Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
spidi Bardzo Stary Norman
|
Wysłany: 27 Paź 2009 22:15 Temat postu: |
|
|
Ja też Dostanę dopiero na choinkę i będzie bez bugów _________________ Pozdrawiam Spidi.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Stryj Maćko Operator Łopaty
|
|
Powrót do góry |
|
|
spidi Bardzo Stary Norman
|
Wysłany: 27 Paź 2009 22:22 Temat postu: |
|
|
I tak muszę czekać , bo dostane od rodziców na choinkę więc nie ma zmiłuj _________________ Pozdrawiam Spidi.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Babcia Reksia Kierownik Budowy
|
Wysłany: 28 Paź 2009 10:18 Temat postu: bug w V etapie |
|
|
Witam, no i niestety kolejny błąd wykryty.
W miejscu gdzie był szalet musimy wyciągnac magnes przez sluzy. Nie wolno przerywać tego modułu, bo jak to zrobimy to nie da się tego skończyć.
Najpierw musimy wyciągnąć magnes, a dopiero potem przechodzimy do pomnika. |
|
Powrót do góry |
|
|
Maldurf von Krettof Norman
Dołączył: 16 Lip 2009 Posty: 186 Skąd: Aaa... To już moja sprawa ;p.
|
Wysłany: 28 Paź 2009 13:58 Temat postu: |
|
|
Dziękuję za tę wiadomość Babciu Reksia, ponieważ ja też miałem ten problem . _________________
Piszę poprawnie po polsku.
Nie mam pomysłu na dopisek... W takim razie go nie będzie ;p. |
|
Powrót do góry |
|
|
RESTART Roz-krecony
|
|
Powrót do góry |
|
|
Maldurf von Krettof Norman
Dołączył: 16 Lip 2009 Posty: 186 Skąd: Aaa... To już moja sprawa ;p.
|
Wysłany: 28 Paź 2009 14:26 Temat postu: |
|
|
W półtorej godziny przecież możesz tam dojść (bez labiryntów) . _________________
Piszę poprawnie po polsku.
Nie mam pomysłu na dopisek... W takim razie go nie będzie ;p. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 28 Paź 2009 15:57 Temat postu: |
|
|
Jeżeli odpalicie exe --developer to będziecie mogli spacją przeklikiwać dialogi i chodzenie, wtedy dojście do tego etapu zajmie wam góra 20- 30 min
ewentualnie zgłaszajcie się do mnie na wcześniej podany adres i dośle wam sava. W przyszłym tyg będzie łatka, bo teraz programiści odpoczywają |
|
Powrót do góry |
|
|
Roostar Roz-krecony
|
Wysłany: 28 Paź 2009 16:28 Temat postu: |
|
|
Babcia Reksia napisał: | Jeżeli odpalicie exe --developer to będziecie mogli spacją przeklikiwać dialogi i chodzenie, wtedy dojście do tego etapu zajmie wam góra 20- 30 min |
Jesl ktos nie rozumie o co chodzi to juz tlumacze:
1. Wchodzimy w katalog z grą.
2. Tworzymy skrot do gry.
3. Klikamy praw w skrot i z menu kontekstowego wybieramy wlasciwosci.
4. Tam gdzie pisze "Element docelowy" za cudzyslowem dodajemy (po spacji) --developer .
5. Ma wyjsc np. "C:\Program Files\Aidem Media\Reksio - Miasto Sekretow\MiastoSekretow.exe" --developer
6. Kilkamy OK. Gre bedziemy właczac skrotem, a jesli chcemy grac normalnie, to poprostu wlaczamy gre nie przez skrot.
Takie cos, i teraz w grze spacja mozemy przewijac rozmowy, i chodzenie postaci. |
|
Powrót do góry |
|
|
emediiii Stawia Opór
|
Wysłany: 28 Paź 2009 19:36 Temat postu: Łatka |
|
|
Proszę wrzucicie tu link do łatki bo czekam na odpowiedź i doczekać się niemoge a bardzo by to ułatwiło gre wielu osobą.
A najlepiej wrzućcie to do "Kogut Ulepsza" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 29 Paź 2009 13:54 Temat postu: |
|
|
Łatka będzie w przyszłym tygodniu, patch istniejący jest dostępny, ale nie naprawia błędu z magnesem |
|
Powrót do góry |
|
|
emediiii Stawia Opór
|
Wysłany: 30 Paź 2009 16:34 Temat postu: Re patch |
|
|
aha a gdzie będzie dostępna? i dokładnie w jaki dzień tygodnia?
