Teraz jest Pn, 13 sty 2025, 00:27

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
Siedziba Partii 
Autor Wiadomość
Norman

Lokalizacja: Gdzie go wiatr tudzież środki komunikacji miejskiej poniosą
Post Siedziba Partii
Właśnie wpłynęły ostatnie kwoty ze sprzedaży mienia byłych włodaży Republiki San Rzeźnika (oraz sprzedaży ich samych). Wewnętrzna sytuacja kraju została ustabilizowana i można wreszcie przejść do planowania dalszej polityki kraju. Lew Trocky organizuje dziś w siedzibie Partii (znajdującej się w pewnej bardzo przytulnej grocie na obrzeżach Starej Pały, bo po co marnować surowce na budowanie jakichś zbędnych budowli, już wystarczy, że musieliśmy postawić te głupie fabryki) posiedzenie połączone z bankietem świętującym trzymiesięcznicę Rewolucji. W menu specjały takie jak grzyby i korzonki zebrane godzinę wcześniej, sianko, które przywiało od sąsiada i dwa zdechłe ze starości gołębie.
Ustalenia co do dalszego kierunku rozwoju kraju, a zwłasza polityki zagranicznej zostaną oficjalnie ogłoszone jutro, choć jeszcze przed rozpoczęciem bankietu szeptano o szczególnym zainteresowaniu, którym członkowie Partii dażą Ekologiczną Republikę Dwóch Stanów. Takie informacje wyciekły ponoć nawet za granicę.

N, 11 lip 2021, 14:43
Zgłoś post
Norman

Post Re: Siedziba Partii
Z nieoficjalnego źródła wiadomo, że na bankiecie bardzo dużym zainteresowaniem cieszyła się kwestia ERDS. To samo nieoficjalne źródło wywarło spory nacisk na media, aby ta informacja, jak wieści o samym bankiecie wyciekły za granicę. Ponoć obficie dyskutowano również na temat formacji nowych jednostek specjalnych w Armii Zielonej i generalnie licznych zmianach w jej organizacji, a także o nowych resortach rządowych.

N, 11 lip 2021, 17:14
Zgłoś post
Norman

Tego nieoficjalne źródło nie podało. Wiadomo jedynie, że temat był poruszany wielokrotnie, a przedstawiciele Partii prowadzili liczne dyskusje na temat tamtejszej kultury, społeczeństwa i sytuacji politycznej.

N, 11 lip 2021, 17:50
Zgłoś post
Norman

Zebranie zakończyło się. Członkowie Partii byli widziani jak wraz z małżonkami wychodzą z siedziby. Mało kto chciał odpowiadać na pytania mediów, ale od tych nielicznych można się było dowiedzieć, że jutro zostanie wysłana oficjalna odezwa do ERDS oraz że zostaną otwarte nowe resorty. Zmiany w wojsku chwilowo pozostają obwiane tajemnicą.

Pn, 12 lip 2021, 00:20
Zgłoś post
Norman

W dzisiejszej odezwie do narodu Lew Trocky przedstawił następujące decyzje Partii:

- Po pierwsze, zmienia ona nazwę na Partia Ostatecznego Wyzwolenia Środowiska Naturalnego i Jego Ludu. W skrócie nadal będzie nazywana "Partią".

- Po drugie, zadecydowano o nawiązaniu pokojowych relacji dyplomatycznych z innymi nacjami kontynentu, zwłaszcza tymi, z którymi łączą nas ideały ochrony dziedzictwa naturalnego. W pierwszej kolejności, oczy członków Partii zwróciły się ku władzom Ekologicznej Republiki Dwóch Stanów, która tak jak i my, na pierwszym miejscu stawia ochronę środowiska przyrodniczego i jest w tym naszą bracią. Razem możemy więcej. Dlatego też nadano specjalny list do jej przywódców, wyrażający nadzieje na pokojową współpracę ku lepszemu "jutro" oraz prośbę o budowę placówek dyplomatycznych. Wygląda on następująco:

