|
|
Teraz jest Wt, 12 lis 2024, 04:50
|
Zobaczcie jak zmieniają się gry z Reksiem!
Autor |
Wiadomość |
Werus
Norman
Dołączył(a): So, 23 gru 2006, 19:07 Posty: 289 Lokalizacja: 100lica
Naklejki: 1
|
Zobaczcie jak zmieniają się gry z Reksiem!
Natchniona przejściem po kolei wszystkich części Reksia postanowiłam podzielić się z wami moimi spostrzeżeniami. Patrzcie: RiSP to była prosta, nienadzwyczjna, łatwa do przejścia gra, w UFO pojawiło się dużo nowych elementów, które urozmaiciły Przygody Reksia, w Czarodziejach pojawiła się bardzo fajna fabuła, Wehikuł to już profesjonalizm nie mówiąc już o Nemo czy RiKwA. Jesteśmy już prawie usatysfakcjonowani (w pełni nigdy nie będziemy, bo ciągle nam mało), a tu panowie zaskakują nas trójwymiarem. Brawo dla całego Aidem. Wszyscy się rozwijają: twórcy, postacie i gracze.
|
N, 18 lis 2007, 15:29 |
|
|
Dizel
Doradca Budowlańców
Dołączył(a): Śr, 14 lut 2007, 12:07 Posty: 3208 Lokalizacja: Tak
Naklejki: 4
|
Taaaa...
Poprostu: RISP to poprostu rozpoczęcie przygody więc mało jest tak fajnych wątków... To poprostu idzie po kolei... Tą passę zmienili gdy w czarodziejach zabrakło menu z epizodami.
_________________ Tego koloru w swoich postach raczej nie zobaczysz. Adminowi się nie chce i nie interesuje się Tobą.
|
N, 18 lis 2007, 18:07 |
|
|
Gość
|
Re: Zobaczcie jak zmieniają się gry z Reksiem!
Hmm... Myślę, że to właśnie czarodzieje psują cały cykl gier z Reksiem. Te wszystkie klepsydry, czry, pojedynki, czarodzieje... Oni po prostu NIE PASUJĄ do skarbu, ufo, wehikułu czy też Nema! Nie ma w nich ani doświadczenia, ani (jakby tu nazwać) "uśmiercania" złych demonów. Ale za to labirynty były wyśmienite : Szczególnie ten w piklibii. Elementów przygodowych było duuuużo. Szczególnie w krainie bajek. Bobror moim zdaniem był nieco niedopracowany. No i tak.
|
Pn, 19 lis 2007, 08:04 |
|
|
Lone Star
Lider Podziemia
Dołączył(a): Wt, 30 maja 2006, 16:40 Posty: 1026 Lokalizacja: Lublin
|
To było tak :
Praci byli "testowi" bo tak jak mówił mi Pan Sz.K pierw miała być to gra typu "Reksio ABC" czy jakoś tak.
Ufo było już rozwinięciem piratów, było to wejście jakby w całą serie.
Czarodzieje byli już bardziej rozwinięci fabularnie i graficznie od poprzednich części, była to jakby taka "normalna" gra z Reksiem
Wehikuł Czasu był bardzo udaną grą. Był jak czarodzieje. Było tam wszystko wyważone jak na obrazie, idealna ilość przygody, mini-gry i wspaniałych cudscenek.
Nemo był wejściem w nową technikę jak możemy zauważyć grafika wyraźnie się zmieniła. Wszystko było bardzo przejrzyste. Gra miała też dwa poziomy trudności i dużo lepsze cudscenki. Tak jak w Wehikule wszystko było odpowiednio "wyważone". Była to ostatnia dotychczas gra z serii przygód reksia.
Akcja była dodatkiem do serii nie skomentuje tego jako przygodę bo była to zwykła historyjka tzn. Bohaterowie dostali platformówkę w którą graliśmy my. Grafika platformówki była już inna, a sceny naszych prawdziwych postaci były tak samo ładne i przejrzyste jak w Nemo.
Ogólnie gry nie da się ocenić bo jest to tylko dodatek
Teraz AM, wchodzi w nowy świat, świat 3D. Czy grafika Reksiowa uda się w 3D ? Nie wiem, trzeba poczekać na nowy dodatek
_________________Pozdrawiam, Lone Star
|
Pn, 19 lis 2007, 14:08 |
|
|
FORUM
Działacz Podziemia
Naklejki: 2
|
Wbrew temu co sądzisz,drogi Lone Star RiKwA jest grą z serii"Przygody Reksia"...xP Każda kolejna część to inny klimat,fabuła i zadania...^^BTW chyba w każdej serii gier jest tak,ż każda kolejna część jest lepsza...od RiSP a RiU nie odczułem żadnej różnicy,w RiC był mały przeskok jakości,RiWC było tak samo dobre jak RiC,RiKN było już arcydziełem:każdy szczegół tej gry był dopracowany...RiKwA również nie zawiodło oczekiwań...miejmy nadzieję,że RiKTTW też nie zawiedzie...=D
