Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mumionek Taki Cichy Jakiś
|
Wysłany: 05 Lis 2009 20:03 Temat postu: Halloween |
|
|
Jak spędzaliście Halloween _________________ Po arturrosie zaraz imprezke użądze. |
|
Powrót do góry |
|
|
Traktor Starszy Norman
|
Wysłany: 05 Lis 2009 21:05 Temat postu: |
|
|
Ja spędziłem... na normalnym życiu. Nie popieram takiego ściągania z Ameryki. Tym bardziej że następnego dnia jest Wszystkich Świętych, więc trzeba było się przygotowywać. A zresztą wiecie że Halloween to święto szatana? |
|
Powrót do góry |
|
|
arturros Wydalony z Nory
|
Wysłany: 05 Lis 2009 21:12 Temat postu: |
|
|
Ja wycinałem z tatą te halowenowe dynie.
Ale oprócz tego byłem hyba na cmętażu .
Reszta to szara codzienność. _________________
Najnowszy news 2010-09-21. Zapraszam też:
http://newflamingoland.blog.onet.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
|
Maldurf von Krettof Norman
Dołączył: 16 Lip 2009 Posty: 186 Skąd: Aaa... To już moja sprawa ;p.
|
Wysłany: 05 Lis 2009 21:21 Temat postu: |
|
|
Ja grałem w metin2, bo dropiły dynie na Hallowen xD. _________________
Piszę poprawnie po polsku.
Nie mam pomysłu na dopisek... W takim razie go nie będzie ;p. |
|
Powrót do góry |
|
|
Code Starszy Norman
|
Wysłany: 05 Lis 2009 21:24 Temat postu: |
|
|
Ja jestem oburzony tym, że tak wielu ludzi obchodzi hallowen, a nawet nie wie, że popełnia grzech.
Ale i tak by nikt się tym nie przejmował [mają potępienie gdzieś, kiedy chodzi o cukierki(oj, przesadziłem )] _________________
www.komiksbydawisz.bloog.pl Mój blog z moją twórczością. Wpadnij koniecznie! |
|
Powrót do góry |
|
|
Christopf553 Bywalec Nory
|
Wysłany: 05 Lis 2009 21:44 Temat postu: |
|
|
Popieram Codego !!! ale serio _________________ BIG PIXIE-BOB CAT FAN
C++, Java and javascript programer
|
|
Powrót do góry |
|
|
Code Starszy Norman
|
Wysłany: 05 Lis 2009 21:51 Temat postu: |
|
|
Co do tego, że Hallowen jest świętem pogańskim, mówił o tym ksiądz z mojej parafii przed Wszystkich Świętych. Obchodzenie tego święta przez chrześcijanina to dla niego grzech ciężki. Serio.
I do tego Amerykanie obchodzą Hallowen i chodzić po ulicy w tych swoich strojach, zamiast stawić się przed grobami zmarłych. To chore! Wolałbym skoczyć z mostu niż wziąść udział w tym święcie. _________________
www.komiksbydawisz.bloog.pl Mój blog z moją twórczością. Wpadnij koniecznie! |
|
Powrót do góry |
|
|
Stryj Maćko Operator Łopaty
|
Wysłany: 05 Lis 2009 22:07 Temat postu: |
|
|
Traktonator napisał: | Ja spędziłem... na normalnym życiu. Nie popieram takiego ściągania z Ameryki. Tym bardziej że następnego dnia jest Wszystkich Świętych, więc trzeba było się przygotowywać. A zresztą wiecie że Halloween to święto szatana? |
Cody napisał: | Ja jestem oburzony tym, że tak wielu ludzi obchodzi hallowen, a nawet nie wie, że popełnia grzech.
Ale i tak by nikt się tym nie przejmował [mają potępienie gdzieś, kiedy chodzi o cukierki(oj, przesadziłem )] |
Złota zasada - najpierw pomyśl, potem napisz.
Po pierwsze - obchodzenie święta Halloween, wcale nie jest głupim wymysłem spopularyzowanym przez amerykańskich handlowców tylko dość starym zwyczajem przyjowania dusz zmarłych w domach wywodzącym się od południowoeuropejskich Celtów. To które my znamy tj. chodzenie po domach przebranym za upiory, duchy itp. wcale nie jest spokrewnione z tamtym, wbrew pozorom, religijnym świętem. Nazwa jest niepotrzebnie zaporzyczona. Ponadto w Irlandii dzień ten jest świętem państowym.
Po drugie - obchodzenie, jeśli można to tak nazwać, tego nieszkodliwego obrzędu wcale nie jest ogólnopojętym grzechem w wierze chrześcijańskiej. Nie rozumiem jak to można ujmować w taki sposób.
Ja osobiście nie bawię się w takie rzeczy, nie z powodu pochodzenia tego święta tylko po prostu - dlatego, że jest to dla małych dzieci żądnych rozgłosu i zabawy. _________________ Moderuję kolorem niebieskim.
Zapraszam na:
Kolej TV - dla myślących (p)o kolei
Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam.
