Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kabuto Mąci Od Dawna
|
Wysłany: 04 Sty 2009 15:02 Temat postu: Harry Potter i Zakon Feniksa [gra] |
|
|
Screeny :
[img]http://img369.imageshack.us/my.php?image=pakahpizfar7.jpg[/img]
Producent : EA Games
Wydawca : Electronic Arts Inc.
Data Wydania : 29 Czerwca 2008 ( w Polsce )
29 Czerwca 2007 ( na świecie )
Gatunek : Przygodowa gra akcji
Tryb gry : Gra Jednoosobowa
Platforma : Windows
PlayStation 2
PlayStation 3
Xbox 360
Nintendo DS
Wii
Mac OS X
Game Boy Advance
Nośniki : DVD (1)
Wymagania : pc
-Pentium 4 1.6 GHz, 512 MB RAM, karta grafiki 32 MB
Fabuła :
Podczas wakacji Harry Potter i jego kuzyn zostają napadnięci przez Dementorów. Zmuszony do obrony Harry rzuca zaklęcie Patronusa, przez co łamie prawo i zostaje wyrzucony z Hogwartu. Dostaje jednak drugą szansę - musi stawić się na przesłuchanie w ministerstwie. Dzięki pomocy Dumbledore'a zostaje uniewinniony. Harry Potter, Ron Weasley i Hermiona Granger wracają do Hogwartu na piąty rok nauki. Okazuje się, że niewielu czarodziei wierzy w powrót Lorda Voldemorta. Zaprzecza temu też "Prorok Codzienny", oskarżając Dumbledore'a i Harry'ego o kłamstwo.
Po tej sekwencji filmików rozpoczynamy grę. Poza Harrym w grze można grać takimi postaciami jak Albus Dumbledore, Fred Weasley, George Weasley czy Syriusz Black.
O grze :
Do Hogwartu zostało dodanych 85 lokacji, między innymi Little Whinging, Grimmauld Place 12, Ministerstwo Magii, Departament Tajemnic. Hogwart jest pełen tajemnic, pokoje mają więcej sekretów i są bardziej szczegółowo dopracowane niż w poprzednich częściach gry. Tak jak w głównych misjach, i dodatkowych zadaniach gracze mogą odkrywać Hogwart używając zaklęć by zdobywać Punkty odkrycia. Zdobywanie ich poprawia siłę zaklęć, także odblokowuje filmy bonusowe przedstawiające tworzenie gry i trofea, które można potem oglądać w Pokoju Nagród. Przedmioty w pokoju takie jak trofea można także odblokować wygrywając w różnych mini-grach, jak np: Eksplodujący Dureń, Szachy Czarodziejów i Gargulki. Dwadzieścia dwie postaci mają głosy aktorów grających te osoby we filmie. Jest wiele misji do zaliczenia zgodnych z fabułą filmu, np: rekrutacja członków Gwardii Dumbledore'a. Lekcje oklumencji też są zawarte w grze.
POSTACIE STEROWANE NAJCZĘŚCIEJ :
Harry Potter : główny bohater, uczeń Gryffindoru, wróg Lorda Voldemorta. Gracz wciela się w niego przez większość gry.
Fred i George Weasley : bliźniacy, starsi bracia Rona i Ginny. Gracz steruje nimi rozrzucając petardy w czasie, gdy piątoklasiści mają egzamin z sumów.
Syriusz Black : ojciec chrzestny Harry'ego Pottera, członek Zakonu Feniksa. Gracz walczy nim w Departamencie Tajemnic.
Albus Dumbledore : dyrektor Hogwartu. Gracz walczy nim w Departamencie Tajemnic.
Co sądzicie o tej grze, ja jestem na ostatnim zadaniu GD ( Mięso dla Testrali ). Możecie tu pisać podpowiedzi, solucje. Potraktujcie ten temat jako temat Pomocy w grze . Jeśli się da przykleić to prosze . _________________ Pozdrawiam KabutoStatko-Czołg - Prezent od Roostara
http://www.talesofmagic.wp.pl/?c=1&u=341059944 |
|
Powrót do góry |
|
|
Kabuto Mąci Od Dawna
|
|
Powrót do góry |
|
|
Stryj Maćko Operator Łopaty
|
Wysłany: 04 Sty 2009 18:43 Temat postu: Re: Harry Potter i Zakon Feniksa [gra] |
|
|
Kabuto napisał: | (...) Platforma : Windows (...) |
Mówi się PC... _________________ Moderuję kolorem niebieskim.
Zapraszam na:
Kolej TV - dla myślących (p)o kolei
Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam.
