Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Czy popierasz mundurki? |
Tak |
|
18% |
[ 8 ] |
Tak pośrednio |
|
4% |
[ 2 ] |
Nie |
|
74% |
[ 32 ] |
Mi to obojętne |
|
2% |
[ 1 ] |
|
Wszystkich Głosów : 43 |
|
Autor |
Wiadomość |
Keisha Bywalec Nory
|
Wysłany: 17 Maj 2007 19:30 Temat postu: |
|
|
Podaj łaskawie wszystkie głupoty rządu. _________________ Mój czas dobiegł końca, wybywam stąd.
Pozdrowienia dla xDominika, Michcia, Werus, Kitty, Lone Stara, Micha, Kretesa245, Dizla, Dragona, Shadica i Artura. |
|
Powrót do góry |
|
|
Bambosz Treser Cegieł
|
Wysłany: 17 Maj 2007 19:42 Temat postu: |
|
|
squiti napisał: | Podaj łaskawie wszystkie głupoty rządu. |
na wszystkie by mi ilości tekstu e poście nie starczyło
2 dzisiejsze nowiny:
Kod: | "Nowa Trybuna Opolska": niektórzy satyrycy zrezygnowali z występu na festiwalu w Opolu, gdy zakazano im śmiać się z władzy.
W kabaretonie na festiwalu w Opolu wystąpią m.in. Elżbieta Jodłowska oraz gwiazdor Radia Maryja Andrzej Rosiewicz. Zabraknie za to lubianych przez młodszą widownię kabaretów Ani Mru Mru, Neonówki czy Kabaretu Moralnego Niepokoju, Mumio, a także "starych", sprawdzonych gwiazd: Marcina Dańca, Krzysztofa Piaseckiego, Jerzego Kryszaka, Krzysztofa Daukszewicza czy Janusza Rewińskiego, Niektórzy artyści odmawiali po sugestiach, że mają się nie śmiać z władzy.
- Usłyszałem, że mam jak najmniej mówić o polityce - relacjonuje Krzysztof Daukszewicz. - A ja jestem przecież satyrykiem politycznym, którego w dodatku Opole w dużym stopniu stworzyło. To dla mnie ważne miejsce i nie mogę jechać tam z byle czym. Autor znanej serii skeczy o panu hrabim kwituje: - To są czasy gorsze od cenzorskich. Cenzor w jakimś stopniu mówił, z czego się mamy śmiać, a z czego nie. Teraz telewizją rządzi spanikowana ekipa, która właściwie nie wie, z czego się można śmiać, więc na wszelki wypadek tnie wszystko. Zdaje się, że znów dożyłem takich czasów, w jakich żyłem wcześniej... Marcin Wolski , autor scenariusza kabaretonu, doradca prezesa TVP, zaprzecza jednak pogłoskom: - Ależ zapewniam, że będzie krytyka władzy!
- A miałem być - mówi Krzysztof Piasecki. - Kiedy pierwszy raz w tej sprawie, jeszcze w marcu, zadzwonił do mnie Krzysztof Jaślar, który miał reżyserować kabareton, to się zgodziłem. Dwa tygodnie później Jaślar zawiadomił mnie, że kabaretonu jednak nie będzie. Za następne dwa tygodnie zadzwoniła Gina Komasa, dyrektor festiwalu, i powiedziała, że będzie i żebym nie rezygnował. Nikt jednak długo się w tej sprawie nie odzywał. No a kiedy niedawno zatelefonował Marcin Wolski, miałem już zajęty termin.
Żródło: Onet.pl - http://wiadomosci.onet.pl/1536967,11,item.html |
oraz:
Kod: | Śląscy policjanci zakończyli działania wymierzone przeciwko osobom zajmującym się nielegalnym rozpowszechnianiem tłumaczeń do pirackich filmów.
