Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nieznany Działacz Podziemia
Dołączył: 21 Sty 2009 Posty: 535 Skąd: Z... z... A, nie chcę zmyślać. xD
|
Wysłany: 11 Sie 2010 21:10 Temat postu: |
|
|
Kolo987654321 napisał: | A tak w ogóle po co uczyć się majcy? Po co nam to w ogóle? No? I jeszcze dniami wkuwać do na pamięć. |
Aaargh.
To najlepszy komentarz, na jaki mogłem się zdobyć. Po co matma? Hmm, pomyślmy, do ilu zawodów musisz umieć wykonywać obliczenia... Bankier, programista, urzędnik... Sporo jest jeszcze tego. A osobiście nic trudnego w matmie nie widzę, parę cyferek (a pomyśl, co by było, gdybyśmy musieli używać rzymskich liczb...), linii, znaczków i tyle. Matematyka jest niezmienna, nie okaże się nagle, że pomiędzy 3 i 4 jest jeszcze jakaś nowa liczba, że istnieje liczba, która jest większa od wszystkich innych. Matma ma swoje niełamane reguły, jako jedna z nielicznych nauk. Geografia niegdyś twierdziła, że świat jest płaski. Geologia twierdziła, że pod ogródkiem znajdują się piekielne czeluście. Matematyka nigdy się nie pomyliła. Trwała od tysięcy lat, wytrzymała wszystkich myślicieli, a tu nagle uczniak z dwudziestego pierwszego wieku pisze ,,po co nam to?"...
Aaargh. _________________
,,Aż się można popłakać przez to, co się tu porobiło..."
Nieznany |
|
Powrót do góry |
|
|
Funciek Starszy Norman
|
Wysłany: 11 Sie 2010 21:14 Temat postu: |
|
|
nieznany napisał: | Kolo987654321 napisał: | A tak w ogóle po co uczyć się majcy? Po co nam to w ogóle? No? I jeszcze dniami wkuwać do na pamięć. |
Aaargh.
To najlepszy komentarz, na jaki mogłem się zdobyć. Po co matma? Hmm, pomyślmy, do ilu zawodów musisz umieć wykonywać obliczenia... Bankier, programista, urzędnik... Sporo jest jeszcze tego. A osobiście nic trudnego w matmie nie widzę, parę cyferek (a pomyśl, co by było, gdybyśmy musieli używać rzymskich liczb...), linii, znaczków i tyle. Matematyka jest niezmienna, nie okaże się nagle, że pomiędzy 3 i 4 jest jeszcze jakaś nowa liczba, że istnieje liczba, która jest większa od wszystkich innych. Matma ma swoje niełamane reguły, jako jedna z nielicznych nauk. Geografia niegdyś twierdziła, że świat jest płaski. Geologia twierdziła, że pod ogródkiem znajdują się piekielne czeluście. Matematyka nigdy się nie pomyliła. Trwała od tysięcy lat, wytrzymała wszystkich myślicieli, a tu nagle uczniak z dwudziestego pierwszego wieku pisze ,,po co nam to?"...
Aaargh. |
Tak, ale po co na przykład komuś liczyć sinus, cosinus, twierdzenia itd.?
Co innego równania z niewiadomymi, czy coś.
Ja bardziej zastanawiam się po co mi geografia ;d _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Przesuń Bywalec Nory
|
Wysłany: 21 Sie 2010 04:51 Temat postu: |
|
|
Gdyby w przeszłości by nie było szkół ludzie nie wymyślili by żadnych wynalazków,kto wie może by wtedy do końca świata żylibyśmy ja starożytni Grecy. _________________ Śmiejesz się z poważnych spraw?Jeśli tak to oznacza,że jesteś niemądry bo nic nie rozumiesz. |
|
Powrót do góry |
|
|
Artur Operator Łopaty
Dołączył: 25 Sie 2006 Posty: 170 Skąd: Warszawa, prosta sprawa
|
Wysłany: 22 Sie 2010 07:11 Temat postu: |
|
|
Popieram Przesuń.
Funciek napisał: | Tak, ale po co na przykład komuś liczyć sinus, cosinus, twierdzenia itd.?
