Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Lone Star Pod-ziemniak
|
Wysłany: 31 Maj 2007 16:04 Temat postu: Reksio i Powrót do przeszłości |
|
|
Dlatego że nie wszyscy mają czas by się rejestrować na moim forum o reksiu i tam gadać o mojej grze więc założę tutaj taki temat. Gra będzie opierała się na moim opowiadaniu, ale nie tak do końca bo wtedy byłyby tylko cudscenki Np. bohaterowie płyną na wyspę.. no to żeby zrobić coś żeby gra była grą trzeba wprowadzić mini-grę lub element przygodowy. Na kartce projekt prawie zakończony. Pozostało napisać dalszą część fabuły i pododawać gdzie nie gdzie właśnie te mini-gierki i el. przygodowe. Grafika menu na komputerze zakończona (tworze w paintcie.. no ale lepsze to niż nic) teraz wystarczy zaprogramować menu i będzie gotowe.. I teraz zadam takie nietypowe pytanie do Pana Sz.K : Czy mogę wykorzystać muzykę z przygód reksia ? Bo na necie nie mogę nigdzie znaleść czegoś również w takim fajnym klimacie. Niedługo na www.reksiokretes.yoyo.pl pojawią się screeny menu, 3 grafy postaci, a okładkę już widzieliście _________________ Pozdrawiam, Lone Star |
|
Powrót do góry |
|
|
Shochuu Działacz Podziemia
|
Wysłany: 31 Maj 2007 17:48 Temat postu: |
|
|
Ja się nie mogę doczekac tej gry! Zakładam że będzie extra!
Nic nie szkodzi że grafa w paincie Ważna jest trudnośc gry,fabuła i mini gry (lub e. przygodowe) |
|
Powrót do góry |
|
|
Dizel Wielki Mędrzec Reksia
|
Wysłany: 31 Maj 2007 17:51 Temat postu: |
|
|
A Mam pytanie Do Lone
CZy ta Gra będzie trudna?[bardzo trudna]? _________________ Miau, miau miau, I'm your Father!
- Były ;P
Moderuję zielonym
Powracam ;p Strzeżcie się ^^ |
|
Powrót do góry |
|
|
Lone Star Pod-ziemniak
|
Wysłany: 31 Maj 2007 19:31 Temat postu: |
|
|
Hmm.... taka.. średnia łatwiejsza od Nemo ale trudniejsza od Skarbu Piratów. _________________ Pozdrawiam, Lone Star |
|
Powrót do góry |
|
|
Dizel Wielki Mędrzec Reksia
|
Wysłany: 31 Maj 2007 19:33 Temat postu: |
|
|
Czyli niby coś w rodzaju Reksio i Ufo [ albo początku czarodzieji]?
A myślisz , że kiedy może wyjśc Ta twa Gra? _________________ Miau, miau miau, I'm your Father!
- Były ;P
Moderuję zielonym
Powracam ;p Strzeżcie się ^^ |
|
Powrót do góry |
|
|
Lone Star Pod-ziemniak
|
Wysłany: 31 Maj 2007 19:35 Temat postu: |
|
|
Hmm.. tak.. myślę, myślę.. i nie mogę się domyśleć.. wersja DEMO wyjdzie hmm.. no powiedzmy koniec lipca.. a pełna wersja hm.. koniec.. niestety września.. więc nie będzie tego w wakacje..
Coś się za bardzo rozkropkowałem... _________________ Pozdrawiam, Lone Star |
|
Powrót do góry |
|
|
Shrek Działacz Podziemia
|
Wysłany: 10 Cze 2007 21:23 Temat postu: |
|
|
A będzie długa?