Był to element ogólnopolskiej akcji koordynowanej przez Komendę Główną Policji. Policjanci z Wydziału PG KWP w Katowicach zajmujący się zwalczaniem przestępczości komputerowej, współpracując z pracownikami Fundacji Ochrony Twórczości Audiowizualnej, zatrzymali sześć osób – mieszkańców Zabrza, Bielska-Białej i Jastrzębia Zdroju w wieku od 20 do 30 lat. W mieszkaniach podejrzanych funkcjonariusze zabezpieczyli 8 komputerów, 4 laptopy z nielegalnym oprogramowaniem, nielegalnymi programami użytkowymi oraz prawie 2000 płyt z pirackimi filmami. W ramach prowadzonych w tej sprawie czynności policja niemiecka zabezpieczyła dane z serwera, na którym znajdowała się strona internetowa z nielegalnymi tłumaczeniami filmów w różnych wersjach językowych. Administratorem tej strony i właścicielem domeny był zatrzymany mieszkaniec Zabrza. Za rozpowszechnianie cudzego utworu w wersji oryginalnej podejrzanym grozi kara nawet do 2 lat pozbawienia wolności.
Przepisy regulujące te kwestie stanowią jasno, że osoba tłumacząca ścieżkę dźwiękową filmu, musi mieć zgodę właściciela praw autorskich. W innym przypadku jest to działanie niezgodne z prawem. |
i odpowiedź serwisu:
Kod: | Przedstawiciele serwisu Napisy.org skontaktowali się z redakcją di.com.pl i nieco skorygowali informacje podawane wcześniej przez policję. Oto co w e-mailu dla Dziennika Internautów napisał Krzysztof 'rotorek' Czerepak, administrator serwisu Napisy.org.
Owszem, wczoraj miały miejsce naloty na kilka osób. Osobiście wiem o 6 osobach (nie o 9 jak napisano), dwójka administratorów, trójka moderatorów oraz jedna tłumaczka, ciężko mi powiedzieć czy było więcej nalotów.
Wszystkie naloty miały miejsce o 6 rano. Nie wiemy skąd wytypowali osoby do nalotu, dane osobowe żadnego użytkownika nie są dostępne publicznie.
Pan Urbański (rzecznik policji - red.) do informacji podał tak naprawdę kilka kłamstw, które pewnie mają ukazać jaką to "brawurową" akcję przeprowadzono.
(...)
Co do przyszłości serwisu, to ciężko mi na daną chwilę cokolwiek powiedzieć, ponieważ nie mogłem się jeszcze skontaktować z kolegą, któremu zabrano telefon (widocznie policja i na nim zamierza coś znaleźć ;))
Osobiście chciałbym usłyszeć opinię prawnika co do tego zajścia i zwrócić uwagę wielu osób, że duża ilość amatorskich tłumaczeń ukazuje się prędzej, niż te "profesjonalne" (które często są dużo gorsze od naszych). Niech też Ci "profesjonalni" tłumacze się przyznają do tego, że wykorzystują amatorską pracę innych (czego nikt nie nazywa łamaniem prawa).
Poza tym tłumacze nie zarabiali na swoich pracach.
Nie wiem skąd macie informacje o 2000 płyt - zakładam, że to kolejne kłamstwo policji.
U dwójki zatrzymanych administratorów były laptopy z całkowicie legalnym oprogramowaniem, w tym u koleżanki laptop firmowy. |
z dniem dzisiejszy wszystkie serwisy z napisami będą zamknięte, tylko kto pomyslał o niesłyszących? |
|
Powrót do góry |
|
|
Keisha Bywalec Nory
|
Wysłany: 17 Maj 2007 20:06 Temat postu: |
|
|
Pokaże coś ( tylko ostrzegam , ktoś może się obrazić ):
Jak coś , to nie ja to robiłam! _________________ Mój czas dobiegł końca, wybywam stąd.
Pozdrowienia dla xDominika, Michcia, Werus, Kitty, Lone Stara, Micha, Kretesa245, Dizla, Dragona, Shadica i Artura. |
|
Powrót do góry |
|
|
Artur Operator Łopaty
Dołączył: 25 Sie 2006 Posty: 170 Skąd: Warszawa, prosta sprawa
|
Wysłany: 18 Maj 2007 08:32 Temat postu: |
|
|
Obrazek pochodzący z ImageShacka jak najbardziej może być Twój, znam twoje żarty i tak mi się wydaje właśnie, a ten obrazek jest lolny.
Topek napisał: | I jeszcze jedno, możecie uzasadniać dlaczego chcecie albo nie chcecie mundurków ? | Bo nienawidzę mundurków (pewnie spytasz teraz dlaczego). _________________ Moderuję pogrubioną, brązową czcionką. |
|
Powrót do góry |
|
|
piotrek Starszy Norman
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dizel Wielki Mędrzec Reksia
|
Wysłany: 18 Maj 2007 13:18 Temat postu: |
|
|
Super! Hahaha! Ale Piostrku dadzą ale tylko zamieszanie.... _________________ Miau, miau miau, I'm your Father!
