, W ostatnich dniach zbrodnicze państwo Górniczej Republiki Ludowej dopuściło się aktów agresji w stosunku do lotników Animalistycznej Republiki Ludowej. Bezpodstawnie zostali zestrzeleni nasi żołnierze, nasi obywatele, którzy tego samego dnia wychodzili z domów pewni, że wieczorem zobaczą się ze swoimi żonami i dziećmi. Nie jest to jednak pierwszy akt wrogości, który GRL skierowała przeciwko nam. Od lat tamtejsze ośrodki przemysłowe nie przestrzegają szeroko przyjmowanych regulacji środowiskowych i zanieczyszczają ziemię, powietrze i wody, które nie są przecież własnością żadnego państwa, ale nas wszystkich. Z ostatnich badań wynika, że w wyniku zagłady środowiskowej postępującej w tym państwie w przygranicznych regionach ASL umiera około 10 000 osób rocznie, w tym 6000 dzieci. Inni obywatele przez długie lata zmagają się z licznymi schorzeniami wynikłymi z zanieczyszczeń środowiska. Ponadto, istnieją podejrzenia o związki GRL z niedawnym porwaniem ważnych przedstawicieli państwowych naszego państwa. Dlatego też, w akcie samoobrony, wojska Animalistycznej Republiki Ludowej rozpoczynają interwencję wojskową mającą na celu neutralizację zabójczych ośrodków przemysłowych. Nie jesteśmy zwolennikami międzynarodowej agresji, ale sytuacja jest krytyczna. Z tego względu prosimy Was, bracia zamieszkujący tak bliskie naszym sercom państwa Ekolgicznej Republiki Dwóch Stanów, o udzielenie pomocy zgodnej z Waszym uznaniem, który pomoże na możliwie najszybsze zakończenie tego konfliktu i tym samym ograniczenie szkód na środowisku i ludności cywilnej zamieszkującej zbrodnicze państwo GRL. Z niecierpliwością i pokorą będziemy czekać na Waszą odpowiedź.
Podpisano, Podpisano: Specjalny Komitet Partii Ostatecznego Wyzwolenia Środowiska Naturalnego i Jego Ludu Przewodniczący: Lew Trocky Sekretarze: Lis Piotr Byk Michał
Stara Pała 4 sierpnia 2021 | | | | |
|
Śr, 4 sie 2021, 20:52 |
|
|
Kaczor Dziennikarski
Norman
|
Celem uczczenia zwycięstwa nad zbrodniczym reżimem górniczym, stolica Autonomicznej Republiki Racjonalnego Wydobycia zostaje przemianowana na Dąbrowę Huraganowską, w hołdzie dla mądrego przywódcy naszego braterskiego państwa, Ekologicznej Republiki Dwóch Stanów, które pomogło szybko zakończyć konflikt z górnikami. Jednocześnie, chcemy wysłać do przedstawicieli ER2S specjalne zaproszenie na specjalną konferencję w Dąbrowie Huraganowskiej celem specjalnego uczczenia przyjaźni między naszymi narodami. Konferencja połączona będzie ze zwiedzaniem (również specjalnym, ma się rozumieć), ośrodków przemysłowych ARRW, podczas którego będziemy w ciszy kontemplować zbrodnie dokonane przez tamtejsze władze na naturze. Porem złożymy wspólnie kwiaty (polne) na specjalnie wybudowanym pomniku ofiar intensywnego wydobycia węgla kamiennego. Na spotkaniu moglibyśmy omówić projekt "drogi przyjaźni", czyli wspólnie budowanego połączenia kolejowego, łączącego Międzylesie z Dąbrową Huraganowską. Oprócz tego, Ministerstwo Środowisk Zewnętrznych ARL wysyła następującą odezwę: | | | | Cytuj: Ukochani towarzysze z bratnich państw, Nasze relacje nie zawsze są naznaczone tak rodzinną miłością, którą winniśmy się darzyć, a nasze koncepcje i priorytety nierzadko odbiegają od siebie w stopniu niemożliwym do ich pogodzenia. Lecz dziś każdy z nas bez wątpienia widzi, iż stoi przed nami wyzwanie groźniejsze i bardziej złowrogie niż jakiekolwiek przeszłe zatargi. W swojej obrzydliwej pogoni za władzą państwo nowopruskie podbija kolejne terytoria kontynentu, zakładając swoje "reichkommissariaty" i niewoląc kolejne narody, które pozbawione zostają prawa do porozumiewania się we własnym języku, celebrowania własnej kultury i troszczenia się o byt swoich obywateli, a zamiast tego muszą służyć obcej sile, ciemiężącej ich ziemie. Jest to upodlenie, którego nie powinno się życzyć nawet swym największym wrogom, nie mówiąc zaś o bratnich narodach naszej rodziny. Tymczasem nieobliczalność działań władz Nowych Prus sprawia, iż każdego dnia żyjemy w niebezpieczeństwie, że okaże się on losem kogoś z nas. Z tych właśnie przyczyn, Animalistyczna Republika Ludowa wyciąga swe łapy celem zażegnania wszelkich ostatnich konfliktów i utworzenia Braterskiego Frontu Jedności Dokunty, który będzie stanowić odpowiedź na bezprawne działania Nowych Prus. Przepasajmy się więzami wzajemnego wsparcia, które udzielać sobie wzajemnie będziemy w razie agresji naszego wspólnego wroga. Przyrzeknijmy obronę swych sojuszników tak zaciekłą, jakbyśmy bronili własnych ziem. Jeśli wyrazicie taką chęć, władze Animalistycznej Republiki Ludowej całym sercem popierają również powzięcie wymiany technologicznej i udostępnienie infrastruktury wojskowej dla sił państw sprzymierzonych. Najważniejsze jednak to wydać wspólny i głośny komunikat, iż NIE MA ZGODY NA BEZPRAWNE ZAGARNIANIE CUDZEGO TERYTORIUM ANI NA DALSZĄ EKSPANSJĘ NOWYCH PRUS. Niech każdy następny wyraz pruskiej agresji spotka się z bojowym rykiem zjednoczonej Dokunty. Pamiętajcie, iż jest to w interesie nas wszystkich - nikt nie wie, kogo pruska krwiożerczość obierze za cel tym razem.
