|
|
Teraz jest Cz, 26 gru 2024, 05:12
|
Wierszyki do naszych bohaterów
Autor |
Wiadomość |
Kresio
Starszy Norman
Dołączył(a): Śr, 30 maja 2007, 16:13 Posty: 414 Lokalizacja: Z Madagaskaru
|
Wierszyki do naszych bohaterów
Nie znalazłem podobnego tematu.Były tylko same opowiadania.
Mam tu jeden wierszyk o naszych bohaterach:
Na plaży Kretes się opala,
Z Krettim w chowanego pobawią się zaraz.
Kretes nagle wpadł do dziury.
Cały szary i ponury.
Kiedy wyszedł już z tej dziury,
poszedł rozkopywać mury.
I tak kopie, tak się męczy.
Strasznie Kretes stęka, jęczy.
Ale pora obiadowa, czas już teraz na makaron.
Wszedł nasz Kretes już do kuchni,
no a w kuchni siedzi baron.
Kretes siada doń nieśmiało, nagle coś zabulgotało.
A tu w brzuchu ów barona,
burczy żołądek zaraz skona.
Kretes dwór wyszedł z Molly.
Taki dumny i się zadowolił.
Kretes z Molly, na Ziemię polecieli.
Reksia, Koguta i Kornelka odwiedzić chcieli.
Ci witają, zapraszają, i śpiewają, przytulają.
Aż tu zaszło słońce, wszyscy zostali na łące.
Kiedy nagle rzekła Molly:
Chodź Kretesie już lecimy,
jest już późno, chodź mój miły.
Pożegnali się ze sobą i wracają już do domu.
Fajny wierszyk? Oceniajcie!
_________________ Fajnie, wciągnęło mi 200 postów.
|
Pn, 2 lip 2007, 09:14 |
|
|
Gość
|
Ładny podoba mi się 9/10 bardzo fajny
|
Pn, 2 lip 2007, 09:19 |
|
|
Shochuu
Starszy Norman
Naklejki: 0
|
Dzielny Reksio w budzie śpi,
Kari mata chce już iśc.
Do Kretesa na herbatkę
i do Molly na przechadzkę.
Reksio dalej w budzie śpi,
Kari mata budzi i
nakręca budzik.
Za minute Reksia budzi.
Gdy już Reksio się obudził
zjadł śniadanie i się kłócił,
z Kari matą do Kretesa mają
iśc na jedenastą!
Fajny?
|
Pn, 2 lip 2007, 09:38 |
|
|
Kresio
Starszy Norman
|
nawet nawet 7,5/10
|
Pn, 2 lip 2007, 09:40 |
|
|
Gość
|
Re: Wierszyki do naszych bohaterów
| | | | Kresio napisał(a): Nie znalazłem podobnego tematu.Były tylko same opowiadania. Mam tu jeden wierszyk o naszych bohaterach:
Na plaży Kretes się opala, Z Krettim w chowanego pobawią się zaraz. Kretes nagle wpadł do dziury. Cały szary i ponury.
Kiedy wyszedł już z tej dziury, poszedł rozkopywać mury. I tak kopie, tak się męczy. Strasznie Kretes stęka, jęczy.
Ale pora obiadowa, czas już teraz na makaron. Wszedł nasz Kretes już do kuchni, no a w kuchni siedzi baron. Kretes siada doń nieśmiało, nagle coś zabulgotało.
A tu w brzuchu ów barona, burczy żołądek zaraz skona. Kretes dwór wyszedł z Molly. Taki dumny i się zadowolił.
Kretes z Molly, na Ziemię polecieli. Reksia, Koguta i Kornelka odwiedzić chcieli. Ci witają, zapraszają, i śpiewają, przytulają. Aż tu zaszło słońce, wszyscy zostali na łące.
Kiedy nagle rzekła Molly: Chodź Kretesie już lecimy, jest już późno, chodź mój miły. Pożegnali się ze sobą i wracają już do domu.
Fajny wierszyk? Oceniajcie! | | | | |
Fajny 8/10
|
Pn, 2 lip 2007, 09:52 |
|
|
Gość
|
| | | | Mar napisał(a): Dzielny Reksio w budzie śpi, Kari mata chce już iśc. Do Kretesa na herbatkę i do Molly na przechadzkę. Reksio dalej w budzie śpi, Kari mata budzi i nakręca budzik. Za minute Reksia budzi. Gdy już Reksio się obudził zjadł śniadanie i się kłócił, z Kari matą do Kretesa mają iśc na jedenastą! Fajny? | | | | |
No,fajny: 7/10
|
Pn, 2 lip 2007, 09:53 |
|
|
Kresio
Starszy Norman
|
dzięki Sandi
|
Pn, 2 lip 2007, 10:14 |
|
|
Shochuu
Starszy Norman
|
Reksio miał urodziny,ale nie
swoje, lecz swojej dziewczyny.