Cytuj:
Najdrożsi Bracia zamieszkujący Ekologiczną Republikę Dwóch Stanów wraz z naszym oddanym przyjacielem Panem Prezydentem Olafem Hurricanem,
Jak być może wiecie, Republika San Rzeźnika, która od dziesięcioleci okupowała ziemie Animalii i zatruwała swym istnieniem nasze, ale także i Wasze życia, wylewając toksyny do naszych wspólnych cieków wodnych i wypuszczając w nasze wspólne powietrze obrzydliwe opary swoich niecnych działań, przestała istnieć. Nowo powstała Animalistyczna Republika Ludowa wypędziła tych, którzy ciemiężyli swoją obecnością cały kontynent. Dziś zależy nam wyłącznie na życiu zgodnie z wolą natury i odczynieniu zła, które nasi okupanci przez lata powodowali. W tym zadaniu ogromne wsparcie odnajdujemy w Was, ukochani bracia, którzy od ponad dekady pokazujecie swoją skuteczność w reformowaniu b. Rzeczypospolitej Ametystowej, tak by była ona ekologicznym państwem na miarę XXI wieku. Partia Ostatecznego Wyzwolenia Środowiska Naturalnego i Jego Ludu, która reprezentuje wolę obywateli Animalii, śle wyrazy podziwu z powodu zmniejszenia emisji szkodliwego CO2 o ponad połowę. Działania Waszego narodu pozostają inspiracją dla naszych obecnych i przyszłych działań. Oczywiście nie wszystkie Wasze działania jesteśmy w stanie pochwalić - z niepokojem patrzymy na niewłaściwie rozumianą wolność słowa i reżim większości, które jak się zdaje, rozplewają się w Waszym kraju. Mieszkańcy Animalii, którzy żyją obecnie w systemie przygotowanym na miarę obecnych czasów systemie komunalnym, rozumieją potrzebę silnego przywódctwa i zdecydowanego oporu przeciw ruchom społecznym, które dla własnej wygody dążą do deregulacji środowiska naturalnego i wycofywania praw służących jego ochronie. Ufamy, że kiedyś tak jak i my docenicie walory systemu komunalnego i podążycie tą ścieżką najwyższej dbałości o nasze wspólne dobra. Oby stało się to wcześniej niż zbrodnicze organizacje prywatne, skupione wyłącznie na zdobywaniu kapitału, przelobbują prawa niezgodne z odwiecznym prawem natury. Tego Wam od serca, najmilsi Bracia, życzymy. Tymczasem, skupmy się nie na tym, co nasz dzieli, ale na tym, co jednoczy nasze serca i wysiłki. Wiecie dobrze, zapewne lepiej nawet od nas, że na naszym pięknym kontynencie znajdują się państwa, które na skutek działania zbrodniczych ideologii odbiegają daleko od naszych ideałów. Z tego powodu chielismy złożyć korną propozycję bratnim narodom Dwóch Republik, aby nawiazać ściślejszą relację dyplomatyczną, w celu wymiany technologii, wzajemnego wsparcia w sytuacjach kryzysowych oraz wspólnego frontu propagandowego, który na celu będzie miał rozpowszechnianie świadomości ekologicznej wśród obywateli innych nacji, których oczy mydlone są przez niekompetentne władze. Jako pierwszy krok w tej relacji proponujemy wzajemne ustanowienie ambasad w wybranych miastach naszych wielkich narodów, wraz z prawem do eksterytorialności. Niech będzie to nam wyrazem przyjaźni i wzajemnego zaufania, jak również początkiem długiej i owocnej współpracy.
Pokornie liczymy na przychylne rozpatrzenie naszej propozycji i rychły początek wspólnych działań.