Podpisano, Specjalny Komitet Partii Ostatecznego Wyzwolenia Środowiska Naturalnego i Jego Ludu Przewodniczący: Lew Trocky Sekretarz: Lis Piotr Minister Środowisk Zewnętrznych: Włodzimierz Rekin
Stara Pała, 9 sierpnia 2021 | | | | |
Do państw: RSSR ER2S Gotlandii Mokingpu Rzeczpospolitej Warmińskiej Związku Pirackich Republik Radzieckich Ponadto, do państw Borei i Curonii: Republiki Parkowej Republiki Socjalistycznej Północnej Borei Republiki Dżungli Wodzostwa Zachodniej Borei Rewolucyjnych Komun Bobrenburga Utopijnego państwa Sparleto Zachodniocuronijskiej Wolnej Armii Kukurydzianej Republiki Ludowej Kierujemy następujące wezwanie | | | | Cytuj: Najdrożsi bracia zza morza, Sprzyjające Wam państwo Animalistycznej Republiki Ludowej ma przykrość poinformować, iż nasz kontynent rozdziera krwiożerczy konflikt. Ekspansjonistyczne ambicje władz kraju znanego jako Nowe Prusy zachwiały równowagą sił w regionie i naszym poczuciem bezpieczeństwa. Pruska armia bezprawnie wkracza na tereny kolejnych państw, zagarniając coraz większe tereny i niewoląc ludy w imię supremacji własnego narodu. Na terenach podbitych tworzone są "reichkommissariaty", gdzie narzucany jest język Prusów i wypierana jest lokalna kultura. Cały kontynent jest zgodny, iż działania Nowych Prus są bezpodstawne i nieobliczalne. Obywatele państw ościennych żyją w ciągłym niepokoju o swoje jutro. Zagrożenie dla międzynarodowego pokoju jeszcze nigdy nie było tak poważne. Nikłe są szanse, że ambicje terytorialne Nowych Prus zostały zaspokojone. Wszyscy mieszkańcy Dokunty wyraźnie widzą, iż głód potęgi, którym zdają się wykazywać tamtejsze władze, mimo licznych podbojów nie zmalał. Ostrzegamy Was, najdrożsi, że marynarka wojenna Nowych Prus stoi na przerażająco wysokim poziomie, i że nie pozostało dużo czasu do chwili, gdy chore ambicje zawiodą ich za morze. Tym samym, bliskie naszym sercom Państwa Borei i Curonii proszone są o bezzwłoczne zerwanie wszelkich kontaktów dyplomatycznych, a zwłaszcza handlowych z Nowymi Prusami. W interesie swoim i naszym jest uświadomienie nowopruskim władzom, że ich zbrodnicze działania nie pozostaną bez echa sprzeciwu. Jeśli w swojej dobroci i rozwadze uznacie to za stosowne, państwa naszego kontynentu, a zwłaszcza Animalistyczna Republika Ludowa, będą niezmiernie i po wsze czasy wdzięczne za wszelkie formy wsparcia militarnego i materialnego, które pomogą w zatrzymaniu ewentualnej dalszej ekspansji Prus.
Podpisano, Specjalny Komitet Partii Ostatecznego Wyzwolenia Środowiska Naturalnego i Jego Ludu Przewodniczący: Lew Trocky Sekretarz: Lis Piotr Minister Środowisk Zewnętrznych: Włodzimierz Rekin
Stara Pała, 9 sierpnia 2021 | | | | |
PS: Jak nasz kontynent nie nazywa się Dokunta, to popraw, bo ja nie wiem.
