|
|
Teraz jest Pn, 13 sty 2025, 08:54
|
Reksio i Miasto Sekretów - Nowinki od Sz.K i rozmowa ogólna!
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Zgadzam się z Lone i SzK. Szanuję AM, gdyż rezczywiście trudzą się nad tą grą co można wnioskować ze screenów itd. Czekam na grę .
Pozdrawiam
|
Cz, 20 sie 2009, 18:38 |
|
|
Stryj Mac
Mieszacz Zaprawy
Dołączył(a): Śr, 15 sie 2007, 13:43 Posty: 1426 Lokalizacja: Szczecin
Naklejki: 2
|
Właśnie się zastanawiałem, nad tym co i czy w ogóle coś, dostaną ci którzy grę zamówlili przez internet wcześniej tj. wtedy kiedy była podana data wyjścia wczesniejsza niż 7.09. Jak widac informacja dotarła, a gra będzie dostarczona (niestety dopiero) 7-go.
No tak, AM ma jeszcze trochę roboty, no cóż, pozostaje tylko czekac...
_________________Stryj Mac jako Stryj Maćko [z wyeliminowanym polskim znakiem]. Moderuję kolorem niebieskim. Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam. Piszę poprawnie po polsku.
|
Cz, 20 sie 2009, 19:24 |
|
|
klopki
Roz-krecony
Dołączył(a): Pn, 3 sie 2009, 08:21 Posty: 102 Lokalizacja: z Zakopanego
|
wysyłka
Jeśli dostanę przed datą premiery (zamówiłem przez neta)to dam znać.
PS.Jeszcze nie wyszedł Reksio i miasto sekretów a ja już jestem ciekawy jakie wyjdą następne części.
PSII.Mogliby chociaż demo dać.
|
Cz, 20 sie 2009, 19:31 |
|
|
Stryj Mac
Mieszacz Zaprawy
|
Re: wysyłka
Właśnie też tak sądzę. Lecz dema pewnie nie ma a teraz, raczej koncentrują się na całości. Demo pewnie będzie po premierze.
_________________Stryj Mac jako Stryj Maćko [z wyeliminowanym polskim znakiem]. Moderuję kolorem niebieskim. Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam. Piszę poprawnie po polsku.
|
Cz, 20 sie 2009, 19:47 |
|
|
Roostar
Norman
Dołączył(a): So, 28 sty 2006, 16:41 Posty: 294 Lokalizacja: Jestes?
|
Zawiodlem sie na tobie Bocie.. Chcesz pisać skargi do pracownikow AM ze pracują po godzinach i starają sie aby gra byla jak najlepsza? Napisalem Wiadomość do Pana Adama - nie skarge, tylko słowa otuchy i wsparcia w imieniu Forum, a ty tu z takim czymś wyskakujesz
|
Cz, 20 sie 2009, 21:22 |
|
|
Szalony Kapelusznik
Kierownik Budowy
Dołączył(a): Pt, 4 lut 2005, 14:26 Posty: 958 Lokalizacja: z Gdyni
Naklejki: 4
|
Może korzystając z wolnych pięciu minut spróbuję wam wyjaśnić skąd się biorą opóźnienia w produkcji gier. Naturalnie przyczyn zawsze jest kilka, ale najważniejsza z nich to konieczność pracy na nieznanym lub pełnym błedów silniku.
Czy ktoś pamięta jeszcze czasy, kiedy miało wyjść "Reksio i Czarodzieje"? Też był obsuw duży, bo pracowaliśmy na silniku piklib, który był dopiero tworzony równolegle i miał masę błędów. Chłopaki teraz mają podobny problem, bo pracują na silniku, którego nie znają i który też nie jest doskonały.
Jak to wygląda w praktyce? Ano tak... powiedzmy, że programista dostaje jakąś mini-grę do zaprogramowania. ocenia, że zrobi ją w 10 dni. Robi, robi, robi i cały czas ma jakiś błąd. Więc marnuje trzy dni na sprawdzenie swojego kodu i wreszcie okazuje się, że on ma wszystko dobrze, ale błąd jest w silniku. I nie da się go obejść. Z 10 dni robi się 13, a on musi wywalić swoją robotę do kosza i robić od początku, jakąś inną metodą. No i robi się z tego 20 dni. A niech jeszcze raz trafi na nienaprawialny błąd silnika?
Tymczasem dział sprzedaży chce mieć gotowy produkt jak najszybciej. Wiec wyznacza datę na podstawie tej wstępnej estymacji, zazwyczaj nie dodając żadnego marginesu bezpieczeństwa... I owszem, gdyby nie było żadnych problemów technicznych produkt zapewne ukazałby się blisko wyznaczonej daty, jeśli nadzorujący produkcję dobrze oszacował czas.
Dodajcie do tego, że większość osób biorących udział zazwyczaj podaje terminy optymistyczne przy szacowaniu własnej pracy... no i macie rezultat. Reasumując - rozdźwięk między działem sprzedaży a działem produkcji oraz nowy silnik i środowisko pracy, bardzo utrudniające szacowanie czasu powoduję kolejne przekładanie premiery.
Jest naturalnie kilka innych spraw, przynajmniej równie ważnych, ale te dwie są kluczowe.
