Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Marta Operator Łopaty
|
Wysłany: 06 Kwi 2008 14:44 Temat postu: |
|
|
Tak. Czytałam. I nie wiem jak można być tak bezlitosnym dla zwierząt. Nie zamierzam się kłócić. Każdy myśli jak chce. |
|
Powrót do góry |
|
|
Bad Witch Taki Cichy Jakiś
|
Wysłany: 06 Kwi 2008 17:02 Temat postu: |
|
|
Poza tym udajecie takich milutkich kochanków zwierząt, a domyślam się, że codziennie żrecie wieprzowinę (kłi kłi! ), wołowinę i inne mięsa.
A jeśli jesteście wegetarianami, to zabijacie rośliny, bo one przed zerwaniem też się boją ^^.
Powtarzam po raz -enty:
Zwierzaki NIE MAJĄ uczuć
One mają INSTYNKT. _________________ Bywam Sporadycznie |
|
Powrót do góry |
|
|
Marta Operator Łopaty
|
Wysłany: 06 Kwi 2008 18:24 Temat postu: |
|
|
Coś mi mówi że temat nie brzmi: "Kto nienawidzi zwierząt" lub coś w tym stylu. Żałuję, że przeczytałam temat do którego link podała Bad Witch. Zresztą nie wiem po co podała ten link... |
|
Powrót do góry |
|
|
Bambosz Treser Cegieł
|
Wysłany: 06 Kwi 2008 18:57 Temat postu: |
|
|
Bad Witch napisał: |
Zwierzaki NIE MAJĄ uczuć
One mają INSTYNKT. |
z tego toku rozumowania wynika, że my też nie mamy uczuć _________________ Cort X-6
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 06 Kwi 2008 19:00 Temat postu: |
|
|
Bambosz napisał: | Bad Witch napisał: |
Zwierzaki NIE MAJĄ uczuć
One mają INSTYNKT. |
z tego toku rozumowania wynika, że my też nie mamy uczuć |
Co prawda człowiek to zwierzę, ale jest inaczej rozwiniety wiec... ;P
Martusiu:
1. Nie zabronisz mi się wypowiadać, złotko ;P
2. Żałuj i leż, dobrze ci zrobi.
3. Podałam, bo tak trzeba.
" Jesteś zua bo njenafidzisz sfierzont", "jestesi gópia i besduszna!" i tak dalej.
Wiedziałam, ze moje poglądy na świat zaczną mi się dawać we znaki ;P _________________ Bywam Sporadycznie |
|
Powrót do góry |
|
|
xDominik Operator Łopaty
|
Wysłany: 06 Kwi 2008 23:24 Temat postu: |
|
|
Bad Witch napisał: | Co prawda człowiek to zwierzę, ale jest inaczej rozwiniety wiec... ;P |
>> To skąd wiesz, że my mamy uczucia ? Może to bardzo dobrze rozwinięty instynkt
Bad Witch napisał: | Zwierzaki NIE MAJĄ uczuć
One mają INSTYNKT. |
>> To zamiast „suchych” słów daj jakiś dowód. _________________ "No to jedziemy z tym koksem"
czerwony |
|
Powrót do góry |
|
|
Artur Operator Łopaty
Dołączył: 25 Sie 2006 Posty: 170 Skąd: Warszawa, prosta sprawa
|
Wysłany: 07 Kwi 2008 00:27 Temat postu: |
|
|
Bad Witch napisał: | Poza tym udajecie takich milutkich kochanków zwierząt, a domyślam się, że codziennie żrecie wieprzowinę (kłi kłi! ), wołowinę i inne mięsa.
A jeśli jesteście wegetarianami, to zabijacie rośliny, bo one przed zerwaniem też się boją ^^.
Powtarzam po raz -enty:
Zwierzaki NIE MAJĄ uczuć
One mają INSTYNKT. | Każde stworzenie ma uczucia. Tak się chwalisz tematem na forum CP? To proszę bardzo: http://psy24.pl/art.php?dz=20
To jest link, zawierający artykuły o psach, między innymi ich uczuciach. I tylko się okaże, że złamiesz argumenty w nich zawarte, to ja się chyba zamienię w psa.
Jeden artykuł zawiera następujący cytat:
Cytat: |
Kolejnym argumentem potwierdzającym odczuwanie bólu przez psy jest to , iż zastosowanie środków uśmierzających ból (np. po operacji) przyśpiesza ich powrót do zdrowia. | Łyso? _________________ Moderuję pogrubioną, brązową czcionką. |
|
Powrót do góry |
|
|
Artur Operator Łopaty
|
|
Powrót do góry |
|
|
ayumixD Norman
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 07 Kwi 2008 18:39 Temat postu: |
|
|
ayumixD napisał: |
;*;* NoRMalNie One SĄ PiĘKnE |
Pokemonek?
@topic:
Artur napisał: | Bad Witch napisał: | Poza tym udajecie takich milutkich kochanków zwierząt, a domyślam się, że codziennie żrecie wieprzowinę (kłi kłi! ), wołowinę i inne mięsa.
Powtarzam po raz -enty:
Zwierzaki NIE MAJĄ uczuć
One mają INSTYNKT. | Każde stworzenie ma uczucia. Tak się chwalisz tematem na forum CP? To proszę bardzo: http://psy24.pl/art.php?dz=20
To jest link, zawierający artykuły o psach, między innymi ich uczuciach. I tylko się okaże, że złamiesz argumenty w nich zawarte, to ja się chyba zamienię w psa.
Jeden artykuł zawiera następujący cytat:
Cytat: |
Kolejnym argumentem potwierdzającym odczuwanie bólu przez psy jest to , iż zastosowanie środków uśmierzających ból (np. po operacji) przyśpiesza ich powrót do zdrowia. | Łyso? |
1.Oby na pewno? Ja po przeczytaniu artykułu nadal twierdzę, i wiem swoje.
2. Chwalisz? LOL
3. Ten artykuł g'wno mnie obchodzi.
4. Możecie twierdzić co chcecie, ale patrz p. 1.
5. Nie, na pewno nie łyso.
6. Czy wiecie, że mnie nie zgasicie?
Złamać argumenty? Pszę bardzo:
1. Psy nie mają uczuć. Przywiązują się do was, bo wiedzą, że dacie im dom , wodę i żarcie.
2. Psy uczą się szybciej od nas? Miałam ochotę rozpłakać się ze śmiechu. Człowiek to homo sapiens, istota rozumna. Ale... czekajcie - chyba rok dla człowieka to 7 lat dla psa... Jeśli tak to nic dziwnego że uczą się szybciej od nas o_O
3. Kartezjusz miał tęgi mózg i podziwiam go za teorię o psie.
4. Jak człowiek przeprowadził wywiad z psem?
Mam dziś zrypany humor i nie chce mi się pisać, ale ripostę napisać aż wypada _________________ Bywam Sporadycznie |
|
Powrót do góry |
|
|
Kacper Taki Cichy Jakiś
|
Wysłany: 07 Kwi 2008 21:02 Temat postu: |
|
|
A my wiemy że jesteś psychicznie chora. Mam wrażenie że masz 5 latek.
Ona chce nas sprowokować. A i jeszcze coś.
Cytat: | 1. Psy nie mają uczuć. Przywiązują się do was, bo wiedzą, że dacie im dom , wodę i żarcie.
2. Psy uczą się szybciej od nas? Miałam ochotę rozpłakać się ze śmiechu. Człowiek to homo sapiens, istota rozumna. Ale... czekajcie - chyba rok dla człowieka to 7 lat dla psa... Jeśli tak to nic dziwnego że uczą się szybciej od nas o_O |
1. Psy mają UCZUCIA!!!!!!!! I przywiązują się dlatego że nas lubią. Twoje zwierzęta napewno cię nie lubią.
2. A ja miałem ochote żebyś jakoś wlazła na miejsce gdzie robi się posty żeby możena cię wykaskować. Ale jeśli uwarzasz się za rozumną osobe to się mylisz.
