Chyba turniej nie mógł się zwinąć w minutę . Muszą konie wyprowadzić, posprzątać, przyjechać karetą po Gluttona... Kretes pewnie nastawił tyle ile powinien później i cała fiozofia.
Weź pod uwagę to, że od prehistorii do średniowiecza nie mogło minąć 12 godzin, co uzasadnia fakt, że 1 minuta nastawiona w Wechikule to pareset lat. Poza tym Kretes mógł ustawić 3:03, ale najpewniejsze jest to, że AM nie liczyło się z takimi dociekliwymi użytkownikami.
Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku). Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem. "Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api.
Pt, 23 sty 2009, 17:32
dziczek
Roz-krecony
Dołączył(a): Pt, 3 sie 2007, 07:56 Posty: 158 Lokalizacja: Czerniejów City \ Lublin \ Polska
:lol:
Całkiem możliwe. Mi się zdaje,
że nie mieli czasu dopracować szczegółów.
(Chodzi o AM)
Normalnie i tak na prawdę, drugi raz w średniowieczu powinno być to samo co za pierwszym razem, czyli Reksio i Kretes mogliby zobaczyć siebie. Ale przecierz coś musiało być zmienione bo realny świat nie pokrywa się do końca z tym wymyślonym. To zbyt szczegółowe dla przeciętnego odbiorcy. Z resztą to nie może być niedopatrzenie AM, bo gdyby zwracali uwagę na takie szczegóły, (w realnym świecie w ogóle niemożliwe) Reksio i Kretes nie mieliby zupełnie możliwości podróżowania w czasie.
_________________ Stryj Mac jako Stryj Maćko [z wyeliminowanym polskim znakiem]. Moderuję kolorem niebieskim. Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam. Piszę poprawnie po polsku.
Całkiem możliwe. Mi się zdaje, że nie mieli czasu dopracować szczegółów. (Chodzi o AM)
Nie mieli czasu?! Przecierz gra jest świetnie dopracowana (może nie zawsze pod względem technicznym)! Spoglądać na takie rzeczy i kwalifikować je do (o zgrozo) błędów, to wielkie niedopatrzenie!
Jeszcze raz powtarzam: Takie rzeczy nie zawsze muszą pokrywać się z rzeczywistością. To ten dziwny, zakałapućkany (świetne słowo jak dla mnie), i troszkę niejasny świat tworzy cudowną atmosferę gry.
_________________ Stryj Mac jako Stryj Maćko [z wyeliminowanym polskim znakiem]. Moderuję kolorem niebieskim. Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam. Piszę poprawnie po polsku.
Nie powinno...
Bo Reksio i Kretes odwiedzili czasy jeszcze starsze i tym samym mogli trochę odmienić też czasy późniejsze. Bo skoro Ryżokitowcy byli wtedy dobrzy to dlatego, że Reksio i Kretes zmieniając czasy bardzo dawne zmienili tok wydarzeń i zmienili czasy dawne. Zmieniając czasy średniowiecza poprzez przyjście do Egiptu mogli w średniowieczu wprowadzić wiele zmian. Jeden mały szczegół mógł to zmienić.
Nie rozumiecie
A poza tym podróże w przeszłość są bez sensu i mają mnóstwo absurdów, które zauważamy też w RIWC, ale tu akurat w bałaganie tych absurdów można wysnuć logiczny wniosek. Skoro zmienili coś wcześniej to to co jest teraz może inaczej wyglądać. - Oczywiście i tak nie można zmienić przeszłości, ale to tylko gra.
_________________ "Więcej szczęścia jest w dawaniu aniżeli w braniu" - Jezus z Nazaretu
Ale bez sensu jest też to, że w RIWC wymieszane są dwa gatunki hipotez o podróżach w przeszłość.
Pierwszy, że wszystko jest z góry ukartowane. Czyli na przykład w historii świata był taki koleś co pojawił się znikąd i coś pokazał ludziom z tamtych czasów - TO co pokazał stworzyłoby się wtedy w pętli czasowej, która jest bez sensu. A potem taki koleś urodził się normalnie, a potem przeniósł się w przeszłość i to on był tym kolesiem, który pojawił się w przeszłości i pokazał im tę rzecz o której słyszał, że ktoś kiedyś im pokazał i dlatego im ją pokazał - Absurd tego samego typu co imię Nostradamusa. Powstało od imienia wnuków Kretesa, a ich imiona od imienia Nostradamusa, a jego od nich i tak dalej.
A drugi, że można zmienić historię i tak naprawdę nic nie jest ukartowane. Ktoś się przenosi w przeszłość i ratuje swojego kota, który kiedyś został potrącony przez samochód. Ale teraz go uratował i tym samym zmienia bieg teraźniejszości bo kocur żyje.
Hura Kocur żyje A nie żył.
I właśnie w wielu filmach o podróżach w przeszłość też to mieszają. W RiWC też takie coś jest. Oni się przenoszą i skrzywiają słynną Krzywą wieżę w Pizie - A za teraźniejszości przecież już była krzywa. Czyli skrzywiła się przez nich. Mamy tu pierwszą hipotezę. A potem przenoszą się i sprawiają, że Ryżokitowcy są dobrzy dla nich. A ich nie lubili. Mamy drugą hipotezę. Tą o kotku.
_________________ "Więcej szczęścia jest w dawaniu aniżeli w braniu" - Jezus z Nazaretu
Może Kretes się domyślił że trzeba nastawić pózniej bo znowu by zostali złapani przez ryżokitowców.
Chyba się domyślił. Ale raczej to błąd AM.
tak,raczej niedopracowanie,nie błąd.
_________________ wróciłem
Cz, 18 lis 2010, 18:55
kubulus
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): N, 11 kwi 2010, 13:44 Posty: 552 Lokalizacja: San Francisco, 1329 Prescott Street
A może ten, który wygrałby wyścig miałby pokonać ryżokitowców, a kiedy Reksio i Kretes sprawili, że ryżokitowcy byli dobrzy to już nie musieli robić turnieju.
_________________ Mist. To be mist. To miss. To be missed. To be...
Tylko problem leży w tym, że Ryżokitowcy jeszcze mieli fanatyczne marzenia
A może po prostu...
Nie nie wiem...
Cz, 25 lis 2010, 20:44
Przesuń
Roz-krecony
Dołączył(a): So, 3 lip 2010, 11:04 Posty: 138 Lokalizacja: Koszalin
Przecież gdyby wrócili w tą samą chwilę by spotkali samych siebie,więc musieli się cofnąć póżniej.
_________________ Nie chowaj nienawisci po wieczne czasy,ty,ktory sam nie jestes wieczny-Arystoteles Milczący głupiec nic nie różni się od nic niemówiącego mędrca-Molier Nie ma dobrej wojny,ani złego pokoju-Benjamin Franklin Nie ma ciekawości bez przyczyny-Albert Einstein
Znalazłes swietną parodię w Reksio i Wehikuł czasu? Dobrze jakbys podzielił się tym w dziale tej gry w wątku ,,Parodie".
Dołączył(a): Śr, 20 maja 2009, 17:41 Posty: 450 Lokalizacja: z londynu
Re: Czy mam rację?
Może kretes gapowato przestawił godzinę o parę sekund i tyle.
Wt, 6 gru 2011, 08:29
Modnisia
Roz-krecony
Re: Czy mam rację?
Cóż dosyć logiczne to wasze rozumowanie
_________________ Coś o mojej skromnej osobie, jeśli ktoś ciekawy ^^:
Spoiler:
Mam 15 lat i niecodzienne podejście do życia. Zdarza mi się być romantyczką, ale też i wredną sadystką. Oczywiście jedynie dla moich wrogów, którzy ku mojej rozpaczy są tak samo liczni jak moi przyjaciele. Kocham Japonię, jej piękny język i sztukę. Uwielbiam czytać Mangi i oglądać Anime, a moje ulubione to Naruto, Kuroshitsuji, D Gray-Man, Death Note i Vampire Knight. Lubię jeszcze wiele Anime i Mang, ale jest tego tak dużo że nie starczy mi czasu na ich wypisanie. Dodatkowym utrudnieniem jest to, że cały czas ich przybywa. Reksia uwielbiam odkąd w łapki wpadła mi pierwsza część ^^ Mimo iż od tamtego czasu minęło już hohohohoho~ i trochę, to do tej pory każde kolejne podejście do którejkolwiek części jest podejściem jeszcze lepszym
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości