Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Kto porwie Reksia? |
Ktoś z Ruchu Oporu |
|
16% |
[ 3 ] |
Ktoś z Rady 7. Czarodziejów |
|
27% |
[ 5 ] |
Koguty |
|
16% |
[ 3 ] |
Inna osoba |
|
16% |
[ 3 ] |
Nikt go nie porwał |
|
22% |
[ 4 ] |
|
Wszystkich Głosów : 18 |
|
Autor |
Wiadomość |
przyjaciel Taki Cichy Jakiś
|
Wysłany: 22 Cze 2009 21:26 Temat postu: |
|
|
Ja powiem tylko tyle , że są super i świetne , ale się nie znam więc nie warto interesować się moim komentarzem. _________________ „Rodzisz się oryginalny nie umieraj jako kopia”
PoZdRaWiAm przyjaciel |
|
Powrót do góry |
|
|
Luk Działacz Podziemia
Dołączył: 18 Sty 2009 Posty: 529 Skąd: I tak nie wiesz gdzie to jest
|
Wysłany: 22 Cze 2009 21:26 Temat postu: |
|
|
Świetne. Masz wielki talent do pisania opowiadań. Ciekawi mnie kto to. Ortografia i interpunkcja są dobre, a także inne rzeczy. Ocena 10/10. _________________
The West! - polecam! |
|
Powrót do góry |
|
|
Rafał Taki Cichy Jakiś
Dołączył: 11 Lis 2007 Posty: 0 Skąd: wiesz, że lubię makaron?
|
Wysłany: 23 Cze 2009 09:08 Temat postu: |
|
|
Jak mniemam będzie to Reksio. A raczej Seto. I według mnie, Seto pomalował drugą łatę na uchu białą farbą, tak żeby wyglądał jak Reksio. Prześlij mi na PW czy dobrze myślę. A co do opowiadania to stwierdzam, że jest bardzo ciekawe, długie i pochwalam wątek detektywistyczny. Moja skromna ocena to 10/10. |
|
Powrót do góry |
|
|
bot Komiksowy Artysta
|
Wysłany: 23 Cze 2009 10:15 Temat postu: |
|
|
Stawiam na najbardziej nieprawdo-podobnie prawdo-podobną możliwość.
Choć jakbym był na miejscu i obejrzał wszystko powiedziałbym więcej.
Sądzę, lecz mogę się bynajmniej mylić, iż za wszystko odpowiada ...
<PLAY narr_akcent.wav> (wtedy kiedy nostradamus wyciąga księgę, ten odgłos) kogut wynalazca!
Ale jakiż to powód sprawił, że niewinny kogucik z lewą 5 klepką chciał to zrobić? (sorki, ale poprzednich części nie pamiętam)
Motyw porzućmy, na razie, oto jak to zrobił:
Nie czytałem reszty ale z ostatniego rozdziału wiem, iż kluczem miałby być biała farba.
Jak Rafi słusznie zauważył, owa farba jedno-znacznie wskazywałaby na Seto, czyli toś mógłby ją podrzucić. Wtedy byłby winny...
Jak powszechnie wiadomo przy z-organizowanych przestępstwach brak alibi jest dowodem niewinności.
Kogut to wiedział i dlatego wymyślił jakąś bzdurkę trudną do wymówienia.
A poza tym, kto by na niego zwrócił uwagę w tym zamęcie?
A więc motyw, jest kilka możliwości:
a) absolutnie standardowe dla poczynań super złoczyńców: władza nad światem
b) brak, Kogut to psychopata
c) chęć zemsty na Reksiu i Kretesie za to, że w "Reksio i Kretes: Tajemnica Trzeciego Wymiaru" nie było go w tytule, mimo iż cały czas bierze udział w grze (i to czynny)
d) dalej nie znana chęć zemsty na Reksiu i Kretesie za coś innego
Jeśli się mylę, to Rafi ma rację, chooć jeśli ja mam rację , standardowo na PW ;P
d) _________________
Nobody expects the Spanish Inquisition!
"Wszystkie Joanny to fajne chłopaki!" - Kocham Radio Zet xD
The One Who Disturbs So Terribly... |
|
Powrót do góry |
|
|
nieznany Działacz Podziemia
Dołączył: 21 Sty 2009 Posty: 535 Skąd: Z... z... A, nie chcę zmyślać. xD
|
Wysłany: 23 Cze 2009 11:57 Temat postu: |
|
|
No, niezła dedukcja, bocie. Parsknąłem ze śmiechu na widok:to psychopata.
Interesujące, Rafi i bardzo prawdopodobne. Jak mniemam dużo nad tym myślałeś.
Jeden z was trafił źle. Drugi...no, nie powiem, bo sprawca się wyda. Ok, jeśli ktoś trafi, to napiszę o tym do niego.
A kto zgadnie, gdzie jest Klejnot Uroków? Narazie powiem, że trafił mu się taki los, jaki błękitnemu karbunkułowi w książce ,,Przygody Sherlocka Holmesa". Kto czytał i użyje głowy, wygra możliwość zadania 1 pytania na temat ostatniego rozdziału. _________________
,,Aż się można popłakać przez to, co się tu porobiło..."
Nieznany |
|
Powrót do góry |
|
|
bot Komiksowy Artysta
|
Wysłany: 23 Cze 2009 12:04 Temat postu: |
|
|
nieznany napisał: | No, niezła dedukcja, bocie. Parsknąłem ze śmiechu na widok:to psychopata.
Interesujące, Rafi i bardzo prawdopodobne. Jak mniemam dużo nad tym myślałeś.
Jeden z was trafił źle. Drugi...no, nie powiem, bo sprawca się wyda. Ok, jeśli ktoś trafi, to napiszę o tym do niego.
A kto zgadnie, gdzie jest Klejnot Uroków? Narazie powiem, że trafił mu się taki los, jaki błękitnemu karbunkułowi w książce ,,Przygody Sherlocka Holmesa". Kto czytał i użyje głowy, wygra możliwość zadania 1 pytania na temat ostatniego rozdziału. |
Kogut go przemycił w brzuchu xD
Trzeba będzie poczekać od 12 do 72 godzin
A i dodam że skradziono go ze skarbca. Pancernego? A kto może mieć palnik plazmowy? ;P
PS. A jaka jest nagroda za poprawną odpowiedź? _________________
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 23 Cze 2009 12:09 Temat postu: |
|
|
A na przykład Kogut nie musiał maczać piór w rozwalaniu skarbca. Kto ma łatwy dostęp do niego? Członkowie Rady 7 Czarodziejów... _________________
Nieznany |
|
Powrót do góry |
|
|
bot Komiksowy Artysta
|
Wysłany: 23 Cze 2009 12:38 Temat postu: |
|
|
Czeeekaj:
Porywacz mówił o tym ze nie umie pływać
- Burektor - umie pływać
- gulguldryk - chyba indyki nie umieją pływać
- serpentus - nie wiem czy umie, ale ktoś go wymienił więc nie byłoby efektu zaskoczenia
- waldimors - umie pływać
- spielmauster - nie umie, ale ktoś go wymienił, więc nie byłoby zaskoczenia
- chrumburak - chyba nie umie
- barandalf biały - raczej nie umie
---
hmm... prawdo-podobnie to klejnot mogliby ukraść: gryfindyk, chrumburak, barndalf.
Aleee... po dedukuje w spokoju _________________
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 23 Cze 2009 13:12 Temat postu: |
|
|
A z kąd wiesz, że Burektor umie pływać?
W opowiadaniu mogę to zrobić inaczej:jeden pies umie pływać, a drugi nie, bo nie chodził na kursy pływackie, bo brzydził się wody.
No i mała pomyłka:Waldimors w tej wersji mącił, więc nie mógł być już członkiem Rady. Napisałem wyraźnie:zastąpił go Krauron.Czy kruki umieją pływać? _________________
Nieznany |
|
Powrót do góry |
|
|
bot Komiksowy Artysta
|
Wysłany: 23 Cze 2009 13:16 Temat postu: |
|
|
nieznany napisał: | A z kąd wiesz, że Burektor umie pływać?
W opowiadaniu mogę to zrobić inaczej:jeden pies umie pływać, a drugi nie, bo nie chodził na kursy pływackie, bo brzydził się wody.
No i mała pomyłka:Waldimors w tej wersji mącił, więc nie mógł być już członkiem Rady. Napisałem wyraźnie:zastąpił go Krauron.Czy kruki umieją pływać? |
Aha! Czyli Burektor! Hahaha! Wiedziałem ;P
Sorki, poprzednich epizodów nie czytałem.
Ale gdyby był krukiem to odleciałby _________________
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 23 Cze 2009 19:46 Temat postu: |
|
|
ROZDZIAŁ 9 I OSTATNI-WIELKIE ZDEMASKOWANIE
-...REKSIO!!!
Reksio omiótł wściekłym spojrzeniem obecnych.
-Ale...dlaczego? Czemu zniknął?-Kari-Mata nic nie rozumiała.
-Doktorze, proszę mi podać broń-rzekł Kretes. Doktor Młotson podszedł powoli do niego i wręczył mu swój pistolet na wodę. Kretes wycelował i wypalił do Reksia. Tłum szepnął:
-To nic nie zmieniło...Po co to robiłeś, Kretesie? To przecież Reksio...Nie! Ten wygląda trochę inaczej...Ma więcej łat...SETO!
Seto w swej pierwotnej postaci warknął cicho na obecnych.
-Szpiegował nas od pierwszej chwili.-powiedział Holmes-Gdy zacząłem na Wielkiej Naradzie mówić o zdemaskowaniu, stracił pewność siebie i spróbował mnie porwać. To dało trochę czasu Kretesowi na domyślenie się wszystkiego. Seto poczuł się zagrożony i zaczął szukać wygodnej kryjówki dla Klejnotu Uroków. Wówczas wpadł na podstępny pomysł-wrzucił Klejnot do wora z paszą dla kur. Gdy nadeszła pora posiłku, rozsypano wszędzie paszę i któraś kura lub kogut zjadł Klejnot.