_________________ Ech...
|
Pn, 19 lis 2007, 16:08 |
|
|
Szalony Kapelusznik
Kierownik Budowy
Dołączył(a): Pt, 4 lut 2005, 14:26 Posty: 958 Lokalizacja: z Gdyni
|
No więc RiK:TTW jest zdecydowanie krokiem w bok To taki swoisty eksperyment, a jak widać po czasie oczekiwania, przynajmniej ten jeden aspekt jest negatywny... To, że robimy teraz w 3D wcale nie znaczy, że następna część przygód będzie od razu w 3D...
_________________ pozdrawiam,
Szalony Kapelusznik
|
Pn, 19 lis 2007, 18:48 |
|
|
Bastek
Bywalec Nory
|
Szkoda chciałbym żeby były w 3d
Pn, 19 lis 2007, 19:19 |
|
|
Przybysz
Lider Podziemia
Dołączył(a): Śr, 25 lip 2007, 09:23 Posty: 1418 Lokalizacja: z Kurakis
Naklejki: 3
|
Ja natomiast wolę by nie było. Niech pozostanie taki jak był
|
Pn, 19 lis 2007, 19:26 |
|
|
Lone Star
Lider Podziemia
Dołączył(a): Wt, 30 maja 2006, 16:40 Posty: 1026 Lokalizacja: Lublin
|
Chodziło mi o to że nie jest przygodą ^^
Proszę nie robić piramidek!/Grześ
_________________Pozdrawiam, Lone Star
|
Pn, 19 lis 2007, 19:39 |
|
|
Werus
Norman
Dołączył(a): So, 23 gru 2006, 19:07 Posty: 289 Lokalizacja: 100lica
Naklejki: 1
|
Co do Reksia w trójwymiarze to sądzę, że gdyby teraz dalsze części Przygód Reksia powstawało w 3D, to poczulibyśmy znaczny "przeskok", czyli różnicę, co moim zdaniem spowodowałoby urwanie się ciągłości serii. Więc według mnie najpierw lepiej zrobić 2-3 dodatki, żebyśmy się z tym oswoili
|
Wt, 20 lis 2007, 16:43 |
|
|
Dizel
Doradca Budowlańców
Dołączył(a): Śr, 14 lut 2007, 12:07 Posty: 3208 Lokalizacja: Tak
|
A ja wiem czy aż taki przeskok xD No raczej nie tak bardzo. Można tak powiedzieć, że niektóre poziomy w RIKwA były w 3D i to aż taki szok nie jest. Ale można to uznać do tego, że cała gra będzie w 3D
_________________ Tego koloru w swoich postach raczej nie zobaczysz. Adminowi się nie chce i nie interesuje się Tobą.
|
Wt, 20 lis 2007, 17:02 |
|
|
Przybysz
Lider Podziemia
Dołączył(a): Śr, 25 lip 2007, 09:23 Posty: 1418 Lokalizacja: z Kurakis
Naklejki: 3
|
RISP było dziecinnie łatwe. Na dobra przygody Reksia zaczęły się w RIU.
|
Pt, 18 sty 2008, 10:16 |
|
|
Rafał
Starszy Norman
Dołączył(a): N, 11 lis 2007, 15:50 Posty: 446 Lokalizacja: wiesz, że lubię makaron?
|
Ja też tak uważam ;]] . A szkoda bo fajnie by było. Dopiero w Kapitanie Nemo się zmieniło.
_________________www.rafal97.ownforum.org <--- moje forum! Zapraszam!
http://www.qbafoty.webpark.pl
Dawno, dawno temu, kiedy forum było jeszcze młode mój nick brzmiał: Rafi.
|
So, 26 sty 2008, 15:01 |
|
|
Filip
Roz-krecony
|
no z tym murem to sie dobre 3 lata męczyłem . uffff ale mam to za sobą
So, 9 lut 2008, 19:06 |
|
|
Lobon
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Cz, 10 lut 2011, 17:28 Posty: 694 Lokalizacja: PODWÓRKO REKSIA
Naklejki: 0
|
Ja pamiętam liczę z reksiem co to były za czasy...
_________________Dawniej "lobon",teraz "Lobon"! 7 miejsce w Zgoda i Niezgoda II. KIEROWNIK LITERACKI III ODDZIAŁU GWARDI REKSIA.Vamos!Na zawsze!
|
N, 1 maja 2011, 19:01 |
|
|