Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
markon Norman
|
Wysłany: 16 Paź 2009 18:03 Temat postu: |
|
|
Wielkie dzięki Babciu Reksia! Chociaż jak nie mam jeszcze pełnej wersji mogę sobie pograć w demo . _________________ Zająłem trzecie miejsce w konkursie graficznym z okazji Piątej Rocznicy Forum Reksia.
Zachęcam do czytania mojego komiksu. |
|
Powrót do góry |
|
|
klopki Norman
|
Wysłany: 16 Paź 2009 18:09 Temat postu: |
|
|
Bardziej szczegółowa solucja:
Act I
Na początku zaczynamy grać Reksiem.Musimy wziąć haczyk.
Bierzemy ser(prawy dolny ekran)przesuwamy pralkę(klikając na nią) i bierzemy obraz który za nią jest.Następnie ustawiamy ser (po prawej stronie pralki)obraz(na pralce przy pomniku).Następnie klikamy na haczyk i Reksio spada przez dziurę w podłodze.
Act II
Teraz sterujemy Kretesem.trzeba wziąć łańcuchy(po prawej stronie pokoju na ścianie)makaron (na ziemi po lewej stronie ekranu)klatkę(za dziurą w ziemi)talerz(obok makaronu)i ziarno(na ziemi obok talerza).Łączymy talerzyk z ziarnem(otrzymując talerzyk z ziarnem)i łańcuchy (otrzymujemy łańcuch do roweru)Makaronem wiążemy linę(tą na końcu pokoju po prawej stronie) z tym narzędziem tortur najbliżej liny,łańcuch przyczepiamy do roweru i przyczepiamy klatkę do liny nad dziurą.
Bierzemy talerzyk z ziarnem i kładziemy przy dziurze(na końcu prawej strony ekranu)bierzemy diesela(chomika) i kładziemy na bieżni przed rowerem.Zjeżdżamy na dół...
Act III
Idziemy przed siebie do tego kreta na którego spada woda.
Rozmawiamy z nim i dowiadujemy się że żeby nam cokolwiek powiedział musimy zakręcić wodę(nie mogę napisać jak to zrobić bo jest za dużo kurków więc nie mogę napisać jak przejść ten etap, jednak można to zrobic metodą prób i błędów)po zakręceniu wody i porozmawianiu z Krete dostajemy mapę,klikamy na kartkę(na mapie)po prawej i przenosi nas to przed budynek więzienia.Rozmawiamy z Tymi dwoma Kretami-strażnikami i dostajemy od nich kartkę do mapy.Klikamy na nową kartkę na mapie (tą na dole)i to definitywnie kończy wersję demo.
PS.Przepraszam za błędy ortograficzne (jeśli jakieś są)bo przy takiej masie tekstu nie martwiłem się o to.
PS II.Opis szczegółowy co? _________________ Jeszcze tutaj wrócę! |
|
Powrót do góry |
|
|
Raphel Roz-kreca się
|
Wysłany: 16 Paź 2009 18:27 Temat postu: |
|
|
Dziękuję za demo Babciu Reksia trudne te demo dużo trzeba myśleć warto
było czekać super gra |
|
Powrót do góry |
|
|
spidi Bardzo Stary Norman
|
Wysłany: 16 Paź 2009 18:28 Temat postu: |
|
|
Według mnie to narazie jest łatwe te demo , mam tylko pytanie czy RiMS będzie trudniejsze od RiKN ??? _________________ Pozdrawiam Spidi.
|
|
Powrót do góry |
|
|
klopki Norman
|
Wysłany: 16 Paź 2009 18:30 Temat postu: |
|
|
Sądząc po tym że zrobili coś podobnego do enginu z RIKN i utrudnili to do granic możliwości sądzę że będzie trudniejszy z każdym krokiem. _________________ Jeszcze tutaj wrócę! |
|
Powrót do góry |
|
|
Grześ Kierownik łopaty
|
Wysłany: 16 Paź 2009 18:35 Temat postu: |
|
|
RMS miało być łatwiejsze, a w niektórych momentach jest takie samo, a w niektórych trudniejsze. _________________ Moderuję kolorem żółtym. |
|
Powrót do góry |
|
|
spidi Bardzo Stary Norman
|
Wysłany: 16 Paź 2009 18:38 Temat postu: |
|
|
dzięki Grześ za wyjaśnienie , bo wiesz nie mam RiMS więc ciekawi mnie to _________________ Pozdrawiam Spidi.
|
|
Powrót do góry |
|
|
klopki Norman
|
Wysłany: 16 Paź 2009 18:59 Temat postu: |
|
|
Dzięki babciu reksia że dałaś/łeś nam demo.
