Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Sniff Wielki Kopacz
|
Wysłany: 06 Kwi 2010 13:32 Temat postu: Felix, Net i Nika |
|
|
Od dłuższego czasu zastanawiam się, czy ktokolwiek słyszał o jakże sławnej "Super Paczce" z Warszawy, czyli Felixie, Necie i Nice. Cała książka opiera się na tajemniczych zagadkach, jak i problemach bohaterów.
Obecny stan to 7 tomów [Gang Niewidzialnych Ludzi, Teoretycznie Możliwa Katastrofa, Pałac Snów, Pułapka Nieśmiertelności, Orbitalny Spisek, Orbitalny Spisek 2. Mała Armia, Trzecia Kuzynka].
Jak dla mnie, najlepszy był tom II ze względu na akcję, chociaż Trzecia Kuzynka też nie była taka zła. No, a Ci, którzy czytali to, co sądzą? _________________ If I hadn't met you, my life would have had no meaning.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dominik Działacz Podziemia
|
Wysłany: 06 Kwi 2010 13:38 Temat postu: |
|
|
Książki z serii "FNiN" zbieram już od 5 lat. Podoba mi się zwłaszcza humor oraz elementy thrillerów i horrorów. Jedna z najlepszych cyklów książek dla młodzieży od kilkunastu lat. Podobno wkrótce mają nakręcić serial na podstawie TMK. _________________ Lwów i Wilno na zawsze polskie! Walczmy o niepodległość Łużyc!
Zdobywca II miejsca w konkursie poetyckim, zorganizowanym na pięciolecie Forum Reksia.
Piszę poprawnie po polsku
"Myślałem i wymyśliłem bezmyślnik ~. Stawiać się go będzie przed zdaniem nie mającym sensu." - Tytus de Zoo |
|
Powrót do góry |
|
|
Sniff Wielki Kopacz
|
Wysłany: 06 Kwi 2010 13:43 Temat postu: |
|
|
Nie serial, ale film... i to mnie właśnie załamało. Jak dla mnie to powinni zacząć od GNL, bo tak nagle ni stąd, ni zowąd wylecą na wakacje? _________________ If I hadn't met you, my life would have had no meaning.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Johanna Gryzie ziemie
|
Wysłany: 06 Kwi 2010 17:18 Temat postu: |
|
|
Jak dla mnie, denny... czytałam o wiele lepsze. Akcja praktycznie zerowa, głupie teksty i sytuacje "na siłę". _________________ Pozdrawiam, Johanna.
Jeżeli chcesz nowych emblematów w galerii,
wyszukaj mi screena. To takie proste...
A i tak nie mam żadnych zgłoszeń |
|
Powrót do góry |
|
|
Marta Operator Łopaty
|
Wysłany: 06 Kwi 2010 22:04 Temat postu: |
|
|
Nie czytałam całej serii, ani nawet całej książki, ale czytałam jej fragment. Z tego co pamiętam był dość dobry. Jak nie będę miała co czytać to sięgnę po te książki. _________________ Moderuję pomarańczowym.
Byłam M@rtusia 1995 |
|
Powrót do góry |
|
|
Hau Solo Roz-krecony
|
Wysłany: 08 Lip 2010 17:00 Temat postu: |
|
|
Według mnie to cała seria jest dobra. |
|