Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Tomek Bywalec Nory
|
Wysłany: 22 Kwi 2005 23:23 Temat postu: Wychwycone żarty w grach z Reksiem |
|
|
Autorzy AidemMedia często nawiązują różne żarty z filmów i książek. Jakie znaleźliscie? W czarodziejach imiona czarodziejów podobne do Harrego Pottera (Gryfindyk, Serpentus Snake) i Władca Pierscieni (Barandalf Biały). Oraz Shrek (Shreksio). Zakonczenie w wehikule podobne do wiadomo czego (nie zdradze) kapłon zamiast kapłan w Skarbie Piratów. Połączenioe słów rektor uniwersytetu i Burek (Burektor). Pojedynki magiczne. Hieronim Brosz (nazwisko rysownikja i muzyka do gier z Reksiem). Kurator i wiele innych. Napiszcie jakie znaleźliscie nawiązania. |
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: 23 Kwi 2005 08:26 Temat postu: |
|
|
Dobra najpierw może odnieśmy się do Skarbu piratów będziemy po kolei omawiać to tak. Robinson Crusoe zmieniony na (robinson Kozo).
Daję na razie tylko jedno dajmy szansę się innym wypowiedzieć na temat Aluzji w Reksio i Skarb Piratów!!!!!!!! |
|
Powrót do góry |
|
|
Topek Doradca Budowlańców
|
Wysłany: 23 Kwi 2005 11:22 Temat postu: |
|
|
Piptaszek, O' Gryzek (to nie z książki, ale też fajne) |
|
Powrót do góry |
|
|
Sniff Wielki Kopacz
|
Wysłany: 23 Kwi 2005 11:25 Temat postu: |
|
|
Wioska czarnych kur smieszna nazwa:D _________________ If I hadn't met you, my life would have had no meaning.
|
|
Powrót do góry |
|
|
DoDo Kopacz
|
Wysłany: 23 Kwi 2005 14:18 Temat postu: |
|
|
Ja nie mogę znaleźć _________________ Nudzi mi się... niemądry jestem . Będę za tydzień miał nowego kompa <hura> |
|
Powrót do góry |
|
|
Michu Bardzo Stary Norman
|
Wysłany: 23 Kwi 2005 17:42 Temat postu: |
|
|
W wechikule Nostradamus i Krzysztof Kogut(Krzysztof Kolumb). _________________ Moje forum o opowiadaniach www.pisarnia.fora.pl .
Jestem drugim inżynierem Gwardii Reksia.
|
|
Powrót do góry |
|
|
DoDo Kopacz
|
Wysłany: 23 Kwi 2005 17:46 Temat postu: |
|
|
Puchaczu, ale my piszemy o skarbir piratów _________________ Nudzi mi się... niemądry jestem . Będę za tydzień miał nowego kompa <hura> |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 23 Kwi 2005 18:01 Temat postu: |
|
|
DoDo napisał: | Puchaczu, ale my piszemy o skarbir piratów |
Narazie. _________________ Moje forum o opowiadaniach www.pisarnia.fora.pl .
|
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: 23 Kwi 2005 19:08 Temat postu: |
|
|
Dobra skarb piratów aż tak dużo aluzji nie ma przejdźmy do Ufo ale jak ktoś jeszcze coś wie o skarbie to nic nie stoi na przeszkodzie niech też się wypowiada |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 23 Kwi 2005 19:32 Temat postu: |
|
|
Kurator,szturmowce kury,jajo smierdzi,scenka po nakierowaniu jaja na gwiazde,rozciapcianie jaja na patelni. _________________ Moje forum o opowiadaniach www.pisarnia.fora.pl .
|
|
Powrót do góry |
|
|
Tomek Bywalec Nory
|
Wysłany: 23 Kwi 2005 20:17 Temat postu: |
|
|
Puchaczu ale chodzi mi tez o wytłumacznie wychwyconych żartów co nawiązują do czegoś np. Jajo ŚMIERDZI to oczywiście Gwiazda ŚMIERĆI, bitwa na makaron to pomysł z pana Kleksa, Kurator to gość pokroju Lorda Vadera, Piptaszaek to Piętaszek z Robinsona Crusoe (w grze Robinson Kozoe), Barandalf Biały to akurat Gandalf Biały z Władcy Piersxieni itd... |
|
Powrót do góry |
|
|
DoDo Kopacz
|
Wysłany: 23 Kwi 2005 21:06 Temat postu: |
|
|
No to w ufo robty drogowe, a raczej kosmiczne _________________ Nudzi mi się... niemądry jestem . Będę za tydzień miał nowego kompa <hura> |
|
Powrót do góry |
|
|
Sniff Wielki Kopacz
|
Wysłany: 23 Kwi 2005 21:24 Temat postu: |
|
|
Samo obrona z plutona,Molly,Kuran,Kreton,Kapitan Manderf Von Kretof _________________ If I hadn't met you, my life would have had no meaning.
|
|
Powrót do góry |
|
|
DoDo Kopacz
|
Wysłany: 23 Kwi 2005 21:29 Temat postu: |
|
|
No i... nie mogę więcej znaleźć _________________ Nudzi mi się... niemądry jestem . Będę za tydzień miał nowego kompa <hura> |
|
Powrót do góry |
|
|
Sniff Wielki Kopacz
|
Wysłany: 24 Kwi 2005 09:03 Temat postu: |
|
|
To przejdźmy do czarodzieji;D _________________ If I hadn't met you, my life would have had no meaning.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|