FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Mundial RPA 2010
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny

Odpowiedz do tematu    Forum Przygody Reksia Strona Główna -> O różnych innych rzeczach
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  

Kogo obstawiasz za faworyta Mundialu 2010?
Brazylię
14%
 14%  [ 4 ]
Włochy
3%
 3%  [ 1 ]
Hiszpanię
14%
 14%  [ 4 ]
Niemcy
7%
 7%  [ 2 ]
Anglię
3%
 3%  [ 1 ]
Holandię
3%
 3%  [ 1 ]
Kogoś innego z Europy
3%
 3%  [ 1 ]
Kogoś z Afryki
0%
 0%  [ 0 ]
Kogoś z innego państwa
0%
 0%  [ 0 ]
Nie mam zdania
7%
 7%  [ 2 ]
Nie interesuję się piłką
42%
 42%  [ 12 ]
Wszystkich Głosów : 28

Autor Wiadomość
Luk
Działacz Podziemia

PostWysłany: 27 Maj 2010 17:02    Temat postu: Mundial RPA 2010 Odpowiedz z cytatem

No co prawda nie jedziemy na niego, ale raczej przyda się temat o dyskusji o nim. Zatem już niewiele czasu (15 dni) zostało do rozpoczęcia Mistrzostw Świata w piłce nożnej RPA 2010 bardzo szczęśliwy . Kogo obstawiacie na faworytów? Ja dokładniejszego typu raczej nie mam, faworytów jest wielu, ale sądzę że jakaś reprezentacja Czarnego Lądu, może namieszać. Mundial zaczyna się 11 czerwca, kończy 11 lipca. Wszystkie mecze można będzie obejrzeć w TVP.

The West! - polecam!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Maldurf von Krettof
Norman

PostWysłany: 27 Maj 2010 17:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja nie interesuję się (i nie lubię ;x) nogi. Jedyne, co mogę powiedzieć, to jest to, że raczej wygra ktoś z Europy ;P.

Piszę poprawnie po polsku.

Nie mam pomysłu na dopisek... W takim razie go nie będzie ;p.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Dominik
Działacz Podziemia

PostWysłany: 27 Maj 2010 17:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mundialami, na których nie ma naszej kadry zbytnio się nie interesuję, ale że temat piłkarski, to się wypowiem. Ciężko ustalić jakiegoś "żelaznego" kandydata do tytułu. Na pewno będzie to ktoś z piątki Brazylia, Niemcy, Hiszpania, Włochy, Francja. Obstawiam za Iberami.

TVP pokazuje 64 spotkania, w których Polacy nie występują, a jak w wakacje w el. LM i LE grać będą Lech, Wisłą, Ruch i "Jaga", to "(...) polscy kibice nie byliby tym zainteresowani, (...) więc nie będziemy transmitować tych spotkań." W Polsacie to samo! zły SKANDAL!!!

"Myślałem i wymyśliłem bezmyślnik ~. Stawiać się go będzie przed zdaniem nie mającym sensu." - Tytus de Zoo
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Tlen
Stryj Maćko
Operator Łopaty

PostWysłany: 27 Maj 2010 19:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dominik napisał:
TVP pokazuje 64 spotkania, w których Polacy nie występują, a jak w wakacje w el. LM i LE grać będą Lech, Wisłą, Ruch i "Jaga", to "(...) polscy kibice nie byliby tym zainteresowani, (...) więc nie będziemy transmitować tych spotkań." W Polsacie to samo! zły SKANDAL!!!

Ja się nie dziwie, bo nie ma sensu pokazywać tego w głównych stacjach-matkach, bo kto to będzie oglądał? Nasi tam nie wsytępują. Na pewno to nie powinno być emitowane w stacjach TVP 1, 2 czy Polsat. Ew. w kanałach tematycznych typu TVP Sport.

Co do mistrzostw to mnie wcale nie interesują.
Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam.
Piszę poprawnie po polsku
.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Przybysz
Lider Podziemia

PostWysłany: 28 Maj 2010 16:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zobaczę co pokażą reprezentacje. CHyba wygrają pierwszy raz HISZPANIE>
spidi
Bardzo Stary Norman

PostWysłany: 28 Maj 2010 16:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja się piłka nie interesuję , chyba , że grają nasi i to nie zawsze .

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Kornelek
Bywalec Nory

PostWysłany: 28 Maj 2010 21:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z niektórymi się zgadzam.
W mojej klasie wszyscy chłopcy(oprócz mnie)mają totalnego świra na punkcie piłki.
Ja nie cierpię piłki nożnej. W ankiecie tak zagłosowałem ale bym chyba strzelił w Hiszpanię.
Żelo
Bardzo Stary Norman

PostWysłany: 29 Maj 2010 13:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kornelek napisał:
Z niektórymi się zgadzam.
W mojej klasie wszyscy chłopcy(oprócz mnie)mają totalnego świra na punkcie piłki. .

ja to samoo... co oni widzxą w tej piłce??? zły
Dominik
Działacz Podziemia

PostWysłany: 29 Maj 2010 14:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Żelo napisał:
co oni widzxą w tej piłce??? zły

Jak to co? To przecież najlepsza forma rywalizacji. W Europie nie ma kuż wojen, a ludzie muszą jakoś ze sobą walczyć. Piłka nożna to najpopularniejszy sport na świecie i tego nie zmienicie. oczko Nawet gdy naszym nie idzie i tak inne sporty jej nie przebiją. Futbol od ponad stu lat tak wrósł w polską kulturę, że już nie da się go wykorzenić.

"Myślałem i wymyśliłem bezmyślnik ~. Stawiać się go będzie przed zdaniem nie mającym sensu." - Tytus de Zoo
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Tlen
Dominik
Działacz Podziemia

PostWysłany: 29 Maj 2010 14:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z piłką nożną wiążą się emocje, podniecenie, zdenerwowanie, ciekawość. Ten sport ma to coś w sobie, że przyciąga ludzi. Ktoś powie : "Przyciąga, ale czym? Przecież chodzi o to, aby kopnąć okrągłą piłkę do bramki przeciwnika, żadna nowość." . Fakt faktem, że to sport nie trudny do zrozumienia, ale może to właśnie ludzi przyciąga. Prostota gry, zasad.

Główna siła sprawcza to jego dostępność. Piłka kosztuje grosze, bramki można "stworzyć" na poczekaniu. Nie potrzeba do tego siatek, ani kosza.

W piłkę nożną wciąż pompowane są potężne pieniądze, o jakich siatkówka, czy piłka ręczna mogą tylko pomarzyć, a co za tym idzie, w telewizji, czy radiu mamy jedną wielką kampanię medialną, ze strony producentów poszczególnych części piłkarskiego ubioru.

Gdyby w innych sportach odnoszono sukcesy, to dyscyplina automatycznie nie stałaby się najbardziej popularną. Gdzie Ci wszyscy kibice byli, gdy Małysz nie odnosił sukcesu, gdy o siatkarzach wcale nie było głośno? Ogromna popularność tych sportów jest chwilowa, jak widać, natomiast niezależnie, czy drużyny klubowe i międzynarodowa dołują, czy też wznoszą się na wyżyny, zastępy fanów znajdą się zawsze uśmiechnięty Na przedsezonowe TRENINGI piłkarzy Lecha, czy Widzewa nierzadko przychodzi po 5000 ludzi !!!! Ludzie są spragnieni sukcesów, ale są przede wszystkim w dużej mierze spragnieni piłki i sukcesy w innych dyscyplinach tego nie zmienią.

Wystarczy spojrzeć ile emocji przynoszą mecze, chociażby Legia - Widzew w '97 (od 2:0 do 2:3 w pięć minut), Lech - Austria (gol w doliczonym czasie dogrywki), czy przedostatnia kolejka Ekstraklasy (w ciągu sekundy Wisła straciła gola, zwycięstwo, prowadzenie w tabeli i mistrzostwo Polski).

Dziś znów grają nasi - w Kielcach z Finami. Dla prawdziwego kibica nawet mecz towarzyski to święto. Święto, które celebruje się całymi rodzinami, zasiadającymi przed telewizorami. Futbol ma taki potencjał, jakiego nie ma żadna inna dyscyplina. I futbol obroni się sam.

Powrót do góry
Luk
Działacz Podziemia

PostWysłany: 31 Maj 2010 16:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Racja, futbol ma ogromny potencjał, ale mniej go ostatnio lubię przez wszystkie przekręty PZPN-u. A tak w skrócie oceniając szansę faworytów.

Szanse Brazylii są duże, zwłaszcza że mundiale wygrywają ''dziwnie''. Wygrywają co drugi. W 1994 roku wygrali, w 2002 roku wygrali, może teraz w 2010? Do tych najlepszych Brazylijczyków im daleko. Ale jeśli Julio Cesar będzie dobrze bronił, a Kaka i reszta poradzą sobie w polu, kto wie. Może wygrają.

Jeśli chodzi o Francuzów to szczerze wątpie żeby cokolwiek zrobili, zwłaszcza po tej aferze. Nie mają już takiej klasy jak dawniej, nie mają Zidane'a, Trezegueta i po aferze wylecieli (wylecą) Govou, Benzema i Ribery. Z tych dobrych atakujących został im Henry, pozostali już tacy dobrzy nie są.

Niemcy zaś mogą przegrać z klimatem. Według wielu nie poradzą sobie z takim gorącem. Po za tym wypadł im Ballack, a on umiał napędzać ich grę. Bez niego, szanse spadły.

Włosi będą zdeterminowani żeby obronić tytuł, ale z tego co pamiętam jeszcze nikomu się nie udało obronić tytułu. O ile nie mają takich genialnych atakujących, to ich siłą może być obrona. Buffon jest w dobrej formie, może być ciężko go pokonać.

Anglicy mogą namieszać. Ale tylko wtedy kiedy Rooney, Lampard, Gerrard i pozostali pokażą się ze świetnej strony. Mają też dobrego trenera (Fabio Capello).

Holendrzy są dobrzy. Jeśli Robben i Sneijder będą w świetnej dyspozycji, Holandia może namieszać, a nawet wygrać! Pokazali już to na Euro 2008.

Jeśli chodzi o reprezentacje afrykańskie to realnym faworytem wydawało mi się WKS, dopóki nie wylosowano ich do grupy śmierci (z Brazylią, Portugalią i Koreą Północną). Po losowaniu myślałem też o tym że Ghana coś może pokazać, ale z powodu braku Essiena może być ciężko. Za to gospodarzom raczej będzie ciężko. Ale według mojego kolegi są trzy powody dla których mogą wygrać.

Cytat:
RPA wygra, bo po pierwsze gra u siebie, po drugie mają dobrych piłkarzy i po trzecie mają zamachowców.
xD

Za to najbardziej realnym faworytem są raczej Hiszpanie. Villa, Torres, Fabregas, Casillas to wielcy piłkarze i jeśli będą razem działać to wygrają.

Ja osobiście (z powodu braku Polski) kibicuję Hiszpanom i Anglikom. Moim zdaniem właśnie te dwie drużyny mają największe szanse.

The West! - polecam!
Powrót do góry
Luk
Działacz Podziemia

PostWysłany: 16 Cze 2010 18:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

1 kolejka mistrzostw minęła. Muszę wycofać moje słowa o Niemcach, pokazali klasę wygrywając z Australią 4:0. Chociaż 3 gole strzelili zawodnicy o zagranicznych korzeniach (w tym 2 zawodników o polskich korzeniach). Za to zawiodłem się na Anglii i Hiszpanii (remis 1:1 i porażka 0:1, ze słabszymi rywalami). Na realnego faworyta wyrośli mi Niemcy, a na pozostałych faworytach (Brazylia, Portugalia, Francja, Holandia, Włochy) też się nieco zawiodłem. Przyznam też że nie doceniałem Argentyny, może rzeczywiście coś zdziałają. Ten mundial to może być gra sensacji.

The West! - polecam!
Powrót do góry
Porąbany Fan Reksia
Bywalec Nory

PostWysłany: 16 Cze 2010 18:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Włochy, Włochy to jest coś! bardzo szczęśliwy

Chcesz więcej ciekawych obrazków? Wejdź na
http://kolekty.pl/Westalien
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Luk
Działacz Podziemia

PostWysłany: 22 Cze 2010 20:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No i druga kolejka mistrzostw za nami. Sensacja goni sensację. Najpierw Francuzi (porażka 0:2 z Meksykiem), Anglicy (remis z Algierią 0:0), później Niemcy (porażka z Serbią 1:0) i do tego Włochy (remis z Nową Zelandią 1:1). Ale też obudzili się faworyci. Brazylia pokazała się z dobrej strony (zwycięstwo 3:1 z WKS) oraz Portugalia (zwycięstwo 7:0 z Koreą Płn.). Teraz to już nie wiem kto miałby wygrać, chyba Argentyna i Holandia jedynie, bo tylko one z tych faworytów coś pokazały. Zaczęła się też trzecia kolejka (dzisiaj 20:30 na TVP 1 i TVP Sport). W pierwszych meczach, kolejna sensacja. Francja przegrywa z RPA 1:2! Ale i tak Meksyk i Urugwaj awansowały dalej. Nieźle się namieszało.

The West! - polecam!
Powrót do góry
Kolo987654321
Bardzo Stary Norman

PostWysłany: 22 Cze 2010 21:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sam nie wiem...

Shout Africa?
Ghana?
Chile?
Hiszpania
Wehikuł czasu totalnej porazki - CZEKAM!
Powrót do góry
   Odpowiedz do tematu    Forum Przygody Reksia Strona Główna -> O różnych innych rzeczach
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Strona 1 z 4

Skocz do: