Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Topek Doradca Budowlańców
|
Wysłany: 22 Wrz 2007 17:22 Temat postu: Szybkość gry |
|
|
Witam !
Od pewnego czasu mam nowy komputer. Pewnego dnia chciałem sobie pograć w Reksia, więc zaistalowałem Nemo, włączyłem grę, zacząłem grać i ... okazało się że gra odbywa się w przyśpieszonym tempie, Kretes i wszystkie inne postacie chodzą bardzo szybko ( ), postacie otwierają pyszczki też z podwójną szybkością. Bardzo przeszkadza to w grze. To samo dzieje z "... w Akcji". Może można jakoś zmienić tempo gry ? A może to wina nowego komputera ?
Topek |
|
Powrót do góry |
|
|
Sempertus Snejk Norman
Dołączył: 04 Maj 2007 Posty: 112 Skąd: Wioska Ukryta w Liściach
|
Wysłany: 22 Wrz 2007 17:43 Temat postu: |
|
|
Sądze że to wina kompa !
Twój komputer ma troche inne wymagania sprzętowe i dlatego , ja mam laptopa i też mi szybko chodzi bo mam laptop szybszy od gry _________________ Oficjalne forum o naruto : www.ninjanaruto.vdd.pl < [zapraszam tych co lubią naruto i nietylko]
W Gwardi Naruto moderuje pomarańczowym |
|
Powrót do góry |
|
|
Bambosz Treser Cegieł
|
Wysłany: 22 Wrz 2007 18:32 Temat postu: |
|
|
Sempertus - głupotę napisałeś
Topek podaj prametry PC oraz system _________________ Cort X-6
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 23 Wrz 2007 02:29 Temat postu: |
|
|
procesor Athlon 2,4 X2 DUAL
pamięć Ram 4 GB
karta graficzna GeForce 8800GTS 320
system windows XP professional
to chyba tylko te parametry potrzeba. |
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: 23 Wrz 2007 09:31 Temat postu: |
|
|
ja miałam podobnie do Topka jak przyszedł nowy komputer i grałam w RiKWA ale jakoś się przyzwyczaiłam bo nie była to zbyt wielka w moim przypadku różnica |
|
Powrót do góry |
|
|
xDominik Operator Łopaty
|
Wysłany: 23 Wrz 2007 10:04 Temat postu: |
|
|
mi się zdaje że to raczej wina ustawienia w komputerze
Topek napisał: |
[...]pamięć Ram 4 GB
karta graficzna GeForce 8800GTS 320 [...] |
niezłe to chyba pod Diretix 10 robione i Viste _________________ "No to jedziemy z tym koksem"
czerwony |
|
Powrót do góry |
|
|
Bambosz Treser Cegieł
|
Wysłany: 23 Wrz 2007 12:07 Temat postu: |
|
|
Potrzeba by było ograniczyć ilość FPS w grze, ale w Reksiu chyba nie ma takiej opcji, trzeba poczekać na Sz.K.(jeszcze zainstaluje któregoś Reksia u siebie i zobacze czy w plikach da sie to zrobić) _________________ Cort X-6
|
|
Powrót do góry |
|
|
Smuggler Taki Cichy Jakiś
|
Wysłany: 23 Wrz 2007 20:44 Temat postu: |
|
|
myślę że procesor trochę za wolny w stosunku do reszty
spróbuj się pobawić w panelu sterowania a jak nic nie pomoże to tylko wyjęcie kości ramowej przychodzi do głowy _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Bambosz Treser Cegieł
|
Wysłany: 23 Wrz 2007 22:12 Temat postu: |
|
|
Smuggler napisał: | myślę że procesor trochę za wolny w stosunku do reszty
|
a co w tym procku nie tak? _________________ Cort X-6
|
|
Powrót do góry |
|
|
xDominik Operator Łopaty
|
Wysłany: 23 Wrz 2007 22:14 Temat postu: |
|
|
Bambosz napisał: | Smuggler napisał: | myślę że procesor trochę za wolny w stosunku do reszty
