Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Czy szkoda Ci Prezydenta i innych osób, które zginęły? |
Tak |
|
86% |
[ 37 ] |
Nie |
|
2% |
[ 1 ] |
G***o mnie obchodzą najważniejsi ludzie w Państwie |
|
6% |
[ 3 ] |
Nie mam zdania |
|
4% |
[ 2 ] |
|
Wszystkich Głosów : 43 |
|
Autor |
Wiadomość |
Dominik Działacz Podziemia
|
Wysłany: 11 Kwi 2010 12:20 Temat postu: |
|
|
Minęło już ponad 24 godziny od katastrofy, a jednak wciąż trudno w to uwierzyć... W ciągu kilku sekund straciliśmy dwóch prezydentów, prezesów NBP, IPN, PKOl, wszystkich najważniejszych dowódców wojskowych, posłów, senatorów, księży, biskupów, kapelana Wojska Polskiego...
A przecież już 7 lat temu, po rozbiciu się rządowego śmigłowca, premier Miller pytał: "Czy musi dojść do jakiejś tragedii, żeby ktoś zainteresował się, czym latają polscy politycy?"
Dokładnie 70 lat po ludobójstwie w Katyniu, ziemia Smoleńska ponownie opiła się polską krwią... _________________ Lwów i Wilno na zawsze polskie! Walczmy o niepodległość Łużyc!
Zdobywca II miejsca w konkursie poetyckim, zorganizowanym na pięciolecie Forum Reksia.
Piszę poprawnie po polsku
"Myślałem i wymyśliłem bezmyślnik ~. Stawiać się go będzie przed zdaniem nie mającym sensu." - Tytus de Zoo |
|
Powrót do góry |
|
|
Bambosz Treser Cegieł
|
Wysłany: 11 Kwi 2010 12:45 Temat postu: |
|
|
http://pokazywarka.pl/l5xxks/ - to taka mala uwaga z mojej strony odnosnie pisania na czarno i innych glupot _________________ Cort X-6
|
|
Powrót do góry |
|
|
Traktor Starszy Norman
|
Wysłany: 11 Kwi 2010 13:53 Temat postu: |
|
|
Bambosz napisał: | http://pokazywarka.pl/l5xxks/ - to taka mala uwaga z mojej strony odnosnie pisania na czarno i innych glupot |
No ja też to chciałem napisać, ale obawiałem się, że mnie wyśmieją _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
markon Norman
|
Wysłany: 11 Kwi 2010 16:34 Temat postu: |
|
|
Właśnie trumna z ciałem prezydenta zmierza do Pałacu Prezydenckiego. _________________ Zająłem trzecie miejsce w konkursie graficznym z okazji Piątej Rocznicy Forum Reksia.
Zachęcam do czytania mojego komiksu. |
|
Powrót do góry |
|
|
Buizel Starszy Norman
|
Wysłany: 11 Kwi 2010 16:41 Temat postu: |
|
|
Jest teraz transmisja na żywa na TVP Info.
Jak na to patrzę to płaczę.
I nie jest to gorzki,zwykły płacz lecz gorzki szloch.
Nie wstawię ,żadnego emotikona ,ponieważ jest to taka tragedia ,że... po prostu brak mi słów.
Pewnie wybory na prezydenta będą bardzo przyśpieszone... _________________ Odchodzę bardzo mi przykro ,ale to prawda ! Bywajcie fani Reksia !
Pozdro.
Buizel |
|
Powrót do góry |
|
|
Grześ Kierownik łopaty
|
Wysłany: 11 Kwi 2010 17:53 Temat postu: |
|
|
Wybory odbędą się zgodnie z prawem najpóźniej 20 czerwca.
Marszałek Sejmu Bronisław Komorowski wyznaczy ich termin po konsultacji z klubami parlamentarnymi.
Prezydent Gruzji nadał ŚP. Prezydentowi Lechowi Kaczyńskiemu tytuł i order bohatera narodowego Gruzji. Żałoba narodowa została ogłoszona w:
Polsce : 7 dni
Rosji : 1 dzień
Gruzji: 1 dzień
na Litwie : 3 dni
Brukseli(decyzją Przewodniczącego Rady Europy) : 1 dzień
na Słowacji : 1 dzień
na Węgrzech : 1 dzień
na Ukrainie : 1 dzień
Brazylii : 3 dni
Czechach : 1 dzień
Kondolencje złożyło wiele krajów.
Doprawdy takie coś nie miało nigdy miejsca... _________________ Moderuję kolorem żółtym. |
|
Powrót do góry |
|
|
Stryj Maćko Operator Łopaty
|
Wysłany: 11 Kwi 2010 19:03 Temat postu: |
|
|
Grzesiu rozumiem, że jesteś wstrząśnięty, tak jak wielu z nas, ale przepisywanie tekstu z wikipedii chyba nikomu nie służy.
Cóż, akurat informacje zgodne z tematem informujące o zrozumieniu innych narodów nikomu nie zaszkodzą./ Grześ _________________ Moderuję kolorem niebieskim.
Zapraszam na:
Kolej TV - dla myślących (p)o kolei
Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam.
Piszę poprawnie po polsku. |
|
Powrót do góry |
|
|
markon Norman
|
Wysłany: 11 Kwi 2010 20:08 Temat postu: |
|
|
Grześ napisał: | Prezydent Gruzji nadał ŚP. Prezydentowi Lechowi Kaczyńskiemu tytuł i order bohatera narodowego Gruzji. Żałoba narodowa została ogłoszona w:
Polsce : 7 dni
Rosji : 1 dzień
Gruzji: 1 dzień
na Litwie : 3 dni
Brukseli(decyzją Przewodniczącego Rady Europy) : 1 dzień
na Słowacji : 1 dzień
na Węgrzech : 1 dzień
na Ukrainie : 1 dzień
Brazylii : 3 dni
Czechach : 1 dzień
Kondolencje złożyło wiele krajów. |
Ach, jak dobrze że inne kraje też to rozumieją i czują to co my ... _________________ Zająłem trzecie miejsce w konkursie graficznym z okazji Piątej Rocznicy Forum Reksia.
|
Powrót do góry |
|
|
Johanna Gryzie ziemie
|
Wysłany: 11 Kwi 2010 20:25 Temat postu: |
|
|
[quote="Stryj Maćko"
Cóż, akurat informacje zgodne z tematem informujące o zrozumieniu innych narodów nikomu nie zaszkodzą./ Grześ[/quote]
Cóż, mi może przeszkadza. Nie potrafisz wypowiedzieć się normalnie na dany temat, tylko kopiujesz info /o którym wszyscy wiedzą/ z innych stron, uważając się za źródło informacji? Myślisz że w czym to pomaga?
A skoro nie przeszkadza, czemu od razu nie zrobisz tak? -_-
Przecież tylko od GRZESIA można się o tym dowiedzieć.
Opanuj się.
[ciachu ciachu (tekst z wiki)]
/źródło - Wikipedia/ żebyś nie musiał się męczyć. _________________ Pozdrawiam, Johanna.
Jeżeli chcesz nowych emblematów w galerii,
wyszukaj mi screena. To takie proste...
A i tak nie mam żadnych zgłoszeń |
|
Powrót do góry |
|
|
Duchman Bardzo Stary Norman
|
Wysłany: 12 Kwi 2010 06:28 Temat postu: |
|
|
To naprawdę straszne, kiedy to się wydarzyło myślałem, ze to żart, ale niestety nie (*) [*] {*} _________________ Witajcie!
Mniemam, że mniemanie zamniemuje mniemacza mniemającego.
Piszę poprawnie po polsku.
Magia rządzi, pamiętaj!
|
|
Powrót do góry |
|
|
Maldurf von Krettof Norman
Dołączył: 16 Lip 2009 Posty: 186 Skąd: Aaa... To już moja sprawa ;p.
|
Wysłany: 12 Kwi 2010 15:58 Temat postu: |
|
|
Ja nie patrzyłem na tych ludzi jako politycy, generałowie, lecz jako normalni ludzie. Niektórzy mieli zostać babciami, dziadkami, ale niestety nie doczekają się tego szczęścia. Teraz Ich rodziny są osierocone i ja Je wspieram z całego serca, jak tylko mogę.
Słuchajcie: To nie czas na kłótnie, każdy ma swoje poglądy, przeżyjmy ten tydzień żałoby bez sprzeczek.
[*] _________________
Piszę poprawnie po polsku.
Nie mam pomysłu na dopisek... W takim razie go nie będzie ;p. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 12 Kwi 2010 22:38 Temat postu: |
|
|
Ogromnie szkoda mi szczególnie Pana Prezydenta Ryszarda Kaczorowskiego. Całe życie poświęcił Polsce, którą tak kochał... Prezydent Wolnego Kraju, o którym tak marzył...
Cudowny, ciepły, niezwykle dystyngowany człowiek... gorliwy patriota, bohater z pod Monte Cassino, propagator Prawdy o naszej zakłamanej przez sowietów historii... Skazany na śmierć, uciekł z łagrów, a po prawie 70 latach ziemia rosyjska i tak Go dosięgła...
Na zawsze zachowam Go w życzliwej pamięci.
Żegnaj Panie Prezydencie... _________________ Lwów i Wilno na zawsze polskie! Walczmy o niepodległość Łużyc!
Zdobywca II miejsca w konkursie poetyckim, zorganizowanym na pięciolecie Forum Reksia.
"Myślałem i wymyśliłem bezmyślnik ~. Stawiać się go będzie przed zdaniem nie mającym sensu." - Tytus de Zoo |
|
Powrót do góry |
|
|
markon Norman
|
Wysłany: 13 Kwi 2010 20:00 Temat postu: |
|
|
Pogrzeb pary prezydenckiej odbędzie się w niedzielę, być może na Wawelu w Krakowie.
Tylko rodzina musi jeszcze ustalić. _________________ Zająłem trzecie miejsce w konkursie graficznym z okazji Piątej Rocznicy Forum Reksia.
|
Powrót do góry |
|
|
Artur Operator Łopaty
Dołączył: 25 Sie 2006 Posty: 170 Skąd: Warszawa, prosta sprawa
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 13 Kwi 2010 22:28 Temat postu: |
|
|
Zaczął pękać po tym, jak uderzył o drzewo. Sądzę, że główną przyczyną tej tragedii była mglista pogoda i brak systemu naprowadzającego na smoleńskim lotnisku. Piloci musieli lądować, by goście zdążyli na katyńskie uroczystości. Presja była zbyt duża... _________________ Lwów i Wilno na zawsze polskie! Walczmy o niepodległość Łużyc!
|
Powrót do góry |
|
|
|