Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Party Roz-krecony
|
Wysłany: 18 Sty 2009 16:20 Temat postu: |
|
|
Euresanda napisał: | Chyba turniej nie mógł się zwinąć w minutę . Muszą konie wyprowadzić, posprzątać, przyjechać karetą po Gluttona...
Kretes pewnie nastawił tyle ile powinien później i cała fiozofia. | Weź pod uwagę to, że od prehistorii do średniowiecza nie mogło minąć 12 godzin, co uzasadnia fakt, że 1 minuta nastawiona w Wechikule to pareset lat. Poza tym Kretes mógł ustawić 3:03, ale najpewniejsze jest to, że AM nie liczyło się z takimi dociekliwymi użytkownikami. _________________ Kretes też fajny gość!!!
|
|
Powrót do góry |
|
|
nieznany Działacz Podziemia
Dołączył: 21 Sty 2009 Posty: 535 Skąd: Z... z... A, nie chcę zmyślać. xD
|
Wysłany: 23 Sty 2009 18:32 Temat postu: |
|
|
AM pewnie to przegapili. _________________
,,Aż się można popłakać przez to, co się tu porobiło..."
Nieznany |
|
Powrót do góry |
|
|
dziczek Roz-krecony
Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 18 Skąd: Czerniejów City \ Lublin \ Polska
|
Wysłany: 23 Sty 2009 19:58 Temat postu: :lol: |
|
|
Całkiem możliwe. Mi się zdaje,
że nie mieli czasu dopracować szczegółów.
(Chodzi o AM) _________________
Potępiam spam wszelkiego rodzaju!!!
Mam wrażenie, że ktoś mi posty usuwa!!!
Dawano, dawno temu, kiedy na forum nie znano jeszcze spamu... byłem love las! |
|
Powrót do góry |
|
|
Stryj Maćko Operator Łopaty
|
Wysłany: 25 Sty 2009 10:54 Temat postu: |
|
|
Normalnie i tak na prawdę, drugi raz w średniowieczu powinno być to samo co za pierwszym razem, czyli Reksio i Kretes mogliby zobaczyć siebie. Ale przecierz coś musiało być zmienione bo realny świat nie pokrywa się do końca z tym wymyślonym. To zbyt szczegółowe dla przeciętnego odbiorcy. Z resztą to nie może być niedopatrzenie AM, bo gdyby zwracali uwagę na takie szczegóły, (w realnym świecie w ogóle niemożliwe) Reksio i Kretes nie mieliby zupełnie możliwości podróżowania w czasie. _________________ Moderuję kolorem niebieskim.
Zapraszam na:
Kolej TV - dla myślących (p)o kolei
Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam.
Piszę poprawnie po polsku. |
|
Powrót do góry |
|
|
Stryj Maćko Operator Łopaty
|
Wysłany: 25 Sty 2009 11:01 Temat postu: Re: :lol: |
|
|
love las napisał: | Całkiem możliwe. Mi się zdaje,
że nie mieli czasu dopracować szczegółów.
(Chodzi o AM) |
Nie mieli czasu?! Przecierz gra jest świetnie dopracowana (może nie zawsze pod względem technicznym)! Spoglądać na takie rzeczy i kwalifikować je do (o zgrozo) błędów, to wielkie niedopatrzenie!
Jeszcze raz powtarzam: Takie rzeczy nie zawsze muszą pokrywać się z rzeczywistością. To ten dziwny, zakałapućkany (świetne słowo jak dla mnie), i troszkę niejasny świat tworzy cudowną atmosferę gry. _________________ Moderuję kolorem niebieskim.
Zapraszam na:
Kolej TV - dla myślących (p)o kolei
Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam.
|
Powrót do góry |
|
|
Przybysz Lider Podziemia
|
Wysłany: 25 Sty 2009 11:07 Temat postu: |
|
|
Nie powinno...
Bo Reksio i Kretes odwiedzili czasy jeszcze starsze i tym samym mogli trochę odmienić też czasy późniejsze. Bo skoro Ryżokitowcy byli wtedy dobrzy to dlatego, że Reksio i Kretes zmieniając czasy bardzo dawne zmienili tok wydarzeń i zmienili czasy dawne. Zmieniając czasy średniowiecza poprzez przyjście do Egiptu mogli w średniowieczu wprowadzić wiele zmian. Jeden mały szczegół mógł to zmienić.
