Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Czy popierasz mundurki? |
Tak |
|
18% |
[ 8 ] |
Tak pośrednio |
|
4% |
[ 2 ] |
Nie |
|
74% |
[ 32 ] |
Mi to obojętne |
|
2% |
[ 1 ] |
|
Wszystkich Głosów : 43 |
|
Autor |
Wiadomość |
Lone Star Pod-ziemniak
|
Wysłany: 17 Maj 2007 17:57 Temat postu: |
|
|
A ja właśnie chce. Tak samo jak Topek. Nie chcę żeby mnie odrzucała i się ze mnie wyśmiewała (lub z kogo innego) grupa uczniów noszących Nike, Adidas albo Reebok. Ale dla tych co nie chcą to powiem że będzie to tylko bluza czy tam kamizelka a spodnie będą własne. _________________ Pozdrawiam, Lone Star |
|
Powrót do góry |
|
|
Kondi Pod-ziemniak
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kretes245 Działacz Podziemia
|
Wysłany: 17 Maj 2007 18:01 Temat postu: |
|
|
To ja powiem dlaczego nie chcę.
U mnie będą to jakieś garnitury z krawatem jakieś galowe. I jeszcze jedno będą kosztowac ponad stówę! Sam nie wiem czemu mają takie robic. Nie są aż tyle warte. A w gimnazjum u mnie to mają koszulki z krótkim rękawem i moga wybierac kolor! _________________
Piszę poprawnie po polsku
Wróciłem
Pozdro dla Forum |
|
Powrót do góry |
|
|
Keisha Bywalec Nory
|
Wysłany: 17 Maj 2007 18:04 Temat postu: |
|
|
Pora na mnie:
Ja nie chcę mundurków , bo u mnie mają być dla dziewczyn te Po****ne spódnice! _________________ Mój czas dobiegł końca, wybywam stąd.
Pozdrowienia dla xDominika, Michcia, Werus, Kitty, Lone Stara, Micha, Kretesa245, Dizla, Dragona, Shadica i Artura. |
|
Powrót do góry |
|
|
kamixus Działacz Podziemia
Dołączył: 29 Mar 2006 Posty: 525 Skąd: z domu z czerwonym dachem
|
Wysłany: 17 Maj 2007 18:12 Temat postu: |
|
|
Jeśli chodzi o mundurki to mój dyrektor je pierwszy wymyślił mówię serio! _________________ Pamiętaj mnie zawsze dobrze
|
|
Powrót do góry |
|
|
Shochuu Działacz Podziemia
|
Wysłany: 17 Maj 2007 18:14 Temat postu: |
|
|
A ja się cieszę że będą mundurki!
Po pierwsze-Tak jak Izzy lubię Japonię, a tam n oszą mundurki
Po drugie-U mnie to będą tylko szlafroki (Holmes ) i CHYBA kamizelka |
|
Powrót do góry |
|
|
Michcio Ekspert w Dziedzinie Cementu
|
Wysłany: 17 Maj 2007 18:25 Temat postu: |
|
|
A ja na NIE. Od dwóch lat chodzę (conajmniej!) w tej samej bluzie. Przywyczaiłem się już. U mnie w szkole (przynajmiej w klasie) NIGDY nie oceniano na podstawie marki ciuchów. Najwyżej przekomarzamy się, bo jedna koleżanka chodzi w obdartych spodniach (nie to, że biedna. Taka moda ). Strój galowy?! Najgorsze co może się trafić...Identyczne stroje kojarzą mi się z... Hmm, nie wiem. był chyba taki film, że wszyscy chodzili w takich samych strojach, zachowywali się tak samo, niby byli wolni, ale zniewoleni... Co ja będę jakieś bzdury wygadywał o stylu, własnej osobowości itd. A chociażby mam szafę ciuchów, chodzę w nich po szkole (w lato też. tyle, że lato to 2,5 miesiąca) i co ja z nimi mogę zrobić... Przecież będę chodził w "mudurku". Moge je sobie w przysłowiową "pupę" wsadzić.Żeby te "stroje" jakoś porządnie wyglądały, ale jak znam "romana"... Powiem tyle: Giertych ma poglądy jak za średniowiecza. Jest fanatykiem, religijnym (a co z pozostałymi osobami? A co jak religia będzie obowiązkowa?) i nie wiem jak to nazwać... "on" chcę zamieć młodzież w "młodzież wszechpolską". Brrr.... _________________
Piszę poprawie po bangleszstańsku. |
|
Powrót do góry |
|
|
Grześ Kierownik łopaty
|
Wysłany: 17 Maj 2007 18:53 Temat postu: |
|
|
Dodałem ankietę.
Mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko temu Squiti? _________________ Moderuję kolorem żółtym. |
|
Powrót do góry |
|
|
Keisha Bywalec Nory
|
Wysłany: 17 Maj 2007 19:11 Temat postu: |
|
|
Ja? A skądże! _________________ Mój czas dobiegł końca, wybywam stąd.
Pozdrowienia dla xDominika, Michcia, Werus, Kitty, Lone Stara, Micha, Kretesa245, Dizla, Dragona, Shadica i Artura. |
|
Powrót do góry |
|
|
Topek Doradca Budowlańców
|
Wysłany: 17 Maj 2007 19:17 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Ale nie wiesz jakkie mundurki będziemy nosić |
Nie w każdych szkołach będą fajne mundurki, a conajmniej nie podobające sie wszystkim. NIGDY wszystkim nie dogodzisz. Niewątpliwym minusen jest cena, ale przynajmniej nie będziesz kupował nowych ubrań "do szkoły", bo tak naprawde większość czasu ( oprócz domu) spędzasz w szkole i głównie to do niej kupujesz ubrania.
Cytat: | Identyczne stroje kojarzą mi się z... Hmm, nie wiem. był chyba taki film, że wszyscy chodzili w takich samych strojach, zachowywali się tak samo, niby byli wolni, ale zniewoleni... |
A mi się takie same stroje kojarzą z dyscypliną, z wojskiem polskim, do którego mam szacunek, ale nie ze zniewoleniem.
Cytat: | U mnie w szkole (przynajmiej w klasie) NIGDY nie oceniano na podstawie marki ciuchów. |
Tu niekoniecznie chodzi o wyśmiewanie. W wielu przypadkach ten noszący niby to gorsze, bo niemarkowe ubranie sam czuje że jest słabiej ubrany od tego "lepszego" i się tego wtydzi. W mundurkach tego problemu nie ma.
I jeżeli ktoś np. będzie miał niewyprasowany kołnież czy pomiętoloną koszulę, będzie to znaczyło że jest po prostu leniwy i nie potrafiący zadbać o swój własny ubiór, a nie biedny, którego nie stać na nowe ubranie.
I jeszcze, skoro u Ciebie w klasie nie ma takich podziałów to ok. Ale po prostu nie wierzę że ich nie ma w szkole. Zawsze się trafi jakiś frajer co to myśli że jest panem świata bo ma pieniądze. Pamietajcie jednak, że to jest tylko frajer, nikt inny. |
|
Powrót do góry |
|
|
Keisha Bywalec Nory
|
Wysłany: 17 Maj 2007 19:22 Temat postu: |
|
|
Ale mam taką hipotezę:
Kiedy wszyscy będą tak samo ubrani świat straci swe barwy. Nikt nie będzie wesoły , aż od tego zaczną się samobójstwa.
Kto się ze mną zgadza? _________________ Mój czas dobiegł końca, wybywam stąd.
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 17 Maj 2007 19:23 Temat postu: |
|
|
Popieram w ZUPEŁNOŚCi Topka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 17 Maj 2007 19:26 Temat postu: |
|
|
squiti napisał: | Ale mam taką hipotezę:
Kiedy wszyscy będą tak samo ubrani świat straci swe barwy. Nikt nie będzie wesoły , aż od tego zaczną się samobójstwa.
Kto się ze mną zgadza? |
Ale czy w mundurku jedziesz na czyjeś urodziny? Jedzież w mundurku na dyske? Jedzież w mundurku do krewnych?
nie
Do samobójstw nie dojdzie, a mundurki zakładamy tylko i wyłącznie do szkoły! |
|
Powrót do góry |
|
|
Keisha Bywalec Nory
|
Wysłany: 17 Maj 2007 19:27 Temat postu: |
|
|
Myślisz że jak się siedzi 8 godzin w szkole , to sie wytrzyma z mundurkiem?
Według mnie NIE!
A jak się siedzi 10 godzin w szkole?
Też NIE! _________________ Mój czas dobiegł końca, wybywam stąd.
|
Powrót do góry |
|
|
Bambosz Treser Cegieł
|
Wysłany: 17 Maj 2007 19:28 Temat postu: |
|
|
squiti napisał: | Ale mam taką hipotezę:
Kto się ze mną zgadza? |
nie przesadzajmy, od szkolnych mundurków świat nie straci barw i nikt się nie zabiję W Japonii mają mundurki(należy dodać że calkiem fajne )
a to najbardziej barwny kraj na świecie
Sam jestem za i to nie tylko dlatego że lubię Japonię
Jeżeli ktoś chce moge podać przykłady głupoty rządu, które miejsce miały dzisiaj to jest tragedia, a nie mundurki... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|