Jest strasznie fajne już trzeci raz przechodzę. _________________ Jeszcze tutaj wrócę! |
|
Powrót do góry |
|
|
Matthew Roz-krecony
|
Wysłany: 16 Paź 2009 20:07 Temat postu: |
|
|
No to zagrałem... i twierdzę, że gra jest super, jeszcze bardziej to demo zachęciło mnie do kupna tej gry, może kiedyś dostanę... szkoda tylko, że muzyka, z poprzednich części, ale i tak też może być . Teraz tak trochę dziwnie się poruszać Kretesem w 3D, ale super to wygląda . _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Erek Stawia Opór
|
Wysłany: 16 Paź 2009 20:38 Temat postu: |
|
|
Bardzo dziękuję.
Demo super !
Jest dłuższe i to mi się podoba. _________________
Piszę poprawnie po Polsku i Angielsku |
|
Powrót do góry |
|
|
markon Norman
|
Wysłany: 16 Paź 2009 20:58 Temat postu: |
|
|
Matthew napisał: | No to zagrałem... i twierdzę, że gra jest super, jeszcze bardziej to demo zachęciło mnie do kupna tej gry, może kiedyś dostanę... szkoda tylko, że muzyka, z poprzednich części, ale i tak też może być . Teraz tak trochę dziwnie się poruszać Kretesem w 3D, ale super to wygląda . |
Dla mnie też bardzo fajne demo! Muszę powiedzieć, że nawet ładnie to im wyszło: te postacie w 3D, a tła w 2D. Nawet jest tam mój emblemat xD (jak Diesla wsadzi się do tej "kieszeni", czyli na ten pasek u dołu ekranu, to rysunek Diesla jest identyczny jak na moim emblemacie xD). _________________ Zająłem trzecie miejsce w konkursie graficznym z okazji Piątej Rocznicy Forum Reksia.
|
Powrót do góry |
|
|
klopki Norman
|
Wysłany: 17 Paź 2009 09:19 Temat postu: |
|
|
Masz rację markon ale w tej części Reksia chomik wygląda jakoś tak bardziej poważnie(nie ten w kieszeni tylko ten w 3D). _________________ Jeszcze tutaj wrócę! |
|
Powrót do góry |
|
|
markon Norman
|
Wysłany: 17 Paź 2009 09:24 Temat postu: |
|
|
klopki napisał: | Masz rację markon ale w tej części Reksia chomik wygląda jakoś tak bardziej poważnie(nie ten w kieszeni tylko ten w 3D). |
No, ten w 3D taki mało podobny do tego na moim emblemacie. _________________ Zająłem trzecie miejsce w konkursie graficznym z okazji Piątej Rocznicy Forum Reksia.
|
Powrót do góry |
|
|
bot Komiksowy Artysta
|
Wysłany: 17 Paź 2009 09:27 Temat postu: |
|
|
markon napisał: | klopki napisał: | Masz rację markon ale w tej części Reksia chomik wygląda jakoś tak bardziej poważnie(nie ten w kieszeni tylko ten w 3D). |
No, ten w 3D taki mało podobny do tego na moim emblemacie. |
Przecie ten chomik był 2D a nie 3D
Nauczcie się odróżniać te 2 wymiary. _________________
Nobody expects the Spanish Inquisition!
"Wszystkie Joanny to fajne chłopaki!" - Kocham Radio Zet xD
The One Who Disturbs So Terribly... |
|
Powrót do góry |
|
|
Johanna Gryzie ziemie
|