Co innego równania z niewiadomymi, czy coś. | No zawsze się może przydać w życiu. Albo w codzienności, albo w zaawansowanych rzeczach. A w przeciwnym wypadku będziesz miał z czymś problem i sobie nie poradzisz bez znajomości twierdzeń i pytałbyś się, czemu cię tego w szkole nie uczyli.
Funciek napisał: | Ja bardziej zastanawiam się po co mi geografia ;d | Bo jest potrzebna do funkcjonowania w świecie, a nawet w zawodzie. _________________ Moderuję pogrubioną, brązową czcionką. |
|
Powrót do góry |
|
|
@tin Starszy Norman
|
Wysłany: 31 Sie 2010 10:57 Temat postu: |
|
|
Sniff napisał: | Dodo ja nie wiem czemu nie lubisz chodzić do szkoły ale i tak z czasem polubisz a tak na nawiasie ile masz lat.Polubisz szkołe i zobaczysz jaka jest fajna ja bardzo lubie bo się dobrze ucze i jestem najgrzeczniejszy z całej klasy.Zawsze chętnie każdemu pomagam chyba zrozumiesz czemu ja lubie chodzić do szkoły?Ale przemyśl to co ci powiedziałęm i zastanów się dobrze czy szkoła to naprawde Masakra według ciebie mówie ci przemyśl to. |
Bo pewnie jesteś kujonem!Ja mam same pały z matmy! _________________ Teraz znowu jestem atinem Nazywam się @tin !!!
Klikajcie w link : http://kolekty.pl/atin5555
Uploaded with ImageShack.us |
|
Powrót do góry |
|
|
Dominik Działacz Podziemia
|
Wysłany: 31 Sie 2010 11:19 Temat postu: |
|
|
atin5555 napisał: | Bo pewnie jesteś kujonem!Ja mam same pały z matmy! |
I według Ciebie to powód do dumy? Zresztą kujon, to nie ten, który się uczy, tylko ten, który uczy się i nic z tego nie rozumie. W tym wypadku, to pewnie Ty. _________________ Lwów i Wilno na zawsze polskie! Walczmy o niepodległość Łużyc!
Zdobywca II miejsca w konkursie poetyckim, zorganizowanym na pięciolecie Forum Reksia.
Piszę poprawnie po polsku
"Myślałem i wymyśliłem bezmyślnik ~. Stawiać się go będzie przed zdaniem nie mającym sensu." - Tytus de Zoo |
|
Powrót do góry |
|
|
Buizel Starszy Norman
|
Wysłany: 31 Sie 2010 16:38 Temat postu: |
|
|
Szkoła jest spoko.Ale jednak co tydzień z niecierpliwością oczekuje weekendu. _________________ Odchodzę bardzo mi przykro ,ale to prawda ! Bywajcie fani Reksia !
Pozdro.
Buizel |
|
Powrót do góry |
|
|
eMeMeMka Roz-krecony
|
Wysłany: 01 Wrz 2010 13:44 Temat postu: |
|
|
Lubię szkołę. Teraz będę chodzić do IV klasy. Mam fajną nową panią od angola. W mojej szkole jest wiele fajnych nauczycieli. Co ja gadam! Wszyscy są fajni!
____
Szczerze mówiąc trafiła mi się najlepsza klasa w szkole. Fajni ludzie. Dużo śmiechu na każdej lekcji. Zwłaszcza jak Brzezińsiu, Marika, Goryl, albo Ignacy, czy Jaworek, albo Ja ( ) coś powiedzą (Wyjaśnienia ksywek przez pw).
___
Najlepsza szkoła na świecie!
I na koniec posta- hasło, które wymyśliły dwie moje przyjaciółki Podolesia i Kujonek na zawodach w siate ;***. A oto one:
Raz, dwa, trzy! Raz dwa trzy! Zawsze najfajniejsza jest szkoła numer 3!!!4,5,6! 4,5,6! Panie kucharki coś pysznego dadzą zjeść! 9,8,7! 9,8,7! Nauczyciel fajny jest nie jeden!!!
___
Heeeh Moja klasa brechtała sie z tego przez ok. dwa miesiące. My claaass zawsze sie śmieje z byle czego. xDD
_______
Pamiętaj! Klasa IVb jest obok ciebie xDDD _________________ Byłam Aguś
I'm eMeMeMka
Bo dwa eM to za mało!
eMeMeMka powraca do kin i zawstydza TurboDymo Mana xDD |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|