Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Czy zauważyliście w fabule gry Riwc niemożliwość |
Tak |
|
36% |
[ 4 ] |
Nie |
|
27% |
[ 3 ] |
Tak ale według mnie jest fajna |
|
27% |
[ 3 ] |
Nie mam zdania |
|
9% |
[ 1 ] |
|
Wszystkich Głosów : 11 |
|
Autor |
Wiadomość |
Rafał Taki Cichy Jakiś
Dołączył: 11 Lis 2007 Posty: 0 Skąd: wiesz, że lubię makaron?
|
Wysłany: 17 Cze 2008 16:48 Temat postu: |
|
|
Fakt, to jest nieskończona seria. To się wiąże tak: Deska surfingowa, wyspa, kury, ufo, jajo, kraina czarów, TKTPM*, wehikuł czasu, podróże, Kapitan Nemo, podróż do domu, Deska Surfingowa itd.
I sami widzicie. To tak jest. I nic tego nie zmieni. Chyba, że kolejna gra z Reksiem
* Ten, Który Tak Potwornie Mąci. _________________ www.rafal97.ownforum.org <--- moje forum! Zapraszam!
http://www.qbafoty.webpark.pl
Dawno, dawno temu, kiedy forum było jeszcze młode mój nick brzmiał: Rafi. |
|
Powrót do góry |
|
|
Przybysz Lider Podziemia
|
Wysłany: 17 Cze 2008 21:22 Temat postu: |
|
|
Kolejna gra z Reksiem będzie osobna... i nie będzie w niej nawiązania do poprzednich części...czyli nie będzie - Reksio płynął i...
Tamto już jest zakończone...KH pisał, że Rims to jakby też o przygodach Reksia i Kretesa ale jakby inna seria... |
|
Powrót do góry |
|
|
super reksiu Roz-krecony
Dołączył: 24 Sty 2009 Posty: 12 Skąd: Z podwórka Reksia(jego alterego)
|
Wysłany: 14 Lut 2009 16:23 Temat postu: |
|
|
Mam rozwiązanie pętli czasowej:Reksio i Kretes nie znależli listu,ale dzieci ich współ więźnia przypadkiem zbudowały wehikuł. _________________ "Niech forum opanują superbohaterzy,
niech bana dostanie,kto w nich nie wierzy..."
Zdrówko,Super reksiu.
RPG Agraela:
Poziom:0
Zręczność:1
przedmioty:miotacz ognia,młotek
Mądrość:2 |
|
Powrót do góry |
|
|
ufokura Roz-krecony
|
Wysłany: 05 Kwi 2009 14:23 Temat postu: |
|
|
ktoś z czarodzieji włożył projekt do szkatułki |
|
Powrót do góry |
|
|
Rafał. Roz-krecony
|
Wysłany: 14 Kwi 2009 07:17 Temat postu: |
|
|
Plan wechikułu czasu nie narodził się znikąd tylko z przygody kretesa ale jego wnuki budując wechikuł spotykając się z nim zmieniły całkiem albo jedną z jego przygód albo całą serię jego przygód nie tylko przygód kretesa ale też Reksia |
|
Powrót do góry |
|
|
kfilio Roz-krecony
|
Wysłany: 27 Kwi 2009 17:25 Temat postu: |
|
|
Jeszcze tylko jedno do wypowiedzi susła. O tą szkatułkę, to właśnie ( w Starożytnym Egipcie) oparł się Reksio, a później zabrały ją wnuki Kretesa. Teraz wszystko nabrało sensu. _________________ Reksio i miasto sekretów.
Wciąż czekamy |
|
Powrót do góry |
|
|
kubulus Starszy Norman
|
Wysłany: 14 Kwi 2010 20:32 Temat postu: |
|
|
Wnuki kretesa usłyszały o wehikule i zbudowały go metodą prób i błędów. Sofnęli się w czasie do egiptu i zabrali księgę, która znaleźli w piramidzie.