Piszę poprawnie po polsku. |
|
Powrót do góry |
|
|
Bambosz Treser Cegieł
|
Wysłany: 04 Sty 2009 19:54 Temat postu: Re: Harry Potter i Zakon Feniksa [gra] |
|
|
Stryj Maćko napisał: | Kabuto napisał: | (...) Platforma : Windows (...) |
Mówi się PC... |
To odpal to na Linuxie _________________ Cort X-6
|
|
Powrót do góry |
|
|
Artur Operator Łopaty
Dołączył: 25 Sie 2006 Posty: 170 Skąd: Warszawa, prosta sprawa
|
Wysłany: 05 Sty 2009 02:01 Temat postu: |
|
|
Kabuto napisał: | Sorry za drugi post ale screen sie nie udał | Ponieważ adres wklejony przez Ciebie pomiędzy [img] a [/img] nie jest do obrazka, tylko do strony z obrazkiem, pomimo końcówki .jpg w adresie. _________________ Moderuję pogrubioną, brązową czcionką. |
|
Powrót do góry |
|
|
Agrael Roz-krecony
|
Wysłany: 05 Sty 2009 18:28 Temat postu: |
|
|
Bardzo fajna gra!Tylko mam problem.Jaknakarmić Testrale jak nie ma jedzenia? _________________ Powracam!Sorry za nieobecność. |
|
Powrót do góry |
|
|
Kabuto Mąci Od Dawna
|
Wysłany: 07 Sty 2009 16:11 Temat postu: |
|
|
Koło LUNY jest takie kółko czarne ( PODOBNE DO CIENIA ), musisz użyć Wingardium Leviosa, potem przenosisz jak najwyżej, gdy czar sie skonczy to jeszcze raz Wingardium Leviosa i potem na dole. Ten dół jest tam gdzie było pokazane jak pierwszy raz weszło sie do lasu.
JEST DÓŁ NA SAMEJ GÓRZE, ALE MUSISZ PRZENIESC NA SAMĄ GÓRE A POTEM W LEWO I PUSC. Potem pojawi się Testral i zje jedzenia i zadanie się skończy Troche to skomplikowane, ja tez sie sporo nameczylem zanim wiedzialem gdzie jest to mieso . _________________ Pozdrawiam KabutoStatko-Czołg - Prezent od Roostara
http://www.talesofmagic.wp.pl/?c=1&u=341059944 |
|
Powrót do góry |
|
|
!!!Bartek!!! Taki Cichy Jakiś
|
|
Powrót do góry |
|
|
cyryl Roz-krecony
|
Wysłany: 25 Sty 2010 13:44 Temat postu: |
|
|
Mam w grze taki jeden problem. Jestem w rozdziale ,,Obalanie Umbridge''
Wykonałem wszystkie zadania, a gdy gadam z Ronem albo Hermioną
mówią mi że mam sprzwdzić na mapie huncwotów co mam jeszcze
zrobić. HELP! _________________ http://gothic-error.pl.tl/
http://www.diablo1.pl/
Najlepsze stronki o najlepszych grach RPG! |
|
Powrót do góry |
|
|
Grześ Kierownik łopaty
|
Wysłany: 25 Sty 2010 21:55 Temat postu: |
|
|
Też miałem ten problemik. Zapewne musisz iść na "Wybrukowany Dziedziniec". Nie ma tam żadnej znajomej Ci postaci, ale musisz tam uaktywnić bagno. : ) _________________ Moderuję kolorem żółtym. |
|
Powrót do góry |
|
|
spidi Bardzo Stary Norman
|
Wysłany: 27 Sty 2010 16:32 Temat postu: |
|
|
Macie farta też bym chciał mieć tą gra tylko , narazie brak mi funduszy Grałem w nią u kolegi i powiem jedno jest kapitalna _________________ Pozdrawiam Spidi.
|
|
Powrót do góry |
|
|
shlafrok holmes Starszy Norman
|
Wysłany: 28 Sty 2010 15:57 Temat postu: |
|
|
będe miał kamień filozoficzny ale ciekawi mnie ta gierka _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
spidi Bardzo Stary Norman
|
Wysłany: 28 Sty 2010 18:26 Temat postu: |
|
|
shlafrok holmes napisał: | będe miał kamień filozoficzny ale ciekawi mnie ta gierka |
Ja mam gre HPiKF , stara , ale jara choć HPiKT lepsza _________________ Pozdrawiam Spidi.
|
|
Powrót do góry |
|
|
shlafrok holmes Starszy Norman
|
Wysłany: 28 Sty 2010 19:03 Temat postu: |
|
|
na urodziny brata będę miał _________________
|