Podpisano:
Specjalny Komitet Partii Ostatecznego Wyzwolenia Środowiska Naturalnego i Jego Ludu
Przewodniczący: Lew Trocky
Sekretarze: Hipopotam Dulian
Łabądź Kagan

Stara Pała 12 lipca 2021

- Po trzecie, ogłoszono projekt rozbudowy infrastruktury krajowej. Za najdalej pół roku mają zacząć kursować zasilane energią słoneczną pociągi krajowej produkcji. Wszystkie materiały zostaną w miarę możliwości zgromadzone z pozostałości po dawnych rzeźniach. Energia konieczna do ich ruchu będzie natomiast odzyskiwana na wszystkie możliwe sposoby, od odprowadzania ciepła z torów, po wykorzystywanie podmuchów wiatru przy przejeździe pociagu

- Po czwarte, ogłoszono plan inwentaryzacji armii i mianowania nowych oficerów spomiedzy najlepiej radzących sobie na manewrach żołnierzy. Nic ciekawego.

- Wreszcie, po piate, ogłoszono otwarcie nowych resortów, które lepiej zajmą się problemami obywateli. Będa to: Ministerstwo Sportu i Rozrywki, Ministerstwo Transportu, Ministerstwo Recyklingu i Przemysłu oraz Ministerstwo Finansów.

Pn, 12 lip 2021, 10:36
Zgłoś post
Norman

Z racji podobieństw ideologicznych i zasług tych krajów w stawianiu czoła wstrętnym kapitalistom podle wykorzystującym środowisko naturalne, Partia zdecydowała się poprawić stosunki z Wyspiarską Republiką Ludową i Związkiem Pirackich Republik Sowieckich. Wspólnie będziemy w stanie lepiej stawiać czoła wszelakim zagrożeniom, nie tylko militarnym, do czego ogranicza się sojusz państw komunistycznych, a także polepszyć nasze kontakty handlowe, wymieniając towary pochodzące z dobrych źródeł.

Ponadto, korzystając ze Zjazdu, przedstawiciele Partii przedstawili swoje ultimatum Górniczej Republice Ludowej. Jeśli nie przestaną zatruwać powietrza i wspólnych cieków wodnych toksynami ze swoich hut i kopalni, Animalistyczna Republika Ludowa będzie zmuszona nałożyć zakończyć stosunki dyplomatyczne z tym państwem i działać aktywnie przeciw niemu na arenie międzynarodowej.

Wt, 13 lip 2021, 23:56
Zgłoś post
Norman

Ponawiam wysłanie listu do ER2S i ultimatum do GRL, ponieważ na żadne nie dostałem odpowiedzi. ER2S będę męczył, póki nie odpowie, a dla GRL trzecie ultimatum nie będzie już takie polubowne.

Pt, 30 lip 2021, 10:18
Zgłoś post
Norman

W najciemniejszym zakamarku siedziby partii najważniejsi przedstawiciele przygotowują artykuł na temat śmierci kolejnych mieszkańców ASL z powodu zatrucia szkodliwym smogiem. Do artykułu dołączamy uprzednio przygotowane zdjęcia dzieci umierających na ulicach. Opisujemy szkodliwy wpływ odpadów przemysłowych na środowisko i istoty żywe. Następnie wysyłamy to do gazet jako artykuł napisany przez "niezależnego dziennikarza" Maxa Kopytko. Jutro nad Górniczą Republikę Ludową mają zostać wysłane samoloty, które rozrzucą wzdłuż granicy ulotki z tymi samymi materiałami, które zostały umieszczone w artykule.

