Dołączył(a): N, 20 sie 2006, 14:52 Posty: 581 Lokalizacja: z Szangri-La
Naklejki: 2
Mitologia Grecka,Egipska,Celtycka
Tutaj rozmawiamy o różnych rzeczach związanych z 3 Mitologiami:
- Grecką (Gracja)
- Egipską (Egipt)
- Nordycką (Norwegia,Szwecja,Finlandia)
będziemy rozmawiać nawzajem o różnych Bogach,Tytanach,wydarzeniach Mitologicznych i o relikwiach występujących w tych 3 Mitologiach
Mnie osobiści najbardziej ciekawi mitologia Grecka.
Najbardziej podoba mi się Tytanka Gaja,Bóg Zeus i Apollo
Dla Mnie najbardziej koszmarną krainą w Mitologii Greckiej jest Tartar
Dodałem mitologię nordycką Celtycka a Nordycka to jest to samo Mitologia nordycka i celtycka to dwie różne rzeczy. Poczytaj: http://pl.wikipedia.org/wiki/Mitologia_celtycka http://pl.wikipedia.org/wiki/Mitologia_nordycka Ujć Chodziło mi o mitologię Nordycką a nie Celtycką ...
Ostatnio edytowano So, 23 cze 2007, 20:33 przez Pawel96, łącznie edytowano 2 razy
Pt, 22 cze 2007, 16:32
Gresh
Lider Podziemia
Ja akurat zagłosowałem na Celtycką...
Pt, 22 cze 2007, 17:25
Itachi
Bywalec Nory
Dołączył(a): N, 15 kwi 2007, 20:30 Posty: 95 Lokalizacja: z B-stoku
Dołączył(a): So, 10 lut 2007, 15:59 Posty: 93 Lokalizacja: nic nie mówię nic nie dokańczam
ja najbardziej lubię mitologie Grecką boga Hadesa,cerbera ( jego trójgłowego psa) i Zeusa.
_________________ niech kretes będzie z wami
zapraszam do czytania opowiadania pt. muchołówka
So, 2 lut 2008, 19:36
Gość
To prawda,ale małe różnice są... ja ogólniemitologii nie lubię.. nudna jak flaki z olejem.... ech.. aniestety akurat teraz przerabiamy na polskim Grecką...
So, 2 lut 2008, 20:23
Dominik
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): So, 6 gru 2008, 12:33 Posty: 680 Lokalizacja: Bochotnica
Znam po trosze mitologię grecką i rzymską, ale najbardziej interesuje mnie słowiańska.
_________________ Lwów i Wilno na zawsze polskie! Zdobywca II miejsca w konkursie poetyckim, zorganizowanym na pięciolecie Forum Reksia. Piszę poprawnie po polsku "Myślałem i wymyśliłem bezmyślnik ~. Stawiać się go będzie przed zdaniem nie mającym sensu." - Tytus de Zoo
Wt, 29 gru 2009, 11:16
Buizel
Starszy Norman
Age of Mitholgy ?
Ja najbardziej lubię grecką mitologie.
_________________ Odchodzę bardzo mi przykro ,ale to prawda ! Bywajcie fani Reksia !
Pozdro.
Buizel
Wt, 29 gru 2009, 21:41
Modnisia
Roz-krecony
Re: Mitologia Grecka,Egipska,Celtycka
Egipt jest THE BEST jego mitologia też
_________________ Coś o mojej skromnej osobie, jeśli ktoś ciekawy ^^:
Spoiler:
Mam 15 lat i niecodzienne podejście do życia. Zdarza mi się być romantyczką, ale też i wredną sadystką. Oczywiście jedynie dla moich wrogów, którzy ku mojej rozpaczy są tak samo liczni jak moi przyjaciele. Kocham Japonię, jej piękny język i sztukę. Uwielbiam czytać Mangi i oglądać Anime, a moje ulubione to Naruto, Kuroshitsuji, D Gray-Man, Death Note i Vampire Knight. Lubię jeszcze wiele Anime i Mang, ale jest tego tak dużo że nie starczy mi czasu na ich wypisanie. Dodatkowym utrudnieniem jest to, że cały czas ich przybywa. Reksia uwielbiam odkąd w łapki wpadła mi pierwsza część ^^ Mimo iż od tamtego czasu minęło już hohohohoho~ i trochę, to do tej pory każde kolejne podejście do którejkolwiek części jest podejściem jeszcze lepszym
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość