Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Doktor Jones Norman
Dołączył: 21 Lis 2009 Posty: 143 Skąd: Z tajemniczej piramidy.
|
Wysłany: 02 Sty 2010 15:09 Temat postu: |
|
|
Jak ktoś nie wie jak założyć dobre forum phpbb:
1.Wchodzimy na jakieś forum phpbb i tam na dole mamy napis: fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo. Klikamy.
2.Jak już jesteśmy na stronie na której możesz założyć forum po lewej stronie jest taki pasek. Wybieramy z paska napis: Załóż własne forum.
3.Teraz mamy do wypełnienia dane o naszym forum. Wypełnij wszystko. Na dole musimy przepisać kod z obrazka. Wielkość liter nie ma znaczenia(najlepiej po prostu pisać małą)
4.Jak już skończymy wszystko wypełniać to klikamy na samym dole: OK!
5.Jeśli mamy jakieś błędy to musimy się wrócić i poprawić dane.
6. Jeśli nie mamy błędów możemy pominąć punkt 5.
7.Potem pokaże nam się napis że nasze forum zostało zrobione. Na dole mamy adres naszego forum. Klikamy w niego i jesteśmy na swoim nowym forum.
8.Zaczynamy tworzenie forum(czyli dodawanie for kategorii tworzenie rang i takie tam).
9.Aby zacząć tworzenie najpierw się logujemy(logujemy się nickiem który napisaliśmy podczas wypełniania danych forum hasło też z tamtej strony) .
10.Jak się już zalogujemy to zjeżdżamy na sam dół forum i tam mamy napis: PANEL ADMINISTRACYJNY Klikamy tam i zaczynamy tworzenie.
Mam nadzieję że to pomoże tym którzy nie umieją założyć forum..... _________________ Zapraszam www.kretesireksio.fora.pl |
|
Powrót do góry |
|
|
spidi Bardzo Stary Norman
|
Wysłany: 02 Sty 2010 15:45 Temat postu: |
|
|
Norbi napisał: | Jak ktoś nie wie jak założyć dobre forum phpbb:
1.Wchodzimy na jakieś forum phpbb i tam na dole mamy napis: fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo. Klikamy.
2.Jak już jesteśmy na stronie na której możesz założyć forum po lewej stronie jest taki pasek. Wybieramy z paska napis: Załóż własne forum.
3.Teraz mamy do wypełnienia dane o naszym forum. Wypełnij wszystko. Na dole musimy przepisać kod z obrazka. Wielkość liter nie ma znaczenia(najlepiej po prostu pisać małą)
4.Jak już skończymy wszystko wypełniać to klikamy na samym dole: OK!
5.Jeśli mamy jakieś błędy to musimy się wrócić i poprawić dane.
6. Jeśli nie mamy błędów możemy pominąć punkt 5.
7.Potem pokaże nam się napis że nasze forum zostało zrobione. Na dole mamy adres naszego forum. Klikamy w niego i jesteśmy na swoim nowym forum.
8.Zaczynamy tworzenie forum(czyli dodawanie for kategorii tworzenie rang i takie tam).
9.Aby zacząć tworzenie najpierw się logujemy(logujemy się nickiem który napisaliśmy podczas wypełniania danych forum hasło też z tamtej strony) .
10.Jak się już zalogujemy to zjeżdżamy na sam dół forum i tam mamy napis: PANEL ADMINISTRACYJNY Klikamy tam i zaczynamy tworzenie.
Mam nadzieję że to pomoże tym którzy nie umieją założyć forum..... |
Niezły poradnik dla nowych sie przyda _________________ Pozdrawiam Spidi.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Doktor Jones Norman
|
Wysłany: 02 Sty 2010 16:20 Temat postu: |
|
|
Dzięki spidi, bo według mnie większość osób nie wie jak założyć własne forum. _________________ Zapraszam www.kretesireksio.fora.pl |
|
Powrót do góry |
|
|
spidi Bardzo Stary Norman
|
Wysłany: 02 Sty 2010 16:24 Temat postu: |
|
|
Norbi napisał: | Dzięki spidi, bo według mnie większość osób nie wie jak założyć własne forum. |
Co prawda , to prawda . _________________ Pozdrawiam Spidi.
|
|
Powrót do góry |
|
|
rabitt Norman
Dołączył: 20 Lip 2009 Posty: 119 Skąd: Z Nory Kretesa i Molly.
|
Wysłany: 03 Sty 2010 12:35 Temat postu: |
|
|
Proszę oto moje Forum:
www.przygodykretesa.fora.pl
Proszę o rejestrowanie. _________________
Kretes to ja! Zapraszam do nory! AAA! Włamywacze! Reksiu! Po policję! |
|
Powrót do góry |
|
|
Doktor Jones Norman
|
|
Powrót do góry |
|
|
Traktor Starszy Norman
|
Wysłany: 23 Lut 2010 22:17 Temat postu: |
|
|
Aha co do poradnika, to na fora.pl nie da się zrobić dobrego forum.
Nie wiem czy pasuje, ale chciałbym zareklamować moje forum. które jest w budowie od MIESIĄCA, a nie pół doby...
www.nietylkomario.boo.pl _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Criss Starszy Norman
|
|
Powrót do góry |
|
|
Traktor Starszy Norman
|
Wysłany: 24 Lut 2010 13:48 Temat postu: |
|
|
Wiem, ale jak jest o forach, to pomyślałem, że dam _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Buizel Starszy Norman
|
Wysłany: 02 Mar 2010 22:23 Temat postu: |
|
|
www.pokemonkifora.fora.pl
ZAPRASZAM SERDECZNIE. _________________ Odchodzę bardzo mi przykro ,ale to prawda ! Bywajcie fani Reksia !
Pozdro.
Buizel |
|
Powrót do góry |
|
|
kretesik Roz-krecony
|
|
Powrót do góry |
|
|
Luk Działacz Podziemia
Dołączył: 18 Sty 2009 Posty: 529 Skąd: I tak nie wiesz gdzie to jest
|
Wysłany: 28 Maj 2010 14:12 Temat postu: |
|
|
Moje stare forum padło całkowicie, więc stwierdziłem że nie warto je już reaktywować. Stworzyłem więc nowe, podobne do tamtego, ale jednak inne. Podstawowe rzeczy zrobiłem, już można pisać, co do reszty muszę jeszcze trochę pokombinować.
www.lukasbn.fora.pl _________________
The West! - polecam! |
|
Powrót do góry |
|
|
donat98 Bardzo Stary Norman
|
Wysłany: 28 Maj 2010 15:36 Temat postu: |
|
|
Ja mam to www.komiksy.pl. _________________ Na co komu boczek? Jak Mroczni Panowie z Gazowni porywają bezbronnych hobbitów? Czy można oswoić Dzikiego Słonia Z Serem Zamiast Głowy? Kiedy następny rozdział? Czy w kosmosie spotkasz Szwejka? I czy Mały Rycerz jeszcze powróci? O tym i wielu innych rzeczach dowiesz się tutaj.
Czy mopsy mogą być biznesmenami? A może przepowiadają przyszłość, jak Ciszu? Czy Kleria nie jest wymysłem? Jakie następne taśmy opublikuje "Wtył"? Czy niedźwiedzie są w rzeczywistości klaustrofobami? I czy papuga może być masonem? Tego być może dowiesz się o tu.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Doktor Jones Norman
|
|
Powrót do góry |
|
|
donat98 Bardzo Stary Norman
|
Wysłany: 29 Maj 2010 13:20 Temat postu: |
|
|
Pomyłka, www.komiksypr.fora.pl. _________________ Na co komu boczek? Jak Mroczni Panowie z Gazowni porywają bezbronnych hobbitów? Czy można oswoić Dzikiego Słonia Z Serem Zamiast Głowy? Kiedy następny rozdział? Czy w kosmosie spotkasz Szwejka? I czy Mały Rycerz jeszcze powróci? O tym i wielu innych rzeczach dowiesz się tutaj.
Czy mopsy mogą być biznesmenami? A może przepowiadają przyszłość, jak Ciszu? Czy Kleria nie jest wymysłem? Jakie następne taśmy opublikuje "Wtył"? Czy niedźwiedzie są w rzeczywistości klaustrofobami? I czy papuga może być masonem? Tego być może dowiesz się o tu.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|