|
|
Teraz jest N, 17 lis 2024, 09:20
|
Czy otworzyłbyś kopertę, z datą swojej śmierci?
Autor |
Wiadomość |
Michcio
Ekspert w Dziedzinie Cementu
Dołączył(a): Pn, 7 lut 2005, 15:05 Posty: 1512 Lokalizacja: inąd
Naklejki: 3
|
Sorry Gregory, ale szansa, że wybuchnie kineskop, z jakimikolwiek skutkami dla mnie, jest bliska zeru. Ot i cała tajemnica.
_________________ Piszę poprawie po bangleszstańsku.
|
Pn, 27 paź 2008, 21:06 |
|
|
Przybysz
Lider Podziemia
Dołączył(a): Śr, 25 lip 2007, 09:23 Posty: 1418 Lokalizacja: z Kurakis
|
Bliska zeru, ale jednak choć troszkę możliwa...
|
Wt, 4 lis 2008, 16:03 |
|
|
Artur
Maniak Koparek
Dołączył(a): Pt, 25 sie 2006, 18:47 Posty: 2491 Lokalizacja: Warszawa, prosta sprawa
Naklejki: 2
|
Mogą dziać się na świecie takie rzeczy, których nie da się uniknąć przez istniejące okoliczności.
_________________ Moderuję pogrubioną, brązową czcionką. Człowiek zawsze mówi że coś jest niemożliwe, dopóki się nie przekona że coś jest możliwe. Czy nie łatwiej jest od razu przyjąć, że WSZYSTKO jest możliwe?
|
Wt, 4 lis 2008, 16:06 |
|
|
Shochuu
Starszy Norman
Naklejki: 0
|
Hmm...Ja bym chyba otworzył, bo bym wiedział kiedy testament napisac,wyspowiadac się żeby do nieba pójśc xD Ale z drugiej strony wywoła u mnie potężny shock i zawału serca dostane i z testamentu i spowiedzi nici Ale chyba jednak bym otworzył
O...Co to? Listonosz? XD
|
Wt, 4 lis 2008, 17:27 |
|
|
Konar
Norman
Dołączył(a): N, 17 wrz 2006, 10:07 Posty: 270 Lokalizacja: jest stefan???
|
Hmmm otwożył bym ją...Czemu hmm bo bym wiedział że moge ryzykować życiem bo znam date śmierci
_________________ I am Back !!! Czekam na Miasto Sekretów !!!
|
Pn, 8 gru 2008, 18:13 |
|
|
Kresio
Starszy Norman
Dołączył(a): Śr, 30 maja 2007, 16:13 Posty: 414 Lokalizacja: Z Madagaskaru
|
No, pytanie skłania do myślenia. Ja bym chyba nie otwierał. Warto cieszyć się życiem i nie wiadomo kidy przyjdzie to najgorsze.
_________________ Fajnie, wciągnęło mi 200 postów.
|
So, 13 gru 2008, 19:42 |
|
|
Gość
|
A skąd wiadomo, że to jest właśnie w życiu najgorsze? Kto wie? Może to po prostu początek nowego życia, albo jak niektórzy myślą koniec. Teorii jest wiele.
A jeśli chodzi o kopertę: Może jednak bym otwarła. Z jednej strony trzeba cieszyć się życiem, ale z drugiej... Może warto wiedizeć kiedy skończą się męczarnie (prace domowe, hehe [żart]).
|
So, 13 gru 2008, 20:23 |
|
|
Artur
Maniak Koparek
Dołączył(a): Pt, 25 sie 2006, 18:47 Posty: 2491 Lokalizacja: Warszawa, prosta sprawa
Naklejki: 2
|
Może i racja z tym, żeby nie otwierać koperty. Człowiek wtedy ma nadzieję, że będzie żył jak najdłużej, a tak to jest jeden nieodwołalny termin i nie ma żadnej nadziei na dłuższe życie. Chyba, że komuś nie zależy na jak najdłuższym życiu, a jak wiadomo kiedyś umrzemy i może lepiej wiedzieć kiedy się do tej śmierci przygotowywać.
Tylko ja taki ciekawski jestem, że wszystko bym otwierał i musiałbym koniecznie zobaczyć. Skoro w kopercie jest data mojej śmierci, to czemu mam nie wiedzieć kiedy ona nastąpi? Lepiej wiedzieć niż nie wiedzieć. Ja bym raczej się denerwował w przypadku, którym ktoś wyrwałby mi takową kopertę z rąk i spalił.
I tak chciałbym, żeby w kopercie było napisane co będzie po mojej śmierci.
_________________ Moderuję pogrubioną, brązową czcionką. Człowiek zawsze mówi że coś jest niemożliwe, dopóki się nie przekona że coś jest możliwe. Czy nie łatwiej jest od razu przyjąć, że WSZYSTKO jest możliwe?
|
N, 14 gru 2008, 00:28 |
|
|
Starożytny Kreton
Się Odezwał
Dołączył(a): N, 14 gru 2008, 07:54 Posty: 3 Lokalizacja: Z Katowic
|
ja bym otworzył, bo gdyby była jakś niebezpieczna sytuacja to bym się nią nie przejmował , bo bym wiedział,że to jeszcze nie dziś
|
N, 14 gru 2008, 08:43 |
|
|
Izzy
Głodomorek
Dołączył(a): Pt, 4 lut 2005, 20:13 Posty: 2995 Lokalizacja: Szczecin
Naklejki: 1
|
A tam, ja otworzyłbym kopertę z datą mej śmierci. Takie rzeczy są wcale nie straszne, ale cii ;p.
_________________ Mahna mahna...
Whovian.
Strzeż się, Izzy Cię obserwuje.
|
N, 14 gru 2008, 11:51 |
|
|
Przybysz
Lider Podziemia
|
Ale na przykład nie bałbyś się i skoczyłbyś z mostu, czy z wieżowca, ledwo byś przeżył - nie zginąłbyś, ale miałbyś połamane ręce i nogi, kręgosłup i do daty swojej śmierci żyłbyś w przeraźliwym bólu.
_________________ "Więcej szczęścia jest w dawaniu aniżeli w braniu" - Jezus z Nazaretu
|
N, 14 gru 2008, 15:26 |
|
|
!!!Bartek!!!
Starszy Norman
Dołączył(a): So, 29 lis 2008, 12:49 Posty: 430 Lokalizacja: Żyrardów
|
A może to podróba?
Ja bym otworzył. Czemu? Bo to by była na 100% podróba. Nikt nie wie kiedy ja dostane zganu (Jedna osoba na górze!)
|
Śr, 4 lut 2009, 21:56 |
|
|
Przybysz
Lider Podziemia
|
Ale to pytanie jest bardziej filozofowaniem. Była by to na pewno prawdziwa data... - Tak tylko zakładamy, bo tak nigdy by się nie stało.
_________________ "Więcej szczęścia jest w dawaniu aniżeli w braniu" - Jezus z Nazaretu
|
Cz, 5 lut 2009, 11:44 |
|
|
nieznany
Mistrz Gry
Dołączył(a): Śr, 21 sty 2009, 17:53 Posty: 2045 Lokalizacja: Uniwersum Kreacji
Naklejki: 4
|
Ja bym otworzył.
Gdyby to prawda załatwiłbym wszystkie sprawy za życia.
A jak nie...Nic wielkiego się nie stanie.
_________________Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku). Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem."Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api.
|
Cz, 5 lut 2009, 17:55 |
|
|
Czarnoksieznik
Mistrz Administracyjnej Magii
Dołączył(a): So, 24 sty 2009, 15:23 Posty: 1751 Lokalizacja: z Angmaru
Naklejki: 17
|
Z wielką przyjemnośćą bym otworzył.O,listonosz przyszedł!I ma rzeczoną kopertę,hmm...popatrzmy,co?19 listopada 1998 roku?A,no,przecie mam w domu projekt wehikułu czasu.(Żart,ale na prawdę mam taki projekt).
_________________Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ!Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku.
|
So, 14 lut 2009, 13:41 |
|
|