Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Babcia Reksia Kierownik Budowy
|
Wysłany: 11 Sie 2010 16:12 Temat postu: Potrzebni Betatesterzy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
Kochani właśnie powstaje nowa wersja Miasta sekretów. Tym razem sprzętem docelowym będzie iPad.
Jeżeli wśród was są osoby dysponujące takim sprzętem zapraszamy do współpracy.
Dodam od siebie, ze w nowej wersji, zmieni się trochę akcja gry i dojdą nowe dialogi.
Babcia Reksia.
Chętni zgłaszajcie się : tomek@aidemmedia.pl
Info od działu produkcji:
Powstaje odświeżona i poprawiona wersja „Miasta Sekretów”. Urządzeniem docelowym będzie najnowszy produkt firmy Apple czyli iPad. Gra docelowo przeznaczona jest na rynki angielskojęzyczne, co w oczywisty sposób wymusza pewne zmiany i poprawki. Docelowe urządzenie dysponuje dużym ekranem dotykowym, idealnie nadającym się do obsługi przygodówki, dzięki czemu obsługa gry jest niezwykle intuicyjna. Warto również, wspomnieć, że iPad wyposażony jest w żyroskop, który został wykorzystany w mini grze „Sortownia”. Poniżej lista kluczowych zmian w stosunku do wersji na PC
Całkowite przeprojektowanie interface'u gry.
Dodano sloty umożliwiające zapis gry przez kliku użytkowników w dowolnym momencie.
Lokacje, po których poruszają się bohaterowie zostały poddane kompletnemu liftingowi ( podczas tej operacji nie ucierpiał żaden kret, nie użyto również botoksu )
Modele bohaterów zostały przygotowane od nowa.
Bohaterowie zostali wyposażeni w dodatkowe animacje.
Wymieniono menu ( składa się ono teraz z kilku plansz )
Usunięto labirynt
Dodano nowe linie dialogowe
Na potrzeby gry została przygotowana nowa muzyka
Masa szczegółów, na które pewnie nie zwrócicie uwagi ale kosztowały nas sporo pracy.
Premiera przewidziana jest na okolice września bieżącego roku.
Nie martwcie się, że powyższe zmiany zmienią ducha serii. Nadal są to przygody Reksia.
Obecnie trwają rozmowy nad przygotowaniem poprawionej wersji na komputery PC / MAC. Byłaby to specjalna złota edycja, w której chcielibyśmy dodać dwie niespodzianki, specjalnie dla największych fanów Reksia. Tak, pamiętamy o was, jesteście dla nas bardzo ważni.
Poniższe screeny prezentują zmiany graficzne jakim poddane zostały plansze. Celowo nie pokazujemy jeszcze tych pochodzących prosto gry, gdyż nadal mamy kłopot z efektem Cell shadingu, który stosujemy na postaciach. Gdy problem zostanie rozwiązany będziecie pierwszymi, którzy zobaczą finalną wersję. Prosimy o jeszcze chwilę cierpliwości.
Ostatnio zmieniony przez Babcia Reksia dnia 12 Sie 2010 11:00, w całości zmieniany 3 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 11 Sie 2010 16:20 Temat postu: |
|
|
Ostatnio zmieniony przez Babcia Reksia dnia 12 Sie 2010 11:05, w całości zmieniany 7 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
Funciek Starszy Norman
|
Wysłany: 11 Sie 2010 16:22 Temat postu: |
|
|
Gdybyś miał na Symbiana to się zgłaszam. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Traktor Starszy Norman
|
Wysłany: 11 Sie 2010 16:46 Temat postu: |
|
|
Do kiedy jest czas zgłaszania się? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
MarcinO Roz-krecony
|
Wysłany: 11 Sie 2010 21:15 Temat postu: |
|
|
Teraz wszystkie obrazki są razem |
|
Powrót do góry |
|
|
MarcinO Roz-krecony
|
Wysłany: 11 Sie 2010 21:19 Temat postu: |
|
|
Następne obrazki niedługo |
|
Powrót do góry |
|
|
the best Roz-krecony
Dołączył: 18 Paź 2009 Posty: 28 Skąd: pewnie z the bestolandii ^_^
|
Wysłany: 12 Sie 2010 09:01 Temat postu: |
|
|
proszętak bardzo proszęczy możeczie zrobić reksio i miasto se kretów na psp lub xbox lub wii bardzo o to proszę _________________ a ja umiem robić takie literki Д & ϗ ψ Ж ـش
logujcie się na: www.reksio123.fora.pl
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 12 Sie 2010 09:30 Temat postu: |
|
|
Na prośbę produkcji usunięto obrazek |
|
Powrót do góry |
|
|
Sniff Wielki Kopacz
|
Wysłany: 12 Sie 2010 11:15 Temat postu: |
|
|
Czytałem to i przyznaję, że choć nie gralem w Miasto Sekretów, bo stwierdziłem, że to nie ma za cholerę sensu. Nie podoba mi się przeniesienie bohaterów do świata 3D.
