Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Michcio Ekspert w Dziedzinie Cementu
|
Wysłany: 11 Lis 2006 20:57 Temat postu: |
|
|
Niech sam pogłówkuje. W każdej świątyni były trzy trójkąty o różnych kształtach. Zacznij od odwróconej pustej. Wszystkie łączą się w całość. _________________
Piszę poprawie po bangleszstańsku. |
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: 13 Lis 2006 18:19 Temat postu: |
|
|
powiesz mi jak przejśc to w reksio i kapitan nemo w egipcie co kretes ma przejśc na drugą stronę nie zauważonu przez ktokodyla ze strzelbą |
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: 13 Lis 2006 18:23 Temat postu: Re: Solucja (pomoc do całej gry) |
|
|
to jak coś to mój meil Bond97@poczta.fm |
|
Powrót do góry |
|
|
Artur Operator Łopaty
Dołączył: 25 Sie 2006 Posty: 170 Skąd: Warszawa, prosta sprawa
|
Wysłany: 13 Lis 2006 22:47 Temat postu: |
|
|
Musisz przesuwać dywany, przecież masz solucję:
Musimy się dostać na prawo tak, aby strażnik nas nie zauważył. Reksio musi wejść po schodkach po lewej stronie i kręcić sznurki, żeby koce się przesuwały, zaś Kretes musi się dostać na drugą stronę. Bierzemy zielony koc. Teraz pierwsze trzy zasłony mają być obok siebie. Kiedy Kretes dojdzie pod trzecią, Reksio musi przesunąć koce dalej. Zawieszamy zielony dywan na trzepak. Przesuwamy zasłony i bierzemy zielony dywan, aby zawiesić na drugim trzepaku. Drugi trzepak powinny zasłaniać zasłony, więc robimy tak po czym zawieszamy dywan do odwołania. Dywan ma wisieć na trzepaku. Jesteśmy blisko, czyli teraz zasłony mają przykryć ostatnią część. Po przesunięciu najpierw przechodzimy w prawo, a potem przesuwamy zasłony tak, by ostatnia zasłona zasłaniała ostatnią przestrzeń. Gdy dotrzemy w prawo, przesuwamy czerwone zasłony, żeby zasłoniły lewą stronę. Idziemy pod czerwone, zasłaniając niebieskie jeśli nie są zasłonięte, pamiętając o tym, że pod zielonym dywanem nic nie trzeba zasłaniać. Po schowaniu się pod czerwone, zasłaniamy niebieskie tym razem z lewej strony. Idziemy w lewo i wchodzimy po schodkach, następnie bierzemy koło. Podchodzimy do zaworu. W łatwym poziomie znajduje się on po lewej stronie, zaś w trudnym - po prawej, tuż przed wejściem na dach. Wsadzamy tam koło. Teraz idziemy do gramofonu (znajduje się z prawej strony). Należy zejść po schodkach, a następnie wejść do miejsca z gramofonem i włożyć płytę. Złamaliśmy pismo hieroglificzne. _________________ Moderuję pogrubioną, brązową czcionką. |
|
Powrót do góry |
|
|
kuba314596 Się Odezwał
|
Wysłany: 24 Lis 2006 11:31 Temat postu: pomoc |
|
|
gram na trudnym poziomie brakuje mi tylko jednej tablicy ( wy piramidzie ) a niemoge tego przejść ( z mumionkami ) prosze o pomoc. |
|
Powrót do góry |
|
|
Michcio Ekspert w Dziedzinie Cementu
|
Wysłany: 24 Lis 2006 14:27 Temat postu: |
|
|
Oto on :
1.wejdź do katalogu z grą
2.wejdź do folderu dane
3.wejdź do folderu game
4.wejdź do folderu przygoda
5.wejdź do folderu wykopaliska
6.znajdź dwa pliki :
LEV2_EASY.FLD
LEV2_NORMAL.FLD
7.zkopiuj zawartość pliku LEV2_EASY.FLD i zawartość tego pliku trzeba przekopiować do LEV2_NORMAL.FLD (najpierw wykasować jego zawartość)
Tekst be: Pingwinek96 _________________
Piszę poprawie po bangleszstańsku. |
|
Powrót do góry |
|
|
Paweł96 Starszy Dźwigowy
|
Wysłany: 24 Lis 2006 18:04 Temat postu: |
|
|
Dzięki Michcio za upublicznienie mojego Ułatwienia !!!!
Jesteś Super !!! _________________ Wracam, jako moderator
Moderuję oliwkowym |
|
Powrót do góry |
|
|
piotr Roz-krecony
|
Wysłany: 02 Gru 2006 20:50 Temat postu: |
|
|
mam dla was fajna wiadomosc udalo mi sie znalezc solucje do rikn jest na www.onet.pl lub www.wkanal.pl czekam na pytania na mateusz.nosarzewski _________________ Piotr |
|
Powrót do góry |
|
|
Gresh Starszy Norman
|
Wysłany: 03 Gru 2006 08:25 Temat postu: |
|
|
No i od czego to się zaczął nalot solucji?Od kogoś kto tu umieścił,a potem ta solucja...
Ps.Masz mój 1 emblemat co nie wypalił. |
|
Powrót do góry |
|
|
Akishi Norman
|
Wysłany: 05 Gru 2006 20:31 Temat postu: |
|
|
Czy nikt nie zauważył, że na statku do Egiptu wystarczy przybić dobrze gwoździa od obrazka i od razu sie naprawi _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: 14 Gru 2006 09:15 Temat postu: |
|
|
błagam podajcie mi kod do mu błagam! |
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: 14 Gru 2006 09:19 Temat postu: |
|
|
podacie mi kod do mu to tam dzie reksio i kretes są na tym zatopionym statku.błagam o pomoc! |
|
Powrót do góry |
|
|
Gresh Starszy Norman
|
Wysłany: 14 Gru 2006 17:25 Temat postu: |
|
|
Rozwiązenie to te trójkąty w notesie.Przypasuj je do pozostałych. |
|
Powrót do góry |
|
|
peter Roz-krecony
|
Wysłany: 28 Gru 2006 14:27 Temat postu: |
|
|
Doszedłem do Egiptu. Ostatnio przechodziłem Kretesem w piramidzie tam gdzie są mumie, co trzeba znaleźć pozostałe części tablicy. Wyszedłem stamtąd, nie mogę wyjść z piramidy, bo Kretes mówi, że "nie ujrzy słońca, dopóki nie odszuka pozostałych części tablicy". Jest tam jakaś ściana z przyciskami, które można wciskać, jest ich chyba 16, a na nich są psy, krokodyle i inne. Co mam wtedy zrobić?? Wydaje mi się, że trzeba w odpowiedniej kolejności naciskać te przyciski, tylko nie wiem w jakiej. Proszę o pomoc!!! Jak najszybciej!
Ostatnio zmieniony przez peter dnia 28 Gru 2006 21:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
peter Roz-krecony
|
Wysłany: 28 Gru 2006 14:55 Temat postu: |
|
|
Na stronach www.onet.pl i www.wkanal.pl nie ma solucji, piotrze!! A jak już są, tylko trzeba tam głębiej poszukać to może podałbyś dokładniejszy adres! |
|
Powrót do góry |
|
|
|