_________________ pozdrawiam,
Szalony Kapelusznik
|
Pt, 21 sie 2009, 09:23 |
|
|
bot
Komiksowy Artysta
Dołączył(a): Cz, 8 gru 2005, 18:55 Posty: 1193 Lokalizacja: Polska Inteligencja:-∞ Szybkość:0
|
Jeden durny PS bo wiadomość wydawała mi się za krótka
A teraz grozi mi ban
A po za tym 50zł ceny za siedzenie po nocach i spanie w biurze?
Gdzie tu jest sprawiedliwość?
_________________Nobody expects the Spanish Inquisition! The One Who Disturbs So Terribly... Jeśli zobaczysz pomarańcz śmierci w swoim poście - strzeż się!
|
Pt, 21 sie 2009, 09:51 |
|
|
Przybysz
Lider Podziemia
Dołączył(a): Śr, 25 lip 2007, 09:23 Posty: 1418 Lokalizacja: z Kurakis
Naklejki: 3
|
Spokojnie...nie wiem dlaczego wy wszyscy już od pół roku macie nadzieję, że gra wyjdzie już zaraz, a potem się rozczarowujecie. My - na tym forum wiemy o tej grze już od dawna - nawet wiedzieliśmy przed oficjalnym rozpoczęciem prac nad grą, dopiero wtedy kiedy scenariusz zaczął powstawać. Dlatego wydaje nam się, że czekamy długo, a tak naprawdę, to gry powstają tak właśnie - długo - i wcale to długo, nie jest długo.
Większość z was jest tak niecierpliwa, że nie powinni wiedzieć o tej grze tak wcześnie. Tym niecierpliwym, lepiej nie podawać optymistycznych założeń.
Nie wiem, czy gra będzie fajna, czy będzie lepsza od poprzedników, czy gorsza. Ja z pewnością wolałbym, żeby postanie nie były w 3d - wszystko teraz przerabiają na 3d - efekty większości są niezadowalające. Choćby Wormsy, czy też Jazz Jackrabbit - o wersji 3d mało kto słyszał bo to klapa. Tu jednak - mam nadzieję - będzie nie tak źle. Ale na pewno będzie to zmiana. W każdym razie to co innego, niż tamte gry - bo to gra przygodowa, a nie zręcznościowa i dlatego to nie robi aż takiej różnicy, ale mimo to jestem za tym co było wcześniej. Jeśli gra ma być pozbawiona błędów - a tego z pewnością chcemy - lepiej, żeby była robiona bez pośpiechu i sprawdzona.
_________________ "Więcej szczęścia jest w dawaniu aniżeli w braniu" - Jezus z Nazaretu
|
Pt, 21 sie 2009, 10:47 |
|
|
Babcia Reksia
Kierownik Budowy
|
Testy Reksia i miasta SEKRETÓW
Witam! Chciałbym Was wszystkich poinformować, że gra właśnie wchodzi w fazę testów.
|
Pt, 21 sie 2009, 11:18 |
|
|
nieznany
Mistrz Gry
Dołączył(a): Śr, 21 sty 2009, 17:53 Posty: 2045 Lokalizacja: Uniwersum Kreacji
|
No to AM chyba się wyrobi na 7 września.
_________________Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku). Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem."Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api.
|
Pt, 21 sie 2009, 14:49 |
|
|
Lone Star
Lider Podziemia
Dołączył(a): Wt, 30 maja 2006, 16:40 Posty: 1026 Lokalizacja: Lublin
|
Ja napisałem to w formie żartu, o czym świadczy emotikonka ";P", a wy już tak wszystko na serio
_________________Pozdrawiam, Lone Star
|
Pt, 21 sie 2009, 16:20 |
|
|
-=<+{([kamil])}+>=-
Roz-kreca się
Dołączył(a): So, 28 lut 2009, 13:33 Posty: 11 Lokalizacja: k u r w a nie wiesz?
|
|
So, 22 sie 2009, 15:18 |
|
|
bot
Komiksowy Artysta
Dołączył(a): Cz, 8 gru 2005, 18:55 Posty: 1193 Lokalizacja: Polska Inteligencja:-∞ Szybkość:0
|
Ty myślisz że oni robią to po kolei? xD
Pewnie dopiero podstawiają dźwięk i animacje ;p
Męczą się nad minigrami, pewnie jeszcze labiryntu sztolni nie skończyli zaprogramować.
W RIKN było zupełnie inaczej, mieli nagrania rozdzielone na 2 części.
Z resztą poczytaj sobie stare posty. Wtedy czekali na pocięcie dialogów i muzyki.
Więc zastanów się zanim coś powiesz... chyba...
_________________Nobody expects the Spanish Inquisition! The One Who Disturbs So Terribly... Jeśli zobaczysz pomarańcz śmierci w swoim poście - strzeż się!
|
So, 22 sie 2009, 15:59 |
|
|
Stryj Mac
Mieszacz Zaprawy
|
Bo raczej mają do dokoczenia pełną wersję...
Jak taki mądry jesteś to się zatrudnij w AM i "skopiuj i daj reklamy do demo" ;p. Życzymy powodzenia ;p
|
So, 22 sie 2009, 16:01 |
|
|
Johanna
Bardzo Stary Norman
Naklejki: 3
|
Od kiedy nieletni mogą pracować, Stryjó? [;
Każde ręcę do pracy się przydadzą xD
_________________Pozdrawiam, Johanna.
Jeżeli chcesz nowych emblematów w galerii, wyszukaj mi screena. To takie proste...
A i tak nie mam żadnych zgłoszeń
|
So, 22 sie 2009, 16:30 |
|
|