|
a co w tym procku nie tak? |
>> jest słaby w stosunku do reszty _________________ "No to jedziemy z tym koksem"
czerwony |
|
Powrót do góry |
|
|
Bambosz Treser Cegieł
|
Wysłany: 23 Wrz 2007 22:16 Temat postu: |
|
|
jest ok i dobrz pasuje do zestawu, ciągle nie wiem o co chodzi _________________ Cort X-6
|
|
Powrót do góry |
|
|
Shrek Działacz Podziemia
|
Wysłany: 24 Wrz 2007 13:30 Temat postu: |
|
|
Masz za dobrą karte graficzną, i za dużo ramu, jak ja mam 3 gb ramu i karte 7300 GT, to chodzi normalnie, a i dodatkowo mam Vista Ultimate, wieć chyba za dobry. |
|
Powrót do góry |
|
|
Artur Operator Łopaty
Dołączył: 25 Sie 2006 Posty: 170 Skąd: Warszawa, prosta sprawa
|
Wysłany: 26 Wrz 2007 00:56 Temat postu: |
|
|
Mogę się mylić, ale według mnie RAM nie ma nic do szybkości gry..
Topek napisał: | karta graficzna GeForce 8800GTS 320 | LOL, masz dobrą kartę graficzną. To przez nią właśnie. W ustawieniach karty graficznej włącz v-sync (vertical sync - synchronizacja pionowa). Jeśli to nic nie pomoże, to uruchom DxDiag (Start - -> Uruchom - -> wpisz DxDiag), następnie przejdź na stronę "Więcej pomocy" i naciśnij przycisk zastąp wpisując w pole wartość "85". Możesz także spróbować z wartością 120. Wpływ na to mogą mieć również ustawienia zasilania, jednak zawsze jest to wina karty graficznej oraz jej ustawień. Według mnie to powinno na pewno rozwiązać problem.
Możesz jeszcze z jakimiś ustawieniami karty graficznej pokombinować - one nie gryzą. Możesz spróbować jeszcze ustawić zgodność np. z jakimś innym systemem, co według mnie i tak nie rozwiąże problemu.
Ech, i jak rozwiązać problemy bez mojej pomocy na tym forum? _________________ Moderuję pogrubioną, brązową czcionką. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 26 Wrz 2007 14:50 Temat postu: |
|
|
Ale czy przez to że zmienię ustawienia karty, to inne, wymagające gry nie będą chodziły gorzej ? I czy jej nie popsuję ? |
|
Powrót do góry |
|
|
Artur Operator Łopaty
Dołączył: 25 Sie 2006 Posty: 170 Skąd: Warszawa, prosta sprawa
|
Wysłany: 26 Wrz 2007 17:04 Temat postu: |
|
|
Zmiana wypisanych przeze mnie ustawień zapobiega właśnie problemom z szybkością chodzenia gry i takich innych rzeczy. Hehe, pogorszyć? One mogą tylko polepszyć, a nawet tak się dzieje przy takiej zmianie. A co do ustawień pogarszających chodzenie gier, to można bez problemu je zmienić na poprzednie w razie jakichkolwiek kłopotów. Zrób jak powiedziałem, to nie gryzie. Jeszcze raz mówię - zmiana ustawień może rozwiązać problem oraz polepszyć chodzenie gier. Hm, może ustawienie wartości zastępczej na 120 jest nieopłacalne, ale u mnie nie widać dużej różnicy.
Właściwie tego typu problemy są rozwiązywane włączeniem - jak już wspomniałem - synchronizacji pionowej.
I jeszcze jedno. Myślę, że zmiana ustawień na najgorsze nie pogorszy chodzenia gier. A co jest tego zasługą? Zapewne to, iż posiadasz bardzo dobrą kartę graficzną, którą możliwe że będę miał niedługo w nowym kompie. _________________ Moderuję pogrubioną, brązową czcionką. |
|
Powrót do góry |
|
|
|