-CO?
Wkrótce zrobiono prześwietlenie wątrób kur i okazało się, że Kogut Wynalazca połknął Klejnot. Po udanej operacji Klejnot wrócił do skarbca.
Tymczasem radni omawiali, co zrobić z Setem.
-Zamienić w żabę!
-Zamknąć w więzieniu!
-Zesłać na przymusowe roboty w odległych koloniach!
W końcu Rada podjęła decyzję.
-Porazimy go Zaklęciem Niepamięci.
-Jak ono działa?-spytał Szlafrock
-Wymazuje pamięć ostatniego dnia. Chcemy je na niego rzucać, aż Seto zapomni, jak się transformutować. Dzięki temu sztuka transformacji na zawsze zostanie zapomniana.
-Mam pomysł-powiedział Reksio, którego Holmes już uwolnił-Słuchajcie...
Następnego dnia miano odbyć karę. Rada wyciągnęła Klejnot Uroków i jej członkowie tak skierowali różdżki, aby przestrzeliły Klejnot i trafiły Seta, po czym wszyscy powiedzieli:
-Cjcccjgfm ggggjffvmidb cunfbiui jchvuhcgjccvvvhc fvvvc!-i wszystkie promienie trafiły Seta.
Seto zachwiał się i wybałuszył oczy. Zniknęła z nich złowroga chęć niszczenia.
-Reksiu, gdzie ja jestem? Kim oni są?-zapytał, gdy dostrzegł w tłumie uszy Reksia.
Reksio nie kwapił się odpowiedzieć bratu, ale gdy usłyszał, jak Holmes mówi ,,On przecież nawet zapomniał, że był zły" powiedział:
-Długa historia. Opowiem ci w drodze do domu...
* * *
-A kiedy i gdzie powstał Klejnot Uroków?-zapytał Seto, gdy Reksio i Kretes mu wszystko opowiedzieli.
-Został wykopany, gdy powstawało podziemne miasto kretów, a właściwie Se-Kretów...jeśli wiesz, o co mi chodzi.-powiedział Burektor, liżąc loda jagodowego w kawiarence ,,Omega" z przyjaciółmi-Potem zaginął na tysiąc lat. Wkrótce jednak Szpilmauster podczas wykopywania lochów w Piklibi znalazł skrzynię zapieczętowaną zaklęciami. Był w niej Klejnot Uroków i Czasostop-nie mam pojęcia, skąd, u licha, się tam wziął. Tak czy inaczej Klejnot ukryliśmy w skarbcu, a Czasostop zaginął, bo TKTPM zabrał go za swoich czasów i ukrył w swoim zamku. Prawdopodobnie to właśnie on miał wpływ na to, że TKTPM zdołał dojść do takiej potęgi.
Pewnie dlatego Drób Chaosu mówił o TKTPM ,,Władca złodzieii".
TKTPM przekazał Czasostop tobie, a ty zatrzymałeś czas w chwili otwierania przez Radę skarbca-Seto zadrżał na to wspomnienie.
-Tak...a co z tą magiczną szachownicą? Skąd Seto ją miał?
-Ona też była w skrzyni wraz z Klejnotem. Pewnie ją też zwinął podczas kradzieży.
-Było coś jeszcze w skrzyni?-Kretes był bardzo ciekaw.
-Tak:złota księga. Była zapieczętowana starożytnym zaklęciem, którego nie mogliśmy złamać. Miała tytuł ,,Zagadki zagadek przyszłości". Co w niej było-pewnie nigdy się nie dowiemy.
-Też tak myślę-powiedział Kretes.
Z nieba popłynął głos narratora:
NIGDY KRETES TAK BARDZO SIĘ NIE MYLIŁ...
CDN _________________
Nieznany |
|
Powrót do góry |
|
|
Rafał Taki Cichy Jakiś
Dołączył: 11 Lis 2007 Posty: 0 Skąd: wiesz, że lubię makaron?
|
Wysłany: 24 Cze 2009 10:35 Temat postu: |
|
|
Czyli wersja bota z połknięciem Klejnotu się sprawdziła. No cóż. Od przedostatniego rozdziału domyśliłem się kto to zrobił. Ale gdzie był Klejnot nie wiedziałem. Szkoda, że to już koniec. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 24 Cze 2009 11:17 Temat postu: |
|
|
O,nie...kliknij wypowiedź narratora i przeciągnij na koniej posta.
Bo CDN! _________________
Nieznany |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 05 Sie 2009 12:48 Temat postu: |
|
|
Mam nadzieję, że jesteście gotowi na kontynuację KWSP, bo mam już pomysł kontynuacji. _________________
Nieznany |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|