Potem sofnęli się do średniowiecza i dali księgę Reksiowi i Kretesowi i kazali im zanieść ją do egiptu. Potem wrócili do egiptu i wzięli szkatółkę z odciskiem łapy Reksia. Znów zabrali księgę i wrzucili tam szkatułę. Znalazł ją TKTPM i postanawia ją otworzyć. Gdyby nie było RiWC to nie było by RiC. _________________ Na wschodzie, gdzie wstaje tęcza, ze śnieżnobiałych chmurek rodzi się pegaz - dawca inspiracji.
Piszę poprawnie po polsku. |
|
Powrót do góry |
|
|
Kacper98 Działacz Podziemia
|
Wysłany: 15 Kwi 2010 07:49 Temat postu: |
|
|
Ja myślę że było tak wnuki napisali list musieli go wysłać do Reksia ale,
nie wiedzieli jakim tunelem czasu mieli wysłaś list więc zbudowali wehikuł.
List przypadkowo znalazł się w szkatułce[chyba]. |
|
Powrót do góry |
|
|
Artur Operator Łopaty
Dołączył: 25 Sie 2006 Posty: 170 Skąd: Warszawa, prosta sprawa
|
Wysłany: 15 Kwi 2010 17:02 Temat postu: |
|
|
Jak mógł się znaleźć przypadkowo? Znalazł się po to, by Reksio i Kretes go otrzymali i zrealizowali plan "sofania" się w czasie. _________________ Moderuję pogrubioną, brązową czcionką. |
|
Powrót do góry |
|
|
Żelo Bardzo Stary Norman
|
Wysłany: 18 Kwi 2010 19:45 Temat postu: |
|
|
Wnuki kretesa usłyszały o wehikule i zbudowały go metodą prób i błędów. Sofnęli się w czasie do egiptu i zabrali księgę, która znaleźli w piramidzie.
Potem sofnęli się do średniowiecza i dali księgę Reksiowi i Kretesowi i kazali im zanieść ją do egiptu. Potem wrócili do egiptu i wzięli szkatółkę z odciskiem łapy Reksia. Znów zabrali księgę i wrzucili tam szkatułę. Znalazł ją TKTPM i postanawia ją otworzyć. Gdyby nie było RiWC to nie było by RiC
trohe pokićkane to _________________ I kto mówi że mam za mały podpis???? |
|
Powrót do góry |
|
|
kubulus Starszy Norman
|
Wysłany: 06 Lip 2010 11:19 Temat postu: |
|
|
Prawda bywa zaskakująca _________________ Na wschodzie, gdzie wstaje tęcza, ze śnieżnobiałych chmurek rodzi się pegaz - dawca inspiracji.
Piszę poprawnie po polsku. |
|
Powrót do góry |
|
|
donat98 Bardzo Stary Norman
|
Wysłany: 19 Lip 2010 21:12 Temat postu: |
|
|
Według mnie był paradoks, że teraz żyją istoty z przyszłości w..... PRZYSZŁOŚCI. I skoro żyją, to Kretes, jako babć opowiedział swoim przygody, wnuki znalazły plan wehikułu i siu! do Krainy Bajek za czasów ich Babcia. Zostawiły plan i list i poleciały do średniowiecza, gdzie się rozbiły. Reksio znalazł pisma w szkatułce i...
Wiadomo, co dalej _________________ Na co komu boczek? Jak Mroczni Panowie z Gazowni porywają bezbronnych hobbitów? Czy można oswoić Dzikiego Słonia Z Serem Zamiast Głowy? Kiedy następny rozdział? Czy w kosmosie spotkasz Szwejka? I czy Mały Rycerz jeszcze powróci? O tym i wielu innych rzeczach dowiesz się tutaj.
Czy mopsy mogą być biznesmenami? A może przepowiadają przyszłość, jak Ciszu? Czy Kleria nie jest wymysłem? Jakie następne taśmy opublikuje "Wtył"? Czy niedźwiedzie są w rzeczywistości klaustrofobami? I czy papuga może być masonem? Tego być może dowiesz się o tu.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|