|
|
Teraz jest Cz, 26 gru 2024, 18:50
|
Co zauważyliście w fabule gry Riwc
Autor |
Wiadomość |
Przybysz
Lider Podziemia
Dołączył(a): Śr, 25 lip 2007, 09:23 Posty: 1418 Lokalizacja: z Kurakis
Naklejki: 3
|
Prawda że jest niemożliwa. Kretes dostał list od swoich wnuków jak zrobić wehikuł. Te wnuki wiedziały to z jego opowieści a on z ich listu. Czyli plan wehikułu narodził się znikąd.
|
Pn, 12 lis 2007, 15:52 |
|
|
Michcio
Ekspert w Dziedzinie Cementu
Dołączył(a): Pn, 7 lut 2005, 15:05 Posty: 1512 Lokalizacja: inąd
|
Brawo! Jak na to wpadłeś? Jeżeli zastanawiałeś się kiedyś nad podróżami w czasie, to pewnie zauważyłeś że jest w nich wiele absurdów. Polecam choćby film "Powrót do przyszłości".
_________________ Piszę poprawie po bangleszstańsku.
|
Pn, 12 lis 2007, 16:43 |
|
|
Rufus
Roz-krecony
Dołączył(a): N, 17 cze 2007, 09:35 Posty: 109 Lokalizacja: się tu wziołem?
|
To jest główna fabuła wszystkich filmów i gier związanych z czasem!Przykładem jest to że cofasz się w czasie, zastrzelisz swojego dziadka zanim poznał babcię i to jest paradoks.Przecież musisz żyć żeby zastrzelić dziadka. Mimodem wspomniał o tym Kretes w RiKN powiedział-Tak to jest mój babć żebym go przypadkiem nie zastrzelił!
|
Pn, 12 lis 2007, 20:10 |
|
|
FORUM
Działacz Podziemia
Naklejki: 2
|
Re: Co zauważyliście w fabule gry Riwc
_________________ Ech...
|
Pn, 12 lis 2007, 20:45 |
|
|
Dadi
Mistrz Pisarstwa
Dołączył(a): Pn, 31 gru 2007, 11:00 Posty: 613 Lokalizacja: Ostrów Mazowiecka
Naklejki: 7
|
_________________Ten kolor został wybrany jako mój kolor do moderowania.
|
Pn, 31 gru 2007, 13:34 |
|
|
Susel
Operator Koparki
Dołączył(a): Pt, 4 lut 2005, 16:11 Posty: 66 Lokalizacja: z Gdańska
|
Witam i odpowiadam
Wnuki Kretesa będąc w starożytnym Egipcie zakupiły szkatułkę na straganie, żeby mieć fajną pamiątkę z podróży w czasie. Kiedy ich wehikuł się popsuł w średniowieczu, ukryły list w tejże szkatułce i poprosiły przypadkowo spotkanego maga o umieszczenie jej w magicznej księdze (tej w której uwięziony był Reksio w RiC), o przygodach Reksia i Kretesa w księdze wiedzieli przecież z opowieści swojego Babcia.
|
Pt, 4 sty 2008, 13:14 |
|
|
Szalony Kapelusznik
Kierownik Budowy
Dołączył(a): Pt, 4 lut 2005, 14:26 Posty: 958 Lokalizacja: z Gdyni
Naklejki: 4
|
Suseł ma zawsze wytłumaczenie na wszystko, a także "lepsze pomysły". Możecie śmiało pytać go o cokolwiek - to chodzacy złotousty skarb.
Ja tylko skromnie dodam, że oczywiście że podróże w czasie są skazane na absurdy i absolutnie nie nalezy próbować rozgryzać ich logicznie, szczególnie systemem "co by było gdyby jednak..." bo są siłą rzeczy nielogiczne
Zaś a propos petli czasowych...Niektórzy z was zapewne zauważyli, ze na końcu Nemo Reksio udaje się na zasłuzone wakacje... bierze deskę surfingową i idzie popływać... jak myslicie gdzie dopływa na tej desce?