|
Pn, 9 sie 2021, 15:17 |
|
|
Kaczor Dziennikarski
Norman
|
Animalistyczna Republika Ludowa nie tylko wyśle sprzęt i żołnierzy na front braterskiego państwa socjalistycznego, ale przystąpi do czynnej wojny z agresorem. Niniejszym wypowiadamy wojnę Nowym Prusom. 50% wojsk ma bronić naszej granicy, a pozostałe 50% rusza na północny front w ZRF. Oczywiście udzielimy również ZRF dostępu do naszych rezerw wyposażenia. Chciałbym również podjąć próbę przerzucenia sił specjalnych do reichkommissariatu utworzonego na terytorium Wyspiarskiej Republiki Ludowej i rozpocząć tam formowanie komórek ruchu oporu, połączone z działalnością dywersyjną. Ich długodystansowym celem ma być rozpoczęcie powstania, które zerwie połączenie lądowe między oryginalnym terytorium Nowych Prus a resztą reichkommissariatów. Do ER2S kierujemy odezwę: Do wszystkich państw naszego kontynentu, pomijając Nowe Prusy, Gotlandię i ER2S: | | | | Cytuj: Towarzysze! Stało się to, co z trwogą Wam zapowiadaliśmy. Państwo nowopruskie, wespół z Gotlandią, po raz kolejny przekroczyło granice pokojowego współistnienia, wyciągając swoje zachłanne ręce po jedno z największych i najbogatszych państw kontynentu. Jeśli zagarnie i te terytoria, nic już nie zdoła powstrzymać go przed zniewoleniem całej Dokunty. Animalistyczna Republika Ludowa ponawia swoje wezwanie do stawienia czoła imperium zła, które rozwija się na naszych oczach. Czynimy to nie tylko w trosce o własne państwo, ale także w interesie nas wszystkich, którzy już niebawem możemy stać się łupem nieobliczalnego napastnika. Jeśli nie stawicie oporu dziś, nie będzie komu go stawić, gdy nowopruskie wojska naruszą WASZE granice. ARL wzywa do broni wszystkie państwa kontynentu. Oczekujemy Waszego wsparcia na froncie.
Podpisano, Minister Środowisk Zewnętrznych: Włodzimierz Rekin
Nowa Pała, 9 sierpnia 2021 | | | | |
|
Pn, 9 sie 2021, 22:57 |
|
|
Kaczor Dziennikarski
Norman
|
Do wszystkich państw, które udzieliły nam wsparcia wysyłamy podziękowania i jednocześnie prosimy (wszystkich oprócz Zachodniocuronijskiej Wolnej Armii i Republiki Dżungli) o udzielenie dodatkowej pomocy w eskorcie jednostek ARL i ZRF na północnym morzu oraz w zdobyciu generalnej dominacji morskiej w tym rejonie. Oczywiście oferujemy im jednocześnie otwarcie wszystkich kontrolowanych przez nas portów, zarówno dla jednostek wojskowych, jak i cywilnych.
|
Wt, 10 sie 2021, 23:14 |
|
|
Kaczor Dziennikarski
Norman
|
Wysyłamy propozycje warunkowej kapitulacji do wszystkich istniejących jeszcze reichkommissariatów, a następnie informujemy o tym ZRF. Warunkami jest zawarcie korzystnych dla nas (państw biorących udział w wojnie z Nowymi Prusami) zobowiązań handlowych, oddanie w dierżawę części infrastruktury wojskowej i przyjęcie narzuconych przez nas regulacji środowiskowych.
EDIT (nie doczytałem newsów): Chcemy wyrazić wsparcie w stosunku do bezprawnie zaatakowanej Republiki Dżungli. Jeśli prowadzimy z nimi jakąś wymianę handlową, ma ona od tego momentu być prowadzona na bardzo korzystnych warunkach. Ponadto w całym kraju ma zostać przeprowadzona zbiórka darów dla walczących na froncie żolnierzy RD.
|
Pt, 13 sie 2021, 11:14 |
|
|
Kaczor Dziennikarski
Norman
|
Do okolicznych państw chcemy przekazać informację, iż rząd Animalistycznej Republiki Ludowej wynagrodzi sumą 100 000 kredytów tego, kto wyda miejsce przebywania Hermanna Gronulatena i przekaże go siłom ARL.
Ponadto, do władz ER2S chciałbym wysłać depeszę z zapytaniem, czy z racji toczonego konfliktu nie życzyliby sobie, ażebyśmy wysłali im nieco sprzętu.
|
So, 14 sie 2021, 17:41 |
|
|
Kaczor Dziennikarski
Norman
|
Na obecny moment uznajemy to za niemożliwe. Aktualne różnice w ustrojach ZRF i ARL uznajemy za zbyt poważne, aby doszło do tak ścisłego zjednoczenia. Jednocześnie chętnie będziemy kontynuować rozmowy w tym kierunku, które pozwolą wypracować kompromis i stopniowo wygładzić te różnice. Proponujemy powołanie specjalnej komisji, która zajmie się definiowaniem rozbieżności i agitacją w naszych rządach celem reform umożliwiających dalszą unifikację. Jednocześnie składamy kondolencje z powodu śmierci Sekretarz Generalnego Józefa Srebrina. Specjalna delegacja przedstawicielstwa Partii Ostatecznego Wyzwolenia Środowiska Naturalnego i Jego Ludu z Ministrem Środowisk Zewnętrznych Włodzimierzem Rekinem na czele.
|
Pn, 16 sie 2021, 19:37 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 15 ] |
|