Nie rozumiecie
A poza tym podróże w przeszłość są bez sensu i mają mnóstwo absurdów, które zauważamy też w RIWC, ale tu akurat w bałaganie tych absurdów można wysnuć logiczny wniosek. Skoro zmienili coś wcześniej to to co jest teraz może inaczej wyglądać. - Oczywiście i tak nie można zmienić przeszłości, ale to tylko gra. _________________ Credo in unum Deum... |
|
Powrót do góry |
|
|
Przybysz Lider Podziemia
|
Wysłany: 25 Sty 2009 11:21 Temat postu: |
|
|
Ale bez sensu jest też to, że w RIWC wymieszane są dwa gatunki hipotez o podróżach w przeszłość.
Pierwszy, że wszystko jest z góry ukartowane. Czyli na przykład w historii świata był taki koleś co pojawił się znikąd i coś pokazał ludziom z tamtych czasów - TO co pokazał stworzyłoby się wtedy w pętli czasowej, która jest bez sensu. A potem taki koleś urodził się normalnie, a potem przeniósł się w przeszłość i to on był tym kolesiem, który pojawił się w przeszłości i pokazał im tę rzecz o której słyszał, że ktoś kiedyś im pokazał i dlatego im ją pokazał - Absurd tego samego typu co imię Nostradamusa. Powstało od imienia wnuków Kretesa, a ich imiona od imienia Nostradamusa, a jego od nich i tak dalej.
A drugi, że można zmienić historię i tak naprawdę nic nie jest ukartowane. Ktoś się przenosi w przeszłość i ratuje swojego kota, który kiedyś został potrącony przez samochód. Ale teraz go uratował i tym samym zmienia bieg teraźniejszości bo kocur żyje.
Hura Kocur żyje A nie żył.
I właśnie w wielu filmach o podróżach w przeszłość też to mieszają. W RiWC też takie coś jest. Oni się przenoszą i skrzywiają słynną Krzywą wieżę w Pizie - A za teraźniejszości przecież już była krzywa. Czyli skrzywiła się przez nich. Mamy tu pierwszą hipotezę. A potem przenoszą się i sprawiają, że Ryżokitowcy są dobrzy dla nich. A ich nie lubili. Mamy drugą hipotezę. Tą o kotku. _________________ Credo in unum Deum... |
|
Powrót do góry |
|
|
reksio2 Działacz Podziemia
|
Wysłany: 18 Lis 2010 19:55 Temat postu: |
|
|
Kacper napisał: | Fanot napisał: | Może Kretes się domyślił że trzeba nastawić pózniej bo znowu by zostali złapani przez ryżokitowców. |
Chyba się domyślił. Ale raczej to błąd AM. | tak,raczej niedopracowanie,nie błąd. _________________ witam,reksio2 jestem reksioFANEM
WITAM,REKSIO2 JESTEM REKSIOfanem
GUITAR FAN!
małe LITERKI są lol (duże też są lol)
PACMAN jest super! |
|
Powrót do góry |
|
|
kubulus Starszy Norman
|
Wysłany: 25 Lis 2010 17:15 Temat postu: |
|
|
A może ten, który wygrałby wyścig miałby pokonać ryżokitowców, a kiedy Reksio i Kretes sprawili, że ryżokitowcy byli dobrzy to już nie musieli robić turnieju. _________________ Na wschodzie, gdzie wstaje tęcza, ze śnieżnobiałych chmurek rodzi się pegaz - dawca inspiracji.
|
Powrót do góry |
|
|
Frog98 Bardzo Stary Norman
|
Wysłany: 25 Lis 2010 21:44 Temat postu: |
|
|
Tylko problem leży w tym, że Ryżokitowcy jeszcze mieli fanatyczne marzenia
A może po prostu...
Nie nie wiem... _________________ Właśnie wynalazłem JELK!
Pewnie spytacie się: Co to JELK?
To KLEJ, tylko na odwrót!
Muhwawaaw!
Powinni wynaleźć: Pokonywaczspamuinator... |
|
Powrót do góry |
|
|
Przesuń Bywalec Nory
|
Wysłany: 29 Lis 2010 20:33 Temat postu: |
|
|
Przecież gdyby wrócili w tą samą chwilę by spotkali samych siebie,więc musieli się cofnąć póżniej. _________________ Śmiejesz się z poważnych spraw?Jeśli tak to oznacza,że jesteś niemądry bo nic nie rozumiesz. |
|
Powrót do góry |
|
|
reksio2 Działacz Podziemia
|
Wysłany: 04 Gru 2010 18:00 Temat postu: |
|
|
tak,to bardzo logiczne. _________________ witam,reksio2 jestem reksioFANEM
WITAM,REKSIO2 JESTEM REKSIOfanem
GUITAR FAN!