Najlepiej było by ją zBANować. |
|
Powrót do góry |
|
|
xDominik Operator Łopaty
|
Wysłany: 07 Kwi 2008 21:11 Temat postu: |
|
|
Kacper napisał: | Najlepiej było by ją zBANować. |
>> To by było zachowanie typowego dresa czyli:
"Nie wiem co powiedzieć, ale jestem silniejszy od ciebie, więc PACH i po sprawie.", więc lepiej porozmawiać, a nie uciekać od problemów ;P _________________ "No to jedziemy z tym koksem"
czerwony |
|
Powrót do góry |
|
|
Artur Operator Łopaty
|
Wysłany: 08 Kwi 2008 01:56 Temat postu: |
|
|
Bad Witch napisał: | 1.Oby na pewno? Ja po przeczytaniu artykułu nadal twierdzę, i wiem swoje. | Tak? Mam dla Ciebie ciekawe artykułki:
Inteligencja psa: http://www.psy.edu.pl/inteligencja.php
Reakcja psa na ciepło i zimno (a jak pies reaguje na takie coś bez uczuć?): http://psy24.pl/art.php?art=478
Jakie pies widzi kolory (dowód na to, że pies np. wzrok ma od nas gorszy, ale pamiętajmy, że ma lepszy węch i słuch): http://psy24.pl/art.php?art=483
Tak samo inteligencję może mieć od nas gorszą, ale ją ma, uczucia ma od nas nieco inne, ale też je posiada.
Bad Witch napisał: | 3. Ten artykuł g'wno mnie obchodzi. | No tak, bo ty jak zawsze wiesz swoje i nikt nie jest wstanie tego zmienić.
Bad Witch napisał: | 1. Psy nie mają uczuć. | Mają.
Bad Witch napisał: | Przywiązują się do was, bo wiedzą, że dacie im dom , wodę i żarcie. | No i co z tego? To nie znaczy, że nie mają uczuć.
Bad Witch napisał: | 4. Jak człowiek przeprowadził wywiad z psem? | Lol, to nie był prawdziwy wywiad z psem, tylko taki przykładowy.
Psy są od nas inne, tak jak każde stworzenie się od siebie różni, ale według niektórych osób nie jest to róznica, tylko brak czegoś, czym jest np. uczucie. _________________ Moderuję pogrubioną, brązową czcionką. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 08 Kwi 2008 10:26 Temat postu: |
|
|
Kacper napisał: | A my wiemy że jesteś psychicznie chora. Mam wrażenie że masz 5 latek.
Ona chce nas sprowokować. A i jeszcze coś.
Cytat: | 1. Psy nie mają uczuć. Przywiązują się do was, bo wiedzą, że dacie im dom , wodę i żarcie.
2. Psy uczą się szybciej od nas? Miałam ochotę rozpłakać się ze śmiechu. Człowiek to homo sapiens, istota rozumna. Ale... czekajcie - chyba rok dla człowieka to 7 lat dla psa... Jeśli tak to nic dziwnego że uczą się szybciej od nas o_O |
1. Psy mają UCZUCIA!!!!!!!! I przywiązują się dlatego że nas lubią. Twoje zwierzęta napewno cię nie lubią.
2. A ja miałem ochote żebyś jakoś wlazła na miejsce gdzie robi się posty [żeby możena cię wykaskować. Ale jeśli uwarzasz się za rozumną osobe to się mylisz.
Najlepiej było by ją zBANować. |
Hahahaomglol10001 <śmiech niewyobrażalny - aż taki, że rodzice się gapią>
1. Jestem psychicznie chora? Porozmawiaj o tym z adminem , bo do niego napisałam ;P
2. Mam bite, szesnaście lat. Spójrz na siebie, złotko - twoje posty są tak żalowe, że szkoda mówić ;p
2. Chcę was sprowokować? A wg. ciebie argumenty i riposty są prowokacją? lol
3. <to samo co przy omglol> Niahahaha... jeśli przywiązują się do was bo was lubią, to ja jestem Lepper (a chyba widać że nie jestem). Czy wg. ciebie moje 11 zwierząt nie przywiązało się do mnie, bo daję im dach nad głową? Na ich miejscu dawno bym uciekła ;PP
4. I to kolejne ułomne, żalowe zachowanie przy którym śmieję się na cały głos.
Artur napisał: | Bad Witch napisał: | 1.Oby na pewno? Ja po przeczytaniu artykułu nadal twierdzę, i wiem swoje. | Tak? Mam dla Ciebie ciekawe artykułki:
Inteligencja psa: http://www.psy.edu.pl/inteligencja.php
Reakcja psa na ciepło i zimno (a jak pies reaguje na takie coś bez uczuć?): http://psy24.pl/art.php?art=478
Jakie pies widzi kolory (dowód na to, że pies np. wzrok ma od nas gorszy, ale pamiętajmy, że ma lepszy węch i słuch): http://psy24.pl/art.php?art=483
Tak samo inteligencję może mieć od nas gorszą, ale ją ma, uczucia ma od nas nieco inne, ale też je posiada. |
Ciepło i zimno = zmysły = coś pomiędzy instynktem, nie uczuciami. Inteligencja jest stanem umysłu i nie da się sprecyzować, czym dokładnie jest.