_________________ pozdrawiam,
Szalony Kapelusznik
|
Pt, 4 sty 2008, 15:10 |
|
|
Dragon
Norman
|
Tak,racja błędne koło...a może to znaczyć przecież,ze RIKN to jest przedpowiedź do RISP,tylko z Kretesem się nie zgadza, i z Kari Matą...dziwne
_________________ Się macie ludzie
|
Pt, 4 sty 2008, 18:13 |
|
|
Przybysz
Lider Podziemia
|
Nom, to nie mogło być wcześniej bo by to wszyscy pamiętali, ale jednak...hmnm
|
Wt, 3 cze 2008, 20:48 |
|
|
Kresio
Starszy Norman
Dołączył(a): Śr, 30 maja 2007, 16:13 Posty: 414 Lokalizacja: Z Madagaskaru
|
Ale przecież kiedy na przełomie XIX i XX w wieku był rok 1900 to jakim cudem RiK wylądowali w tym czasie którym skończyli. Pan SZ.K. napisał, że i jak myślicie co będzie dalej??? Przecież przed wypływem na desce Reksio znał Kretesa to co pozna go drugi raz?
_________________ Fajnie, wciągnęło mi 200 postów.
|
Śr, 4 cze 2008, 13:19 |
|
|
Przybysz
Lider Podziemia
|
No, może nie. Rozbije się i pozna innego kreta...albo, przeżyje to jeszcze raz. Przecież on nie mówi, więc skąd wiemy, ze nie mówi- Już to przeżyłem- Niby Kretes rozumie jego mowę ale nie wiadomo. W każdym razie te całe koła czasowe są bezsensu. Jeżeli spowodowali dziury które były w ich czasach to znaczy, że już z góry było wiadomo co się stanie... to znaczy, że nie mogli Ryżokitowców przekonać, że to oni są dobrzy...Mistrzowie uprzejmości...
|
Śr, 4 cze 2008, 15:13 |
|
|
Bender
Roz-krecony
Dołączył(a): So, 16 lut 2008, 10:07 Posty: 135 Lokalizacja: się biorą dzieci?
|
Wymyśliłem!!!
Podczas sztormu utworzyło się kontinuum czasoprzestrzenne i reksio zmienił budowę czasoprzestrzeni.I tak ciągle.[/quote]
_________________Byłem Wielki Fan Reksia.
|
Śr, 4 cze 2008, 19:20 |
|
|
komandorkretes
Stawia Opór
|
A Babć wiedział od nich... od nich otrzymał list. Wszystko to bez sensu... Ale gra superfajna...
_________________ Tak sądzę...
|
Cz, 5 cze 2008, 15:01 |
|
|
Rafał
Starszy Norman
Dołączył(a): N, 11 lis 2007, 15:50 Posty: 446 Lokalizacja: wiesz, że lubię makaron?
|
A może Kretes popłynie z nim? A może Reksio wyląduje na innej wyspie? Jest wiele możliwości co do tego. A poza tym, Kretesa nie będzie już na tej wyspie. Nie pozna go drugi raz... Chyba, że zaczniemy grać od początku. To tylko gra. Tu się może wszystko zdarzyć. Może akurat twórcy gry tak wymyślili? To takie jak powiedział przybysz z Kurakis, błędne koło. Fabuła tej gry jest bardzo poplątana (RiWC).
_________________www.rafal97.ownforum.org <--- moje forum! Zapraszam!
http://www.qbafoty.webpark.pl
Dawno, dawno temu, kiedy forum było jeszcze młode mój nick brzmiał: Rafi.
|
Śr, 11 cze 2008, 11:37 |
|
|
Przybysz
Lider Podziemia
|
Rikn to koniec serii...fajnie, że się skończyło tak jak się zaczęło... Następna gra po Rikn to Reksio i skarb piratów... nieskończona seria...
Rims to będzie nowa gra o RiK ale nie powiązana z tamtą serią... ciekawe czy też będą kolejne gry jak się skończy- ,Tego dowiecie się z...Reksio i...
Czy może to będzie zwykła osobna singielowa gra
Singielowa- taki neologizm wymyśliłem...
W każdym razie ta fabuła jest niemożliwa jak w książkach, filmach i grach o podróżach w czasie, ale to fajna gra...
_________________ "Więcej szczęścia jest w dawaniu aniżeli w braniu" - Jezus z Nazaretu
|
Cz, 12 cze 2008, 15:51 |
|
|