- Były ;P
Moderuję zielonym
Powracam ;p Strzeżcie się ^^ |
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: 18 Maj 2007 13:57 Temat postu: |
|
|
Według mnie, mundurki coś zmienią i dużo zmienią.
Gdy ubrałam się w spodnie w pieski moja koleżanka powiedziała, że ubieram się tak, jak bym miała roczek . A ja, mam o 10 lat więcej!!!!
Wniosek: mundurki sprawią, że w szkołach nie będą się z innych naśmiewali. (Jak ktoś nie docenia tych spodni, to mu mówie, że jam mam ubrania tylko tego typu. i szkoda . |
|
Powrót do góry |
|
|
Artur Operator Łopaty
|
Wysłany: 18 Maj 2007 14:00 Temat postu: |
|
|
Gdyby to nie były mundurki, tylko jakieś spodnie+bluzka to by poszło, ale po co te mundurki? _________________ Moderuję pogrubioną, brązową czcionką. |
|
Powrót do góry |
|
|
Guzik Norman
|
Wysłany: 18 Maj 2007 14:26 Temat postu: |
|
|
A ja jestem w sumie rozdarty, bo uważam, że do każdego rozwiązania są za i przeciw. Napiszę krótko, bo się spieszę. W mundurkach rzeczywiście, nikt nie będzie czuł się gorszy i wogóle, ale co np. z rozpoznawaniem się na korytarzach? Zwykle (przynajmniej ja) patrzę po ubraniu. _________________ Milczenie jest złotem... Ale ja wolę platynę |
|
Powrót do góry |
|
|
Artur Operator Łopaty
|
Wysłany: 18 Maj 2007 14:31 Temat postu: |
|
|
Może dobrze, ale czemu akurat mundurki. _________________ Moderuję pogrubioną, brązową czcionką. |
|
Powrót do góry |
|
|
Dizel Wielki Mędrzec Reksia
|
Wysłany: 18 Maj 2007 14:45 Temat postu: |
|
|
Bo to będzie napewno tak: mieszkacie blisko innej szkoły i koło szkoły do której chodzicie i jeden uczeń śmieje się do drugiego..... Hahe!Patrzcie jaki ma mundurek..... Niech ten Giertych sobie sam ponosi ten mundurek! _________________ Miau, miau miau, I'm your Father!
- Były ;P
Moderuję zielonym
Powracam ;p Strzeżcie się ^^ |
|
Powrót do góry |
|
|
Keisha Bywalec Nory
|
Wysłany: 18 Maj 2007 14:54 Temat postu: |
|
|
Artur napisał: | Obrazek pochodzący z ImageShacka jak najbardziej może być Twój, znam twoje żarty i tak mi się wydaje właśnie, a ten obrazek jest lolny. |
Nie , autorką jest Elyon (nikt pewnie jej nie zna , bo jest z innego forum ) . Dać linka? Ok Artur:
http://www.forum.clubpenguin.pl/viewtopic.php?t=12338&highlight=kontrakt
_________________ Mój czas dobiegł końca, wybywam stąd.
|
Powrót do góry |
|
|
Kasa Norman
|
Wysłany: 18 Maj 2007 21:01 Temat postu: |
|
|
Artur napisał: | Ja nie chcę mundurów! Giertycha należy wyrzucić. Giertych do wora, wór do jeziora!
|
Racja!!!!!!!!!!
Dla tego dzisiaj Robiłem protest!!!!!!!!!!
Nie cytujemy postów z obrazkami!!/Grześ _________________ Dobra,wracam na forum ale niczego nie obiecuję! |
|
Powrót do góry |
|
|
Keisha Bywalec Nory
|
Wysłany: 18 Maj 2007 21:07 Temat postu: |
|
|
I jak się skończyło kasa? _________________ Mój czas dobiegł końca, wybywam stąd.
|
Powrót do góry |
|
|
Kasa Norman
|
Wysłany: 18 Maj 2007 21:12 Temat postu: |
|
|
Ludzie pakowali w nas ogryzkami a moi koledzy na rowerach pakowali w nich na przekór!!!!!!! _________________ Dobra,wracam na forum ale niczego nie obiecuję! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|