Artur napisał: | Bad Witch napisał: | 3. Ten artykuł g'wno mnie obchodzi. | No tak, bo ty jak zawsze wiesz swoje i nikt nie jest wstanie tego zmienić. |
Wybacz, ale nie jestem typową kobitą. Nie zmieniłam swoich przekonań do tej kwestii od bitych 7 lat i w najbliższym czasie nie zamierzam tego robić.
Artur napisał: | Bad Witch napisał: | 1. Psy nie mają uczuć. | Mają. | Jedni twierdzą że mają, drudzy - że nie, więc lepiej będzie, jeśli zrobimy zawieszenie broni, bo z kłótni nic nie wyniknie, a i tak ludzie będą różnie uważać.
Artur napisał: | Bad Witch napisał: | Przywiązują się do was, bo wiedzą, że dacie im dom , wodę i żarcie. | No i co z tego? To nie znaczy, że nie mają uczuć. |
To do świętej nędzy, powiedz, czemu moje poprzednie psy uciekały ode mnie po tygodniu ? (rozumiałam, jak chomik mi uciekł , bo jak byłam mała rzucałam nim o fotel, bo ponoć fajnie się odbijał... no ale przemilczmy to)
czy jestem tak złą, bezmózgą idiot*ą z dziwnymi przekonaniami że do cho***y wszyscy muszą na mnie najeżdżać?!
ps. ocenzurowałam, nie rzucać się na mnie =] _________________ Bywam Sporadycznie |
|
Powrót do góry |
|
|
Artur Operator Łopaty
|
Wysłany: 08 Kwi 2008 12:46 Temat postu: |
|
|
Bad Witch napisał: | jeśli przywiązują się do was bo was lubią, to ja jestem Lepper | To czemu moja tęskni, jak np. kogoś z rodziny nie ma w domu?
A czemu jak zostawiam moją samą w domu, to rozrabia? Kiedyś mi zepsuła domofon w moim mieszkaniu, a po jakimś czasie mojemu dziadkowi, w jego mieszkaniu.
Bad Witch napisał: | Czy wg. ciebie moje 11 zwierząt nie przywiązało się do mnie, bo daję im dach nad głową? Na ich miejscu dawno bym uciekła ;PP | Ale one nie uciekają. Pies to nie człowiek i inne rzeczy potrzebuje do życia oraz w inny sposób je wykorzystuje!
Bad Witch napisał: | Jedni twierdzą że mają, drudzy - że nie, więc lepiej będzie, jeśli zrobimy zawieszenie broni, bo z kłótni nic nie wyniknie, a i tak ludzie będą różnie uważać. | Jedyna rzecz, z którą się zgadzam. Tylko jednego nie rozumiem - gdzie tu kłótnia?
Może nie zrobiłem dobrze, że odpowiedziałem stanowczo "mają uczucia" bez argumentu, ale wciąż się jakimiś argumentami wymieniamy.
Bad Witch napisał: | To do świętej nędzy, powiedz, czemu moje poprzednie psy uciekały ode mnie po tygodniu ? (rozumiałam, jak chomik mi uciekł , bo jak byłam mała rzucałam nim o fotel, bo ponoć fajnie się odbijał... no ale przemilczmy to) | Tak jak z chomikiem, mógł być także jakiś powód do ucieczki tych psów.
Bad Witch napisał: | czy jestem tak złą, bezmózgą idiot*ą | Nie, nie jesteś.
Bad Witch napisał: | z dziwnymi przekonaniami | Nie - z normalnymi, ale niektórzy mają inne, niż ty. Może powiesz, że nie masz zamiaru zmienić zdania, ale przeczytać ich nie zaszkodzi.
Bad Witch napisał: | że do cho***y wszyscy muszą na mnie najeżdżać | Niektórzy faktycznie przesadzili, ale się tym nie przejmuj. _________________ Moderuję pogrubioną, brązową czcionką. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|