Pt, 30 lip 2021, 21:34
Zgłoś post
Norman

Chcę wysłać poselstwo do Republiki Parkowej z listem:

Cytuj:
Ukochani bracia zza morza!
Nasze serca przepełnia radość, iż na odległych ziemiach, do których wreszcie udało się nam dotrzeć napotykamy naród o myśli tak zbliżonej do naszych; naród, który rozumie największe problemy dzisiejszego świata! Jako największa siła proekologiczna Dokunty, Animalistyczna Republika Ludowa z radością wyciąga ramiona, by połączyć uściskiem narody tak odległe, a jednocześnie tak sobie bliskie. Wszystko, czego dziś pragniemy to poznać Was, Wasze problemy, a zwłaszcza Wasze niewątpliwie genialne rozwiązania, a zarazem nie możemy się doczekać, aby zaprezentować Wam dzieła naszej myśli technicznej. Ponieważ oba nasze narody doskonale wiedzą, jak trudna, ale zarazem ważna jest ochrona naturalnego dziedzictwa i skarbów natury, nie możemy w tych zmaganiach działać samodzielnie. Proponujemy wspólny szczyt celem dyskusji i porównania wypracowanych w naszych krajach rozwiązań proekologicznych i rozmowy na temat zawiązania ściślejszej wspópracy w przyszłości.
W niecierpliwości i ekscytacji będziemy czekać na Waszą odpowiedź.

Podpisano:
Specjalny Komitet Partii Ostatecznego Wyzwolenia Środowiska Naturalnego i Jego Ludu
Przewodniczący: Lew Trocky
Sekretarze: Hipopotam Dulian
Łabądź Kagan

Stara Pała 12 lipca 2021

So, 31 lip 2021, 08:18
Zgłoś post
Norman

Przedstawiciele prasowi Partii publikują specjalne oświadczenie związane ze zniknięciem kilku ważnych przedstawicieli państwowych, w tym Lwa Trocky'ego i ministra środowisk zewnętrznych Rekina Włodzimierza, co na kilka ostatnich dni sparaliżowało struktury centralne. W oświadczeniu upubliczniono informację, iż porwanie wiąże się z wrogimi zamiarami Górniczej Republiki Ludowej. Wszyscy porywacze popełnili samobójstwo, ale przy ich ciałach znaleziono poszlaki jasno wskazujące na ich mocodawców. ASL potraktuje tę prowokację, szczególnie w połączeniu z zestrzeleniem naszych bohaterskich pilotów, za akt wypowiedzenia wojny. Jednocześnie Partia wysyła do wszystkich państw połączonych więzami komunistycznej braci o zerwanie więzi z agresywnym państwem GRL i jego gospodarczą izolację.

Śr, 4 sie 2021, 20:05
Zgłoś post
Norman

Oficjele Partii wydają oswiadczenie dotyczące skrajnie niepokojących działań Nowych Prus. Atak na Wyspiarską Republikę Ludową zostają w nim jednoznacznie potępiony, jako bezpodstawny, barbarzyński i niegodny nowoczesnego państwa prawa. Ze swojej strony Animalistyczna Republika Ludowa nakłada na Nowe Prusy wszelkie możliwe sankcje gospodarcze i zrywa wszystkie kontakty handlowe. Wzywa do tego również pozostałe państwa kontynentu - "Pamiętajcie! Jeśli będziemy milczeć, gdy oni przychodzą zabrać Wyspiarzy, nie będzie komu krzyczeć, gdy przyjdą zabrać nas".
Jednocześnie w oświadczeniu znajdują się zapewnienia o pomocy mieszkańcom Wyspiarskiej Republiki Ludowej. "Jeśli którykolwiek z obywateli Wyspiarskiej Republiki Ludowej poczuje się zagrożony sytuacją panującą w nowo utworzonych <komisariatach>, Animalistyczna Republika Ludowa z radością i troską udzili mu pomocy na terenie swoim i swoich ambasad. Nie ma zgody na bestialskie ciemiężenie bratnich narodów socjalistycznych w imie bezmyślnej i okrutnej ekspansji, która jest ambicją krwiożerczych tyranów, obojętnych na losy ludu pracujacego".