Bo troszke denerwuje to że trzeba na tydzień odejść od gry tracąc wątek |
|
Powrót do góry |
|
|
mollymoo Się Odezwał
|
Wysłany: 03 Lis 2009 01:48 Temat postu: Czarny ekran |
|
|
Witam po raz pierwszy,
mam spory problem z grą. Na komputerze, na którym miała być uruchamiana, nie wyświetlają się plansze 2D, czyli: pojawia się postać, słychać muzykę i wszystkie dźwięki, wszystko działa, tylko nie ma kolorowego tła, WSZYSTKO za wyjątkiem postaci kretesa lub reksia (i jeszcze pojawił się jakiś kret hydraulik) było CZARNE.
Początkowo sądziłem, że tak ma być, w końcu wchodzimy pod ziemię, czyli nic nie widać, no i pierwszy epizod dało się przejść na ślepo patrząc na zmiany kolorów kursora itp, ale gdy w drugim epizodzie znów było to samo pomyślałem, że bez przesady, to chyba nie o to w tej grze chodzi i zainstalowałem grę na laptopie, no i tam nagle się okazało, że od samego początku sa kolorowe tła. (Na tym pierwszym komputerze sam początek gry, gdy Kretes z Reksiem siedzą gdzieś z wędką też był na czarnym tle).
Jeśli nie jest to zrozumiałe spróbuję wysłać screenshoty. Jeśli będzie potrzeba, wyślę dokładny opis konfiguracji komputera.
Bardzo prosze o pomoc!
Pozdrawiam serdecznie
mollymoo
ps. Oczywiście odinstalowałem grę, zainstalowałem ponownie, próbowałem w różnych rozdzielczościach z różną jakością. Niestety żadnych zmian nie było. |
|
Powrót do góry |
|
|
bot Komiksowy Artysta
|
Wysłany: 03 Lis 2009 15:20 Temat postu: Re: Czarny ekran |
|
|
mollymoo napisał: | Witam po raz pierwszy,
mam spory problem z grą. Na komputerze, na którym miała być uruchamiana, nie wyświetlają się plansze 2D, czyli: pojawia się postać, słychać muzykę i wszystkie dźwięki, wszystko działa, tylko nie ma kolorowego tła, WSZYSTKO za wyjątkiem postaci kretesa lub reksia (i jeszcze pojawił się jakiś kret hydraulik) było CZARNE.
Początkowo sądziłem, że tak ma być, w końcu wchodzimy pod ziemię, czyli nic nie widać, no i pierwszy epizod dało się przejść na ślepo patrząc na zmiany kolorów kursora itp, ale gdy w drugim epizodzie znów było to samo pomyślałem, że bez przesady, to chyba nie o to w tej grze chodzi i zainstalowałem grę na laptopie, no i tam nagle się okazało, że od samego początku sa kolorowe tła. (Na tym pierwszym komputerze sam początek gry, gdy Kretes z Reksiem siedzą gdzieś z wędką też był na czarnym tle).
Jeśli nie jest to zrozumiałe spróbuję wysłać screenshoty. Jeśli będzie potrzeba, wyślę dokładny opis konfiguracji komputera.
Bardzo prosze o pomoc!
Pozdrawiam serdecznie
mollymoo
ps. Oczywiście odinstalowałem grę, zainstalowałem ponownie, próbowałem w różnych rozdzielczościach z różną jakością. Niestety żadnych zmian nie było. |
Proszę wysłać specyfikację komputera i opis problemu na tomek@aidemmedia.pl _________________
Nobody expects the Spanish Inquisition!
"Wszystkie Joanny to fajne chłopaki!" - Kocham Radio Zet xD
The One Who Disturbs So Terribly... |
|
Powrót do góry |
|
|
MarcinO Roz-krecony
|
Wysłany: 03 Lis 2009 18:57 Temat postu: |
|
|
WITAM, dostępna jest nowa łatka - poprawiająca problem z magnesem.
Jutro powinna być na stronie, jak ktoś jest niecierpliwy to proszę wysłać PM ( ze swoim adresem e-mail )- doślę łatkę ( 400 kB ). |
|
Powrót do góry |
|
|
|