I czy bedzie na stronie, czy do sciągnięcia? |
|
Powrót do góry |
|
|
Bartek.98 Starszy Norman
|
Wysłany: 10 Cze 2007 21:40 Temat postu: |
|
|
wolał bym do sprzedania albo wysłać AIDEMMEDII oni poprawią wydazą sprzedadzą i wyślą Ci pieniądze _________________ Piractwu mówimy zawsze NIE! <--- mój ulubiony film. Zachęcam do oglądania serialu "Alarm Fur Cobra 11" na Tvn siedem o godz 18:00. ZAPRASZAM!!!http://www.allegro.pl/show_item.php?item=331004366 |
|
Powrót do góry |
|
|
Shrek Działacz Podziemia
|
Wysłany: 10 Cze 2007 21:48 Temat postu: |
|
|
A w jakim programie robisz Lone, prosze powiedz!!!! |
|
Powrót do góry |
|
|
Bartek.98 Starszy Norman
|
Wysłany: 10 Cze 2007 21:50 Temat postu: Re: Reksio i Powrót do przeszłości |
|
|
Lone Star napisał: | Dlatego że nie wszyscy mają czas by się rejestrować na moim forum o reksiu i tam gadać o mojej grze więc założę tutaj taki temat. Gra będzie opierała się na moim opowiadaniu, ale nie tak do końca bo wtedy byłyby tylko cudscenki Np. bohaterowie płyną na wyspę.. no to żeby zrobić coś żeby gra była grą trzeba wprowadzić mini-grę lub element przygodowy. Na kartce projekt prawie zakończony. Pozostało napisać dalszą część fabuły i pododawać gdzie nie gdzie właśnie te mini-gierki i el. przygodowe. Grafika menu na komputerze zakończona (tworze w paintcie.. no ale lepsze to niż nic) teraz wystarczy zaprogramować menu i będzie gotowe.. I teraz zadam takie nietypowe pytanie do Pana Sz.K : Czy mogę wykorzystać muzykę z przygód reksia ? Bo na necie nie mogę nigdzie znaleść czegoś również w takim fajnym klimacie. Niedługo na www.reksiokretes.yoyo.pl pojawią się screeny menu, 3 grafy postaci, a okładkę już widzieliście |
na paincie _________________ Piractwu mówimy zawsze NIE! <--- mój ulubiony film. Zachęcam do oglądania serialu "Alarm Fur Cobra 11" na Tvn siedem o godz 18:00. ZAPRASZAM!!!http://www.allegro.pl/show_item.php?item=331004366 |
|
Powrót do góry |
|
|
Kondi Pod-ziemniak
|
|
Powrót do góry |
|
|
Shochuu Działacz Podziemia
|
Wysłany: 11 Cze 2007 11:41 Temat postu: |
|
|
Kondi napisał: | Nie, w Game Makerze. |
Właśnie, w paincie robi grafikę a w game makerze robi całą grę |
|
Powrót do góry |
|
|
Shrek Działacz Podziemia
|
Wysłany: 11 Cze 2007 13:44 Temat postu: |
|
|
A podaj ktos linka do polskiej wersji. |
|
Powrót do góry |
|
|
Lone Star Pod-ziemniak
|
Wysłany: 11 Cze 2007 15:18 Temat postu: |
|
|
Ech.. W Game Makerze to sobie możesz zrobić coś typu Tetris albo Labirynty. Ja to programuje językiem C++, kompiluje.. i tak dalej.
Carl : Gra jest na etapie początkowym więc nie wiem o długości. Gdy wrócę z karate (19:00) zacznę programować menu. (w tle muzyka Paryskie Zakamary)
Jeśli nie będzie zajmowała dużo miejsca to poproszę Pana Sz.K żeby wstawił w dział multimedia w norze kretesa a jak będzie duża to żeby nie nawalać serwera przygodyreksia.pl to zuploaduje na mój serwer.
Bartek : Hehe.. Chciałoby się
Po pierwsze : Programuje to w C++, a aidemmedia w bardziej zaawansowanym języku.
Po drugie : Grafika jest w paintcie.. ekhm bez komentarza
Po trzecie : Nad grami z Reksiem pracuję dużo osób a ja ? Ja robie tą grę tylko z kolegą i jeszcze mam 5 osób do dubbingu
Po czwarte : Gra nie będzie sięgała do pięt przygodom reksia (z powodów napisanych powyżej)
Po piąte : Robie ją ponieważ chce się pouczyć troche programowania, a także dlatego żeby użytkownicy którzy się nudzą bo nie ma kolejnej części przygód zagrali w moją
Niedługo na mojej stronie o Reksiu założę specjalny dział : Reksio i Powrót do przeszłości. Tam będę umieszczał na bierząco informacje z robienia gry (oczywiście nie podam całej fabuły bo w graniu nie będzie akcji.
Będą też cudscenki lecz bardzo ubogie bo robione w paintcie i Windows Movie Makerze.
Powrót do góry |
|
|
Shrek Działacz Podziemia
|
Wysłany: 11 Cze 2007 15:41 Temat postu: |
|
|
A podaj do programu linka. |
|
Powrót do góry |
|