Pt, 6 sie 2021, 16:44
Zgłoś post
Norman

Kolejne zwycięstwo przyrody. Dla odkupienia swoich win i poznania bogactwa harmonii z naturą, przywódcy GRL z Badem McColtem na czele zostają zesłani na roboty społeczne do specjalnie przygotowanej fabryki - będą składać panele fotowoltaiczne. Długość kary zależna będzie od zajmowanego stanowiska i osobistych przewinień względem obywateli i natury. Bad McColt przykładnie zostanie skazany na 40 lat robót, a członkowie jego rządu na 20 lat plus ewentualne kary za zaangażowanie w niszczenie środowiska naturalnego. Przywódcy wojskowi i pracownicy administracyjni od 2 do 15 lat w zależności od zaangażowania w politykę GRL.
Jednocześnie wszystkie przedsiębiorstwa państwowe przechodzą pod zarząd animalistycznej Partii, no ale to chyba oczywistość. Przy każdej z nich zostaje utworzone specjalne ciało nadzorcze, które ma usuwać jednostki niesprzyjające nowej władzy.
Na zdobytych terenach zostaje utworzony Autonomiczna Republika Racjonalnego Wydobycia, administrowana przez specjalnie powołany Tymczasowy Rząd Powierniczy ARRW pod przywództwem podsekretarza Byka Michała. W bliskiej przyszłości przewiduje się przekazanie władzy w ręce lokalnych działaczy proekologicznych.

Pn, 9 sie 2021, 12:42
Zgłoś post
Norman

Mieszkańcy słodkiej Animalii!
Nasze siły odniosły ostateczne zwycięstwo nad faszystowskimi siłami Nowych Prus. Tym samym Kontynent stał się wolny od zgnilizny nacjonalizmu i militaryzmu. Wszystkie kraje bezprawnie niewolone przez przez nowopruskich włodarzy zostały wyzwolone. Na Donkuncie wreszcie zapanował pokój! Zostaliśmy zjednoczeni pod sojuszniczym sztandarem, pod którym wreszcie możemy cieszyć się wolnością i bezpieczeństwem. Nie ma już na donkunckiej ziemi władzy, która ciemiężyłaby własny lud - wszystkie tereny znajdują się pod zwierzchnictwem władz mających na względzie przede wszystkim to co jest najważniejsze, czyli dobrobyt naszego wspólnego środowiska naturalnego, albo pod rządy komunistyczne, daleko bardziej przyjazne naturze niż niszczycielskie wymysły militarystów czy kapitalistów.
By dopełnić szczęścia, Nasi bliscy przyjaciele z Ekologicznej Republiki Dwóch Stanów włączyli pod swe roztropne panowanie tereny b. Rzeczpospolitej Warmińskiej, usuwając tamtejszą niezrównoważoną władzę, wielokrotnie powodującą w lokalnym ekosystemie nieodwracalne spustoszenia, a zastępując ją odpowiedzialną gospodarką, która na celu będzie miała przede wszystkim ochronę naturalnych dobrodziejstw tamtejszej przyrody.
Dlatego dzień dzisiejszy ogłaszamy Świętem Wolności, które co roku będzie świętowane w ARL. Będzie to dzień wolny od pracy, by członkowie naszego narodu mogli w pełni cieszyć się tym radosnym dniem. W Starej Pale zostaną zorganizowane specjalne festyny, w czasie których przedstawiciele tłumionych przez nowo pruskie rządy narodów i mniejszości będą mogli celebrować swoją kulturę. Możliwe będzie także podziękowanie i uhonorowanie naszych dzielnych żołnierzy, którzy kładli na szali swoje życia celem ukrócenia zagrożenia ze strony niezrównoważonych władz pruskich.
Na uroczystości chcemy zaprosić przedstawicieli naszych sojuszników z ZRF i nowo powstałych państw znajdujących się pod ich protekcją, naszych umiłowanych przyjaciół z ER2D, a także przedstawicieli braterskich państw Curonii i Borei: Republiki Dżungli i Kukurydzianej Ludowej Republiki Rad.

Pn, 16 sie 2021, 20:08
Zgłoś post
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 13 ]