Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Dominik Działacz Podziemia
|
Wysłany: 29 Gru 2009 14:12 Temat postu: Kacze opowieści |
|
|
Pamięta jeszcze ktoś znakomity serial animowany "Kacze opowieści", opowiadający o przygodach Sknerusa McKwacza i jego trzech siostrzeńców: Hyzia, Dyzia i Zyzia? Obecnie można go zobaczyć w niedzielę o 8:45 na Polsacie.
Otóż Walt Disney Co. planuje stworzyć 3 serię tego serialu. Scenariusz miałby napisać sam Don Rosa. _________________ Lwów i Wilno na zawsze polskie! Walczmy o niepodległość Łużyc!
Zdobywca II miejsca w konkursie poetyckim, zorganizowanym na pięciolecie Forum Reksia.
Piszę poprawnie po polsku
"Myślałem i wymyśliłem bezmyślnik ~. Stawiać się go będzie przed zdaniem nie mającym sensu." - Tytus de Zoo |
|
Powrót do góry |
|
|
Traktor Starszy Norman
|
Wysłany: 29 Gru 2009 14:48 Temat postu: |
|
|
3 sezon powstał w 1990 jak byś nie wiedział.
Serialu nigdy nie widziałem (Nie mam mini mini). _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 29 Gru 2009 14:58 Temat postu: |
|
|
Kacze opowieści
Oryginalny tytuł DuckTales
Gatunek serial animowany
Kraj produkcji Stany Zjednoczone
Oryginalny język angielski
Data premiery 11 września 1987 Świat
5 stycznia 1991 Polska
Lata emisji 1987-1990
Liczba odcinków 100
Liczba serii 2
Czas trwania odcinka 22 minuty
Looknij na liczbę serii _________________ Lwów i Wilno na zawsze polskie! Walczmy o niepodległość Łużyc!
Zdobywca II miejsca w konkursie poetyckim, zorganizowanym na pięciolecie Forum Reksia.
"Myślałem i wymyśliłem bezmyślnik ~. Stawiać się go będzie przed zdaniem nie mającym sensu." - Tytus de Zoo |
|
Powrót do góry |
|
|
Traktor Starszy Norman
|
Wysłany: 29 Gru 2009 15:05 Temat postu: |
|
|
Pewnie nieaktalne.
Wiarygodne źródło
Tam wyraźnie pisze że są 3 serie. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 29 Gru 2009 15:15 Temat postu: |
|
|
Może i trzy.
Opierałem się na polskiej wiki.
Tak czy owak ma powstać kolejna seria.
Wszystkie stare odcinki (od 1 do 100) można obejrzeć na YouTube. _________________ Lwów i Wilno na zawsze polskie! Walczmy o niepodległość Łużyc!
|
Powrót do góry |
|
|
Lone Star Pod-ziemniak
|
Wysłany: 29 Gru 2009 15:28 Temat postu: |
|
|
Lubię Kacze Opowieści, jednak tylko i wyłącznie ze STARYM DUBBINGIEM. Nowy, który kiedyś leciał na MiniMini jest do chrzanu. Moim ulubionym epizodem jest ten wzorowany na komiksie Barksa "Back to the Klondike", w którym podczas Walentynek Sknerus wspomina czasy gorączki złota w Kondike. Serial jednak oglądam sporadycznie, wolę kacze komiksy. Niestety mało wyadawanych jest dzieł wspaniałcych twórców w Polsce (Barks, Rosa, Scarpa, Murry, Taliaferro, Gottfredson). Ostatnio jednak w "Kaczorze Donaldzie" pojawił się wspaniały komiks Carla Barksa "Christmas on the Bear Mountain" - pierwszy komiks z udziałem Sknerusa (gdyż to właśnie Barks wymyślił tą postać) _________________ Pozdrawiam, Lone Star |
|
Powrót do góry |
|
|
Traktor Starszy Norman
|
Wysłany: 29 Gru 2009 15:31 Temat postu: |
|
|
^UP Ja miałem ten komiks rok temu
Ja też wolę giganty, w ogóle ciekawszą fabułę mają. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 29 Gru 2009 15:31 Temat postu: |
|
|
O ja cię...
"Gwiazdka na niedżwiedziej górze" z 1947 ?
Może jeszcze uda mi się kupić... _________________ Lwów i Wilno na zawsze polskie! Walczmy o niepodległość Łużyc!
|
Powrót do góry |
|
|
Sniff Wielki Kopacz
|
Wysłany: 29 Gru 2009 15:32 Temat postu: |
|
|
W sumie, widziałem parę odcinków i parę filmów pełnometrażowych, aczkolwiek nie mam zdania. Po prostu za mało oglądałem, by ocenić. Wiem jedynie, że mój kuzyn ma na tym punkcie bzika.
@ Lone.
Wiesz, co pierwsze jest zawsze lepsze od tego co powstało jako drugie. _________________ If I hadn't met you, my life would have had no meaning.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 29 Gru 2009 15:35 Temat postu: |
|
|
Cóż, dla mnie i śp. Eugeniusz Robaczewski i Jerzy Złotnicki zagrali Sknerusa perfekcyjnie.
A giganty, megagigi i mamuty kupuję regularnie. _________________ Lwów i Wilno na zawsze polskie! Walczmy o niepodległość Łużyc!
|
Powrót do góry |
|
|
Sniff Wielki Kopacz
|
Wysłany: 29 Gru 2009 15:41 Temat postu: |
|
|
Tak nawiasem, sprawdziłem jeszcze na ang. wikipedii o tym i jest to odcinków na 3 serie, jak to mówił Papierowy. _________________ If I hadn't met you, my life would have had no meaning.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Traktor Starszy Norman
|
Wysłany: 29 Gru 2009 15:43 Temat postu: |
|
|
Bo polska wikipedia jak zwykle jest w tyle, jak mniemam. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 29 Gru 2009 16:08 Temat postu: |
|
|
To w polskiej wikipedii już poprawiłem na trzy serie, wg angielskiej.
P.S. Zauważyliście, że w serialu w odcinku "Wybrańcy losu" wystąpił Goguś? _________________ Lwów i Wilno na zawsze polskie! Walczmy o niepodległość Łużyc!
|
Powrót do góry |
|
|
Bambosz Treser Cegieł
|
Wysłany: 29 Gru 2009 16:43 Temat postu: |
|
|
No i zle poprawiles - polska wersja jest podzielona na dwie serie, a angielska na trzy _________________ Cort X-6
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 29 Gru 2009 16:46 Temat postu: |
|
|
Bambosz napisał: | No i zle poprawiles - polska wersja jest podzielona na dwie serie, a angielska na trzy |
??? A konkretnie? _________________ Lwów i Wilno na zawsze polskie! Walczmy o niepodległość Łużyc!
|
Powrót do góry |
|
|
|