Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Serpentus snake Starszy Norman
Dołączył: 31 Lip 2008 Posty: 229 Skąd: Gabinet Serpentusa Snake
|
Wysłany: 17 Lis 2008 20:59 Temat postu: |
|
|
ziomek,spytaj w dziale Reksio i Kretes w Akcji lub Reksio i Kretes Tajemnica Trzeciego Wymiaru.
Odpowiedź na pytanie nostadamusa:
Kapitan Nemo nie miał żony,próbował znaleść ale wolał samotnie przemierzać ocean tylko ze swoim Nautilusem.
Skąd pochodził Szaman Rafikimiki(RIKN)? _________________ Είμαι μερικές φορές μέση (που μου χαρακτήρα), είναι ο απόγονος
A volte mi media (che il mio personaggio), è il rampollo |
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: 17 Lis 2008 21:54 Temat postu: |
|
|
Był jednym z siedmiu potomków wodza kukuryka. Jego dwaj bracia zginęli w bitwie z Pingwejami, jeden został wodzem (obecnym), a trzej pozostali potomkowie to masajajki.
Kto zbudował posążki faraonów, którym trzeba było przyczepiać głowy w riwc w egipcie? |
|
Powrót do góry |
|
|
garat007 Bywalec Nory
|
Wysłany: 22 Lis 2008 12:10 Temat postu: |
|
|
zrobili je najprawdopodobniej czterej faraonowie którzy kłócili się który posążek ma przedstawiać którego faraona. ten który miał zostać faraonem mówił że ma być jego posąg. terażniejszy faraon chciał swój posąg. zaś dwóch poprzedników chciało własne posągi. w końcu doszedli do porozumienia i wybudowali cztery posągi.
moja kolej:skąd się wziął herb w średniowieczu i dlaczego tak wygląda ? _________________ HEJHO fanom reksia !!!!
Wróciłem po dwóch latach. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 23 Lis 2008 11:16 Temat postu: |
|
|
Za czasów króla Korybuta DośćMocnego był inny herb,ale rausie ukradli go.Wtedy król Korybut zaangażował wszystkich aby zbudowali taki sam herb.Ale nikt nie pamiętał i herb jest teraz taki jaki jest.
Skąd się wzięli Pingweje? _________________ Είμαι μερικές φορές μέση (που μου χαρακτήρα), είναι ο απόγονος
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: 25 Lis 2008 18:58 Temat postu: |
|
|
Wykluli się z... Kokosów! Pewien pingwin dostał parę od swojej kuzynki (kokosów) do jedzenia. Tak mu zasmakowały, że pojechał do afryki gdzie zakochał się w jednej z członkiń tamtejszych plemion. I tak powstały pingweje.
Kto zaprojektował wnętrze karczmy Pod Różą? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 25 Lis 2008 19:13 Temat postu: |
|
|
Karczmiarz i (gdy jeszcze nie był na balkoniku) Stryj Maćko(czy jak mu tam).Najpierw chcieli sobie wybudować dom ale później zmienili koncpepcję.
Dlaczego Kapitan Nemo był Kogutem,a nie np.Psem? _________________ Είμαι μερικές φορές μέση (που μου χαρακτήρα), είναι ο απόγονος
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 10 Gru 2008 15:42 Temat postu: |
|
|
I właśnie teraz spamujesz.
Modzi i Admini dobrze wiedzą co zrobić i gdyby uznali to za spam do do kanalizacji by przenieśli.
A i chyba było to w regulaminie powiedziane aby nie używać tylko wielkich liter.
Więc ponawiam pytanie:
Dlaczego Kapitan Nemo był Kogutem,a nie np.Psem? _________________ Είμαι μερικές φορές μέση (που μου χαρακτήρα), είναι ο απόγονος
|
Powrót do góry |
|
|
bot Komiksowy Artysta
|
Wysłany: 10 Gru 2008 16:54 Temat postu: |
|
|
Jakto daczego??? A widziałeś żeby pies był dziadkiem kogutów???
To ja zadam pytanie.
Tam w budzie reksia jest taki obrazek z wykutym Reksiem na postumencie w Rzymie, skad on się wziął?? Czy reksio był w Rzymie?? _________________
Nobody expects the Spanish Inquisition!
"Wszystkie Joanny to fajne chłopaki!" - Kocham Radio Zet xD
The One Who Disturbs So Terribly... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 10 Gru 2008 18:36 Temat postu: |
|
|
Ten pomnik był na końcu innej gry z Reksiem chyba...Reksio i Ortografia.
Skąd wziął się układ Kurana(Kuran,Indor i Kurakis)? _________________ Είμαι μερικές φορές μέση (που μου χαρακτήρα), είναι ο απόγονος
|
Powrót do góry |
|
|
eMeMeMka Roz-krecony
|
Wysłany: 11 Gru 2008 15:27 Temat postu: |
|
|
Kiedy Kornelek był jeszcze mały miał tatę który dowodził wszystkimi planetami. Raz, mały Kornelek zwany przez jego tatę Korneliuszek postanowił, że chce aby te planety były w takim układzie jak on chce, a nie tak, jak ustawił to jego ojciec. Ojciec zgodził się i stąd właśnie ten układ.
Czemu Kretes miał granatowe gogle, a nie np. zielone lub żółte? _________________ Byłam Aguś
I'm eMeMeMka
Bo dwa eM to za mało!
eMeMeMka powraca do kin i zawstydza TurboDymo Mana xDD |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 11 Gru 2008 15:33 Temat postu: |
|
|
W rodzdinach Kretów było tradycją,że skoro kopią w ziemi i przebywają w podziemiach gdzie są ciemne kolory gogle muszą mieć koloru ciemnego,a Kretesowi akurat się trafił granatowy.
Skąd Molly zna przepis na makaron? _________________ Είμαι μερικές φορές μέση (που μου χαρακτήρα), είναι ο απόγονος
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: 12 Gru 2008 15:03 Temat postu: |
|
|
Uczęszczała do szkoły kucharskiej "Kret apetite" gdzie nauczyła się gotować nie tylko makaron, ale i Ryż po Kretońsku, Dżodżownicowe Purre, Kopiec Kreta i wiele innych krecich przysmaków.
Ile czasu zajęło kogutom budowanie pojazdu z końca rikn? |
|
Powrót do góry |
|
|
Kresio Bywalec Nory
|
Wysłany: 13 Gru 2008 20:29 Temat postu: |
|
|
Mniej więcej 6 godzin
Kim byli rodzice Kari Maty? _________________ Fajnie, wciągnęło mi 200 postów. |
|
Powrót do góry |
|
|
majtaaa^^ Roz-kreca się
|
Wysłany: 28 Gru 2008 14:22 Temat postu: |
|
|
Byli naukowcami, jej ojciec nazywał się Tap Czan Hari, a matka Podu Szka Hari ))
Dlaczego buraki to najlepsza broń przeciw UFO.? )) _________________ łuhuhu... ^^
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 28 Gru 2008 14:58 Temat postu: |
|
|
Ponieważ Buraki są idealnie wyważone,dlatego przy odpowiedniej sile rzutu i sile wiatru buraki lęcą okropnie wysoko i mają straszną siłę.
Dlaczego Reksio i Kretes przeżywali przygody w określonej kolejności? _________________ Είμαι μερικές φορές μέση (που μου χαρακτήρα), είναι ο απόγονος
|
Powrót do góry |
|
|
|