Piszę poprawnie po polsku. |
|
Powrót do góry |
|
|
spidi Bardzo Stary Norman
|
Wysłany: 05 Lis 2009 22:55 Temat postu: |
|
|
Ludzie uważajcie to jest święto szatana . Wiecie co dzieci ja w to nie wierzę , bo wszytsko zależy od wiary , nie znaczy , że jak bawisz się w halloween to masz grzech . Grzechem jest to , że wierzysz w te duchy wyznajesz je jako moc i w ogóle . Wiecie co naprzykład nie powinniście też nie czytać Harrego Pottera z tych samych powodów . Mówię jeśli wierzysz w czary to masz problem , ale jeśli uwarzasz to za fikce to spoko . Macie problem , a tak przyokazji wytykanie komuś grzechu jest grzechem więc nie pochłaniajcie się w swojej własnej teologii , bo sami siebie poniżacie . Zadam wam pytanie : Czy czytaliście Harrego Porttera ? Jak to to według waszej teologii macie grzech mówi nawet sam Bóg powiedział , że jak w coś uwierzysz stać to się może. Naprzykład Mojżesz i wyzwolnie z egiptu . Ludzie którzy nie wierzyli widzieli robale zamiast manny więc widzicie to zależy od wiary . Jak w coś uwierzysz i będziesz to wyznawał ( dla waszej wiedzy w Ameryce czarodziejstwo jest religią ) to jesteś zbłąkany , ale jeżeli uważasz to za fikcje i nie bierzesz tego na poważnie , to raczej nic ci się nie stanie . Mam nadzieje , że wam to wytłumaczyłem . _________________ Pozdrawiam Spidi.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Maldurf von Krettof Norman
Dołączył: 16 Lip 2009 Posty: 186 Skąd: Aaa... To już moja sprawa ;p.
|
Wysłany: 06 Lis 2009 09:12 Temat postu: |
|
|
Wszystkich Świętych też z początku było świętem pogańskim .
PS: Cody, zmień sobie opis, ponieważ R-MS już jest . _________________
Nie mam pomysłu na dopisek... W takim razie go nie będzie ;p. |
|
Powrót do góry |
|
|
Traktor Starszy Norman
|
Wysłany: 06 Lis 2009 10:52 Temat postu: |
|
|
We Wszystkich Świętych jednak nie chodzimy po domach i nie zbieramy cuksów. A całe zamieszanie z grzechem wywodzi się z tąd, że noc z 31 października na 1 listopada jest świętem w kościele szatana. |
|
Powrót do góry |
|
|
eMeMeMka Roz-krecony
|
Wysłany: 06 Lis 2009 14:27 Temat postu: |
|
|
Moja koleżanka robiła Halloween 31 października. Ale to jest chore-robienie Halloween w rzed dzień Świąt Zmarłych. Niektórzy-jak ja- mają dużo grobów bliskich i już dzień wcześniej wyjechałam na groby. Dlatego zrobiłam sobie Halloween BIS, bo żadna z nas nie poszła do tej niemądrej koleżanki. Będziemy sobie robić stroje, a przy okazji zrobimy kartkę do kroniki klasowej. Ale za to dostałam od rodziców dynie z cuksami. Teraz mam z niej skarbonkę C: _________________ Byłam Aguś
I'm eMeMeMka
Bo dwa eM to za mało!
eMeMeMka powraca do kin i zawstydza TurboDymo Mana xDD |
|
Powrót do góry |
|
|
Stryj Maćko Operator Łopaty
|
Wysłany: 06 Lis 2009 17:48 Temat postu: |
|
|
A wy mśylicie, że skąd się wzięlo Halloween?
OMG toż mówię dawny celtycki obrzęd oddawania czci zmarłym..
Jest też bardzo powiązane ze świętem WS, bo niby co miałyby wtedy ze sobą wspólnego...
Traktonator napisał: | We Wszystkich Świętych jednak nie chodzimy po domach i nie zbieramy cuksów. |
Nie i celtyckie święto też na tym nie polega. ;P
Ludzie zacznijcie widzieć różnice między dawnym obrzędem religijnym, a wymyślonyą przez ludzi fikcyjną głupotą. -__-
spidi napisał: | Wiecie co naprzykład nie powinniście też nie czytać Harrego Pottera z tych samych powodów . Mówię jeśli wierzysz w czary to masz problem |
To zależy tylko od osobistych poglądów.
spidi napisał: | Ludzie którzy nie wierzyli widzieli robale zamiast manny więc widzicie to zależy od wiary . |
Zresztą nie wszystko w Biblii musiało zdarzyć się naprawdę.. Jest coś takiego co nazywa się alegoria. _________________ Moderuję kolorem niebieskim.
Zapraszam na:
Kolej TV - dla myślących (p)o kolei
Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam.
Piszę poprawnie po polsku. |
|
Powrót do góry |
|
|
Buizel Starszy Norman
|
Wysłany: 06 Lis 2009 19:39 Temat postu: |
|
|
Ja tam normalnie spędziłem dzień... z tym że byłem na cmentarzy 2 razy po 2 godziny. _________________ Odchodzę bardzo mi przykro ,ale to prawda ! Bywajcie fani Reksia !
Pozdro.
Buizel |
|
Powrót do góry |
|
|
mumionek Taki Cichy Jakiś
|
Wysłany: 06 Lis 2009 19:53 Temat postu: |
|
|
wiecie halloween Amerykanie dlatego bo nie są chrześcjanami czy jakoś tam to chore lepiej pujśc na groby obchodzidż halloween w ameryce a we wszystkich świętych sie dostaje miodziki _________________ Po arturrosie zaraz imprezke użądze. |
|
Powrót do góry |
|
|
|