Chciał jej coś dac fajnego,ale
nie miał pomysłu żadnego.
Spytał przyjaciela Kreta,
co by chciała kobieta?
Kretes spytał swej Molly,
a Reksie już głowa boli.
W końcu przyszła myśl taka,
że da jej słodkiego buziaka.
Kari Mata się ucieszyła
i super przyjęcie urządziła.
Fajniutki, co??? Oceniajcie!xD
|
Pn, 2 lip 2007, 10:19 |
|
|
Kresio
Starszy Norman
|
nom fajny 8,5/10
jeden błąd dałeś Reksie
|
Pn, 2 lip 2007, 10:22 |
|
|
Shrek
Bardzo Stary Norman
|
| | | | Kresio napisał(a): Nie znalazłem podobnego tematu.Były tylko same opowiadania. Mam tu jeden wierszyk o naszych bohaterach:
Na plaży Kretes się opala, Z Krettim w chowanego pobawią się zaraz. Kretes nagle wpadł do dziury. Cały szary i ponury.
Kiedy wyszedł już z tej dziury, poszedł rozkopywać mury. I tak kopie, tak się męczy. Strasznie Kretes stęka, jęczy.
Ale pora obiadowa, czas już teraz na makaron. Wszedł nasz Kretes już do kuchni, no a w kuchni siedzi baron. Kretes siada doń nieśmiało, nagle coś zabulgotało.
A tu w brzuchu ów barona, burczy żołądek zaraz skona. Kretes dwór wyszedł z Molly. Taki dumny i się zadowolił.
Kretes z Molly, na Ziemię polecieli. Reksia, Koguta i Kornelka odwiedzić chcieli. Ci witają, zapraszają, i śpiewają, przytulają. Aż tu zaszło słońce, wszyscy zostali na łące.
Kiedy nagle rzekła Molly: Chodź Kretesie już lecimy, jest już późno, chodź mój miły. Pożegnali się ze sobą i wracają już do domu.
1/1 Super
|
Pn, 2 lip 2007, 10:53 |
|
|
Gość
|
oda wierszyki Mara są super 2/1
|
Pn, 2 lip 2007, 10:56 |
|
|
Gość
|
"oda" sorry miałam na myśli oba
|
Pn, 2 lip 2007, 10:57 |
|
|
Gość
|
| | | | Mar napisał(a): Reksio miał urodziny,ale nie swoje, lecz swojej dziewczyny. Chciał jej coś dac fajnego,ale nie miał pomysłu żadnego. Spytał przyjaciela Kreta, co by chciała kobieta? Kretes spytał swej Molly, a Reksie już głowa boli. W końcu przyszła myśl taka, że da jej słodkiego buziaka. Kari Mata się ucieszyła i super przyjęcie urządziła. Fajniutki, co??? Oceniajcie!xD | | | | |
8/10. Wiersz naprawdę SUPER!!!
|
Pn, 2 lip 2007, 20:59 |
|
|
Artur
Maniak Koparek
Dołączył(a): Pt, 25 sie 2006, 18:47 Posty: 2491 Lokalizacja: Warszawa, prosta sprawa
Naklejki: 2
|
| | | | sandi565 napisał(a): | | | | Kresio napisał(a): Nie znalazłem podobnego tematu.Były tylko same opowiadania. Mam tu jeden wierszyk o naszych bohaterach:
Fajny 8/10 | | | | |
Daję taką samą ocenę.
_________________ Moderuję pogrubioną, brązową czcionką. Człowiek zawsze mówi że coś jest niemożliwe, dopóki się nie przekona że coś jest możliwe. Czy nie łatwiej jest od razu przyjąć, że WSZYSTKO jest możliwe?
|
Wt, 3 lip 2007, 00:36 |
|
|
KUBA MAJEWSKI
Norman
|
Reksio wszystkich woła,ale Kretes poszukuje gogle w worach.
Molly pije staw.KMH opiekuje się dziećmi.KogutW robi z sera ster.
Kurator buduje nową planetę.
|
Wt, 3 lip 2007, 08:18 |
|
|