Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Stryj Maćko Operator Łopaty
|
Wysłany: 28 Sty 2009 12:48 Temat postu: |
|
|
Hehe...
Dobry pomysł a nawet świetny! Aż chyba zacytuję Koguta Wynalazcę.
Kogut Wynalazca napisał: | Czyż nie jest genialny? Czyż nie jest, nowatorski? |
_________________ Moderuję kolorem niebieskim.
Zapraszam na:
Kolej TV - dla myślących (p)o kolei
Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam.
Piszę poprawnie po polsku. |
|
Powrót do góry |
|
|
Agrael Roz-krecony
|
Wysłany: 31 Sty 2009 22:16 Temat postu: |
|
|
przybysz z Kurakis napisał: | Ja na przykład myślę, że szkoda, że one w grach z Reksiem raczej nie są kierowane przez nas. Choćby i krótko, bo to nie jest gra o nich lecz o Reksiu i Kretesie. Mógłby być jakiś choć drobny element w którym Molly by coś robiła. Choćby kanapki na drogę. A my byśmy nią sterowali. Robienie kanapek mogłoby się okazać jakąś zagadką logiczną. Gdzie Molly schowała chleb. Szukanie po kuchni. Aż w końcu finał pakowanie kanapek. Pakowanie kanapek może nie brzmi aż tak bardzo dumnie jak walka ze smokiem, ale mogłoby okazać się trudniejsze. |
I znowu masz rację.Mogło by być tak jak w Harry,m Potter'ze że chociaż chwilkę kimś innym kierujemy.Fajnie by było. _________________ Powracam!Sorry za nieobecność. |
|
Powrót do góry |
|
|
Szlafrok Roz-kreca się
|
Wysłany: 02 Lut 2009 16:09 Temat postu: |
|
|
Racja tak jak kogutem w trzecim wymiarze. Mam nadzieję ,że będzie można nimi chodzić w RIMS. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kondi Pod-ziemniak
|
Wysłany: 04 Lut 2009 13:40 Temat postu: |
|
|
Wiecie co... mnie się to zapowiada masakrycznie... Tamten Reksio był... no rysunkowy, a ten... Reksio nie pasuje i nigdy nie będzie pasował do 3D. Wszystkie polskie dzieci znały i kochały Reksia rysunkowego. To jest bardzo nagła zmiana, która mnie (przynajmniej mnie) się nie podoba. Nie obraźcie się, ale coś w nim jest nie tak. Coś... tak odrzucającego. Obawiam się, że nigdy nie zaakceptuję Reksia 3D. Już i tak darowałem sobie RiK:T3W. Nie mówię, że odrzucam gry 3D (zresztą tylko takie zawsze robili (może było troche 2D)) , ale do Reksia to zwyczajnie nie pasuje... Jednak to tylko moje zdanie, nie macie się czym zrażać (nigdy nie wiedziałem jak to się pisze) innym się pewnie spodoba. Tak to już ze mną jest - mam zawsze inne zdanie. Może i nie kupiłbym nawet Reksia 2D, (z prostego powodu - już wyrosłem z gier dla dzieci) ale
nawet gdybym był mały, to i tak bym go nie kupił, nawet jeśli byłbym największym fanem Reksia w Polsce. Założę się. Jednak jeszcze raz powatarzam, że to tylko moje zdanie, do tego zdanie byłego fana.
No i to był mój ostatni pościk, chyba, że coś ważnego będzie sie działo, to wtedy będę musiał się wypowiedzieć. :p
Serdeczne pozdrowienia,
Wasz były user
Kondi.
No to bye bye. _________________ Zapraszam do opowiadania "Kretes i dawny wróg"
http://www.przygodyreksia.pl/pliki/kretes/forum/reksioforum/viewtopic.php?p=165640#165640
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dragon Starszy Norman
|
Wysłany: 06 Lut 2009 09:26 Temat postu: |
|
|
W pełni się zgadzam. Napisałem podobną recenzję(oczywiście mniej złożoną i krótszą,ale mniej więcej chodzi o to samo)w innym temacie. Po wspaniałym Kapitanie Nemo oczekiwałem kolejnej świetnej gry. RIKWA było dobre,był świetny humor,ale zabrakło mi przygodówki(wiem co odpowiecie-czego się czepiam,przecież to dodatek). Jak wyszedł kolejny dodatek,w 3d,to nawet go nie kupowałem,bo nie pasuje mi Reksio w 3d,oczekiwałem tylko kolejnej części(w 2d). Obejrzałem filmik i niestety rozczarowałem się. Nie zrobię jeszcze bye bye Reksio i Kretes,bo wciąż mam nadzieję(bardzo nikłą),że część po RIMS będzie o wiele lepsza. _________________ Ja wolę być dziobem,pruć w fale losu i nie oglądać się za siebie. |
|
Powrót do góry |
|
|
Przybysz Lider Podziemia
|
Wysłany: 06 Lut 2009 12:00 Temat postu: |
|
|
A ja tak nie uważam. Nie lubię Kretesa w 3d, ale przecież:
RiKwa to był tylko specjalny dodatek - z mini-gierkami i po to zostało stworzone.