Czytam ten dział i dochodzę do wniosku, że nie żałuję... Jeżeli mam być szczery to nie widzę sensu, żebyście remakowali go i odnowa "dopełniali", bo to nie będzie oryginalna saga, którą polubiła większość. Bynajmniej to jest moje zdanie.
Dziękuję za uwagę.
Koniec imprezy :E. _________________ If I hadn't met you, my life would have had no meaning.
|
|
Powrót do góry |
|
|
donat98 Bardzo Stary Norman
|
Wysłany: 12 Sie 2010 11:19 Temat postu: |
|
|
Ym... Jeśli chodzi o te screeny, to ten Dizel... No, wiadomo jaki! Taki niedizlowaty! _________________ Na co komu boczek? Jak Mroczni Panowie z Gazowni porywają bezbronnych hobbitów? Czy można oswoić Dzikiego Słonia Z Serem Zamiast Głowy? Kiedy następny rozdział? Czy w kosmosie spotkasz Szwejka? I czy Mały Rycerz jeszcze powróci? O tym i wielu innych rzeczach dowiesz się tutaj.
Czy mopsy mogą być biznesmenami? A może przepowiadają przyszłość, jak Ciszu? Czy Kleria nie jest wymysłem? Jakie następne taśmy opublikuje "Wtył"? Czy niedźwiedzie są w rzeczywistości klaustrofobami? I czy papuga może być masonem? Tego być może dowiesz się o tu.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Code Starszy Norman
|
Wysłany: 12 Sie 2010 12:11 Temat postu: |
|
|
Ale super, normalnie o matku nie wierzę! Tylko szkoda, że znowu trzeba będzie wydać około 60 złotych... _________________
www.komiksbydawisz.bloog.pl Mój blog z moją twórczością. Wpadnij koniecznie! |
|
Powrót do góry |
|
|
Kolo987654321 Bardzo Stary Norman
Dołączył: 01 Cze 2010 Posty: 305 Skąd: Jak to skąd? Przecie z Krakowa.
|
|
Powrót do góry |
|
|
dawid6 Starszy Norman
|
Wysłany: 12 Sie 2010 18:33 Temat postu: |
|
|
O matku! Jak zobaczyłem te obrazki to mało nie zemdlałem. To ma być złota edycja?!?!?! Oryginalna wersja przy tej to jest platynowa edycja! To mają być Przygody Reksia?! Oburzające. _________________ http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3c92465dddfc3939.html , http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c15b667ceacaa135.html
Pozdrowienia dla wojo1, szlafrock holmes, spidi i Drew
90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesło, popcorn i darło się :"Skacz lamusie!" wklej to na swój profil. |
|
Powrót do góry |
|
|
Kacper98 Działacz Podziemia
|
Wysłany: 12 Sie 2010 19:24 Temat postu: |
|
|
Trochę mi się pomysł nie podoba....bo po co 3 RIMS.Ale róbcie jak chcecie.Obrazki super. |
|
Powrót do góry |
|
|
Luk Działacz Podziemia
Dołączył: 18 Sty 2009 Posty: 529 Skąd: I tak nie wiesz gdzie to jest
|
Wysłany: 12 Sie 2010 19:51 Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem bez sensu, ulepszać Miasto SeKretów i inne części. Po co to komu? Nowością będą jedynie nowe tła i kilka nowych animacji, fabuła i akcja pozostaną niezmienne, a dla mnie właśnie te rzeczy są najważniejsze w grze i sądzę, że dla wielu innych też. Na tych ulepszeniach raczej nikt nic nie zyska, a tylko wszyscy stracą. AM straci trochę kasy, twórcy stracą czas, a fani przestaną być fanami, bo będą mieli dość czekania na następną część. Jak już mielibyście coś ulepszać, to najlepszym ulepszeniem byłoby zmienie 3D na 2D. Jak to bodajże bot napisał, że ''podążacie za trendami'' to niedługo zaczniecie wypuszczać Reksie na Wii, PlayStation, PSP, NDS itp. i jeszcze zrezygnujecie z wydawania Reksia na PC, i wielu fanów nie będzie mogło grać, bo zwyczajnie nie ma konsoli (mam nadzieję, że nie jestem jedyny). Miała być nowa seria, a nie jakaś złota edycja czy inne takie cosie. To bez sensu. Przygody Reksia już zatraciły klimat i chcecie żeby zatraciły go jeszcze bardziej?
PS. Mam nadzieję, że ktokolwiek z AM to przeczyta i później racjonalnie pomyśli nad wszystkim.
PPS. Mam też nadzieję, że inni userzy zgodzą się z tym co napisałem. _________________
The West! - polecam! |
|
Powrót do góry |
|
|
|