|
|
Teraz jest Cz, 26 gru 2024, 06:39
|
Prezentacja do szkoły nt. Seria gier Reksio (Dam link potem)
Autor |
Wiadomość |
Szlafrok Holmes
Roz-kreca się
|
Prezentacja do szkoły nt. Seria gier Reksio
Wybrałem temat prezentacji do szkoły ,,Przygody reksia" i mam pytanie, czy macie jakieś pomysły albo zdjęcia których mogę użyć do zrobienia zadania? Za pomoc dziękuje.
_________________ Hej
|
Pn, 14 lut 2022, 14:45 |
|
|
Burak Chrumburak
Starszy Norman
Dołączył(a): N, 11 paź 2020, 15:57 Posty: 406 Lokalizacja: Kraina Bajek
|
Re: Prezentacja do szkoły nt. Seria gier Reksio
Drób Chaosu obowiązkowo wstaw
_________________ Za zdjęcia kolorowych robaków odpowiem na wszystkie pytania, które was dręczą
|
Pn, 14 lut 2022, 15:00 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Dołączył(a): So, 7 lis 2009, 14:12 Posty: 2174 Lokalizacja: Koło komputera xD
Naklejki: 7
|
Temat po prostu "Przygody Reksia" czy jakiś konkretniejszy? Jeśli ogólnie o serii, to możesz dać ciekawostki o twórcach oraz o powstawaniu samych gier. Pan Brosz dzielił się paroma informacjami na swoich fanpejdżach: muzycznym i rysunkowym. Wiele ciekawych rzeczy możesz znaleźć na facebookowej grupce, m.in. szkice minigier, postaci oraz sporo twórczości fanowskiej: https://www.facebook.com/groups/reksiaw ... 9855154897https://www.facebook.com/groups/reksiaw ... 5985996618Jeśli potrzebujesz zrzutów ekranu, polecam wycięcie odpowiednich kadrów z gameplay'ów z kanału Kret Kretes Records. No i istnieje jeszcze Reksiopedia - baza wiedzy o postaciach i lokacjach z "Przygód Reksia".
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
|
Pn, 14 lut 2022, 16:49 |
|
|
Szlafrok Holmes
Roz-kreca się
|
_________________ Hej
|
Wt, 15 lut 2022, 09:07 |
|
|
Szlafrok Holmes
Roz-kreca się
|
_________________ Hej
|
Wt, 15 lut 2022, 09:07 |
|
|
Szlafrok Holmes
Roz-kreca się
|
Prezentacja do szkoły nt. Seria gier Reksio (Dam link potem)
Mam pytanie, robię prezentacje o przygodach Reksia do szkoły i chodzi o to że może moglibyście dać jakieś zdjęcia albo pliki dźwiękowe (bez praw autorskich jakiś) PROSZE O POMOC I DZIĘKUJE
_________________ Hej
|
Wt, 15 lut 2022, 14:29 |
|
|
Burak Chrumburak
Starszy Norman
Dołączył(a): N, 11 paź 2020, 15:57 Posty: 406 Lokalizacja: Kraina Bajek
|
Re: Prezentacja do szkoły nt. Seria gier Reksio (Dam link po
Pliki dźwiękowe można wziąść z plików gry A jeśli chce się muzykę z innych źródeł to można wejść na kanał Kamikdwa lub na Spotify Bartka Brosza (czyli autora muzyki) Z prawami autorskimi w sprawie to jest tak że sama gra jest abandomware (więc można bez konsekwencji pobierać), a Boombit Studios (czyli aktualne Aidem Media, czyli producenci) nie ma praw do Reksia, bo nie odświeżyli tych praw
_________________ Za zdjęcia kolorowych robaków odpowiem na wszystkie pytania, które was dręczą
|
Wt, 15 lut 2022, 18:14 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Dołączył(a): So, 7 lis 2009, 14:12 Posty: 2174 Lokalizacja: Koło komputera xD
Naklejki: 7
|
Bez praw autorskich to się nie da, ponieważ prawa autorskie są niezbywalne Polecam przejrzeć wymienione kanały, a jak coś Ci przypadnie do gustu, to wspomnieć o autorze. Sporo szkiców jest wrzuconych na profilu pana Brosza - można tam znaleźć ciekawe rzeczy: https://www.facebook.com/Bartek.Brosz.r ... &tab=albumMożesz też zapoznać się z pracami fanowskimi - czy to na tym forum, czy na Discordzie, czy na grupce. Tylko tutaj sprawa się komplikuje, bo o możliwość użycia pracy należy spytać autora. Pewnie wystarczy uprzejma prośba, ale trzeba o tym pamiętać. P.S. Nie rób dwóch tematów na tę samą sprawę
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
|
Śr, 16 lut 2022, 20:12 |
|
|
Kaczor Dziennikarski
Norman
Dołączył(a): Wt, 11 sie 2020, 03:51 Posty: 226 Lokalizacja: Gdzie go wiatr tudzież środki komunikacji miejskiej poniosą
|
Ciekawe jak wyszło. Jak autor jeszcze tu jest to by mógł jakoś się pochwalić i wysłać, czy coś...
_________________Mój avatar narysował MRX, za co jestem mu bardzo wdzięczny
|
Wt, 22 lut 2022, 07:58 |
|
|
Szlafrok Holmes
Roz-kreca się
|
_________________ Hej
|
N, 27 lut 2022, 20:05 |
|
|
Szlafrok Holmes
Roz-kreca się
|
Macie jakieś screeny z gry które wyglądają ładnie?
Potrzebuje screenów z gry (tylko częsci 2D)
_________________ Hej
|
Śr, 2 mar 2022, 21:10 |
|
|
Kaczor Dziennikarski
Norman
Dołączył(a): Wt, 11 sie 2020, 03:51 Posty: 226 Lokalizacja: Gdzie go wiatr tudzież środki komunikacji miejskiej poniosą
|
Re: Macie jakieś screeny z gry które wyglądają ładnie?
Polecam obrazki ze strony przygodyreksia.pl ( https://www.przygodyreksia.aidemmedia.p ... apety.html). Tam było udostępnione sporo fajnych obrazków, niekoniecznie prosto z gry, ale do zastosowania. Też dobrze byłoby wiedzieć, w jakim celu potrzebujesz - czy to mają być bardziej wizerunki postaci, czy jakieś dynamiczne obrazki, czy po prostu cokolwiek, co się ładnie prezentuje, bo np. potrzebujesz na tło albo na slajd tytułowy.
|
Cz, 3 mar 2022, 10:20 |
|
|
Kaczor Dziennikarski
Norman
|
Jej! No to czekamy. Widzę, że prace dalej trwają, więc przywracam kciuki do stanu bycia trzymanymi za fajny efekt końcowy.
|
Cz, 3 mar 2022, 10:21 |
|
|
Szlafrok Holmes
Roz-kreca się
|
Re: Macie jakieś screeny z gry które wyglądają ładnie?
robie prezentacje do szkoły To już trzeci temat na ten sam... temat, więc niniejszym wszystkie złączam. Ponawiam również prośbę o niezakładanie kolejnych. Pisz po prostu w jednym miejscu (tutaj), to nie trzeba będzie dopytywać o dodatkowe informacje. //Dawid6
_________________ Hej
|
Cz, 3 mar 2022, 18:44 |
|
|
Kaczor Dziennikarski
Norman
|
No to ja doskonale wiem, bo tak jakby już o tym z Tobą rozmawiałem Pytanie brzmi raczej, do czego chcesz tych obrazków w tej prezentacji użyć.
|
Pt, 4 mar 2022, 11:44 |
|
|