A RiMS to już nie będzie dodatek tylko kolejna gra z Reksiem i będzie w niej więcej przygodówki od mini-gierek. A przecież tego chciałeś. Myśle, że gra będzie fajna pomimo tych postaci w 3d. I scenariusz też będzie dorównywał poprzednikom. I tak w ogóle to będzie fajnie. Tylko zmienia się stary klimat. Nie będzie już tak jak dawniej.
Szkoda ! Miasto SeKretów mogłoby być w starej wersji... Ale liczę na fajną grę...
Może kolejne gry z Reksiem znowu powrócą do starej formuły. A może ta będzie równie fajna. Pożyjemy zobaczymy. Ale na pewno będzie inaczej. _________________ Credo in unum Deum... |
|
Powrót do góry |
|
|
nieznany Działacz Podziemia
Dołączył: 21 Sty 2009 Posty: 535 Skąd: Z... z... A, nie chcę zmyślać. xD
|
Wysłany: 06 Lut 2009 20:00 Temat postu: |
|
|
przybysz z Kurakis napisał: | A ja tak nie uważam. Nie lubię Kretesa w 3d, ale przecież:
RiKwa to był tylko specjalny dodatek - z mini-gierkami i po to zostało stworzone.
A RiMS to już nie będzie dodatek tylko kolejna gra z Reksiem i będzie w niej więcej przygodówki od mini-gierek. A przecież tego chciałeś. Myśle, że gra będzie fajna pomimo tych postaci w 3d. I scenariusz też będzie dorównywał poprzednikom. I tak w ogóle to będzie fajnie. Tylko zmienia się stary klimat. Nie będzie już tak jak dawniej.
Szkoda ! Miasto SeKretów mogłoby być w starej wersji... Ale liczę na fajną grę...
Może kolejne gry z Reksiem znowu powrócą do starej formuły. A może ta będzie równie fajna. Pożyjemy zobaczymy. Ale na pewno będzie inaczej. |
Tak.Bardzo szkoda,że Reksio przechodzi w 3d.Skończyły się najleprze
zabawne wstawki(2d było ich sercem-wszystkie 3d zatracają humor)
Ale RiMS ratuje dobra grafika-i niech jej nie traci. _________________
,,Aż się można popłakać przez to, co się tu porobiło..."
Nieznany |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Luk Działacz Podziemia
Dołączył: 18 Sty 2009 Posty: 529 Skąd: I tak nie wiesz gdzie to jest
|
Wysłany: 06 Lut 2009 20:50 Temat postu: |
|
|
Tak! W 2d lepiej wyglądały postacie. _________________
The West! - polecam! |
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: 07 Lut 2009 17:15 Temat postu: |
|
|
A skąd wiecie, że jest AŻ TAK ŹLE? Przecież widzieliście zaledwie jedną postać i od razu komentujecie całą grę. Jeśli kogoś obraziłam to serdecznie przepraszam. Reksio może będzie chociaż troszkę podobny. Poczekamy = Zobaczymy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Przybysz Lider Podziemia
|
Wysłany: 07 Lut 2009 20:41 Temat postu: |
|
|
Ale ja komentując Kretesa komentowałem styl postaci.
-----------------------------------------------------
W tym dziale jest więcej postów niż w RiSP, choć tamta gra wyszła dawno, a ta jeszcze nie _________________ Credo in unum Deum... |
|
Powrót do góry |
|
|
nieznany Działacz Podziemia
Dołączył: 21 Sty 2009 Posty: 535 Skąd: Z... z... A, nie chcę zmyślać. xD
|
Wysłany: 07 Lut 2009 20:45 Temat postu: |
|
|
Wszyscy wiedzą,że jak gra jest w 3d to mniej tam żartów niż w tych z 2d. _________________
,,Aż się można popłakać przez to, co się tu porobiło..."
Nieznany |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 07 Lut 2009 21:29 Temat postu: |
|
|
nieznany napisał: | Wszyscy wiedzą,że jak gra jest w 3d to mniej tam żartów niż w tych z 2d. |
Dlaczego? Ma być przez to mniej humoru? _________________ Moderuję kolorem niebieskim.
Zapraszam na:
Kolej TV - dla myślących (p)o kolei
Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam.
Piszę poprawnie po polsku. |
|
Powrót do góry |
|
|
|